Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. UZ Leuven ontdooit eerste lading coronavaccins - Minister Verlinden (CD&V) is corona-overtredingen beu: "Het mo...

HLN
LIVE. UZ Leuven ontdooit eerste lading coronavaccins - Minister Verlinden (CD&V) is corona-overtredingen beu: "Het moet nu eens gedaan zijn!"
De huidige pandemie is niet de laatste waar de wereld mee te maken zal krijgen. Dat zegt het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, die stelt dat pogingen om de menselijke gezondheid te versterken gedoemd zijn om te falen als we de opwarming van de aarde en het dierenwelzijn niet aanpakken. Intussen waarschuwt Europol-directeur Catherine De Bolle voor fraude met coronavaccins nu meerdere Europese landen de komende dagen hun vaccinatiecampagnes zullen uitrollen. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

Koppel aangehouden voor poging tot moord op kerstavond: "Ze willen de hele familie kapot"
De onderzoeksrechter heeft zondag een 25-jarige man uit Wommelgem en een 33-jarige vrouw aangehouden voor een poging tot moord op een 54-jarige Mechelaar. Het slachtoffer werd op de avond van Kerstmis met een basebalknuppel lelijk toegetakeld bij een raid op zijn huis. Een echtscheiding en discussie over het hoederecht ligt aan de basis van het drama. "Ze willen de hele familie kapot", getuigt een dochter.
Lees verder

Brusselse politie legt twee lockdownfeestjes stil: 35 coronaboetes uitgedeeld
De politie deelde in de nacht van zaterdag op zondag 35 boetes uit aan deelnemers van lockdownfeestjes. Twee groepen huurden die nacht afzonderlijk een appartement in Brussel voor een fuif.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Het beest is los! Van Aert bezig aan onemanshow in de modder van Dendermonde
Tussen Kerstmis en Nieuwjaar volgen de crossen zich ook in 2020 in sneltempo op. Vandaag staat met de Wereldbekermanche in Dendermonde zelfs een gloednieuwe veldrit op het programma. Regen, wind, modder, Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Spektakel verzekerd. U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

Brandweer heeft handen vol met schade door storm Bella: rukwinden tot 100 km/u, veel regen en sneeuw in de Ardennen
Storm Bella raast vandaag in de vorm van een actieve storing met veel regen en wind door het land. In de Ardennen valt de neerslag in de vorm van (natte) sneeuw. De wind is krachtig tot zeer krachtig met rukwinden van 80 tot 100 kilometer per uur. De maxima liggen tussen 1 en 8 graden. Voor de provincies Luik, Namen en Luxemburg geldt vandaag code oranje. De FOD Binnenlandse Zaken heeft preventief het nummer 1722 geactiveerd. Op verschillende plaatsen is er schade gemeld door het stormweer, dat vanaf de namiddag ons land verlaat.
Lees verder

Einde verhaal voor Huybrechts op WK darts na nederlaag tegen Brit Searle
Kim Huybrechts is er op het WK darts niet in geslaagd om door te stoten naar de achtste finales. Onze landgenoot verloor in zes sets van de Brit Ryan Searle. Huybrechts geraakte niet aan zijn gebruikelijk niveau.
Lees verder

Einde verhaal voor Kim Huybrechts op WK darts na nederlaag tegen Brit Searle
Kim Huybrechts is er op het WK darts niet in geslaagd om door te stoten naar de achtste finales. Onze landgenoot verloor in zes sets van de Brit Ryan Searle. Huybrechts geraakte niet aan zijn gebruikelijk niveau. En zo is er met Dimitri Van den Bergh nog één Belg over in Alexandra Palace.
Lees verder

Al meer dan 4,8 miljoen mensen gevaccineerd wereldwijd: deze landen voeren het klassement aan
Wereldwijd zijn al meer dan 4,8 miljoen mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een analyse van de website Our World in Data. Volgens de meeste recente update van de cijfers, doen de Verenigde Staten het momenteel het best met 1,9 miljoen inentingen.
Lees verder

LIVE WK DARTS. 'Dancing Dimi' komt onder stoom en smeert Nederlander 2-0-achterstand aan
Het verhaal van Kim Huybrechts op het WK darts zit erop. Onze 35-landgenoot vond geen regelmaat en ging onderuit tegen Ryan Searle (PDC 38), één plek hoger gerangschikt. Huybrechts keek tegen een 4-2 in sets aan. Plaatst Dimitri Van den Bergh (PDC 9) zich wel? Dancing Dimi neemt het op tegen Jermaine Wattimena (PDC 24). Volg het op HLN.be en VTM 4!
Lees verder

Bestuurder vlucht weg met nummerplaten nadat hij met auto bovenop middenberm belandt
Een auto is zondagmiddag bovenop de middenberm beland van de E17, net voorbij het klaverblad in Sint-Niklaas. De bestuurder sloeg na het ongeval op de vlucht met beide nummerplaten. Zijn voertuig bleek niet ingeschreven.
Lees verder

