Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 31 december 2020

Verschillende sectoren vrezen moeilijke heropstart na kerstvakantie door verstrengde quarantaineregels: “Dit hadden...

HLN
Verschillende sectoren vrezen moeilijke heropstart na kerstvakantie door verstrengde quarantaineregels: "Dit hadden wij graag vroeger geweten"
Op de valreep kondigde het Overlegcomité gisteren aan dat er strengere regels komen voor Belgen die terugkeren uit het buitenland. Voortaan is quarantaine verplicht na een verblijf van meer dan 48 uur in een rode zone, en wordt een coronatest verplicht op dag één en dag zeven na terugkeer. Ondernemersorganisatie Unizo vrees voor een grote impact van deze verstrengde regels op hun heropstart na de kerstvakantie. "Wij zijn niet tegen de maatregel, maar dit hadden bedrijven graag vroeger geweten", klinkt het.
Lees verder

Verschillende sectoren vrezen moeilijke heropstart na kerstvakantie door verstrengde quarantaineregels
Op de valreep kondigde het Overlegcomité gisteren aan dat er strengere regels komen voor Belgen die terugkeren uit het buitenland. Voortaan is quarantaine verplicht na een verblijf van meer dan 48 uur in een rode zone, en wordt een coronatest verplicht op dag één en dag zeven na terugkeer. Bedrijven vrezen voor een grote impact van deze verstrengde regels op hun heropstart na de kerstvakantie.
Lees verder

Oostendse politie legt trouwfeest met 30 aanwezigen: bruidspaar en organisatoren worden gedagvaard
In de wijk Mariakerke bij Oostende is woensdag een huwelijksfeest met een dertigtal aanwezigen stilgelegd door de politie. Die werd verwittigd door een buurtbewoner die melding maakte over geluidsoverlast. Alle aanwezigen krijgen 750 euro boete. Het bruidskoppel en organisatoren zullen naar de rechtbank moeten.
Lees verder

Politie legt trouwfeest met 30 aanwezigen stil: bruidspaar en organisatoren worden gedagvaard
In de wijk Mariakerke bij Oostende is woensdag een huwelijksfeest met een dertigtal aanwezigen stilgelegd door de politie. Die werd verwittigd door een buurtbewoner die melding maakte over geluidsoverlast. Alle aanwezigen krijgen 750 euro boete. Het bruidskoppel en organisatoren zullen naar de rechtbank moeten.
Lees verder

Beerschot-coach Losada: "Mijn spelers zijn echt op, fysiek en mentaal"
Beerschot was 2020 een gouden jaar voor Beerschot, maar december bleek er wat veel aan. De mannen van het Kiel pakten in hun laatste vier wedstrijden geen enkel punt meer. "Mijn spelers zijn echt op, fysiek en mentaal", zucht Hernan Losada.
Lees verder

Gerecht opent onderzoek naar megafeest van Neymar in eindejaarsperiode
Het Braziliaanse gerecht heeft een onderzoek geopend naar het megafeest dat stervoetballer Neymar in deze eindejaarsperiode in zijn villa in de buurt van Rio de Janeiro zou willen organiseren, en dit ondanks de wereldwijde coronacrisis. Dat hebben de lokale autoriteiten bevestigd.
Lees verder

Oudjaar vieren met alcohol? Dankzij deze tips heb je geen kater morgen
Er is al heel wat inkt gevloeid over de beste middeltjes tegen een kater, maar wat als we die kater nu eens gewoon konden voorkomen? En dat zonder dat pintje of glas wijn te moeten laten staan. Deze 10 preventieve tips zorgen er in het beste geval voor dat jij morgen fris en fruitig uit bed stapt.
Lees verder

Bestuurder (21) als bij wonder slechts lichtgewond na horrorcrash in Veldegem
In Veldegem bij Zedelgem is woensdagavond iets voor middernacht een bestuurder (21) aan de dood ontsnapt bij een erg zware crash in de Torhoutsesteenweg. De jongeman uit Brugge reed met zijn Renault Clio richting Torhout, maar merkte de rotonde aan de Koning Albertstraat niet op, waarop hij rechtdoor reed.
Lees verder

Afgelopen nacht opnieuw nabevingen in Kroatië
Na de zware aardbeving in Kroatië op dinsdag, hebben zich in de nacht van woensdag op donderdag nieuwe nabevingen voorgedaan in het centrum van het land. Het Europees-Mediterrane Seismologisch Centrum (EMSC) meldde in de regio rond de stad Petrinja een aardbeving met een magnitude van 3,8 en twee met een magnitude van 3,1.
Lees verder

