Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 14 december 2020

Politieman Mon (54) verlamd na val van trap én getroffen door Covid: “Alle steun welkom om hem zoveel mogelijk bij...

HLN
Politieman Mon (54) verlamd na val van trap én getroffen door Covid: "Alle steun welkom om hem zoveel mogelijk bij ons thuis te hebben"
Mon Raes (54) was tot vorig jaar een hardwerkende politieman. Vader van een jonge zoon en twee volwassen kinderen. Liefhebbende echtgenoot van Brenda. Altijd in de weer. Tot het noodlot in augustus 2019 toesloeg en Mon van de trap viel. Zo goed als volledig verlamd is hij sindsdien. En op de koop toe trof het coronavirus hem zwaar. Volgende week verhuist Mon naar een zorgvoorziening. Maar hij heeft samen met zijn gezin een droom: nog zoveel mogelijk tijd thuis doorbrengen. Zijn nichtje doet een oproep om het gezin te steunen.
Lees verder

Een half punt op zes: Vlaanderen scoort bar slecht op Europese natuurdoelen
Met slechts een half punt op zes is Vlaanderen faliekant gebuisd voor de natuurambities die Europa in 2011 tegen dit jaar vooropstelde. Dat blijkt uit het Natuurrapport van het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO). Voor vijf van de zes Europese doelen halen we een onvoldoende. Er komt dan wel natuurgebied bij, maar structureel liggen we zwaar achterop. "De uitdaging is enorm groot", erkent Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Volgens oppositiepartij Groen moet minister Demir haar omgevingsbeleid veel beter afstemmen op haar natuurbeleid.
Lees verder

Een half punt op zes: Vlaanderen scoort barslecht op Europese natuurdoelen
Met slechts een half punt op zes is Vlaanderen faliekant gebuisd voor de natuurambities die Europa in 2011 tegen dit jaar vooropstelde. Dat blijkt uit het Natuurrapport van het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO). Voor vijf van de zes Europese doelen halen we een onvoldoende. Er komt dan wel natuurgebied bij, maar structureel liggen we zwaar achterop. "De uitdaging is enorm groot", erkent Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Volgens oppositiepartij Groen moet minister Demir haar omgevingsbeleid veel beter afstemmen op haar natuurbeleid.
Lees verder

Kerstdiner van Piet Huysentruyt bij je thuis: "Als ik mensen kan plezieren door hen voor een scherpe prijs een sterrenmenu te bezorgen, moet ik dat doen"
Geen zin om zelf te koken tijdens de feestdagen? Dan haal je toch gewoon Piet Huysentruyt in huis. De sterrenchef ontwierp voor het online platform Resto Chez Moi Delivery een eindejaarsmenu, met bijhorend instructiefilmpje voor een perfect gedresseerd bord. "Ik ben mijn carrière gestart als traiteur en hiermee is de cirkel rond", zegt de chef.
Lees verder

Dit kan je het best doen als je ontslag wil nemen maar je baas vraagt je om te blijven
Na lang wikken en wegen heb je de knoop doorgehakt. Je zocht en vond een nieuwe job. Nu moet je enkel nog het nieuws aan je baas vertellen. Maar wat doe je als die je vraagt om toch te blijven, en je bijvoorbeeld een promotie aanbiedt? Hou je voet bij stuk, of is het de moeite om je mogelijkheden te herbekijken? Jobat.be bekijkt met welke zaken je best rekening houdt.
Lees verder

De ziekenhuiswoordvoerders, oog in oog met de golf: "Alle ellende zomaar een plaats geven? Dat kunnen we nog niet"
In december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Een jaar waarin Lieve Ketelslegers (49) en Miet Driesen (38) haast onafgebroken in de coronavuurlinie van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden stonden. Als woordvoerders was het aan hén om zware vragen te beantwoorden tijdens de eerste coronagolf, én door te zetten bij de tweede. "De lastigste momenten hebben we telkens als team doorstaan. Maar we vrezen dat ook 2021 nog een heel moeilijk jaar zal zijn."
Lees verder

Lieve Ketelslegers en Miet Driesen, ziekenhuiswoordvoerders oog in oog met de golf: "We zijn er goed mee omgegaan, maar of we het verteren? Daar is nog werk aan"
In december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Een jaar waarin Lieve Ketelslegers (49) en Miet Driesen (38) haast onafgebroken in de coronavuurlinie stonden van het Jessa Ziekenhuis en het Sint-Trudo Ziekenhuis. Als woordvoerders was het aan hen om zware vragen te beantwoorden tijdens de eerste coronagolf, en door te zetten bij de tweede. "We wisten dat het ervan ging komen, alleen niet wanneer en of het diezelfde impact zou hebben. Intussen kunnen we zeggen dat we er goed mee zijn omgegaan. Maar of we het kunnen verteren? Daar is nog werk aan."
Lees verder

