Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 december 2020

Taskforce gaat onderzoeken of het vaccinatiestrategie kan versnellen door voorlopig maar 1 in plaats van 2 spuitjes t...

HLN
Taskforce gaat onderzoeken of het vaccinatiestrategie kan versnellen door voorlopig maar 1 in plaats van 2 spuitjes te geven
Epidemioloog Pierre Van Damme komt met een mogelijke oplossing om méér mensen snéller te vaccineren. Daarbij zouden eerst zo veel mogelijk landgenoten een eerste dosis krijgen, ook bij vaccins die eigenlijk een dubbele injectie vragen. Pas later zou aan iedereen dan de noodzakelijke tweede dosis worden toegediend.
Lees verder

Experts denken dat we vaccinatiestrategie kunnen versnellen door voorlopig 1 in plaats van 2 spuitjes te geven: "Het is oorlog, we moeten creatief zijn"
Epidemioloog Pierre Van Damme heeft een mogelijke oplossing gelanceerd om méér mensen snéller te vaccineren. Daarbij zouden eerst zo veel mogelijk landgenoten een eerste dosis krijgen. Pas veel later zou aan iedereen dan de noodzakelijke tweede dosis worden toegediend. Hij krijgt bijval van andere experts, zoals microbioloog Herman Goossens en viroloog Johan Neyts. "Het is oorlog, we moeten creatief zijn", zegt die laatste.
Lees verder

Overvallers steken zaakvoerder Proxy Delhaize "zes à zeven keer" met mes, verdachte opgepakt in Brussel
Bij een overval op een Proxy Delhaize-filiaal in Strombeek-Bever is de zaakvoerder ernstig gewond geraakt. "Hij kreeg zes à zeven messteken", zegt het parket. De man ligt in het ziekenhuis en is volgens het parket buiten levensgevaar. De politie heeft gisterenavond een verdachte opgepakt in de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem. De verdachte probeerde met zijn vluchtwagen op de politie in te rijden om te ontsnappen.
Lees verder

Overvallers steken zaakvoerder Proxy Delhaize "zes à zeven keer" met mes, daders vluchten zonder buit
Bij een overval op een Proxy Delhaize-filiaal in Strombeek-Bever is de zaakvoerder ernstig gewond geraakt. "Hij kreeg zes à zeven messteken", zegt het parket. De man ligt in het ziekenhuis en is volgens het parket buiten levensgevaar.
Lees verder

Beste vriend van YouTuber Kastiop blikt terug op fatale dag: "Ik ben blij dat hij afscheid heeft kunnen nemen, al wist ik het zelf niet"
De beste vriend van de bekende Vlaamse YouTuber Kastiop, die dit jaar uit het leven stapte, blikt in een emotioneel interview terug op 2020. Dries had Kastiop op de dag van zijn dood nog gesproken. "Hij heeft afscheid van mij genomen, maar ik wist het nog niet, toen."
Lees verder

Drie gewonden na botsing tussen Lijnbus en vrachtwagen in Kortrijk
De Doorniksetunnel op de Doorniksewijk in Kortrijk is sinds 7 uur maandagochtend voor alle verkeer afgesloten. Oorzaak is een verkeersongeval tussen een bus van De Lijn en een vrachtwagen. De buschauffeur en twee passagiers zijn (licht-)gewond naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

Eerste ruzie in 'Cupido Ofzo': komt het weer goed tussen Damon en Margot?
Ruth Beeckmans en Karen Damen koppelden Damon aan Margot in 'Cupido Ofzo'. Het ging meteen hard. Ze stelden mekaar voor aan hun ouders en maakten al snel toekomstplannen. Maar ondertussen, twee maanden na hun eerste date, hebben ze ook hun eerste ruzie gehad.
Lees verder

Ga je veranderen van job? Verlies deze zaken niet uit het oog
Van werk veranderen doe je niet elke dag. Het is dus even zoeken hoe je jouw collega's op de hoogte moet brengen van je vertrek en welke paperassen je moet afhandelen. Jobat.be legt uit met welke zaken je zeker rekening moet houden.
Lees verder

Waarom is het internet in je huis (soms) zo slecht? Dit zeggen de providers zelf
We zitten in ons kot, we doen aan thuiswerk met Zoomsessies en Teammeetings. We netflixen en bingewatchen de nieuwste series via Streamz. We bellen mobiel met oma en opa. En – ook dàt – we vloeken omdat we vinden dat de data op onze smartphone, tablet of laptop te traag binnenkomen, of omdat we niet altijd een vlot signaal hebben op onze apparaten. Hoe komt het dat we niet overal even goed bereikbaar zijn? En vooral: wat doe je eraan? We vroegen aan de grootste gsm-operatoren.
Lees verder

