Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 14 december 2020

Lieve (49) en Miet (38), woordvoersters van Jessa Ziekenhuis Hasselt: “Alle ellende zomaar een plaats geven? Dat ku...

HLN
Lieve (49) en Miet (38), woordvoersters van Jessa Ziekenhuis Hasselt: "Alle ellende zomaar een plaats geven? Dat kunnen we nog niet"
In december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Een jaar waarin Lieve Ketelslegers (49) en Miet Driesen (38) haast onafgebroken in de coronavuurlinie van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden stonden. Als woordvoerders was het aan hén om zware vragen te beantwoorden tijdens de eerste coronagolf, én door te zetten bij de tweede. "De lastigste momenten hebben we telkens als team doorstaan. Maar we vrezen dat ook 2021 nog een heel moeilijk jaar zal zijn."
Lees verder

Vrouw in Hoboken doodgestoken door vriend die aan angstpsychoses lijdt, minderjarige raakt gewond
In een rijwoning in de Lissabonstraat in het Antwerpse district Hoboken is vanmorgen een dodelijke steekpartij gebeurd. Een man heeft zijn vriendin gedood in het ouderlijke huis van zijn moeder. Een minderjarige jongen die tussenbeide probeerde te komen, raakte lichtgewond. Drie dagen geleden kwam het in de woning nog tot een incident tussen de moeder en haar zoon, die aan angstpsychoses lijdt.
Lees verder

Vrouw doodgestoken door vriend in Hoboken, jongen die tussenbeide komt lichtgewond
Vanmorgen is er een steekpartij geweest in een rijwoning in de Lissabonstraat in het Antwerpse district Hoboken. Een vriendin is zwaargewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Daar is zij overleden. Een minderjarige jongen die tussenbeide probeerde te komen raakte licht gewond. Drie dagen geleden kwam het in de woning tot een incident tussen de moeder en haar zoon.
Lees verder

Russische politicus Navalny "twee keer vergiftigd"
De Russische veiligheidsdiensten hebben Aleksej Navalny in het ziekenhuis in Omsk een tweede keer geprobeerd te vergiftigen. Het idee was dat hij daardoor onderweg naar Berlijn zou komen te overlijden.
Lees verder

Dit zijn de 20 populairste auto's van 2020 in België
2020 was een vreemd jaar voor de autosector. Corona zette de verkoop op zijn kop, waardoor de sector nu tegen een achterstand kijkt van zowat 22% ten opzichte van vorig jaar. Toch werden er dit jaar nog zo'n 400.000 wagens verkocht. Dit zijn de populairste auto's in ons land.
Lees verder

De 20 populairste auto's van 2020 in België
2020 was een vreemd jaar voor de autosector. Corona zette de verkoop op zijn kop, waardoor de sector nu tegen een achterstand kijkt van zowat 22% ten opzichte van vorig jaar. Toch werden er dit jaar nog zo'n 400.000 wagens verkocht. Dit zijn de populairste auto's in ons land.
Lees verder

Vanaf 4 januari elke week een nieuwe fictiereeks op Eén
Vanaf maandag 4 januari pakt Eén uit met vier nieuwe fictiereeksen van eigen bodem, gemaakt in 2020. Concreet gaat het om 'We moeten eens praten', 'LEEF', 'Lockdown' en 'De Shaq'. Meer dan genoeg kijkvoer in het nieuwe jaar, dus.
Lees verder

Minister Verlinden geen voorstander van strengere maatregelen: "Het moet ook leefbaar blijven"
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is geen voorstander van een verdere verstrenging van de coronamaatregelen. Ze benadrukt dat er in ons land al heel strenge regels van kracht zijn en vindt dat de aandacht vooral moet gaan naar de naleving van die regels. Dat heeft de minister verklaard in 'De Ochtend' op Radio 1.
Lees verder

Coronavirus veroorzaakt dodelijkste novembermaand sinds einde Tweede Wereldoorlog
In de elfde maand van het jaar zijn er, zelfs als we corrigeren voor de bevolkingstoename, zelden zoveel mensen overleden als in 2020. Het gaat om meer dan twaalf overlijdens per 10.000 Belgen. Dat schrijft De Standaard. Een dergelijk sterftecijfer is sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer opgetekend, blijkt uit cijfers die professor demografie Patrick Deboosere (VUB) verzamelde.
Lees verder

Rowan Atkinson krijgt eigen comedyreeks op Netflix
Rowan Atkinson (65) gaat een comedyserie maken voor Netflix. De show, 'Man vs Bee', bestaat uit tien korte afleveringen waarin de voormalig Mr. Bean-ster een personage speelt dat op een luxevilla past, en daar wordt lastiggevallen door een volhardende bij.
Lees verder

