Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 5 december 2020

Nieuw puntenverlies voor Anderlecht: paars-wit blijft steken op 2-2-gelijkspel tegen Zulte Waregem

HLN
Nieuw puntenverlies voor Anderlecht: paars-wit blijft steken op 2-2-gelijkspel tegen Zulte Waregem
Nieuw puntenverlies voor Anderlecht. Een matig acterend paars-wit was de betere aan de Gaverbeek, maar geraakte niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Zulte Waregem. Anderlecht schiet met het achtste (!) gelijkspel niets op in de strijd om play-off 1.
Lees verder

Een cover van Avicii en een echte diva: herbekijk hier de derde aflevering van 'The Voice Senior'
Vanavond schakelde 'The Voice Senior' een versnelling hoger. De kandidaten streden namelijk per team voor een plekje in de finale: de beroemde Knockouts. Hoe de kandidaten het ervan af hebben gebracht, zie je hier.
Lees verder

Trump beveelt terugtrekking van meeste Amerikaanse troepen in Somalië
Uittredend president Donald Trump heeft de terugtrekking bevolen van bijna alle Amerikaanse troepen in Somalië. Het Pentagon liet vrijdag weten dat het merendeel van de Amerikaanse soldaten die er gestationeerd zijn, tegen begin 2021 het Oost-Afrikaanse land moet verlaten.
Lees verder

Kompany blijft met zuur gevoel achter: "In laatste fase speelden we acties niet scherp genoeg uit"
Drie op twaalf. Anderlecht kon ook niet winnen op het veld van Zulte Waregem: 2-2. "Ik kan mijn jongens niets verwijten, maar ik ben uiteraard wel ontevreden met het resultaat", aldus Vincent Kompany na afloop.
Lees verder

Twintiger crasht na patsergedrag aan WODCA-controle: "Snelheden gehaald tot 200 kilometer per uur"
Een 24-jarige man uit Mechelen is vrijdagavond met zijn Renault gecrasht in Wilrijk na een politieachtervolging. Die startte aan een WODCA-controle in Mechelen. Daar vertoonde hij wat patsergedrag.
Lees verder

Onze Anderlecht-watcher ziet hoe paars-wit nu wél kansen had om te winnen: "Kompany kan ze moeilijk zelf maken"
Anderlecht schoot in de eigen voet. Nog maar eens. Nu niet met een ­inzinking in de slotfase, maar door de kansen te missen. De kloof met de top vier zal toenemen, en dat is stilaan 'hoogst ­ambetant'.
Lees verder

Recordstanden op Wall Street door hoop op coronasteun
De aandelenbeurzen in New York zijn op recordstanden geëindigd. De Dow-Jonesindex, de S&P 500 en de Nasdaq sloten nog nooit hoger. Door het zwakker dan verwachte banenrapport van de Amerikaanse overheid verwachten beleggers dat er meer politieke wil ontstaat voor een nieuw coronasteunpakket.
Lees verder

Financiële vooruitzichten van Belgische gemeenschappen volgens ratingbureau Moody's negatief
Ratingbureau Moody's heeft als gevolg van de coronapandemie en de economische impact die de crisis wellicht zal hebben minder vertrouwen in enkele Belgische gemeenschappen en gewesten. Het maakte daarom vanavond enkele wijzigingen bekend.
Lees verder

Trump wil verkiezingsuitslag in Georgia ongeldig laten verklaren
Trumps campagneteam heeft een rechtszaak aangespannen om de resultaten van de presidentsverkiezingen in de Amerikaanse staat Georgia ongeldig te laten verklaren. Het is een zoveelste poging om via juridische weg de verkiezingsnederlaag tegen aankomend president Joe Biden ongedaan te maken.
Lees verder

Opmerkelijk: eerste onderzeese verkeersrotonde ter wereld is klaar voor gebruik
De laatste werkzaamheden aan de eerste onderzeese verkeersrotonde ter wereld zijn afgerond. Het verkeersplein ligt onder de Atlantische Oceaan en is binnen enkele weken open voor verkeer.
Lees verder

"Pentagon blokkeert overleg tussen inlichtingendiensten en Biden"
De regering-Trump heeft geweigerd leden van het overgangsteam van aankomend Amerikaans president Joe Biden toe te staan met militaire inlichtingendiensten te overleggen. Daarmee wordt volgens huidige en voormalige ambtenaren in de VS de soepele overdracht van de macht ondermijnd, meldt The Washington Post.
Lees verder