Timmy Simons en zijn beste 11 Rode Duivels ooit: "Gerets maakte uitzonderlijke indruk"
Welke Belgische iconen vormen het beste elftal van de voorbije 125 jaar? Dat wil de KBVB straks uitvissen ter ere van het jubileum van onze voetbalbond. Wij namen de proef op de som. Zes ex-internationals kozen voor ons hún beste elf Rode Duivels aller tijden. Vandaag het 125 Years Icons Team van Timmy Simons.
Lees verder

Amerikaans jongetje (7) gaat brandend huis in om kleine zusje te redden: "Ik wilde niet dat ze dood zou gaan"
Een 7-jarig jongetje uit de Amerikaanse staat Tennessee heeft in het bijzijn van zijn familie een ongekende heldendaad verricht. Op het moment dat er een enorme brand uitbrak in zijn huis ging hij met gevaar voor eigen leven de brandende babykamer binnen om zijn 22 maanden oude zusje te redden.
Lees verder

Een kampioen breakdance, een verpleegster en een mama van vijf: dit zijn de deelnemers van 'Big Brother'
Vanaf maandag 4 januari stappen vier Vlamingen en vier Nederlanders het 'Big Brother'-huis in. De wildvreemden zullen 100 dagen lang op elkaars lip zitten, zonder enige privacy. Deze kandidaten gaan die uitdaging aan.
Lees verder

China veroordeelt burgerjournaliste tot 4 jaar cel wegens berichten over uitbraak in Wuhan
Een Chinese burgerjournaliste die verslag had gedaan over de uitbraak van het coronavirus in de miljoenenstad Wuhan, is maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Dat is meegedeeld door een van haar advocaten.
Lees verder

Rechter beslist: "Geen huur voor restaurant tijdens lockdown"
Een opvallende uitspraak van een Antwerpse vrederechter gaat over de tongen. De rechter besliste dat er geen huur moet worden betaald voor een pand dat niet gebruikt kan worden omdat de lockdown dat verhindert. Horeca-uitbaters wachten nu vol spanning op de uitspraak in beroep, schrijft Gazet van Antwerpen.
Lees verder

Aardbeving met magnitude 5,2 in centrum van Kroatië
Het centrum van Kroatië is maandagmorgen getroffen door een aardbeving met een magnitude 5,2. Dat meldt het Europees-Mediterrane Seismologische Centrum (EMSC). Het epicentrum van de beving lag in de omgeving van de hoofdstad Zagreb. In de eerste berichten wordt geen melding gemaakt van slachtoffers.
Lees verder

Dallas Mavericks maken brandhout van LA Clippers in NBA
De Dallas Mavericks hebben hun eerste zege van het seizoen geboekt in de NBA. En het was meteen een memorabele avond. Het team van pointguard Luka Doncic verpletterde de Los Angeles Clippers met 73-124. Het duel in LA ging de boeken in want de marge van 50 punten halverwege het duel (27-77) was een record.
Lees verder

Yaremchuk was hoopje ellende na rode kaart en vroeg meteen om vergiffenis: "Zo stom van mij, het spijt me zo"
"Het was een emotionele reactie. I am so sorry." Roman Yaremchuk was een hoopje ellende na zijn domme rode kaart tegen KV Kortrijk. Na de match nam de Oekraïense spits dan ook meteen het woord in de kleedkamer, wat Hein Vanhaezebrouck en ploegmaats apprecieerden.
Lees verder

Mario Götze over zijn transfer naar PSV en de coaches in zijn carrière: "Klopp blijft één van de belangrijkste personen in mijn leven"
In de Bundesliga streek hij zo'n tien miljoen euro per jaar op, nu trapt hij voor één vijfde van dat bedrag balletjes voor PSV. Mario Götze scoorde ooit de winning goal in de finale van het WK, maar is nu gelukkig in Nederland. "Ik wilde altijd al eens in het buitenland spelen.
Lees verder

Eden Hazard op z'n best: Rode Duivel pakt uit met heerlijke actie (en goal) op training bij Real
't Is nog wachten op de eerste speelminuten van Eden Hazard (29) sinds de spierblessure in zijn rechterbeen. Vorige week zat hij al in de selectie voor de wedstrijd tegen Granada en woensdagavond zal hij ongetwijfeld ook van de partij zijn. Real gaat dan op bezoek bij Elche en op training toonde Hazard alvast dat hij er zin in heeft.
Lees verder

Microbioloog Herman Goossens: "Zeer ernstige dreiging met de Engelse variant slaagt er niet in ons wakker te schudden"
Herman Goossens, hoogleraar medische microbiologie aan de UAntwerpen, waarschuwt in een opiniestuk in De Standaard voor de nieuwe Britse mutatie van het coronavirus. "De zeer ernstige dreiging met de Engelse variant slaagt er blijkbaar niet in ons nu wakker te schudden", stelt hij. "Een ezel stoot zich toch geen tweemaal aan dezelfde steen?"
Lees verder