Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 december 2020

ONZE OPINIE. Slimme mensen kunnen ook weleens domme uitspraken doen

HLN
ONZE OPINIE. Slimme mensen kunnen ook weleens domme uitspraken doen
Slimme mensen kunnen ook weleens domme uitspraken doen. Zie de Hoge Gezondheidsraad begin juli, die maskers wilde verplichten om mensen te doen inzien dat het virus nog onder ons was. Zie Erika Vlieghe, die de maskers een symbool noemde om aan te tonen dat de strijd tegen het virus niet is gestreden. En in dat rijtje past nu ook: Frank Vandenbroucke, die het sluiten van de winkels een shockeffect voor de samenleving noemde.
Lees verder

Op Anderlecht staat recordaankoop Bundu niet ter discussie: "Mus komt er wel"
Intern is-ie geen issue. De Anderlechtfans verwachten meer van recordaankoop Mustapha Bundu (23), maar op Neerpede en bij zijn entourage overheerst geloof. "Hij is een topspeler." En er is een duidelijke verklaring waarom we nog niet de beste Bundu zien.
Lees verder

Ging Real niet adequaat om met Hazard? "Drie matchen op korte tijd na 10 dagen zonder training..."
Eden Hazard is minstens drie weken buiten strijd met een spierscheurtje in de dij. Adiós 2020, zo lijkt het. Zinédine Zidane gelooft niet dat Hazard het slachtoffer is van stress. Real Madrid speelt in Kiev de cruciale Champions League-match tegen Donetsk.
Lees verder

Eden Hazard wéér weken buiten strijd: "Waar háálde hij het idee dat het máár om 'een trap' ging?"
Eden Hazard is minstens drie weken buiten strijd met een spierscheurtje in de dij. Adiós 2020, zo lijkt het. Zinédine Zidane gelooft niet dat Hazard het slachtoffer is van stress. Real Madrid speelt in Kiev de cruciale Champions League-match tegen Donetsk.
Lees verder

Terwijl Eden Hazard weer weken buiten strijd is, neemt Madrileense pers ook Courtois in het vizier
Eden Hazard is minstens drie weken buiten strijd met een spierscheurtje in de dij. Adiós 2020, zo lijkt het. Zinédine Zidane gelooft niet dat Hazard het slachtoffer is van stress. Real Madrid speelt in Kiev de cruciale Champions League-match tegen Donetsk. En Thibaut Courtois houdt straks maar beter de nul.
Lees verder

Onweerachtige start van december: zwaarbewolkt met perioden van regen en buien
Het wordt dinsdag wisselvallig en wisselend tot zwaarbewolkt met perioden van regen en buien. In de Hoge Ardennen kunnen de buien een winters karakter aannemen. De maxima schommelen tussen 3 à 4 graden in Hoog­ België en 10 graden aan zee. De wind wordt overwegend matig uit noordelijke richtingen met rukwinden tot 50 à 60 kilometer per uur. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Streamingdienst biedt excuses aan na lachen met nierziekte van Selena Gomez
Streamingdienst Peacock heeft zijn excuses aangeboden voor grappen over de niertransplantatie van Selena Gomez (28) in de 'Saved By The Bell'-reboot. De dienst laat na ophef over een scène aan Amerikaanse media weten dat het niet de bedoeling was om te doen alsof de gezondheid van de zangeres niet belangrijk is.
Lees verder

OVERZICHT. Winkels opnieuw open: dit zijn de maatregelen in de grote steden
Niet-essentiële winkels mogen vandaag opnieuw de deuren openen. Naast de algemeen geldende maatregelen, nemen verschillende steden en gemeenten nemen extra maatregelen om alles in goede banen te leiden. Wij maakten een overzicht:
Lees verder

Vragen over veiligheid schijfremmen na valpartij Van Anrooij: "Je kunt ze met de hand stoppen en je toch niet snijden"
Dat hij nog nooit zo'n wonde had gezien, zei ploegleider Sven Nys. De val van zijn renster Shirin van Anrooij in de WB cross van Tabor maakt de vraag weer pertinent of schijfremmen niet te gevaarlijk zijn om ze op een koersfiets te monteren.
Lees verder

Solliciteren anno 2021: dit mag je verwachten
Een jaar geleden had niemand kunnen voorspellen wat 2020 voor ons in petto zou hebben. De aanwervingstrends in het komende lijstje formuleren we dus met enige voorzichtigheid. Toch weten we voor de volle 100% zeker dat rekrutering niet meer hetzelfde zal zijn als voor corona. Dit worden volgens Jobat.be de belangrijkste evoluties.
Lees verder

