Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 19 december 2020

Volkswagen: “Nieuwe elektrische sedan krijgt actieradius van 700 kilometer”

HLN
Volkswagen: "Nieuwe elektrische sedan krijgt actieradius van 700 kilometer"
Volkswagen mikt voor zijn elektrische sedan, die naar verwachting tussen 2022 en 2023 op de markt verschijnt, op een actieradius van 700 kilometer. Dat zeggen ingenieurs van het merk in vakblad Automotive News Europe. Dat cijfer ligt hoger dan de verwachte actieradius die Volkswagen in 2018 opgaf bij de onthulling van het conceptmodel ID Vizzion.
Lees verder

Akkoord bij skeyes om sociale dialoog weer op gang te brengen
Vakbonden en de directie van de luchtverkeersleider skeyes hebben vrijdagavond een akkoord bereikt om de sociale dialoog binnen het bedrijf te verbeteren. Er wordt een werkgroep opgericht en de vakbonden hebben hun stakingsaanzegging "on hold" geplaatst.
Lees verder

Onze chef voetbal zag dat Anderlecht het weggaf: "En op die manier heeft Charleroi al héél veel meegenomen"
Het was saai op Charleroi, zag ook onze chef voetbal. Weinig goed voetbal, waarbij Anderlecht steeds verder wegzakte in de match en Charleroi steeds enthousiaster voetbalde. "Paars-wit gaf het weg."
Lees verder

"Boeing verhulde info die leidde tot crashes 737 MAX"
De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft geprobeerd belangrijke informatie achter te houden die mogelijk heeft geleid tot de crashes van twee Boeing 737 MAX-toestellen. Tot deze conclusie komt een commissie van de Senaat van het Amerikaanse parlement.
Lees verder

LIVE. Strenge lockdown voor feestdagen in Italië - VS sluiten deal voor derde coronavaccin
Het Overlegcomité boog zich gisteren over de coronamaatregelen nu de cijfers weer in stijgende lijn gaan. Van een versoepeling is nog geen sprake en er wordt strenger toegezien op een naleving van de huidige maatregelen. Experts betreuren wel dat de avondklok in Vlaanderen niet wordt vervroegd. Volg alle nieuws over Covid-19 hier in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Gemiddeld aantal besmettingen blijft stijgen - Strenge lockdown voor feestdagen in Italië
Het Overlegcomité boog zich gisteren over de coronamaatregelen nu de cijfers weer in stijgende lijn gaan. Van een versoepeling is nog geen sprake en er wordt strenger toegezien op een naleving van de huidige maatregelen. Experts betreuren wel dat de avondklok in Vlaanderen niet wordt vervroegd. Volg alle nieuws over Covid-19 hier in onze liveblog.
Lees verder

Amerikaanse Congres wendt shutdown van overheid opnieuw af
Beide huizen van het Amerikaanse Congres hebben gisteren opnieuw een tijdelijke financieringswet aangenomen om een shutdown van de Amerikaanse regering te voorkomen. De besprekingen over de begroting van 2021 worden zo nog met twee dagen verlengd.
Lees verder

Familiedrama in Duitsland: vader vermoordt echtgenote en oudste dochter, jongste dochter overleeft
Een 51-jarige man heeft donderdag in een woning in het Duitse Isselburg zijn echtgenote (46) en zijn zeventienjarige dochter om het leven gebracht. Daarna pleegde hij zelfmoord. Dat bleek volgens de Duitse politie uit de autopsie. De veertienjarige dochter overleefde het familiedrama. Zij zat opgesloten in een kamer in huis.
Lees verder

Premier De Croo brengt boodschap van hoop, maar: "Niet uitgesloten dat we hier volgende week weer zitten"
"2021 wordt een overgangsjaar, maar ook een jaar van hoop." Versoepelingen kon premier Alexander De Croo (Open Vld) gisteren niet aankondigen, maar uiteindelijk werd er ook niet ingrijpend verstrengd. "Het is echter niet uitgesloten dat we hier volgende week opnieuw zitten."
Lees verder

Controle, controle, controle: niet langer vertrouwen op gezond verstand van reizigers
"In de meeste landen is de situatie slechter dan bij ons", zegt premier De Croo. Reizen is daardoor niet alleen sterk afgeraden, maar ronduit "dom", vindt minister van Volksgezondheid Vandenbroucke. Wie toch naar het buitenland reist, mag zich aan strikte regels én strengere controles verwachten. Niet-Belgen die naar ons land komen, moeten voortaan een negatieve Covid-test voorleggen.
Lees verder

Verenigde Naties verlengen Monusco-missie in Congo
De VN-Veiligheidsraad heeft vrijdag ingestemd om het mandaat van Monusco, de VN-missie in de Democratische Republiek Congo, met een jaar te verlengen. In de tekst is ook de voorzichtige en gefaseerde terugtrekking uit het land voorzien, gepland over een periode van enkele jaren. De resolutie werd door 14 van de 15 leden van de Veiligheidsraad aangenomen. Rusland heeft zich onthouden.
Lees verder

