Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 14 december 2020

OPROEP. Hulp nodig bij je make-up? Onze beautyredactrice geeft je gratis advies in een videocall

HLN
OPROEP. Hulp nodig bij je make-up? Onze beautyredactrice geeft je gratis advies in een videocall
Wil je uitpakken met een feestelijke look voor kerst? Worstel je al jaren met dat streepje eyeliner of een andere make-uptechniek? Of houd je er gewoon van om jezelf op te maken en wil je nieuwe tips sprokkelen? Als je minstens één keer ja antwoordde, is NINA op zoek naar jou.
Lees verder

Kristof en Joke doen oproep tot getuigen: "Welk dier beet twee alpaca's dood in Woumen?"
Toen schrijnwerker Kristof Samyn (43) uit de Steenstraat in Woumen deze morgen zijn loods open deed, zag hij in het donker een dier wegrennen. Hij kon niet goed zien wat het was maar vermoedelijk een Duitse herder. Wat zijn vrouw Joke Neyrinck (43) vervolgens zag in hun weide was een bloederig tafereel.
Lees verder

Stagiaire (35) die jarenlang gevangen zat op zolder bij kapperskoppel: "Toen de politie dat luik opende, ben ik beginnen huilen"
Vandaag staat ze op eigen benen en is ze gelukkiger dan ooit met haar eigen flat, partner en hond. Een totaal ander leven dan waar Emilia (35) drie jaar geleden letterlijk uit bevrijd werd. De politie vond haar opgesloten op zolder bij een kappersechtpaar uit Tielt-Winge, waar ze als naïeve prille twintiger aan de slag ging als stagiaire. Jarenlang deed ze als een soort Assepoester de was en de plas van het inhalige koppel. "Mijn leven nu is gewoonweg zalig!", vertelt Emilia thuis in Herent. In december blikken we in Vlaams-Brabant in 20 verhalen terug op 2020.
Lees verder

Stagiaire (35) die jarenlang gevangen zat op zolder bij kapperskoppel: "Toen de politie dat luik opende, begon ik meteen te huilen"
Vandaag staat ze op eigen benen en is ze gelukkiger dan ooit met haar eigen flat, partner en hond. Een totaal ander leven dan waar Emilia (35) drie jaar geleden letterlijk uit bevrijd werd. De politie vond haar opgesloten op zolder bij een kappersechtpaar uit Tielt-Winge, waar ze als naïeve prille twintiger aan de slag ging als stagiaire. Jarenlang deed ze als een soort Assepoester de was en de plas van het inhalige koppel. "Mijn leven nu is gewoonweg zalig!", vertelt Emilia thuis in Herent. In december blikken we in Vlaams-Brabant in 20 verhalen terug op 2020.
Lees verder

Proximus koopt Mobile Vikings van DPG Media: "Regelgeving niet gunstig genoeg om zelf door te gaan"
DPG Media verkoopt Mobile Vikings omdat het te duur was om zelf bundels met naast mobiele telefonie ook vast internet aan te bieden. Dat zegt de CEO van DPG Media België, Kris Vervaet. "Het regelgevend kader was niet gunstig genoeg voor ons."
Lees verder

Nieuwe app LEA ondersteunt dokters bij palliatieve zorg en levenseindebeslissingen
Forum Palliatieve Zorg en LEIF, behorend tot het Expertisecentrum 'Waardig Levenseinde', lanceren de LevensEindeApp (LEA) voor artsen en zorgverleners. De app helpt artsen en andere zorgverleners praktisch bij de ondersteuning van ernstig zieke of palliatieve patiënten en hun naasten.
Lees verder

Geduld van Duitse topminister raakt op: "EMA moet vaccin snel goedkeuren. Het gaat om het vertrouwen van burgers in slagkracht van EU"
Terwijl de Britten al aan het vaccineren zijn, wachten de EU-landen nog op groen licht van het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA. De Duitse minister van Volksgezondheid, Jens Spahn, krijgt het ondertussen op de heupen van de 'trage' procedure bij het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA om een coronavaccin goed te keuren. Op Twitter deelde de minister zijn frustraties en zette hij druk op het EMA.
Lees verder

Barcelona-PSG is topaffiche in achtste finales Champions League, haalbare loting voor Rode Duivels
Barcelona-Paris Saint-Germain is dé topaffiche in de achtste finales van de Champions League. De Rode Duivels kregen met hun clubs haalbare tegenstanders.
Lees verder

Woning in Aarschot fleurt al 13 jaar op met kerst: "Er zijn mensen die ons kaartjes sturen of bussen die stoppen om foto's te nemen"
Aarschot is weer een attractie rijker. Liliana Martinez Pazaran (49) en Darek Kurylo (42) hebben hun woning op de Nieuwrodese Steenweg voor het dertiende jaar op rij helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer. Het lichtspektakel lokt ieder jaar heel wat kijklustigen langs de drukke steenweg. "En elke keer koop ik meer en meer", zegt een goedlachse Liliana.
Lees verder

Parcours BK wielrennen voorgesteld: organisatie hoopt op volksfeest mét publiek en vips
Het parcours van het BK wielrennen van volgend jaar in Waregem werd deze voormiddag voorgesteld. Het kampioenschap staat op zondag 20 juni 2021 op het programma. De organisatie hoopt op een volksfeest met publiek en vips.
Lees verder