Miley Cyrus geeft zich bloot in Rolling Stone-shoot
Miley Cyrus is uit de kleren gegaan voor een covershoot voor het magazine Rolling Stone. De zangeres deelde de pikante beelden vrijdag zelf via sociale media.
Lees verder

Regering Trump verlengt deadline TikTok niet
ByteDance, het Chinese moederbedrijf van de populaire filmpjesapp TikTok, krijgt geen uitstel meer van de Amerikaanse regering om zijn activiteiten in de Verenigde Staten af te stoten. Wel zullen de gesprekken tussen het bedrijf en de overheid over de gedwongen verkoop blijven doorgaan, melden bronnen aan persbureau Reuters.
Lees verder

LIVE. Gemiddeld aantal overlijdens zakt naar 115 per dag - Opnieuw recordaantal besmettingen in VS
Het coronavirus heeft in ons land al aan meer dan 17.000 mensen het leven gekost, al gaan de cijfers nu stilaan de goede kant op. Het vaccin is op komst, en bewoners en personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste in ons land de prik krijgen. Toch zal het nog tot na de zomer duren vooraleer iedereen gevaccineerd is. Volg alle nieuws over het coronavirus hier in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Rusland begint met grootschalige vaccinaties - Opnieuw recordaantal besmettingen in VS
Het coronavirus heeft in ons land al aan meer dan 17.000 mensen het leven gekost, al gaan de cijfers nu stilaan de goede kant op. Het vaccin is op komst, en bewoners en personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste in ons land de prik krijgen. Toch zal het nog tot na de zomer duren vooraleer iedereen gevaccineerd is. Volg alle nieuws over het coronavirus hier in onze liveblog.
Lees verder

Bijna helft Antwerpse coke gevat op één terminal
Ondanks de war on drugs is de drugsmaffia dieper dan ooit geïnfiltreerd in de Antwerpse haven. Uit onderzoek van De Tijd naar de cocaïnetrafiek blijkt dat zeven van de grootste terminals daarbij een hoofdrol spelen, zo schrijft de krant vandaag. Bijna de helft van het onderschepte volume gaat via één speler.
Lees verder

Minstens 18 doden door ongeluk in Chinese mijn
Minstens 18 mijnwerkers zijn vandaag doodverklaard na een koolmonoxidelek in een kolenmijn in het zuidwesten van China, melden staatsmedia. Reddingsacties zijn gaande om vijf anderen te bereiken die nog steeds ondergronds vastzitten.
Lees verder

Zo denken BV's over sparen en financiën tijdens de coronacrisis
December is pakjestijd, maar de bijhorende kosten zijn vaak geen cadeau. Zeker niet nu de coronacrisis in veel gezinnen de financiële buffer verlaagd heeft. Grote bedragen sparen is dus lang niet voor iedereen aan de orde, maar kleine ingrepen kunnen helpen om aan het einde van de maand meer geld over te houden - zonder het gevoel te hebben dat je aan veel moet inboeten.
Lees verder

"Wat zou dit land een pak saaier zijn als men ons voortaan altijd regels zou opleggen en wij ons daar ook nog eens aan zouden houden"
Nog nooit zijn we zo braaf geweest. Al meer dan een maand zijn we collectief netjes voor middernacht thuis. We gaan keurig in een rijtje staan bij alles wat we doen. En iemand een kus op de wang geven, voelt bijna even spannend als vreemdgaan was in 2019. Klap op de vuurpijl: uit onze enquête blijkt nu ook dat een grote meerderheid zich — ondanks het initiële gemor — tijdens de eindejaarsfeesten zal houden aan de maatregelen. Dat is op dit moment een goede zaak: zonder de juiste regels valt ons gezondheidssysteem omver. Maar laten we hopen dat in 2021 niet blijkt dat corona ook ons Belgische DNA heeft aangetast. Want wat zou dit land een pak saaier zijn als men ons voortaan áltijd regeltjes zou opleggen en wij ons daar — stel je voor — ook nog eens aan zouden houden.
Lees verder

"Door het vaccin komen fundamentele waarden en keuzes naar boven. Wie is belangrijker, minder onmisbaar?"
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl
Lees verder