Doorgaan naar hoofdcontent

OH Leuven klimt naar gedeelde derde plaats dankzij hattrick van sluipschutter Henry: “Niet alle credits zijn voor m...

HLN
OH Leuven klimt naar gedeelde derde plaats dankzij hattrick van sluipschutter Henry: "Niet alle credits zijn voor mij"
Nog drie doelpunten erbij voor Thomas Henry, goed voor een zuivere hattrick. De Fransman heeft er inmiddels twaalf op de teller. En nog twee assists erbovenop voor Xavier Mercier, zijn elfde en twaalfde al. Kortrijk mocht best voetballen van OHL, en dat deed het ook behoorlijk, maar aangezien het toch alle efficiëntie mist, is dat voor de tegenstander geen probleem. Henry gaf de Kerels een lesje in afwerking. Hij zet de Leuvenaars naast Beerschot op een gedeelde derde plaats.
Lees verder

Charleroi wint voor het eerst in zes matchen, nog geen Peter Maes-effect bij STVV: Kanaries blijven laatste
Charleroi heeft eindelijk nog eens gewonnen. De achtste zege van het seizoen, de tweede pas sinds het eerste puntenverlies op speeldag zeven tegen Moeskroen. STVV verloor voor de derde keer met één doelpunt verschil en zakt naar de laatste plaats. Peter Maes had allicht een beter begin verhoopt.
Lees verder

LIVE. STVV moet met tien verder na tweede gele kaart Asamoah, Charleroi op weg naar deugddoende zege
• 16de speeldag Jupiler Pro League • Stayen • Eerste wedstrijd STVV onder Peter Maes • Laatste overwinning Charleroi dateert van eind oktober
Lees verder

Duizenden Trump-aanhangers demonstreren tegen uitslag verkiezingen
Aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump hebben zaterdag opnieuw gedemonstreerd in Washington tegen de verkiezingsuitslag. Amerikaanse media meldden dat duizenden demonstranten zich in het centrum van de Amerikaanse hoofdstad hadden verzameld.
Lees verder

LIVE. Kan Atlético ongeslagen status redden in tweede helft tegen Real?
• La Liga • Aftrap: 21u • Estadio Alfredo Di Stéfano • Eden Hazard verscheen gisteren weer op het oefenveld
Lees verder

Frankrijk woest na ophanging Iraanse journalist: "Barbaars en onaanvaardbaar"
De executie van de Iraanse journalist Ruhollah Zam leidt tot een golf van verontwaardiging. Zam, die in Parijs woonde, werd ter door veroordeeld voor het aanzetten van geweld tegen de regering. Frankrijk noemt de dood van Zam 'barbaars en onaanvaardbaar'. Mensenrechtenorganisaties zijn geschokt.
Lees verder

LIVE. Carvajal maakt er met een loeier 2-0 van, Atlético in de touwen?
• La Liga • Aftrap: 21u • Estadio Alfredo Di Stéfano • Eden Hazard verscheen gisteren weer op het oefenveld
Lees verder

'Nutella Cups' verkozen tot meest misleidende product van het jaar in Nederland
Het product 'Nutella Cups' krijgt van de Nederlandse organisatie Foodwatch het Gouden Windei 2020. De organisatie, die zichzelf voedselwaakhond noemt, organiseert elk jaar de verkiezing van het "meest misleidende" voedingsproduct.
Lees verder

Derde overwinning in levensbelangrijke week: Real zet Atlético opzij en smeert stadsgenoot eerste nederlaag aan
Crisis helemaal bezworen. In een week dat Real en Zidane zich geen verlies konden permitteren, won de Koninklijke drie keer op rij. Dankzij een 2-0 in de derby tegen Atlético komt Real nu op gelijke hoogte met de stadsgenoot aan kop in La Liga.
Lees verder

1B. Deinze trekt in spectaculaire match tegen Lierse Kempenzonen scheve situatie recht
In 1B heeft Deinze gouden punten gepakt op het veld van Lierse Kempenzonen. De ploeg van trainer David Gevaert wist in een spectaculaire wedstrijd een scheve situatie helemaal recht te trekken. Deinze haalde het met 3-4.
Lees verder