Grote ongerustheid over coronacijfers: "Straks tegelijk vaccineren én vechten tegen derde golf"
Het aantal coronabesmettingen moet nú naar beneden gaan. Lukt dat niet, dan worden er over drie weken opnieuw grote problemen verwacht in onze ziekenhuizen. "We zijn uiteraard ongerust", zegt professor Philippe Jorens van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. "Het zou best kunnen dat we tegelijkertijd aan het vaccineren zijn én aan het vechten tegen een derde golf."
Lees verder

ONZE OPINIE. Waar drie weken in maart nog een eeuwigheid leek, zijn we nu al blij als een expert hoop biedt dat "kerstmis 2021 waarschijnlijk veel normaler" zal zijn
Stel je voor dat ze bij de allereerste veiligheidsraad op 12 maart geen sluiting van drie weken hadden aangekondigd, maar bekend maakten dat het land tot minstens januari 2021 grotendeels op slot zou gaan. De boodschap werd uiteindelijk in bijna 20 veiligheidsraden en overlegcomités opgesplitst -de recentste was vandaag- maar kwam quasi op hetzelfde neer. Dit was het jaar waarop we onze horizon collectief voortdurend bleven verleggen. Waar drie weken in maart nog een eeuwigheid leek, zijn we nu al blij als een expert hoop biedt dat "kerstmis 2021 waarschijnlijk veel normaler" zal zijn. Ook na deze persconferentie schuift ons perspectief verder op. Corona is al vaker met een marathon vergeleken. Maar daar weet je tenminste dat eeuwige roem, pizza en pintjes op je wachten na 42,195km. De grote vraag voor de regering: hoe motiveer je die "ploeg van 11 miljoen" voor een race waarvan niemand nog weet waar de finishlijn ligt.
Lees verder

Belgische vakbonden trekken juridisch ten strijde tegen Ryanair
De christelijke vakbonden ACV en CSC trekken naar het arbeidsauditoraat omdat de lagekostenmaatschappij Ryanair volgens hen de wet-Renault over collectieve ontslagen niet respecteert. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

DE 100 BELGEN VAN 2020. Selena Ali, bazin van katje Lee (plaats 77): "Lee is dit weekend thuis, eindelijk"
Katje Lee is dit weekend terug in het land, na maandenlang getouwtrek tussen België en Peru. Tussen het FAVV dat de kat wou euthanaseren en dierenorganisaties die dat verderfelijk vonden. Eindelijk kan z'n baasje Selena Ali (23) gerust ademhalen. En knuffelen met haar pluizige vriend. "Ik wilde nooit een oorlog starten."
Lees verder

Sportman van het Jaar Wout van Aert wint vijfde trofee: "Dit is weinig wielrenners gegeven"
Wout van Aert heeft gisteren ook de laatste ontbrekende trofee binnengehaald. De beste wielrenner van het land is ook de beste atleet van het land. Hij werd verkozen tot Sportman van het Jaar, ruim voor Romelu Lukaku en Remco Evenepoel, de Sportman van 2019. "Ik besef hoe bijzonder dit is."
Lees verder

Deze jonge sporters verbijten het gemis van hun trainingen: "Wedstrijd in het weekend: je leefde daarnaar toe. Nu is er niks"
"Een hele week trainen en dan de wedstrijd: dáár doe je het toch voor?" Natuurlijk missen jonge sporters de competitie, nu de coronamaatregelen hun wedstrijden - al voor de tweede keer dit vermaledijde jaar - onmogelijk maken. Ze hunkeren naar de strijd om winst. Het verdriet om verlies. Het feestje in de kleedkamers. Het zweet en de modder. "Ik heb er mij al bij neergelegd: het zal nog láng duren voor ik opnieuw op een veld sta."
Lees verder

OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen: nu al met 15 procent
Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft toenemen en het gaat elke dag een beetje sneller. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van wetenschappelijk instituut Sciensano. Tussen 9 en 15 december werden er gemiddeld 2.519 nieuwe coronabesmettingen per dag geregistreerd, een stijging met 15 procent tegenover dezelfde periode een week eerder. Gisteren was er sprake van een stijging van 12 procent, de dag daarvoor van 9 procent. Het aantal ziekenhuisopnames blijft wel min of meer stabiel (+1 procent). Het aantal overlijdens daalt lichtjes (-3,5 procent).
Lees verder

Woning onbewoonbaar na uitslaande brand
De brandweer heeft vrijdagnacht een hevige woningbrand geblust in de Tolhuisstraat in Schelle.
Lees verder

Zacht, maar zwaarbewolkt
Het is vandaag eerst overal droog met vooral in het centrum en het oosten nog brede opklaringen. In de loop van de dag wordt het zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden. Dat meldt het KMI.
Lees verder