Doorgaan naar hoofdcontent

Sportjournalist Filip Joos houdt van de beperkingen in het leven: “Ik wil niet alles geproefd en geprobeerd hebben”

HLN
Sportjournalist Filip Joos houdt van de beperkingen in het leven: "Ik wil niet alles geproefd en geprobeerd hebben"
De onderbreking van de nationale en internationale voetbalcompetities, het uitstellen van het EK Voetbal en de Olympische Spelen door corona hebben een invloed gehad op de geluksbeleving van voetbalverslaggever, -commentator en -analist Filip Joos (47).
Lees verder

Brandweer gaat stormschade vaststellen vlakbij Sportpaleis en botst op cannabisplantage
In de Tweemontstraat, vlak bij het Sportpaleis, is zondagmiddag een cannabisplantage ontdekt. Dat bevestigt de Lokale Politie van Antwerpen. Bij het vaststellen van stormschade in het pand, bemerkte de brandweer sporen van een mogelijke plantage in een naburig gebouw. Er zijn nog geen verdachten gearresteerd.
Lees verder

Marijn Devalck geniet van de vrijheid die zijn mobilhome hem schenkt: "Boma leeft als een Roma"
Marijn Devalck (69) is niet iemand die droomt van verre reizen en exotische bestemmingen. Hij heeft het uitstekend naar zijn zin in de Vlaamse Ardennen. Toch heeft hij een mobilhome. "Vooral voor professionele doeleinden", zegt de acteur. "Ik gebruik 'm om naar de opnameset of de concertzaal te rijden. Ik vertrek de avond voordien en zo vermijd ik veel files en stress."
Lees verder

Politie legt eredienst van sikh-gemeenschap stil: 32 personen krijgen boete
Zondagmiddag werd in de tempel van de sikhs in het dorpje Halmaal bij Sint-Truiden een bijeenkomst stilgelegd. "Er waren veertig personen aanwezig. Zij droegen wel een mondmasker, maar op erediensten mogen momenteel maar maximaal 15 mensen aanwezig zijn", vertelt Joris Berger, commissaris van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken.
Lees verder

LIVE. Genk en Waasland-Beveren zijn begonnen aan tweede helft, wie trekt het laken naar zich toe?
• Speeldag 19 • Jupiler Pro League • Luminus Arena • Aftrap: 16u
Lees verder

Twee jaar na heupproblemen keert hij terug: Andy Murray krijgt wildcard voor Australian Open
Andy Murray heeft een wildcard gekregen voor de Australian Open. De huidige nummer 122 van de wereld keert daarmee terug naar het grandslamtoernooi waar hij twee jaar geleden nog zwaar geëmotioneerd het einde van zijn loopbaan aankondigde.
Lees verder

Hamilton heeft nog altijd geen F1-contract voor volgend jaar: "Ik wik en weeg en probeer een evenwicht te vinden"
Muziek, mode, de elektrische autosportklasse Extreme E en nog een keten in vegetarische hamburgers. Lewis Hamilton heeft zoveel bezigheden naast de Formule 1, dat hij zoekt naar de balans tussen al deze activiteiten. Het is naar eigen zeggen een reden waarom de zevenvoudig wereldkampioen nog altijd geen nieuw contract heeft getekend bij Mercedes.
Lees verder

Trump wil dat er luchthaven naar hem vernoemd wordt: "Hij is er al twee jaar mee bezig"
De Amerikaanse president Donald Trump zou aan zijn medewerkers en adviseurs gevraagd hebben wat de procedure is om een luchthaven naar zich te vernoemen. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwssite The Daily Beast op basis van twee verschillende bronnen.
Lees verder

Politie onderzoekt schending coronaregels tijdens 'kerstdiner' met gourmet: "Betrokken agenten krijgen boete"
De politiezone Brussel-West onderzoekt een foto van een bijeenkomst waar politiemensen samen zitten te gourmetten. Het beeld circuleert op sociale media en de politie bevestigt dat het om agenten van de zone gaat. "Er zullen processen-verbaal worden opgesteld."
Lees verder

