Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 15 december 2020

Lianne Tan grijpt met Belgische ploeg naast ticket voor EK: “Het was goed om weer wedstrijden te spelen”

HLN
Lianne Tan grijpt met Belgische ploeg naast ticket voor EK: "Het was goed om weer wedstrijden te spelen"
Samen met de Red Shuttles, het gemengde badmintonteam van België, is Lianne Tan er niet in geslaagd om zich afgelopen weekend in Aartselaar te plaatsen voor het EK 2021 in Finland. Toch blikt de 30-jarige Tan tevreden terug.
Lees verder

Burgemeesters grensgemeentes zijn ongerust nu Nederland op slot gaat: "Maar we gaan zeker geen grenzen opnieuw sluiten met containers"
Nu de niet-essentiële winkels in Nederland sluiten, worden in Belgische gemeentes heel wat shoppende Nederlanders verwacht. Heel wat burgemeesters zijn dan ook op hun hoede en sluiten extra maatregelen niet uit.
Lees verder

EU pompt komende zeven jaar 5,1 miljard euro in gezondheidszorg en ziektepreventie: coronacrisis krijgt prioriteit
De Europese Unie pompt de komende 7 jaar 5,1 miljard euro in haar nagelnieuwe gezondheidsprogramma EU4Health. De onderhandelaars van het parlement en de lidstaten hebben daar een akkoord over bereikt. De eerste jaren zal de focus nadrukkelijk op het herstel van de coronacrisis liggen, alsook op een betere voorbereiding op eventuele nieuwe pandemieën.
Lees verder

Forse verhoging van boetes voor deelnemers en organisatoren van lockdownfeestjes
De verschillende procureurs-generaal in ons land vaardigen een verscherpte omzendbrief uit die erop gericht zijn een strengere aanpak te garanderen van het naleven van de coronamaatregelen. Zo komt er een forse verhoging van de boetes voor deelnemers en organisatoren van lockdownparty's.
Lees verder

Shania Gooris omarmt haar imperfecties: "Niet erg dat ik wallen heb, mijn papa heeft dat ook"
In Natur'elle, het nieuwe programma van Jani Kazaltzis, worden bekende vrouwen ontschminkt en gaan ze dieper in op het verhaal achter de make-up. Deze keer neemt Shania Gooris (20), dochter van Sam Gooris en Kelly Pfaff, plaats in de stoel. Ze praat er onder meer over haar imperfecties en complexen, en hoewel ze zich goed voelt zonder make-up, had ze als kind toch ook haar onzekerheden.
Lees verder

Politie leidt speurhonden op om Covid-19 te herkennen in zweetgeur
Veertien speurhonden, die gewoonlijk ingezet worden om explosieven en vermiste mensen te vinden, worden sinds maandag getraind om Covid-19 te ruiken. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door de federale politie. Als blijkt dat de honden Covid-patiënten correct kunnen onderscheiden van de anderen, moet de regering beslissen waar de dieren kunnen ingezet worden, klinkt het bij de federale politie.
Lees verder

Grote frustraties bij Vlaamse vissers door onzekerheid rond brexit
Bij de Vlaamse vissers heerst grote frustratie en ongerustheid door de onzekerheid rond de brexit. Dat zegt directeur van de rederscentrale Emiel Brouckaert. Visserij is een van de grote struikelblokken in de onderhandelingen over een handelsakkoord. Daarbij dreigen Europese vissers toegang tot de Britse wateren te verliezen. Vlaamse vissers halen in totaal zowat de helft van hun vangst uit die Britse wateren.
Lees verder

KOERS KORT. Pogacar en Roglic samen Wielrenner van het Jaar in Slovenië
Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates) en Primoz Roglic (Jumbo-Visma) zijn in Slovenië samen uitgeroepen tot Wielrenner van het Jaar. De Sloveense wielerbond koos in een voor Slovenië uitzonderlijk wielerjaar voor twee laureaten. In Duitsland werd Lennard Kämna (BORA-hansgrohe) verkozen tot beste renner van 2020.
Lees verder

Wekelijks aantal coronabesmettingen in Nederland met ruim een derde gestegen
De toename van het aantal nieuwe coronabesmettingen heeft vorige week stevig doorgezet in Nederland. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde de afgelopen zeven dagen in totaal 58.412 nieuwe besmettingen, 36 procent meer dan een week eerder.
Lees verder

