Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 december 2020

Kapper Tom legt zijn boekhouding op tafel: "Normaal heb ik in december een omzet van 7.500 euro, nu niks”

HLN
Kapper Tom legt zijn boekhouding op tafel: "Normaal heb ik in december een omzet van 7.500 euro, nu niks"
Eén op 3 van de contactberoepers als kappers en schoonheidsspecialisten vreest failliet te gaan als ze hun zaak niet snel kunnen heropenen. Dat blijkt uit een bevraging van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). "Normaal draai ik een omzet van 3.600 euro in november en 7.000 à 8.000 euro in december", zegt kapper Tom De Waele (48). "De pakketjes haarverzorging voor onder de kerstboom maken dat niet goed, hoor."
Lees verder

ONZE OPINIE: "Wie door het rood licht rijdt, krijgt een boete. Wie in de opvang een kind mishandelt, krijgt niks. Een straffe minister die dat kan uitleggen"
In de Vlaamse kinderopvang blijven klachten van mishandeling en verwaarlozing vaak onbestraft. Dat blijkt uit een onderzoek dat HLN voerde. "Wat ik ontdekte, heeft mij gechoqueerd", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "Huilende baby's waar niet naar wordt omgekeken, balorige peuters die vernederend gestraft worden en jonge kindjes die geforceerd worden om te eten. Onze overheid staat erbij, kijkt ernaar en dekt de feiten toe."
Lees verder

Waarom 8K-gamen (nog steeds) om de hoek ligt
Met de PlayStation 5 en Xbox Series X zouden games ook voor het eerst in 8K kunnen worden gespeeld, een beeldresolutie die vier keer scherper is dan huidige topstandaard 4K. Maar toen de consoles op de markt kwamen, werd daar ineens met geen woord meer over gerept. De nieuwe beeldresolutie, die tot nu toe beperkt bleef tot ware liefhebbers met een dikke portemonnee, blijft dus nog even wachten op zijn primetime-moment.
Lees verder

ONZE OPINIE: "Wie door het rood licht rijdt, krijgt een boete. Wie in de opvang een kind mishandelt, krijgt begeleiding. Een straffe minister die dat kan uitleggen"
In de Vlaamse kinderopvang blijven klachten van mishandeling en verwaarlozing vaak onbestraft. Dat blijkt uit een onderzoek dat HLN voerde. "Wat ik ontdekte, heeft mij gechoqueerd", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "Huilende baby's waar niet naar wordt omgekeken, balorige peuters die vernederend gestraft worden en jonge kindjes die geforceerd worden om te eten. Onze overheid staat erbij, kijkt ernaar en dekt de feiten toe."
Lees verder

Chadwick Boseman tot 'held voor de eeuwigheid' gekroond op bijzondere MTV Awards
De MTV Movie & TV Awards zagen er dit jaar een beetje anders uit. Geen prijzen voor de beste films en series van het jaar, wel bekroningen voor de meest legendarische momenten van de jaren 80 tot nu.
Lees verder

Verplichte quarantaine van 10 dagen vanaf 18 december voor wie terugkeert uit rode zone
Wie terugkeert uit een rode zone moet vanaf 18 december opnieuw verplicht in quarantaine. Dat heeft Karine Moykens, voorzitter van het interfederaal comité testing en tracing, bevestigd in 'De wereld vandaag' op Radio 1.
Lees verder

"Met deze maatregelen komen we de winter niet door": cijfers in onze buurlanden dalen al even niet meer
Niet alleen België rekent af met stagnerende coronacijfers, ook in onze buurlanden willen de curves maar niet zakken. In Nederland is het aantal nieuwe besmettingen voor de zesde dag op rij gestegen. In Frankrijk wordt gevreesd dat de (eindejaars)versoepelingen onhaalbaar zijn. Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel roept op tot strengere maatregelen want "met deze maatregelen komen we de winter niet door", zo zei ze vandaag.
Lees verder

"Sunweb hoeft Corendon niet gedwongen over te nemen"
Reisorganisatie Sunweb hoeft sectorgenoot Corendon niet gedwongen over te nemen. Dat heeft de rechter in Amsterdam bepaald in het door Corendon aangespannen kort geding. De rechter vindt dat een gedwongen overname mogelijk te zware gevolgen heeft door de coronacrisis.
Lees verder

Sarkozy: "Ik heb me nooit schuldig gemaakt aan corruptie"
Bij de herneming van zijn proces wegens corruptie en ongeoorloofde invloedverwerving heeft Nicolas Sarkozy maandag benadrukt dat hij zich nooit schuldig heeft gemaakt aan corruptie. De Franse ex-president drukte ook zijn "woede" en "verontwaardiging" uit omdat hij voor de rechtbank moet verschijnen.
Lees verder

Van Aert blikt in 'Wout, Waar een Wil is' terug op zijn geweldigste dag van het jaar: "We blijven 'Hollanders' he"
8 augustus. Wout van Aert wint Milaan-Sanremo. Nog mooier werd het niet in het Belgische grand cru-wielerjaar dat 2020 was. In onze docureeks 'Wout, Waar een Wil is' pakken HLN en VTM Nieuws uit met een nog nooit vertoonde blik achter de schermen van Wouts onwaarschijnlijke dag. Eentje die perfect zijn karakter schetst. "Genoeg uitgelegd nu. Proost mannen!"
Lees verder

