Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 5 december 2020

INTERVIEW. Stany Crets (55) begraaft vandaag zijn moeder (85): "De laatste maanden zei ik opnieuw moeke, zoals vroeger"

HLN
INTERVIEW. Stany Crets (55) begraaft vandaag zijn moeder (85): "De laatste maanden zei ik opnieuw moeke, zoals vroeger"
Acteur-regisseur Stany Crets, die vandaag zijn moeder begraaft, raakt overduidelijk een gevoelige snaar met zijn pleidooi op Facebook voor een menselijker afscheid. Dat er in deze coronatijden geen ruimte is voor een koffietafel, zelfs niet eentje zonder pistolets en pinten, begrijpt hij niét. "Toch zal ik haar een onvergetelijk afscheid geven", aldus de acteur die een erg complexe band had met zijn "harde" moeder. "Door de laatste maanden voor haar te zorgen, heb ik me met veel kunnen verzoenen. Ik ben ook opnieuw 'moeke' gaan zeggen."
Lees verder

Carl Huybrechts, van tv-presentator tot olijfboer: "Na zes jaar de eerste oogst, zó emotioneel"
Als Carl Huybrechts (69) een hondje was, dan zou hij dezer dagen lustig kwispelend door het leven huppelen. Zo enthousiast is de voormalige tv-presentator over 'zijn' olijfolie die vanaf dit weekend te koop is. Euh... Carl Huybrechts? Olijfolie...? Jazeker. Hoe Vlaanderens bekendste blonde krullenbol de voorbije zes jaar vervelde tot olijfboer, vertelt hij hieronder. "De eerste oogst, de eerste druppel topkwaliteit: het was héél emotioneel."
Lees verder

Wie zijn de 20 vrouwen van 2020? Tel samen met NINA af naar de volledige lijst
Een tijdje geleden stelden we jullie - onze lezers - een belangrijke vraag: welke vrouwen maakten het afgelopen jaar het meest indruk? Jullie brachten massaal jullie stem uit. Op zaterdag 12 december zetten NINA en nina.be dé 20 toppers van 2020 welverdiend in de kijker. Ze vertellen over hun jaar, van virus tot vreugde. We tellen elke dag af, en lichten een tipje van de sluier op.
Lees verder

Mark Cavendish keert terug naar Deceuninck-Quick.Step
Mark Cavendish keert na vijf jaar terug naar Deceuninck-Quick.Step. De Britse sprinter was einde contract bij Bahrain-McLaren en speculeerde over het einde van zijn loopbaan, maar krijgt nu z'n kans van Patrick Lefevere.
Lees verder

Mark Cavendish keert terug naar Deceuninck-Quick.Step: "Voelt als thuiskomen"
Mark Cavendish keert na vijf jaar terug naar Deceuninck-Quick.Step. De Britse sprinter was einde contract bij Bahrain-McLaren en speculeerde over het einde van zijn loopbaan, maar krijgt nu een reddingsboei toegeworpen van Patrick Lefevere.
Lees verder

Geseinde Audi RS6 na achtervolging met 240 km/u langs E17 tot stilstand gebracht
Langs de E17 in Kruisem is in de nacht van vrijdag op zaterdag een geseinde Audi RS6 van een Franse automobilist tot stilstand gebracht. Dat gebeurde na een achtervolging tussen Kortrijk en Kruisem aan snelheden tot liefst 240 kilometer per uur.
Lees verder

Geen zin in een huis dat naar frietvet ruikt tijdens de feestdagen? Dit kan je allemaal doen met een airfryer
De airfryer is in steeds meer keukens te vinden. De naam doet vermoeden dat je er enkel mee kan frituren, maar niets is minder waar. Je kan er heel wat verschillende bereidingen mee maken. We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.
Lees verder

Privacy-expert kritisch over Brusselse slimme kilometerheffing: "Burgers hebben het recht zich te verplaatsen zonder dat iemand ze in het oog houdt"
Zal de overheid na de invoering van de Brusselse stadstol weten wanneer je in de auto stapt en waar je dan naartoe rijdt? En is iedereen verplicht om de app te downloaden waarmee de overheid de gereden kilometers wil bijhouden? De slimme kilometerheffing roept niet alleen vragen op over onze portemonnee, maar ook over onze privacy. We legden de belangrijkste vragen voor aan privacyspecialist Matthias Dobbelaere-Welvaert.
Lees verder

Yentl Keuppens uit 'Pink Ambition' brengt haar eigen wijnen op de markt
Na het schrijven van drie boeken en het uitbrengen van een eigen kledingcollectie en beautylijn, deelt 'Pink Ambition'-gezicht en influencer Yentl Keuppens nu nu ook haar passie voor wijn met haar volgers. Speciaal voor de feestperiode lanceert ze twee wijnboxen en volgend jaar komt haar eigen wijnlijn uit.
Lees verder

Pieter Aspe rondt zijn zomerthriller af, aflevering 58: 'De puzzel valt in elkaar voor Van In'
Je kon er deze zomer bijna je klok op gelijk zetten. Elke dag, om 14 uur, stuurde Pieter Aspe een aflevering in van de zomerthriller die hij samen met onze lezers schreef. Maar bij deel 55 zat een moeilijke boodschap. "Hier stopt het voorlopig. Lange teksten schrijven lukt niet meer. Ik ben doodop." De vader van Van In werd opgenomen in het ziekenhuis. Ondertussen is Aspe hersteld en heeft hij het verhaal over de overleden weldoener Frank Flamand, wiens erfgenamen mee de dood worden ingesleurd, kunnen afronden. De laatste hoofdstukken van de pageturner kan u hier dagelijks lezen. Vandaag aflevering 58: 'De puzzel valt in elkaar voor Van In'
Lees verder