Vrijwilligerswerk is grote troef voor je cv: "Discriminatie van mensen met een migratieachtergrond valt weg én het geeft je loon een boost"
Vorige week plaatste onze werkexpert Stijn Baert heel wat kanttekeningen bij het voornemen van de stad Gent om voor 30% van haar aanwervingen iemand met een buitenlandse herkomst aan te nemen. Volgens hem leidt dat immers niet tot minder, maar juist tot méér discriminatie. Zijn oplossing? "Maak van vrijwilligerswerk een punt bij de nationaliteitsverwerving van allochtonen." Maar ook voor autochtonen staat vrijwilligerswerk goed op hun cv én heeft het een positief effect op hun loon.
Lees verder

Veerle Baetens vanaf 1 januari te zien in 'Cheyenne & Lola': bekijk hier de eerste beelden
Een tip voor deze uitzonderlijke feestperiode: vanaf 1 januari kan je het nieuwe jaar inzetten met de gloednieuwe reeks 'Cheyenne & Lola' op Streamz. De serie is een Frans-Belgische samenwerking met Veerle Baetens (42) en de Canadese actrice Charlotte Le Bon (34).
Lees verder

Biostatisticus Molenberghs: "Belgische horeca zou als eerste in Europa kunnen heropenen"
De Belgische horeca zou als eerste in Europa kunnen heropenen. Dat zegt biostatisticus Geert Molenberghs bij HLN LIVE. "Onze cijfers evolueren gunstiger dan in buurlanden", klinkt het. Volgens coronacommissaris Pedro Facon moeten we minstens drie weken in een gunstige zone zitten vooraleer er sprake zou kunnen zijn van een verdere versoepeling van de maatregelen.
Lees verder

Lewis Hamilton heeft corona en mist GP van Sakhir
Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft positief getest op het coronavirus, zo kondigde zijn team zopas aan. Hij mist zo zondag de Grote Prijs Formule 1 van Sakhir.
Lees verder

Lewis Hamilton heeft corona en mist GP van Sakhir, wordt Stoffel Vandoorne zijn vervanger?
Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft positief getest op het coronavirus, zo kondigde zijn team zopas aan. Hij mist zondag de Grote Prijs Formule 1 van Sakhir, waardoor Stoffel Vandoorne hem naar alle waarschijnlijkheid vervangt.
Lees verder

Club Brugge veegt Genkse cijfers van de tabellen met recordwinst in 2019-2020
Club Brugge mag dan wel (even?) de leiding kwijt zijn in de Jupiler Pro League, over de cijfers naast het veld mag blauw-zwart meer dan tevreden zijn. Net als Racing Genk heeft Club er een financieel recordjaar opzitten. De West-Vlamingen doen zelfs nog beter dan de Limburgers met een bedrijfsopbrengst van 137 miljoen euro en winst van ruim 35 miljoen euro.
Lees verder

Club Brugge veegt Genkse recordcijfers van de tabellen met bedrijfsopbrengst van 137 miljoen en omzet van 35 miljoen euro
Club Brugge mag dan wel (even?) de leiding kwijt zijn in de Jupiler Pro League, over de cijfers naast het veld mag blauw-zwart meer dan tevreden zijn. Net als Racing Genk heeft club er een financieel recordjaar opzitten. De West-Vlamingen doen zelfs nog beter dan de Limburgers met een bedrijfsopbrengst van 137 miljoen euro en omzet van ruim 35 miljoen euro.
Lees verder

Na Utah duikt ook in Roemenië een monoliet op
De eerste in Utah is foetsie, maar ook in Roemenië is nu een monoliet opgedoken.
Lees verder

Orkaanseizoen met recordaantal stormen officieel voorbij
Met een recordaantal van dertig tropische stormen met een naam is het Atlantisch orkaanseizoen officieel voorbij. Het seizoen, dat liep van 1 juni tot en met 30 november, was uiterst actief met dertien orkanen en zes 'major' orkanen van de derde categorie en hoger. Ook in december en januari kunnen volgens de Nederlandse weerdienst Weeronline nog tropische stormen ontstaan.
Lees verder

Bockie De Repper charmeert iedereen in 'De Slimste Mens': "Mijn mailbox loopt over van de liefdesverklaringen"
"Mensen hebben geen behoefte meer aan afgelikte idolen." Zo verklaart internetfenomeen Bockie De Repper (35) waarom Vlaanderen hem zo graag bezig ziet in 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Mocht hij nu doorbreken op tv, dan is het niet om het geld. "Op YouTube heb ik zo al 20.000 euro laten liggen."
Lees verder