Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 december 2020

Lotte (25) heeft door corona al 8 maanden last van geur- en smaakverlies. Expert legt uit hoe dat komt en hoe je er s...

HLN
Lotte (25) heeft door corona al 8 maanden last van geur- en smaakverlies. Expert legt uit hoe dat komt en hoe je er sneller van verlost raakt
Twee derde van de coronapatiënten krijgt te maken met reukverlies, waardoor ze ook minder proeven. Bij sommigen lost het probleem zich na een paar dagen vanzelf op, anderen hebben er maanden na hun besmetting nog steeds last van. "Mijn koffie smaakte naar lauw water en mijn havermout was net karton", zegt Lotte (25), die na acht maanden nog steeds niet ruikt en proeft zoals voor haar Covid-besmetting. Hoe komt dat corona onze geur en smaak beïnvloedt? Waarom wordt de ene wel door dit gezondheidsprobleem getroffen en de andere niet? En vooral: hoe raak je ervan af? Neus-, keel- en oorarts Bob Lerut legt uit.
Lees verder

Naakt gevonden lichaam is vermiste influencer (26)
Een naakt lichaam dat zaterdagochtend is aangetroffen in de Amerikaanse miljoenenstad Houston (Texas) is van de vermiste Alexis Sharkey. De influencer (26) met meer dan 21.000 volgers was twaalf uur eerder als vermist opgegeven.
Lees verder

Fransman van 300 kilo uit huis bevrijd in Frankrijk
In Perpignan, in het zuiden van Frankrijk, wordt vandaag een man van 300 kilogram bevrijd uit zijn huis. Wegens zijn overgewicht kan hij al jaren zijn twee verdiepingen tellende woning niet uit.
Lees verder

Draadloos opladen? Het kan met deze smartphones
Het is voor velen een vast ritueel om voor het slapengaan de smartphone via een draad met het stopcontact te verbinden. Toch hoeft dat niet, want steeds meer toestellen kan je draadloos opladen. Onze techredacteur ging na hoe dat werkt en wat de voor- en nadelen zijn.
Lees verder

Deze smartphones kan je draadloos opladen
Het is voor velen een vast ritueel om voor het slapengaan de smartphone via een draad met het stopcontact te verbinden. Toch hoeft dat niet, want steeds meer toestellen kan je draadloos opladen. Onze techredacteur ging na hoe dat werkt en wat de voor- en nadelen zijn.
Lees verder

Marthe praat voor het eerst over haar relatie: "In onze bubbel zijn Sinerjey en ik enorm snel naar elkaar toe gegroeid"
Het gaat goed met K3. En ook privé zijn Hanne (26), Marthe (24) en Klaasje (25) gelukkiger dan ooit. Marthe praat zelfs voor het eerst over haar relatie met Baba Yega-choreograaf Sinerjey. "In deze coronatijden hebben we sneller elkaars leuke kantjes leren kennen, maar ook de minder aangename", zegt ze.
Lees verder

SHOWBITS. Sven en Thibau Nys achter het fornuis en wie haalt hier een oud portret van onder het stof?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Transfers renderen niet en Kums is een schim van zichzelf: de zeven pijnpunten van AA Gent
Zes nederlagen op rij in Europa, amper 16 punten uit 14 competitiewedstrijden en een doelsaldo van min 2: AA Gent beleeft een horrorseizoen. De 7 pijnpunten van stamnummer 7 op een rijtje.
Lees verder

Melania Trump neemt afscheid van Witte Huis met 'simpele' kerstdecoratie, maar haar 'urnes' doen wenkbrauwen fronsen
Traditiegetrouw mocht Melania Trump het Witte Huis versieren voor kerst. Dat deed ze de voorbije jaren ook, zij het op een minder klassieke manier. Dit jaar staan er 'simpele' groene kerstbomen met gouden ornamenten in plaats van bloedrode bomen of de witte takken van 2018 en 2017. Maar ondanks de eenvoudige versiering gaat #MelaniaHatesChristmas viraal op sociale media.
Lees verder

Geen nieuwe tribune Zuid (met befaamde kooi) op Stayen door nieuw bouwproject in de buurt
De tribune Zuid van Stayen, de beruchte tribune met de kooi, wordt niet afgebroken en vervangen door een nieuwe. Dat zegt Roland Duchâtelet, eigenaar van Stayen, in een uitgebreid interview met het Haspengouwse blad 'Den Truineer'.
Lees verder