De beurs is al genezen na spectaculaire coronacrash: hoe zal 2021 eruitzien? Expert blikt vooruit
Wie enkel kijkt naar de stand van de beurzen nu en het verschil met twaalf maanden geleden, zou denken dat het een vrij banaal jaar is geweest. Maar de prestatie van de aandelenmarkten verhult een dramatische coronacrash en een even spectaculair herstel. "Meestal blijkt zo'n crash een koopkans te zijn", zegt hoofdstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis. Ook marktstrateeg Els Vander Straeten van Belfius ziet de komende zes maanden geen problemen: "Onze voorkeur gaat uit naar Europese aandelen, omdat die achtergebleven zijn".
Lees verder

Becky Hammon eerste vrouwelijke hoofdcoach ooit in NBA, LeBron James pakt straf record
Afgelopen nacht is een stukje geschiedenis geschreven in de NBA. Becky Hammon (43) stond aan het roer van de San Antonio Spurs in het duel tegen de LA Lakers en is zo de eerste vrouwelijke hoofdcoach ooit in de grootste basketcompetitie ter wereld. En ook LeBron James bereikte een mijlpaal.
Lees verder

Er is geschiedenis geschreven in NBA: Becky Hammon eerste vrouwelijke hoofdcoach ooit, LeBron James pakt straf record
Afgelopen nacht is een stukje geschiedenis geschreven in de NBA. Becky Hammon (43) stond aan het roer van de San Antonio Spurs in het duel tegen de LA Lakers en is zo de eerste vrouwelijke hoofdcoach ooit in de grootste basketcompetitie ter wereld. En ook LeBron James bereikte een mijlpaal.
Lees verder

OVERZICHT. Verbod op vuurwerk en strikte avondklok: dit zijn coronaregels op oudejaarsavond
Het feest op de laatste dag van het jaar zal iets minder uitbundig zijn dan anders. Ook vanavond zijn strenge coronaregels van kracht. Een overzicht.
Lees verder

Sportjournalist Louis De Pelsmaeker verdween 21 jaar geleden plots van het scherm: "Jammer dat ik geen afscheid mocht nemen van m'n collega's"
"Spanningen kunnen de kwaliteit ten goede komen en dat is altijd mijn grote bekommernis geweest." Zijn plotse vertrek bij de VRT gaf aanleiding tot indianenverhalen, maar nu '60 Jaar Sportweekend' is afgelopen, spreekt Louis De Pelsmaeker (81), die voorheen zelden interviews gaf, voor het eerst over de échte reden van zijn vertrek bij de VRT.
Lees verder

Football Talk. KV Kortrijk sluit af met 1,6 miljoen euro verlies - Keisuke Honda zoekt alweer andere oorden op
De resultatenrekening van KV Kortrijk over het boekjaar van 1 juli 2019 tot 30 juni 2020 toont een negatief resultaat van 1,6 miljoen euro. De bedrijfsopbrengsten verminderden in die tijd van 18 naar 14,8 miljoen.
Lees verder

Nieuw-Zeelanders luiden 2021 straks in op 'normale' wijze, met grote feesten en vuurwerk
Nieuw-Zeeland gaat als één van de eerste landen ter wereld het nieuwe jaar in, en dat zal gevierd worden met feest, festivals en vuurwerkshows. Ondertussen hebben bijna alle andere landen te maken met beperkingen die voor een belangrijk deel afdoen aan het feestelijk karakter van de oudejaarsavond. Volg de (feestelijke) jaarovergang bij HLN LIVE.
Lees verder

Ongeziene kijkcijfers in Vlaanderen voor WK Darts: u keek massaal naar match van 'Dancing Dimi'
Gevloek en teleurstelling gisteravond. Niet alleen bij Dimitri Van den Bergh in het Londense 'Ally Pally', maar ook in de Vlaamse huiskamer. 332.000 kijkers zaten voor de buis voor de achtste finale van 'Dancing Dimi' op VTM 4, met een piek van maar liefst 430.000.
Lees verder

5 Belgische modegoeroes van Instagram onthullen hun feestoutfit en goede voornemens voor het nieuwe jaar
Dat het een speciaal eindejaar wordt, staat buiten kijf. Hoe zullen de Belgische modegoeroes van het internet zich kleden op oudejaarsavond? Houden ze het simpel, nu we thuis in kleine kring vieren, of pakken ze net uit met een over-the-top outfit? Ze onthullen ons hun ultieme feestelijke stijltip en goede voornemens voor 2021.
Lees verder

Dit is de meest exclusieve Lamborghini
Slechts één exemplaar bouwt Lamborghini van deze SC20 Roadster. En dan vergeten ze nog een voorruit te monteren. HLN Drive neemt dit exclusieve bouwsel onder de loep.
Lees verder

Flinke stijging goudprijs in coronajaar 2020
De goudprijs is in het coronajaar 2020 flink gestegen, geholpen door de enorme steunpakketten tegen de coronacrisis, de goedkopere dollar en de onrust op de financiële markten. De prijs klom dit jaar meer dan 24 procent, wat de sterkste jaarlijkse stijging is sinds 2010.
Lees verder