Raketvliegtuig van Virgin Galactic, waarmee toeristen korte ruimtereis zullen maken, maakt rechtsomkeer na technische problemen
Een testvlucht van Virgin Galactic in de race om het ruimtetoerisme is mislukt. Het raketvliegtuig 'SpaceShipTwo' moest zaterdag met zijn twee piloten rechtsomkeer maken vanwege een technisch probleem. SpaceShipTwo moet vanaf volgend jaar mensen in de ruimte brengen. Er zouden al 600 mensen een ticket ter waarde van 250.000 dollar (206.000 euro) hebben geboekt.
Lees verder

Deadline nadert, maar onderhandelingen tussen VK en EU 'blijven erg moeilijk'
In Brussel zijn nog steeds gesprekken gaande over de toekomstige relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie, maar ze "blijven erg moeilijk", aldus bronnen dicht bij de Britse onderhandelingskringen zaterdagavond.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet hoe 'het mysterie Real Madrid' sensationele week afsluit: "The Great Escape. Mais enfin, Zizou?"
The Great Escape. Ook onze chef voetbal zag hoe Real Madrid maandenlang flirtte met Schots cafévoetbal, maar in één week tijd plots oppermachtig voetbal serveerde. "Mais enfin, Zizou? De Koninklijke is niet meer te begrijpen."
Lees verder

Inbraak bij overleden ex-voetballer Paolo Rossi op dag van begrafenis
Op de dag van de begrafenis van voormalig topvoetballer Paolo Rossi heeft er gisteren volgens Italiaanse media een inbraak in zijn huis in Bucine nabij Arezzo plaatsgevonden.
Lees verder

LIVE. Eerste vaccins in VS klaar voor distributie - Drukte in Belgische winkelstraten ondanks corona
Het gemiddelde aantal dagelijkse coronabesmettingen blijft boven de 2.000 liggen, op 2.176. Dat is nog slechts een daling van 1 procent, zo blijkt uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. In de Verenigde Staten overleden 3.309 coronapatiënten in 24 uur tijd, dat is de dodelijkste dag in het land sinds de start van de pandemie. Volg alle nieuws over Covid-19 in dit liveblog.
Lees verder

LIVE. Eerste coronavaccins in VS klaar voor distributie
Het gemiddelde aantal dagelijkse coronabesmettingen blijft boven de 2.000 liggen, op 2.176. Dat is nog slechts een daling van 1 procent, zo blijkt uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. In de Verenigde Staten overleden 3.309 coronapatiënten in 24 uur tijd, dat is de dodelijkste dag in het land sinds de start van de pandemie. Volg alle nieuws over Covid-19 in dit liveblog.
Lees verder

Politie onderzoekt gebouw na vermoedelijke steekpartij
In de Memlingstraat, vlakbij het Stadspark, heeft zaterdagnacht een ernstig incident plaatsgevonden.
Lees verder

Joshua behoudt wereldtitels boksen na knock-out tegen Poelev
Anthony Joshua heeft zaterdagavond zijn IBF, WBA en WBO-wereldtitels in het zwaargewicht boksen behouden door een knock-outoverwinning op Koebrat Poelev. De Brit sloeg de Bulgaar in de negende ronde twee keer tegen het canvas, waarvan de tweede maal Poelev te veel was.
Lees verder

CEO van grootste groep woonzorgcentra: "70% zegt nooit naar een rusthuis te willen, dat is toch schrikken"
Wilt u nog naar het rusthuis? De coronacrisis is - zacht uitgedrukt - geen reclamespot voor de woonzorgcentra. En dat merken ze. Ze worden schaarser, de nieuwe bewoners. Dominiek Beelen, CEO van Senior Living Group, met 120 woonzorgcentra de grootste speler in ons land, beseft dat er een imagoprobleem is. "Het is niet overal gelopen zoals het moet in die eerste golf, maar ik ben zeker dat iedereen in eer en geweten heeft gehandeld."
Lees verder

Trump-aanhangers protesteren tegen uitslag verkiezingen, schermutselingen met tegendemonstranten
Aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump hebben zaterdag opnieuw gedemonstreerd in Washington tegen de verkiezingsuitslag. Amerikaanse media meldden dat duizenden demonstranten zich in het centrum van de Amerikaanse hoofdstad hadden verzameld. Op een aantal plekken kwam het tot schermutselingen met tegendemonstranten. Ten minste zes mensen werden gearresteerd.
Lees verder