Z'n kandidatuur een beetje kracht bijzetten: Antwerp trekt met filmpje over 'briljante' Refaelov strijd om Gouden Schoen op gang
De spanning wordt opgevoerd. Royal Antwerp FC lanceerde vanmiddag een knap filmpje op haar sociale media om de waarde van Lior Refaelov voor hun ploeg in de verf te zetten.
Lees verder

"We hebben zelf in de hand wanneer er versoepeling komt" (maar met huidige cijfers zal dat niet voor morgen zijn)
Nu de coronacijfers steeds trager dalen en richting een plateau gaan, zijn versoepelingen steeds verder weg. Dik een week geleden dachten we nog in december in een veilige zone te kunnen belanden, enkele dagen geleden in januari, nu spreken experts al over februari. Hoe komt het toch dat de cijfers stagneren? Moeten we opnieuw in een strenge lockdown om ze te doen dalen?
Lees verder

Antwerpen krijgt voetgangers- en fietsersbrug over de Schelde: "Panorama vanop de brug wordt uniek"
Er komt een hefbrug voor fietsers en voetgangers over de Schelde aan de Kennedytrunnel. Dat zijn het Antwerpse stadsbestuur, de Vlaamse regering en Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, maandag overeengekomen. "Het panorama vanop de brug, met de stroom, de boten en de rede van Antwerpen, wordt uniek", meent Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA).
Lees verder

Dader mesaanval in Nice aangeklaagd en opgesloten
De 21-jarige Tunesiër die eind oktober drie mensen doodde in een basiliek in Nice is maandag aangeklaagd, onder meer voor terroristische moorden, en opgesloten. Dat heeft het nationale antiterreurparket aangekondigd. Bij zijn arrestatie raakte Brahim Aouissaoui zwaargewond en hij testte na afloop ook positief op het coronavirus. Intussen is zijn gezondheidstoestand verbeterd en kon hij ondervraagd worden.
Lees verder

Matthias De Caluwe, het gezicht van de noodlijdende horeca: "Hij wordt ooit minister"
'Het is Black Friday, maar voor onze sector is het Bloody Friday.' Het is de zoveelste welgemikte sappige quote waarmee Matthias De Caluwe (38) de aandacht weet te vestigen op zijn noodlijdende sector. De baas van Horeca Vlaanderen is heel aanwezig. Maar wie is hij eigenlijk? 'Hij is heel charmant, maar weet verdomd goed wat hij wil.'
Lees verder

Michael J. Fox stopt met acteren door zware gezondheidsproblemen: "Toen ik mijn diagnose kreeg, ben ik als een bezetene gaan feesten"
"De opnames liepen telkens weer vertraging op door mijn schuld. Dat wil ik niemand meer aandoen." Michael J. Fox zegt Hollywood vaarwel. De 59-jarige acteur lijdt al jaren aan de ziekte van Parkinson, maar kreeg daarnaast ook een paar andere zware klappen te verwerken. Hij overwon een tumor in zijn wervelkolom, maar kwam niet veel later zwaar ten val. "Ik dacht altijd dat ik niet gevoelig was voor depressie, maar toen ik maandenlang aan mijn bed gekluisterd was, zag ik het echt niet meer zitten."
Lees verder

Geen coronawoorden te bespeuren: dit zijn de genomineerden voor Tiener- en Kinderwoord van het Jaar
Voor de tiende keer zoekt Ketnet naar het Kinderwoord van het Jaar, een samenwerking met Van Dale. Ook nws.nws.nws, het nieuwskanaal voor jongeren bij VRT NWS, gaat op zoek naar het tweede Tienerwoord van het Jaar. Opvallend: in beide shortlists zijn geen coronawoorden te bespeuren.
Lees verder

Raad van State vraagt bijsturingen in ontwerptekst effectentaks
De regering moet haar voorontwerp over de invoering van de effectentaks op een aantal punten bijsturen. Dat blijkt uit het advies van de Raad van State over de ontwerptekst dat vandaag bekendraakte. Zo moet de regering meer duidelijkheid brengen over de drempel van 1 miljoen euro en over de toepassing van de antimisbruikbepaling.
Lees verder

LIVE. Loting kwalificaties WK 2022, Rode Duivels treffen Wales en Tsjechië
't Is dezer dagen een groot deel van Roberto Martínez' jobinhoud: (virtuele) lotingen bijwonen. Na die van de Final Four van de Nations League kennen de Rode Duivels vandaag iets na 18 uur hun tegenstanders richting het WK van 2022 in Qatar. België zit in pot 1 en belandt, als deelnemer van de Final Four, sowieso in een groep van vijf. De sterkste opponenten uit pot 2 lijken landen als Zwitserland, Polen en Zweden. De loting is LIVE te volgen bij HLN.be!
Lees verder

Fervent gamer Lukaku lanceert Playstation 5: wie Big 'Rom' kan bekoren met wereldgoal op FIFA mag het tegen hem opnemen in mythische San Siro
Romelu Lukaku kent geen limieten. Sony heeft er een erezaak van gemaakt om samen met 'Big Rom' de Playstation 5 te lanceren in België. Lukaku, zelf een fervent gamer, zet zijn schouders onder de campagne #playhasnolimits. Wie hem kan bekoren met een wereldgoal, mag meteen naar San Siro.
Lees verder