Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 december 2020

IN KAART. Stijging aantal nieuwe besmettingen vertraagt fors in Vlaanderen en is nu het grootst in Brussel. Bekijk hi...

HLN
IN KAART. Stijging aantal nieuwe besmettingen vertraagt fors in Vlaanderen en is nu het grootst in Brussel. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt al een tijdje opnieuw, aanvankelijk vooral in Vlaanderen, waar er weliswaar nog altijd meer wordt getest. Maar de versnelling van die stijging is daar de laatste dagen stevig afgeremd. Brussel noteert nu het grootste aantal nieuwe gevallen ten opzichte van een week eerder. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Naaktmodel Marisa Papen riskeert 7 jaar cel na fotoshoot in Turkije
Het Limburgse naaktmodel Marisa Papen (28) riskeert tot zeven jaar gevangenis in Turkije. Dat blijkt volgens Turkse media uit een aanklacht die is ingediend bij de rechtbank. In 2018 liet de Limburgse zich naakt fotograferen in de Hagia Sofia moskee in Istanboel. Ze poseerde ook naakt op een Turkse vlag. "Een vernedering van de soevereiniteit van de staat", klinkt het.
Lees verder

Jean-Marie Pfaff kiest zijn beste Rode Duivels-elftal ooit: "Ludo Coeck stopte Maradona af als een held"
Welke Belgische iconen vormen het beste elftal van de voorbije 125 jaar? Dat wil de KBVB straks uitvissen ter ere van het jubileum van onze voetbalbond. Wij namen de proef op de som. Zes ex-internationals kozen voor ons hún beste elf Rode Duivels aller tijden. Vandaag het 125 Years Icons Team van Jean-Marie Pfaff.
Lees verder

Hele dag zwaarbewolkt en regenachtig
Woensdag begint de dag zwaarbewolkt tot betrokken en regenachtig, met vooral over het zuiden van het land soms felle en aanhoudende regenval. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf het westen opklaringen maar vallen er ook nog buien. Het blijft zeer zacht met maxima tussen 10 en 14 graden. Er waait een overwegend matige, aan zee en op de Ardense Hoogten in de namiddag soms vrij krachtige, zuidwestelijke wind met rukwinden tot 50 à 60 km/u. Dat meldt het KMI.
Lees verder

AZ Sint-Lucas gaat minstens tien dagen op slot, Covid-afdeling ligt vol
Het AZ Sint-Lucas in Brugge laat minstens tot en met zondag 3 januari 2021 geen bezoek meer toe. Het is een preventieve maatregel om een opflakkering van het coronavirus de baas te kunnen. De Covid-afdeling ligt vol.
Lees verder

Drie kwart van Belgen zegt zich aan regels te willen houden rond Kerstmis
Zowat 74 procent van de Belgen zegt zich aan de coronamaatregelen te zullen houden tijdens de kerstperiode. Dat staat in de laatste motivatiebarometer op basis van een steekproef bij 24.290 respondenten. Een groep van 16 procent wil de regels naast zich neerleggen en een kleine 10 procent aarzelt. "De bereidwilligheid neemt toe", zegt motivatiepsycholoog Maarten Van Steenkiste. "Maar met een toegenomen gevoel van ontmoediging."
Lees verder

"F*ck Marc Van Ranst zijn polo": Awel lanceert nieuwe campagne rond mentaal welzijn
Ons leven veranderde drastisch toen het coronavirus uitbrak. De maatregelen die werden genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, deelden ook een serieuze klap uit aan het mentale welzijn van onze jongeren. Awel, de luisterlijn voor kinderen en jongeren, lanceert een gloednieuwe campagne met viroloog Marc Van Ranst om aandacht te vestigen op de mentale gezondheid van kinderen en jongeren.
Lees verder

Mooie, volle lokken voor de feestdagen? Deze 3 tips voor een volumineuze bos haar kenden we nog niet
Wat je haartype of -voorkeuren ook zijn, volumineuze lokken wil iedereen. Deze nuttige trucjes deelt de Amerikaanse beautyblogger Amy Chang, die dé haargoeroe van sociale medium TikTok wordt genoemd. Ze zijn makkelijk toe te passen en handig in aanloop naar de feestdagen.
Lees verder

Drie nieuwe namen voor Couleur Café 2021
Het Brusselse stadsfestival Couleur Café heeft drie nieuwe namen toegevoegd aan zijn affiche van 2021.
Lees verder

Peter Jackson deelt eerste beelden van Beatles-documentaire
Het is nog even wachten, maar volgend jaar in augustus brengt regisseur Peter Jackson (59) een gloednieuwe documentaire uit over een van de bekendste bands ter wereld: The Beatles. Op YouTube valt nu al een sneak peek te bewonderen.
Lees verder

Dit zijn de meest en minst betrouwbare elektrische auto's
Elektrische wagens hebben soms nog een slechte naam. Werkt die nieuwe technologie wel zo goed? En wat met het onderhoud? Wat blijkt nu, volgens de Britse autowebsite WhatCar? is die koudwatervrees volledig overbodig. Na een onderzoek bij 13.000 auto's stelden zij een top 7 samen waarbij de laatste … nog altijd 85% scoort. HLN Drive zet ze voor jou op een rij.
Lees verder

