Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Trump wil ‘vaccintop’ in het Witte Huis houden - Britse vaccinatiecampagne van start

HLN
LIVE. Trump wil 'vaccintop' in het Witte Huis houden - Britse vaccinatiecampagne van start
De daling in de Belgische coronacijfers is ondertussen bijna gestopt, dat bleek gisteren uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het vaccin is op komst, en bewoners en personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste in ons land de prik krijgen. Toch zal het nog tot na de zomer duren vooraleer iedereen gevaccineerd is. Volg alle nieuws over het coronavirus hier in onze liveblog.
Lees verder

INTERVIEW. Ongeneeslijk zieke Lara (34) bevalt al na 31 weken van derde kindje: "En toch zit ik op roze wolk met dit manneke"
Ze is nog supermoe en wat groggy van de pijnmedicatie, maar het ultieme moedergeluk straalt uit haar ogen. De ongeneeslijk zieke blogster Lara Switten (34), die sinds kort NINA-columniste is, is vrijdag bevallen van haar derde kindje. Na een zwangerschap van 31 weken kwam Gabriel ter wereld. Mama en zoon stellen het gezien de omstandigheden goed. "Nu willen we nog zoveel mogelijk met ons gezinnetje genieten."
Lees verder

Onze analist Marc Degryse duimt voor Club Brugge: "Ruudje, schrijf geschiedenis!"
"Jongens, verras de voetbalwereld!" Onze analist Marc Degryse duimt voor Club Brugge. Al zal wel álles moeten kloppen. Een Ruud Vormer die als vanouds strijdt, een Philippe Clement die de juiste woorden aanhaalt en een Hans Vanaken die ook op het hoge niveau dominant moet zijn. "Verdelen en heersen. Europees hebben we zoiets zelden of nooit gezien."
Lees verder

HLN ONDERZOEK: Mishandeling in de kinderopvang. "Geen getuigen, geen camera en Arne (1,5) kan het niet vertellen. Dus staan wij machteloos"
Wordt mishandeling in de kinderopvang in Vlaanderen systematisch onbestraft gelaten? Gisteren onthulden we dat crèches die over de schreef gaan amper sancties riskeren. Drie ouders kunnen erover meespreken. Zij beleefden hun ergste nachtmerrie toen hun baby met blauwe plekken en breuken terugkeerde van de onthaalouder. Ze dienden een klacht in, maar botsten tegen een muur van onverschilligheid. "Het is onwaarschijnlijk wat wij meemaakten. Niemand in dit land beschermt baby's."
Lees verder

Vlaamse sportsector: "Deze maand nog oplossing voor vergoeding verenigingswerk nodig"
Als er niet snel een oplossing komt voor de vergoeding van verenigingswerk in de sportsector, dreigen gezinnen honderden euro's extra lidgeld te moeten betalen. Dat zegt de Vlaamse Sportfederatie (VSF), die alle sportfederaties in Vlaanderen vertegenwoordigt. De koepel roept federaal minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (sp.a) op om dringend werk te maken van een voordelig statuut.
Lees verder

Lagere energiefactuur voor één miljoen Belgen
De federale regering maakt 176 miljoen euro vrij om veel meer gezinnen een sociaal tarief voor gas en elektriciteit te geven. "In totaal krijgen tot 1 miljoen Belgische gezinnen een lagere energiefactuur", zo heeft energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) vandaag aangekondigd.
Lees verder

Douane gaat veel meer containers scannen in strijd tegen drugs
Douane & Accijnzen zal vanaf volgend jaar een pak meer con­tainers scannen. Dat zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) vandaag in De Tijd. "Het is de bedoeling het concept van 100 procent scanning niet alleen in de haven van Antwerpen uit te rollen, maar ook in de luchthavens en de internationale treinstations", luidt het.
Lees verder

Neil Young staakt rechtszaak tegen Donald Trump
Nu Donald Trump de verkiezingen heeft verloren, heeft Neil Young zijn strijd tegen de president gestaakt. De 75-jarige Canadese zanger klaagde Trump en zijn campagnevoerders eerder aan voor het spelen van zijn muziek tijdens een aantal bijeenkomsten.
Lees verder

Gewezen Ketnetwrapper Melvin riskeert twee jaar cel
Melvin Klooster (37) komt nog maar eens in opspraak. De ex-Ketnet-wrapper moet voor de rechter verschijnen na geweld op wielrenner Iljo Keisse (37), en er worden strenge straffen geëist.
Lees verder

Eric Goens ontvangt veelgevraagde Marc Van Ranst in 'Het Huis': "Zalmpapillot in de vaatwasser. Een aanrader"
Aflevering 49 van 'Het Huis'. Eric Goens ontvangt de man die de voorbije negen maanden zowat elke middag of avond wel ergens opdook op televisie. Marc Van Ranst dus. Altijd en overal komt hij tekst en uitleg geven over dat vermaledijde coronavirus en de bijhorende cijfers. In 'Het Huis' mag -of beter gezegd: moet - hij tekst en uitleg geven over zichzelf.
Lees verder

Weinig of geen overzeese voorbereidingswedstrijden door corona in 2021: "Alleen Evenepoel heeft hier last van"
Australië is al gesneuveld, Zuid-Amerika is een vraagteken. Ook in 2021 zal corona de wieler­kalender beheersen. De Belgische ploegen voorspellen een scenario waarbij er later en dichter bij huis gekoerst zal worden. "En het niveau zal hoger liggen." Voor één iemand zijn al die annuleringen wel slechts nieuws: Remco Evenepoel.
Lees verder