KOERS KORT. Bergkoning Giro aangereden op training - Brand wint bij de vrouwen in Dendermonde
Lucinda Brand heeft de derde manche van de Wereldbeker in Dendermonde op haar naam gebracht. De Nederlandse soleerde naar de zege voor de Amerikaanse Clara Honsinger en wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado. Sanne Cant finishte als zesde.
Lees verder

Football Talk. Mirallas deelt twee assists - Lewandowski opnieuw in de prijzen - nieuwe coach voor Raman bij Schalke
De 66-jarige Christian Gross is de nieuwe coach van Schalke 04. De Zwitser, die een contract ondertekende tot het einde van het seizoen, moet de Königsblauen voor degradatie uit de Bundesliga behoeden. "Voor Schalke staan de volgende vijf maanden volledig in het teken van het behoud", verklaart Jochen Schneider, sportdirecteur van de rode lantaarn in de Bundesliga. "Christian Gross heeft zowel in Duitsland als in Engeland getoond dat hij uitdagingen als deze tot een goed einde kan brengen."
Lees verder

LIVE (18u15). Sardella en Lawrence bezetten flanken Anderlecht, Losada kan rekenen op Holzhauser en Tissoudali
• Lotto Park • Aftrap: 18u15 • Speeldag 19 • Ref: Nicolas Laforge
Lees verder

Belgisch schaatsrecord voor Stien Vanhoutte op 500 meter, Swings klopt Vosté in Heerenveen
Stien Vanhoutte heeft in Heerenveen het Belgisch record schaatsen op de 500 meter verbeterd. De 24-jarige Vanhoutte klokte 39.35. Bij de tweede 500 meter was ze iets langzamer met 39.40.
Lees verder

'Dancing Dimi' over hoe pijnlijke knie hem parten speelde: "Pijnstillers, ontstekingsremmers,... het heeft me tijd gekost om aan brace te wennen"
Tweede optreden op het WK darts, tweede walk-over voor een vormzwangere Dimitri Van den Bergh. 4-0 na een halfuurtje. Arme Jermaine Wattimena. Eén ding is duidelijk: 'Dancing Dimi' heeft het vertrouwen om ver te geraken op dit WK. "Zelfs met mijn B-plan kan ik het de tegenstander nu moeilijk maken."
Lees verder

LIVE. Genk kan code Waasland-Beveren voorlopig niet kraken
• Speeldag 19 • Jupiler Pro League • Luminus Arena • Aftrap: 16u
Lees verder

LIVE. Houdt Liverpool de punten thuis tegen West Brom?
• Premier League • Speeldag 15 • Anfield • Kevin Friend
Lees verder

Ook vandaag veel volk in Hoge Venen ondanks oproep van politie om bezoek uit te stellen
Ook al had de Federale Politie opgeroepen om niet naar de Hoge Venen te komen, toch zijn heel wat wandelaars vandaag naar daar getrokken om van het verse sneeuwtapijt te genieten.
Lees verder

REACTIES. Van Aert: "Ik ga die Wereldbekertrui verdedigen" - Van der Poel: "Neen, ik heb me niet geamuseerd"
Wat een exploot van Wout van Aert in Dendermonde. De winnaar van Milaan-Sanremo fietste Mathieu van der Poel op bijna drie minuten na een zware moddercross. Bovendien mikt hij nu ook op het eindklassement in de Wereldbeker. "Het zou stom zijn om die mooie trui niet te verdedigen."
Lees verder

Genk geraakt op eigen veld niet voorbij Waasland-Beveren en ziet Club uitlopen
Jammerlijk puntenverlies, Racing Genk. Een gelijkspel tegen Waasland-Beveren. Een misser van Vukovic, de paal én de lat zorgen ervoor dat de kloof met Club Brugge oploopt tot vier punten.
Lees verder

LIVE. Mané zet Liverpool op voorsprong tegen West Bromwich
• Premier League • Speeldag 15 • Anfield • Kevin Friend
Lees verder