Eén deelt eerste beelden van het tweede seizoen van 'Beau Séjour'
Eén komt alvast met een vroeg kerstcadeautje: niet alleen deelt de zender de allereerste beelden van het tweede seizoen van succesreeks 'Beau Séjour', ook maakt Eén bekend dat de reeks op zondag 31 januari van start gaat. Het aftellen kan beginnen.
Lees verder

Opname van telefoongesprek tussen Nederlandse acteur Johnny de Mol en ex Shima Kaes duikt op na aangifte van mishandeling: "Dit is een bewijsstuk"
Een audio-opname van een telefoongesprek tussen de Nederlandse presentator en acteur Johnny de Mol (41) en zijn ex-vriendin Shima Kaes is opgedoken op YouTube. Meerdere nieuwssites berichten vandaag over de opname, die vier dagen geleden met een anoniem account werd geplaatst. Kaes' juridisch adviseur Karim Aachboun bevestigt aan het AD dat zij wel degelijk in het fragment te horen is.
Lees verder

Trump verleent gratie aan tot levenslang veroordeelde Blackwater-huurlingen die bloedbad aanrichtten bij Iraakse burgers
Afscheidnemend Amerikaans president Donald Trump heeft gisterenavond vijftien bijkomende gratiebesluiten ondertekend. Zoals al geruime tijd werd verwacht, heeft Trump gratie verleend aan zijn veroordeelde getrouwen, onder wie de Nederlandse advocaat Alex van der Zwaan en zijn oud-campagne-adviseur George Papadopoulos. Maar ook vier voormalige privébewakingsagenten van de firma Blackwater kregen gratie. De vier richtten in 2007 een bloedbad aan op een Iraaks plein waarbij 14 burgers om het leven kwamen en kregen daar tot levenslang voor. Ze komen dankzij Trump nu vervroegd vrij.
Lees verder

LIVE. Triest dagrecord coronadoden in Duitsland - Grens tussen Frankrijk en Verenigd Koninkrijk gaat weer open
De Britse en de Franse autoriteiten zijn overeengekomen dat vrachtverkeer aan de Britse zijde van het Kanaal Frankrijk weer in kan. Voorwaarde daarbij is dat er een sneltest bij de vrachtwagenchauffeurs wordt afgenomen, waarvan de uitslag negatief moet zijn. Ook Fransen en andere EU-burgers in Groot-Brittannië mogen vanaf vandaag weer naar Frankrijk reizen, maar alleen met een negatieve coronatest. In Duitsland is ondertussen een record aantal overlijdens op een dag tijd genoteerd, terwijl bij ons de dagelijkse stijging van het aantal besmettingen verder vertraagt. Volg alle nieuws over Covid-19 in dit liveblog.
Lees verder

Moskou verwacht "niets goeds" van Biden en zijn regering
Rusland verwacht "niets goeds" van de toekomstige Amerikaanse president Joe Biden. Dat meldt een viceminister voor Buitenlandse Zaken, Sergey Rjabkov. Het beleid van de Amerikaanse regering zal "Russofobisch" zijn.
Lees verder

Nieuwe video van uit de hand gelopen coronacontrole in Waterloo lijkt versie politie te bevestigen
Op social media circuleert momenteel een nieuwe video van de uit de hand politie-interventie van vrijdagavond in Waterloo. Een gezin beschuldigde de politie van disproportioneel geweld, maar deze video lijkt de versie van de politie te ondersteunen. De moeder van het gezin zou als eerste geslagen hebben.
Lees verder

KOERS KORT. Luke Rowe test positief op corona
Luke Rowe (30) heeft net voor de jaarwisseling nog het coronavirus te pakken gekregen. Dat liet de Britse renner van INEOS Grenadiers weten op sociale media. "Covid heeft me te pakken. Ik zie jullie allemaal in 2021, dames en heren", schreef Rowe, met nog wat eindejaarswensen erachteraan. Rowe heeft nog een contract tot 2023 bij de ploeg.
Lees verder

Football Talk. Tigres wint CONCACAF Champions League - Rode cijfers voor STVV
Het Mexicaanse Tigres heeft de CONCACAF Champions League gewonnen, voor teams uit Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben. In de finale in het Amerikaanse Orlando haalden ze het met 2-1 van Los Angeles FC.
Lees verder

Foto van grondige makeover bij kapper gaat viraal en herenigt Braziliaanse dakloze na 10 jaar met moeder en zus
Drie jaar dakloos, tien jaar vervreemd van zijn familie. En toen ging een foto van de 45-jarige João Coelho Guimarães na een flinke kappersbeurt viraal. Zijn moeder en zus, die hem dood waanden, herkenden de man op social media. Vorige week gingen ze bij hem op bezoek in Goiânia. Een onverhoopte hereniging, enkele dagen voor Kerstmis.
Lees verder