Hoeveel mag je verdienen als vrijwilliger? En wat moet je aangeven bij de belastingen? "Ene vrijwilliger is andere niet"
In ons land zijn honderdduizenden vrijwilligers actief bij verenigingen zonder winstoogmerk, instellingen en overheden. In veel gevallen krijgen ze daarvoor een vergoeding. Maar hoeveel mag je krijgen en hoe zit het met de belastingen? "De fiscale regeling is iets complexer geworden", zegt Eva Hambach van Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk. Zij en onze onze belastingexpert Michel Maus vertellen je naar aanleiding van de Dag van de Vrijwilliger waar je allemaal moet op letten.
Lees verder

Islamitische instellingen veroordelen "ongegronde verklaringen" over inmenging en spionage door het buitenland
De Belgische islamitische instellingen veroordelen de "ongegronde verklaringen van de minister van Justitie Vincent Van Quickenborne" over de Brusselse Grote Moskee. Dat laten het Executief van de Moslims van België (EMB), de Vereniging voor het beheer van de Grote Moskee van Brussel en de Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB) weten.
Lees verder

Stad Gent doet oproep naar alle shoppers: "Check de druktebarometer voor je naar de Veldstraat komt"
Wie wil weten hoe druk het is in Gent kan sinds zaterdagochtend de druktebarometer nakijken op de site van de stad. Middenstandsschepen Sofie Bracke (Open VLD) wil het eerste shopweekend sinds de lockdown zo vlot mogelijk laten verlopen. "Morgen (zondag, nvdr.) staat een koopzondag gepland", zegt ze. "Duiken er vandaag te veel problemen op, dan trekken we aan de noodrem."
Lees verder

INTERVIEW. Sinterklaas is bezorgd om de jeugd: "Kinderen hebben het niet makkelijk, met die thuiswerkende ouders"
Er zijn nog weinig zekerheden in het leven. Maar Sinterklaas? Die komt. Elk jaar opnieuw, corona of niet. Ook vannacht loopt hij weer over onze daken. Niet alleen om pakjes te brengen bij de brave kindjes. "Ik heb ook al honderd lockdownfeestjes kunnen stilleggen", vertelt hij in een openhartig interview.
Lees verder

"Blij om terug te zijn. Ik herken het hier nog allemaal": Vanhaezebrouck komt aan op oefencomplex voor zijn eerste training als nieuwe trainer van AA Gent
Hein Vanhaezebrouck leidt vandaag z'n eerste training sinds zijn grote terugkeer bij AA Gent. De coach dook zonet op aan het oefencomplex van de Buffalo's. "Ik ben blij om terug te zijn, ik herken het hier nog allemaal", sprak Vanhaezebrouck. Veel tijd om bij te schaven heeft de nieuwe trainer niet, want morgen staat z'n eerste opdracht al op het programma: een uitwedstrijd op KV Oostende.
Lees verder

Twee tieners zwaargewond bij ongeval met vluchtmisdrijf in Antwerpen: politie doet oproep voor tips
In het Antwerpse district Hoboken zijn donderdag twee jongeren zwaargewond geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Dat heeft de lokale politie vandaag bekendgemaakt. De slachtoffers, twee broers van 10 en 15 jaar oud, liggen met ernstige verwondingen in het ziekenhuis maar zijn buiten levensgevaar. De politie is nog op zoek naar de veroorzaker van het ongeval.
Lees verder

COLUMN. Lara (34) is zwanger van haar derde kind en ongeneeslijk ziek: "Het bezoek aan het ziekenhuis is een rollercoaster, zonder gieren en brullen"
Lara Switten is mama van twee, zwanger van een zoontje maar ongeneeslijk ziek. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. "Meestal zie ik de dingen rooskleurig, en hou ik vast aan de kleine ziekenhuisgelukjes. Dan durf ik te dromen van een leven na deze miserie. Dan durf ik, zo heel stilletjes, plannen te maken voor mijn gezin van vijf. Eropuit trekken met de kinderen, naar mooie plekken hier dichtbij."
Lees verder

De eerste periode van Cavendish bij Quick.Step: sterk begin, uiteindelijk 44 zeges in drie seizoenen
Mark Cavendish vindt opnieuw onderdak bij Deceuninck-Quick.Step. De Brit reed eerder van 2013 tot en met 2015 voor de ploeg van Patrick Lefevere. Een terugblik op zijn eerste passage bij de Belgische WorldTour-formatie.
Lees verder

Dik pak sneeuw voor de Alpen, skiën kan alleen in Zwitserland
Wie begin december wil skiën, moet zich doorgaans goed informeren over waar er voldoende sneeuw ligt. Net nu skiën door het coronavirus bijna onmogelijk is, lijkt er sneeuw in overvloed te vallen. "Zoveel zelfs dat deze laag met gemak overleeft tot ver in het seizoen", meldt Sneeuwhoogte.nl.
Lees verder

Lesley-Ann Poppe (41) bevallen van derde kindje: "Ons kleine wondertje"
Lesley-Ann Poppe (41) en haar man Kevin (32) zijn de trotse ouders geworden van Lily-Jane, zo laat het koppel weten via Instagram. De twee kregen een dochtertje en verwelkomen zo een zusje voor Benjamin (12) en Gabriël (3). Het is hun tweede kindje samen.
Lees verder