Dit waren de opmerkelijkste onderbrekingen van 2020: stem op jouw favoriet en maak kans op onze ludieke kerstballen!
Het einde van het jaar is traditioneel een moment om even terug te blikken op wat er de voorbije maanden gebeurd is. Het was een heftig nieuwsjaar. Heel wat momenten hebben ons ontroerd, vooral in negatieve zin. 2020 is voor velen dan ook een jaar om snel te vergeten. Gelukkig passeerden er ook dit jaar heel wat grappige, bizarre en opvallende momenten de revue. Wij gaan samen met u op zoek naar dé video van 2020. Kies uw favoriet in de diverse categorieën en maak kans op één van onze ludieke 'De Boom in met 2020'- kerstballen!
Lees verder

Verdacht van fysiek geweld op iljo Keisse: Gewezen Ketnetwrapper Melvin riskeert twee jaar cel
Melvin Klooster (37) komt nog maar eens in opspraak. De ex-Ketnet-wrapper moet voor de rechter verschijnen na geweld op wielrenner Iljo Keisse (37), en er worden strenge straffen geëist.
Lees verder

John Lennons laatste dag: naar de kapper, naakt poseren en na studiowerk naar huis om zoontje Sean een nachtkus te geven...
Vandaag veertig jaar geleden werd John Lennon voor zijn appartement in New York doodgeschoten door een gestoorde fan. Lennon had drie weken eerder met zijn vrouw Yoko Ono het album 'Double Fantasy' uitgebracht. Hij maakte plannen om, na jarenlang als gezapige huisvader thuis te hebben gezeten, voor het eerst in 15 jaar op wereldtoernee te gaan. Wat de net veertig geworden ex-Beatle die noodlottige dag deed, illustreert hoe hij toen in het leven stond.
Lees verder

Duits duwt Spaans uit het lessenrooster
De leerkrachten Spaans in het gemeenschapsonderwijs (GO!) zijn niet te spreken over de details die bekend raken over de nieuwe leerplannen in de tweede en derde graad secundair. Opvallend voor de taalrichtingen: Duits wordt een verplicht vak voor alle leerlingen vanaf de tweede graad. Over Spaans wordt dan weer met geen woord meer gerept in de leerplannen van het GO!, schrijft De Standaard vandaag.
Lees verder

Sneeuw verwacht in de Ardennen, elders vooral droog met opklaringen
Dinsdag wordt vrij veel bewolking over het oosten van het land verwacht met vanaf het zuiden wat sneeuw of smeltende sneeuw in de Ardennen. Elders is er eerst kans op een buitje maar later wordt het meestal droog met bewolkte perioden maar ook opklaringen, vooral in het westen van het land. De maxima schommelen tussen 1 graad op de Ardense hoogvlakten en 5 graden in het westen van het land. De wind is meestal zwak en veranderlijk, meldt het KMI.
Lees verder

Veel meer zelfmoordpogingen in Oost- en West-Vlaanderen dan in rest van Vlaanderen
In 2019 lag het aantal suïcidepogingen in Oost- en West-Vlaanderen duidelijk hoger dan in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers (CD&V) heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke.
Lees verder

Winnie en Jonah uit 'Blind Getrouwd' in therapie na relatiedip: "Gelukkig zijn, daar zou ik alles voor geven"
2020 is voor velen wellicht één van de meest uitdagende jaren ooit, en dat blijkt ook voor Winnie Bogaerts (27) en Jonah Hulselmans (31) uit 'Blind Getrouwd' niet anders. Via sociale media laat Winnie immers weten dat zij en Jonah met een relatiedip te maken kregen, waarna ze hulp zochten in therapie. "We gaan elke maand een keer langs bij seksuoloog", schrijft het koppel op Instagram.
Lees verder

Sportpaleis-baas lanceert symfonische concerten met onder meer Natalia en Axelle Red: "Nooit aan gedacht om de handdoek in de ring te gooien"
Sportpaleis-baas Jan Van Esbroeck lanceert een nieuw concept voor de zomer van 2021: 'A Symphonic Evening With'. Natalia (40) en Axelle Red (52) zijn de eerste namen die het podium met symfonisch orkest gaan betreden. Dat zal gebeuren in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke, telkens voor 5.500 mensen. "We gaan bepaalde maatregelen moeten nemen, waar we ons nu al volop op voorbereiden", aldus Van Esbroeck. Hij krijgt alvast de steun van viroloog Marc Van Ranst: "Ik denk dat we een groot deel van onze bevolking tegen dan kunnen vaccineren."
Lees verder

Miguel Van Damme over het gevecht tegen leukemie, zijn voetbalwens en grootste verlangen voor 2021: "Gelukkig zijn met mijn gezin, dat is de droom"
Hij kreeg een videoboodschap van zijn grote idool, zat wekenlang in quarantaine, kreeg voor de vierde keer te horen dat de leukemie terug in zijn sportlijf zit én samen met Kyana verwacht hij straks een eerste kindje: het jaar 2020 was er een van felle, tegenstrijdige emoties voor Cercle-doelman Miguel Van Damme (27). Zijn grootste wens voor 2021 is duidelijk. "Gezond worden en genieten van de geboorte van ons eerste kindje", zegt eeuwige positivo Van Damme, die blijft dromen om opnieuw tussen de palen te staan. Meer verhalen in onze eindejaarsreeks 'De 20 van 20', lees je hier.
Lees verder