Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 december 2020

Kaap van 10.000 overlijdens in woonzorgcentra overschreden

HLN
Kaap van 10.000 overlijdens in woonzorgcentra overschreden
De kaap van de 10.000 overlijdens aan COVID-19 is overschreden. Met 10.270 doden staat de teller op 56 procent van het totaal (18.370) sinds het begin van de pandemie. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gemeld op de persconferentie van Sciensano.
Lees verder

Kaap van 10.000 overlijdens in woonzorgcentra overschreden
De kaap van 10.000 overlijdens in woonzorgcentra is overschreden. Het totaal staat op 10.270, zegt viroloog Steven Van Gucht.
Lees verder

Noodlijdend Lille komt in Nederlandse handen
Lille-voorzitter Gérard Lopez heeft een akkoord bereikt over de verkoop van de noodlijdende Franse club. Volgens Franse media wordt de huidige leider uit de Ligue 1 overgenomen door de Nederlander Maarten Petermann, de man achter het investeringsfonds Kalisto Sporting.
Lees verder

Opnieuw groot lockdownfeest in provincie Luxemburg: tientallen aanwezigen bij concessiehouder
Opnieuw is een groot lockdownfeest stilgelegd in de provincie Luxemburg. Afgelopen weekend troffen agenten meer dan 50 mensen naakt aan in Virton, donderdagavond beëindigde de politie een bijeenkomst met tientallen personen in Libramont.
Lees verder

Moeder geloofde niet dat dochter (11) verkracht werd door stiefvader: misbruik bleef jarenlang doorgaan
Een meisje uit Turnhout is jarenlang verkracht door de vriend van haar moeder. Opvallend: toen het meisje 11 jaar was vertelde ze haar moeder over het seksuele misbruik, maar die geloofde haar niet. De verkrachtingen bleven nadien nog jaren doorgaan.
Lees verder

Zestiger 'die maar niet wakker werd', blijkt dood in bed te liggen: vriendin opgepakt voor verhoor
Een man die normaal altijd om 6.30 uur 's morgens opstaat, is donderdagmiddag door zijn dochter dood aangetroffen in zijn bed. De vrouw was verwittigd door de vriendin van haar vader. "Het gaat niet zo goed met hem, er zit precies niet veel leven meer in", belde ze.
Lees verder

Ook komende drie jaar de beste wedstrijden van de Champions League op VTM 2 en VTM GO, de highlights ook op HLN.be
Voor Europees topvoetbal blijven VTM 2 en HLN.be de komende drie seizoenen de platformen bij uitstek. DPG Media, het moederbedrijf van beide kanalen, heeft de verbintenis met de UEFA verlengd. Zo hoeft u de komende jaren niets te missen van de prestaties van onze Belgische clubs, de kunstjes van Haaland, Mbappé en João Felix en vaste waarden Messi, Ronaldo en Neymar.
Lees verder

Ook komende drie jaar de beste wedstrijden van de Champions League live op VTM 2 en HLN.be
Voor Europees topvoetbal blijven VTM 2 en HLN.be de komende drie seizoenen de platformen bij uitstek. DPG Media, het moederbedrijf van beide kanalen, heeft de verbintenis met de UEFA verlengd. Zo hoeft u de komende jaren niets te missen van de prestaties van onze Belgische clubs, de kunstjes van Haaland, Mbappé en João Felix en vaste waarden Messi, Ronaldo en Neymar.
Lees verder

Sfeervolle indiegame Call of the Sea is een van de laatste toppers van het jaar
"Een raar verhaal over buitenaards mysterie", zo noemen de makers van Call of the Sea hun nieuwste avonturengame. De locatie is een prachtig eiland in de Stille Zuidzee, de sfeer Lovecraftiaans. En de game? Die is uitstekend.
Lees verder

Heimwee naar die kerst van toen? Een expert legt uit hoe dat komt en onze redactie vertelt over hun favoriete oldschool kerstitems
Nostalgisch, we zijn het allemaal weleens. Met de feestdagen des te meer. Al die herinneringen aan de kerstfeesten van toen we jong(er) waren, verwarmen ons hart. Onze redactie blikt terug op de kerstitems uit hun jeugd. "Toen ik een jaar of zes was, vierden we met onze gigantisch grote familie kerst bij mijn tante Paula. Toen spotte ik ze voor het eerst in haar boom: de állermooiste kerstballen die ik ooit gezien had."
Lees verder