STVV-Beerschot uitgesteld nadat coronagolf Ratten teistert, volgt ook Eupen-Genk?
De partij tussen STVV en Beerschot van morgenavond wordt uitgesteld. Dat bevestigt de Pro League in een persbericht. Beerschot had uitstel gevraagd omdat het team geteisterd wordt door een coronagolf en dat verzoek werd dus ingewilligd. Mogelijk wordt ook Eupen-Genk van woensdagavond om gelijkaardige redenen verplaatst naar een latere datum.
Lees verder

Pensioensparen: wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een fonds, een tak21 of een tak23?
Als u zelf extra wil sparen voor uw pensioen, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Een pensioenspaarfonds of een pensioenspaarverzekering (de zogenaamde tak21) krijgen meestal de voorkeur, maar er is nog een derde, meestal onderbelichte optie: de tak23-beleggingsverzekering. Spaargids.be belicht de gelijkenissen en verschillen tussen al die formules.
Lees verder

Anderlecht stuurt Bakkali naar B-kern, winger mag straks vertrekken
RSCA rekent niet meer op Zakaria Bakkali. Het stuurde de 24-jarige winger naar de B-kern, in de winter mag hij beschikken.
Lees verder

Vrouw doodgestoken door zoon in Hoboken, jongen die tussenbeide komt lichtgewond
Vanmorgen is er een steekpartij geweest in een rijwoning in de Lissabonstraat in Hoboken. Een vrouw (65) die daar woonde, is zwaargewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Daar is zij overleden. Drie dagen geleden kwam het al tot een incident tussen de moeder en haar zoon. Een minderjarige jongen die tussenbeide probeerde te komen raakte licht gewond.
Lees verder

Vrouw doodgestoken door familielid in Hoboken
Vanmorgen is er een steekpartij geweest in een rijwoning in de Lissabonstraat in Hoboken. Een vrouw die daar woonde, is zwaargewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Daar is zij overleden.
Lees verder

Vrouw overleden nadat zij door familielid werd neergestoken in woning
Vanmorgen is er een steekpartij geweest in een rijwoning in de Lissabonstraat in Hoboken. Een vrouw die daar woont, is zwaar gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Daar is zij overleden.
Lees verder

"Anderlecht blijft een hellhole in humane delicatesse": onze columnist ziet paars-wit vreemde bocht maken
Anderlecht en Luc Nilis leken elkaar opnieuw gevonden te hebben. Maar tot een overeenkomst tussen de spitsentrainer en de club waar hij grote sier maakte, kwam het niet. Voor onze columnist Hugo Camps een vreemde bocht van paars-wit. Hij vraagt zich of Nilis niet geslachtofferd werd.
Lees verder

Viroloog Marc Van Ranst: "Ik maak me grote zorgen over kerstvakantie"
Volgens viroloog Marc Van Ranst is er niet één aanwijsbare reden voor de recente stijging in de coronacijfers, al dragen de lockdownfeestjes die her en der worden ontdekt daar zeker toe bij. Dat vertelde de viroloog in een gesprek met HLN LIVE. Van Ranst waarschuwt dat de kerstvakantie een cruciale rol zal spelen in het verdere verloop van de epidemie in ons land.
Lees verder

Henry Cavill loopt beenblessure op bij opnames 'The Witcher'
Bij het filmen van een stunt op de set van Netflixserie 'The Witcher' is hoofdrolspeler Henry Cavill (37) gewond geraakt aan zijn been. Volgens Entertainment Weekly is de acteur daardoor korte tijd uitgeschakeld, maar gaan de opnames van de serie in Engeland gewoon verder.
Lees verder

KIJK LIVE (12u). Welke topaffiches komen uit de potten voor achtste finales Champions League?
Vanmiddag wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor de achtste finales van de Champions League. Welke topteams worden aan elkaar gekoppeld? Kijk hier vanaf 12u LIVE naar de loting!
Lees verder

Brandweer moet vluchtende feestvierders van dak helpen
De politie legde zondagavond een lockdownfeestje stil in de Ter Heydelaan. Zes personen probeerden -zonder succes- naar het dak te vluchten om aan controle te ontkomen. Alle aanwezigen kregen een pv opgesteld en moeten betalen voor de tussenkomst van de brandweer om hen van het dak te halen.
Lees verder

Kevin Durant scoort in oefenduel 15 punten voor Brooklyn bij rentree
Kevin Durant heeft anderhalf jaar nadat hij zijn achillespees scheurde zijn rentree gevierd op het basketveld. Met zijn nieuwe team Brooklyn Nets haalde hij het met 119-114 tegen Washington in een voorbereidingswedstrijd op het nieuwe seizoen in de NBA.
Lees verder

COLUMN. De week van Kelly Pfaff: "Papa's bijnaam is Dr. Phil. Hij is de beste raadgever"
Hoe het is om tijdens deze atypische feestmaand deel uit te maken van een grote, hechte familie, vertelt Kelly Pfaff (43) je de hele maand in haar column. De kerstboom staat intussen te pronken, en de zevenenzestigste verjaardag van papa Jean-Marie ging niet onopgemerkt voorbij. Kelly eert hem deze week: "Mijn vader zei altijd dat hij een veilige haven wil zijn voor mij en mijn zussen."
Lees verder