KIJK LIVE. Vlaamse regering stelt relanceplan voor arbeidsmarkt voor
De Vlaamse regering stelt op dit moment het akkoord voor dat ze met de sociale partners heeft bereikt om de arbeidsmarkt een duw in de rug te geven. U kan de persconferentie hier live volgen.
Lees verder

KIJK LIVE. Vlaamse regering stelt relance van arbeidsmarkt voor
De Vlaamse regering stelt om 10.30 uur het akkoord voor dat ze met de sociale partners heeft bereikt om de arbeidsmarkt een duw in de rug te geven. U kan de persconferentie hier live volgen.
Lees verder

Netflix strikt Rowan Atkinson: tiendelige comedyreeks in de maak
Rowan Atkinson (65) gaat een comedyserie maken voor Netflix. De show, 'Man vs Bee', bestaat uit tien korte afleveringen waarin de voormalig Mr. Bean-ster een personage speelt dat op een luxevilla past, en daar wordt lastiggevallen door een volhardende bij.
Lees verder

Kerstsfeer opsnuiven bij Britt en Kristof, die bij de renovatie en aankleding van hun woning uit 1946 hulp kregen van naasten: "Ons huis ademt familie"
Hoewel ook zij straks het kleinste kerstfeest ooit vieren, zijn Britt en haar gezin toch omringd door familie. Die werkte hard mee tijdens de renovatie van hun huis in Zandhoven en is dus altijd figuurlijk aanwezig, net zoals de creatieve tante die mee de kerstdecoratie hielp maken. Britt was amper 19 toen ze samen met Kristof het huis uit 1946 kocht. "We waren de enige die er iets in zagen." Nu, na drie jaar zwoegen, is de woning een pareltje. Veel glas, smeedwerk, lichtinval, warme kleuren en donkere materialen. "Soms hebben we eigenzinnige ideeën en dan gaan we er meteen voor."
Lees verder

BV's steken de horeca een hart onder de riem: "Leg cadeaubonnen onder de kerstboom"
Nu de horecazaken al enkele maanden de deuren gesloten moeten houden, zitten vele café's en restaurants helaas in de problemen. In een filmpje roepen BV's op om de locale horeca te steunen. Dat kan je doen door dit jaar een culinaire cadeaubon onder de kerstboom te leggen.
Lees verder

Duitse politici smeken bevolking twee dagen voor de lockdown: "Blijf thuis en ga niet nog snel kerstinkopen doen"
"Ga alstublieft vandaag en morgen niet nog allemaal shoppen." Die wanhopige oproep lanceren verschillende Duitse politici na de aankondiging van de harde lockdown die woensdag begint bij onze oosterburen. De detailhandel sluit dan zijn deuren, en dus vrezen velen dat miljoenen Duitsers nog snel van de twee resterende dagen gebruik zullen maken om hun kerstinkopen te doen.
Lees verder

Drie sneeuwluipaarden in Amerikaanse zoo besmet met corona
Na onder andere gewone huiskatten, leeuwen en tijgers hebben nu ook sneeuwluipaarden positief getest op het coronavirus. Drie sneeuwluipaarden in een Amerikaanse zoo raakten vermoedelijk besmet door contact met een geïnfecteerde maar asymptomatische verzorger. De grote katachtigen hebben milde symptomen.
Lees verder

Personeel Google mag langer thuiswerken
Werknemers van Google, onderdeel van het Amerikaanse techconcern Alphabet, mogen vanwege de coronapandemie langer vanuit huis werken. De onderneming verlengde de huidige regeling tot en met september volgend jaar, waardoor het nog maanden duurt voordat de werknemers terugkeren naar kantoor.
Lees verder

Matteo Simoni verloor zijn oudere broer: "Na vier maanden in coma was hij epilepsievrij, maar hij werd niet meer wakker"
Bijna twintig jaar geleden verloor acteur Matteo Simoni (33) zijn oudere broer Rafaël aan epilepsie. Dat vertelt hij in het Radio 1-programma 'Touché'. "Na zijn dood ging ik ook echt de grenzen van het leven aftasten."
Lees verder

(Ver)bouwen in 2021: dit verandert er voor jou
Ga je volgend jaar bouwen of renoveren? Dan moet je rekening houden met andere EPB-eisen dan in 2020. Bouwsite Livios licht de belangrijkste veranderingen voor je toe. En wist je trouwens dat er al meer dan een miljoen energieprestatiecertificaten zijn uitgereikt?
Lees verder