Geen nieuwe tribune Zuid in Stayen door nieuw bouwproject in de buurt
De tribune Zuid van Stayen, de beruchte tribune met de kooi, wordt niet afgebroken en vervangen door een nieuwe. Dat zegt Roland Duchâtelet, eigenaar van Stayen, in een uitgebreid interview met het Haspengouwse blad 'Den Truineer'.
Lees verder

Ouderwetse gelatinetaarten maken een comeback (maar zien er nu te mooi uit om op te eten)
Ze zijn overal, of toch op Instagram: jellycakes. Geen ouderwetse drilpudding, wel pastelkleurige kunstwerkjes in allerlei laagjes. Inclusief iconische jiggle.
Lees verder

Uitgelekte WhatsApp-gesprekken voeden mysterie: werd hoofdwonde Maradona juist behandeld?
Beetje bij beetje geraakt er meer bekend over de laatste dagen van Diego Maradona. Naast zijn laatste spraakbericht aan de nieuwe vriend van zijn ex Verónica Ojeda is nu ook een WhatsApp-gesprek tussen de kinderen van 'Pluisje' en medisch personeel gelekt. Daaruit blijkt hoe zij op zoek waren naar een geschikte arts om Maradona mee op te volgen. Omdat ze zich zorgen maakten over de hoofdwonde van hun vader.
Lees verder

Zweedse politie pakt moeder op die haar zoon bijna 30 jaar lang opsloot in appartement
De Zweedse politie heeft een vrouw gearresteerd die ervan wordt verdacht haar zoon gedurende een lange periode te hebben opgesloten in hun appartement. Dat heeft een woordvoerder van de politie dinsdag bekendgemaakt. De man zou in totaal zeker 28 jaar lang opgesloten zijn geweest. Hij raakte in die tijd ondervoed en heeft bijna geen tanden meer, schrijven Zweedse media.
Lees verder

Zweedse politie pakt moeder op die haar zoon meer dan 30 jaar opsloot in appartement
De Zweedse politie heeft een vrouw gearresteerd die ervan wordt verdacht haar zoon gedurende een lange periode te hebben opgesloten in hun appartement. Dat heeft een woordvoerder van de politie dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Pfizer en BioNTech vragen Europese goedkeuring voor vaccin aan
Het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech hebben maandag bij het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) een aanvraag ingediend om een voorwaardelijke marktvergunning te krijgen voor hun coronavaccin. Dat hebben beide bedrijven dinsdag bekendgemaakt. Het EMA moet de aanvraag nu behandelen. Volgens Pfizer en BioNTech is het mogelijk dat bij een snelle voorwaardelijke goedkeuring deze maand nog vaccins in omloop zouden kunnen komen.
Lees verder

Heeft je kind het koud in de klas? Sta je als leerkracht te koukleumen? Laat het ons weten
Het kwik begint aardig te dalen en gezien de verplichting klaslokalen te ventileren, is de kans groot dat je kind in de klas zit te koukleumen. Trekt uw zoon of dochter een extra trui aan? Mag het muts en sjaal dragen in de klas? Sta je klaar met warme chocomelk wanneer je zoon of dochter nog narillend thuiskomt? Of ben je een leerkracht die thermisch ondergoed draagt om het kille klaslokaal te trotseren? Mail dan naar luc.beernaert@dpgmedia.be en vergeet niet het telefoonnummer te vermelden waarop we je vandaag kunnen bereiken. Alvast warme groeten.
Lees verder

Meunier mist met Dortmund CL-duel tegen Lazio door spierblessure
Borussia Dortmund kan woensdag op de vijfde speeldag van Champions League-groep F in eigen huis tegen Lazio niet rekenen op Thomas Meunier. De Rode Duivel liep afgelopen weekend in de competitiewedstrijd tegen Keulen een spierblessure in de kuit op en is onbeschikbaar voor de partij tegen de Italianen. Dat bevestigde trainer Lucien Favre.
Lees verder

OPROEP aan opa's en oma's: is jouw knuffelcontact je kleinzoon of -dochter?
Martine Tanghe zwaaide gisteren na 42 jaar af, een historisch moment dat meer dan twee miljoen Vlaamse kijkers niet wilden missen. Achter het decor van de nieuwsstudio stond kleinzoon Max klaar om zijn 'omi' een dikke knuffel te geven (en een boeketje bloemen). Een verrassing die Martine zichtbaar ontroerde. "Max is het knuffelcontact van Martine", klonk het.
Lees verder

Eerste vaccins ten vroegste half januari in België volgens Waals minister van Volksgezondheid
De eerste vaccins tegen Covid-19 worden ten vroegste halfweg januari in ons land verwacht. Dat heeft Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale vandaag verklaard in het Waals parlement.
Lees verder