LIVE. Geen Joakim Maehle bij Racing Genk tegen Waasland-Beveren
• Speeldag 19 • Jupiler Pro League • Luminus Arena • Aftrap: 16u
Lees verder

Opnieuw indrukwekkend: Dimitri Van den Bergh met groot machtsvertoon naar achtste finale WK darts
Hij danst verder. Dimitri Van den Bergh (PDC 9) heeft zich op het WK darts geplaatst voor de achtste finales. Zijn Nederlandse trainingsmakker Jermaine Wattimena (PDC 24) kreeg een droge 4-0 aangesmeerd. De volgende horde: Dave Chisnall (PDC 8) of Danny Noppert (PDC 25). In de kwartfinale wacht (hoogstwaarschijnlijk) nadien de Nederlandse nummer één van de wereld Michael van Gerwen. 'Dancing Dimi' blijft on fire.
Lees verder

Baggerwerken Wout! Van Aert voert onemanshow op en ploegt Van der Poel na groots nummer op bijna drie minuten in Dendermonde
Door de wind, door de regen, dwars door alles heen. Wout van Aert heeft ouderwets uitgepakt in een erg zware veldrit in Dendermonde. De winnaar van de Kristallen Fiets ploegde Mathieu van der Poel op meer dan twee minuten. Toon Aerts werd derde, Van Aert is met de klap leider in de Wereldbeker.
Lees verder

Dit fluffy hoedje is het lievelingsaccessoire van de sterren deze winter, binnenkort ook dat van jou?
Van fuzzy slippers tot dekentjes en joggingbroeken: sinds de lockdown zijn we helemaal geobsedeerd met alles dat gezellig is. De fluffy bucket hat past perfect in dat rijtje van cozy kledij en is ook nog eens ontzettend stijlvol, bewijzen de sterren. Wij tonen je enkele leuke modellen, inclusief het hoedje van Bella Hadid (dat een verrassend betaalbaar prijskaartje heeft!)
Lees verder

LIVE. Genk ruikt bloed na goal Onuachu: Bongonda ziet 2-0 op de paal stranden
• Speeldag 19 • Jupiler Pro League • Luminus Arena • Aftrap: 16u
Lees verder

SHOWBITS. The Rock speelt met poppen en Gerard Joling bezoekt z'n mama in het ziekenhuis
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Niet al te slimme feestvierders verraden zichzelf door vuurwerk af te steken: kerstfeestje met 18 aanwezigen
Vuurwerk afsteken is verboden tijdens deze eindejaarsperiode en het is al helemaal geen goed idee om dit te doen op een verboden kerstfeestje. Een familie uit Sint-Niklaas heeft het de politie zaterdagavond wel erg makkelijk gemaakt om hen op heterdaad te betrappen.
Lees verder

Met 'Covidik-kijken' richt Marc Van Ranst de blik op ons leven na corona: "Seksuele revolutie zit er niet in"
Wie niet genoeg kan krijgen van viroloog Marc Van Ranst (55) kan hem boeken voor de online lezing 'Covidik-kijken'. Daarin gaat de man die het altijd onverbloemd zegt op zoek naar het eindpunt van de pandemie en het begin van ons leven na de crisis. «Wat ik hiervoor vraag? In Onze-Lieve-Vrouw-Waver kreeg ik een bak witloof. Heel lekker.»
Lees verder

Britse tabloid biedt excuses aan om 'vals' artikel over prins Harry
De Britse tabloid Mail on Sunday heeft z'n excuses aangeboden aan prins Harry (36). De krant schreef in oktober dat hij niet meer zou communiceren met de Royal Marines sinds hij in maart afstand deed van z'n militaire taken, maar dat bleek niet te kloppen.
Lees verder

Oostenrijkse skigebieden kunnen toestroom skiërs niet aan, honderden Britten ontvluchten quarantaine in Zwitsers skioord
De skigebieden in Oostenrijk zijn nog maar enkele dagen opnieuw open - weliswaar vooral alleen voor de lokale bevolking - maar die heeft blijkbaar enorm gehunkerd om weer sneeuwpret te beleven. De toestroom van binnenlandse toeristen was zondag zo groot dat sommige gebieden de toegang afsloten. In Zwitserland zijn de skigebieden in de belangrijkste wintersportgebieden wél heel de tijd opengebleven, ook voor toeristen. Maar foto's en video's laten onwenselijke toestanden zien: een grote menigte zonder aandacht voor de coronaregels. Honderden Britten zijn bovendien in de nacht van zaterdag op zondag met de noorderzon vertrokken nadat bleek dat ze in quarantaine moesten op hun hotelkamer in Verbier.
Lees verder