Aziatisch olifantje geboren in Pairi Daiza
Heuglijk nieuws uit Pairi Daiza waar een Aziatisch olifantje is geboren. Een week na haar tiende verjaardag is de Aziatische olifant Soraya bevallen van haar eerste jong: een mannetje, dat in goede gezondheid verkeert. Dit is goed nieuws voor de Aziatische olifant, een diersoort die helaas met uitsterven bedreigd is.
Lees verder

Zwitsers parlement keurt homohuwelijk goed, tegenstanders kondigen referendum aan
Het Zwitserse parlement heeft vrijdag het wetsvoorstel goedgekeurd dat het huwelijk van paren van hetzelfde geslacht toestaat. Het land volgt daarmee veel andere West-Europese landen die dat al eerder deden. De Zwitsers zelf zullen echter het laatste woord hebben, want de partij van de Federale Democratische Unie (UDF), een kleine formatie die de christelijke waarden verdedigt, heeft al aangekondigd een referendum aan te vragen.
Lees verder

Vanhaezebrouck: "De mensen van het Overlegcomité zullen wel intelligent genoeg zijn om in te zien wat het maatschappelijk belang van voetbal is"
De coronagevallen zijn op geen twee handen meer te tellen in de Jupiler Pro League. De Slag om Vlaanderen tussen Club Brugge en AA Gent komt voorlopig niet in het gedrang. Tenzij het Crisisoverleg vandaag anders zou beslissen. Hein Vanhaezebrouck: "Ik denk dat daar verstandige mensen zitten die kunnen inschatten wat het belang is van voetbal in tijden waarin mensen weinig vertier kennen."
Lees verder

Ondanks oproep van premier De Croo zegt Comeos: "Nederlanders van harte welkom in Belgische winkelsteden"
De oproep van premier Alexander De Croo (Open Vld) aan de Nederlandse bevolking om vooral niet in ons land te komen shoppen, lijkt bij handelsorganisatie Comeos in dovemansoren te vallen. "Nederlanders zijn van harte welkom om in België te komen winkelen. Als mensen de coronaregels respecteren hebben wij daar geen probleem mee. Of het nu om Nederlanders, Duitsers, Chinezen of Japanners gaat, het kan veilig", zegt Hans Cardyn van Comeos tegen persbureau ANP.
Lees verder

Lockdownfeestje met 22 aanwezigen stilgelegd in Melle
De politie heeft donderdagavond een lockdownfeestje stilgelegd op de Brusselsesteenweg in Melle. Er waren 22 aanwezigen, waarvan 21 uit Frankrijk. Ze kregen allemaal een onmiddellijke schikking van 750 euro.
Lees verder

1.800 migranten tijdens hun vlucht naar Europa omgekomen dit jaar
Ondanks de coronacrisis en de erbij horende grenssluitingen zijn duizenden migranten naar Europa gevlucht in het voorbije jaar. De VN-organisatie voor migratie (IOM) heeft tot 17 december wereldwijd 3.174 doden geteld, vergeleken met meer dan 5.300 voor 2019.
Lees verder

Felicity Huffman terug op filmset na gevangenisstraf
Goed nieuws voor Felicity Huffman (58). De actrice, die vorig jaar veroordeeld werd voor studiefraude, is weer aan het werk. Dat meldt The Daily Mail.
Lees verder

'Mexicaanse Kim Kardashian' (30) overlijdt na beruchte billenoperatie
Een populair Mexicaans model met bijna 13 miljoen volgers op Instagram is begin deze maand overleden, vermoedelijk aan de gevolgen van een omstreden operatie aan haar bil. Dat melden diverse Amerikaanse en Mexicaanse media op basis van bronnen in de modellenscene. De 30-jarige Joselyn Cano werd door haar fans de 'Mexicaanse Kim Kardashian' genoemd.
Lees verder

Op vakantie naar rode zone? Geen recht op uitkering als je daarna niet kan werken omdat je in quarantaine moet
Wie na een reis naar het buitenland in quarantaine moet en niet van thuis kan werken, kan onder bepaalde voorwaarden een uitkering krijgen als tijdelijke werkloze. Maar dat is níét geval als je willens wetens naar een rode zone op vakantie bent vertrokken. "Dan is er geen sprake van overmacht", klinkt het bij de RVA.
Lees verder

Timon Wellenreuther, doelman (ad interim?) met vertrouwen: "We moeten voor niemand onderdoen"
Zijn stem kent u wellicht – die galmt door de lege stadions –, de speler erachter niet. Over nummer één zijn, Real en vloeken in het Nederlands: een kennismaking met Anderlecht-keeper Timon Wellenreuther (25).
Lees verder