Pilootprojecten 'sneltesten in het onderwijs' van start
Over sneltesten in het onderwijs is al een tijd sprake, maar deze week gaan de eerste pilootprojecten - een samenwerking tussen het Rode Kruis en de CLB's - ook écht van start. De sneltesten zullen afgenomen worden bij leerlingen en leerkrachten die op school in nauw contact kwamen met een besmet persoon. Zo moeten besmettingsclusters sneller opgespoord worden. Als het goed loopt, zou het vanaf februari over heel Vlaanderen uitgerold worden.
Lees verder

Stoffel Vandoorne zet in bolide van Hamilton derde tijd neer tijdens F1-testdag in Abu Dhabi
Stoffel Vandoorne heeft de F1-testdag in Abu Dhabi afgesloten met de derde chrono achter zijn naam.
Lees verder

Football Talk. Keert Hamdi Harbaoui terug naar België? - Rijverbod voor Grealish na zwaar ongeval - Neymar mogelijk zondag al terug op het veld
Van een verrassend nieuwtje gesproken. Hamdi Harbaoui (35) is mogelijk weer op weg naar ons land.
Lees verder

Man gearresteerd voor bedreigen Nederlandse premier Rutte
In Nederland is een 34-jarige man is aangehouden na het bedreigen van premier Mark Rutte. Na verhoor is de man vrijgelaten. Hij verschijnt volgende week voor de rechter.
Lees verder

Hongarije verbiedt adoptie voor holebikoppels en definieert gezin als "unie van man en vrouw"
Hongarije sluit holebiparen uit van het adopteren van kinderen. Het parlement heeft een wet aangenomen die koppels van hetzelfde geslacht en andere ongehuwde stellen uitsluit van adoptie.
Lees verder

Ajax-spits Quincy Promes alweer vrijgelaten, maar blijft wel verdachte in zaak over steekpartij
Ajax-aanvaller Quincy Promes is weer vrijgelaten. Volgens het Amsterdamse OM zijn er geen gronden hem in hechtenis te houden voor betrokkenheid bij een steekpartij waarvoor hij werd aangehouden. Maar hij blijft wel verdachte. Het onderzoek in de zaak gaat verder.
Lees verder

Republikeinse Senaatsfractieleider feliciteert Joe Biden voor verkiezingsoverwinning
De fractieleider van de Republikeinse meerderheid in de huidige Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, zegt de overwinning van de Democraat Joe Biden bij de presidentsverkiezingen van 3 november te erkennen en hem daarvoor te feliciteren.
Lees verder

Prins Harry en Meghan Markle maken podcast voor Spotify
Prins Harry (36) en Meghan Markle (39) hebben er een nieuw tijdverdrijf bij. Volgens Deadline heeft het koppel een overeenkomst gesloten met Spotify, om exclusieve podcasts te gaan uitbrengen.
Lees verder

Premier De Croo clasht met N-VA over Europese klimaatafspraken: "Duidelijker kan het er toch niet instaan?"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft de N-VA er niet van kunnen overtuigen dat de Europese Raad bij het vastleggen van nieuwe klimaatdoelstellingen voor 2030 wel degelijk rekening heeft gehouden met de voorwaarden die de Vlaamse regering had gesteld. Dat bleek vandaag tijdens de vergadering van de Kamercommissie Europese aangelegenheden.
Lees verder

Architecten niet te spreken over samenwerking met gemeentes: te traag en slecht beantwoorde vragen
Onthutsende cijfers uit een enquête van architectenorganisatie NAV bij zowat 600 van haar leden: amper 10 % is tevreden over de snelheid waarmee hun vragen beantwoord worden door de loketten als het gaat om advies rond zaken zoals vergunnings- en meldingsplicht. Niet eens een kwart kan zich vinden in de kwaliteit van het antwoord noch in de bereikbaarheid van de diensten.
Lees verder

Herboren Hein doet de boel bewegen bij de Buffalo's: "Er zijn héél veel dingen die ik zou willen veranderen"
Hein Vanhaezebrouck is nog geen twee weken aan de slag bij AA Gent, maar zowel op als naast het veld laat hij een nieuwe wind waaien. HVH begeestert de Buffalo's in alle geledingen, maar zelf wil hij nu vooral winnen.
Lees verder