Maggie De Block: "Excuses? Ik heb er geen aan te bieden, ik heb het maximum gedaan"
Maggie De Block (Open Vld) blikt in een interview met Sudinfo terug op haar aanpak als minister van Volksgezondheid in de eerste golf van de coronapandemie. Als lid van de regeringen Wilmès I - een kabinet in lopende zaken - en Wilmès II heeft De Block "haar uiterste best gedaan, net zoals elk ander regeringslid". Verontschuldigingen aanbieden, zoals meermaals in Franstalig België werd geopperd, is De Block niet van plan. "Excuses? Die heb ik niet aan te bieden. Ik heb het maximum gedaan."
Lees verder

Wat is uw wens voor 2021? Freek Braeckman verzamelt de mooiste wensen voor Uw Film van het Jaar.
2020 is nu niet meteen een droomjaar geweest om een understatement te gebruiken. Reden te meer om een extra wens uit te brengen voor 2021. HLN en VTM NIEUWS nodigen u uit om uw wens(en) te delen met heel Vlaanderen. Stuur uw wensen door via het onderstaande formulier en bekijk jouw wens in Uw Film van het Jaar op VTM op 23 december of op HLN LIVE op 1 januari 2021!
Lees verder

Wie is Anya Taylor-Joy, de ster uit 'The Queen's Gambit'? "Ik kampte vroeger met grote angsten"
"Ik vreesde dat ik als actrice nooit boven water zou komen." Anya Taylor-Joy (24), de actrice die in de populaire Netflix-reeks 'The Queen's Gambit' indruk maakt als schaakmeester Beth Harmon, moet zichzelf een paar keer per dag in de arm knijpen. "Er was een tijd dat ik niet erg in mezelf geloofde", zegt ze. "Ik kampte met grote angsten en worstelde met een depressie."
Lees verder

Google kampt met storing bij Gmail, YouTube en andere diensten
Google kampt maandagmiddag met een wereldwijde storing waardoor diverse diensten, waaronder Gmail, Hangouts, YouTube en Google Drive het niet doen. Over een oorzaak is nog niets bekend. Google zegt dat er hard wordt gewerkt aan een oplossing, maar dat specifieke details nog niet bekend zijn.
Lees verder

Google kampt met storing bij meerdere diensten
Google kampt maandagmiddag met een storing waardoor diverse diensten, waaronder e-mail en Hangouts, het niet doen. Over een oorzaak is nog niets bekend.
Lees verder

Hoe de coronavaccins op zo'n sneltempo konden gemaakt worden, en toch veilig zijn: Steven Van Gucht legt uit
Viroloog Steven Van Gucht heeft maandag op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano meer informatie gegeven over hoe de coronavaccins zo snel op de markt kunnen komen. Veel mensen stellen zich immers vragen over de efficiëntie en mogelijke gevaren van een vaccin dat op een sneltempo geproduceerd wordt. Tijd voor een woordje extra uitleg dus.
Lees verder

Nationale Bank verwacht verlies van 100.000 jobs door coronacrisis
De massale tussenkomst van de verschillende overheden heeft het effect van de coronacrisis voor de Belgen vooralsnog kunnen temperen. Dat blijkt uit de jongste prognoses van de Nationale Bank (NBB). Vooral voor de arbeidsmarkt en de faillissementen is de toestand minder erg dan verwacht. Al blijven er nog veel onzekerheden en waarschuwt gouverneur Pierre Wunsch ervoor dat de begrotingstekorten op termijn onhoudbaar zijn.
Lees verder

"We hopen dat ze ergens schuilt": mama van twee kindjes spoorloos nadat auto in Hasseltse kanaal is gedumpt
Politie en parket zoeken momenteel in het kanaal van Hasselt waar dit weekend een wagen werd gedumpt door twee personen. De eigenares - een kapster uit het Genkse - is sindsdien vermist. Een politiebootje zoekt naar aanwijzingen in het water, maar de familie blijft hoopvol. "Hopelijk dumpte ze zelf haar auto en is ze gevlucht", klinkt het. Het parket is een moordonderzoek gestart. Het zou gaan om spanningen binnen de relatie van de vrouw.
Lees verder

Meghan Markle en prins Harry zullen veel meer van zich laten zien in 2021: "Maar alleen op plaatsen die bij hen passen"
Meghan Markle verraste de tv-kijkende Amerikanen gisteren met een onaangekondigde videoboodschap. Ze bedankte alle 'stille helden' van de coronacrisis. Volgens insiders zullen we volgend jaar veel meer gaan zien van Harry en Meghan. "Maar het zal niet hetzelfde zijn als toen ze nog royals waren".
Lees verder

Club Brugge treft Dinamo Kiev in 1/16de finales Europa League, Antwerp kijkt Rangers in de ogen
Club Brugge en Antwerp kennen hun tegenstanders in de zestiende finales van de Europa League. Blauw-zwart neemt het op tegen het Oekraïense Dinamo Kiev, Antwerp treft het Schotse Rangers. Dat werd vanmiddag bepaald tijdens de loting in het Zwitserse Nyon.
Lees verder