Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 20 december 2020

IN KAART. Nu ook stevige stijging in Brussel, besmettingen stijgen met bijna 30 procent in Antwerpen. Bekijk hier de ...

HLN
IN KAART. Nu ook stevige stijging in Brussel, besmettingen stijgen met bijna 30 procent in Antwerpen. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt opnieuw, en dan vooral in Vlaanderen, waar er weliswaar nog altijd meer wordt getest. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Goed georganiseerd thuiswerk zorgt voor loyaliteit werknemers
Intussen is thuiswerk al meer dan een half jaar de norm. Je zou dus denken dat het van een leien dakje loopt. Dat blijkt echter niet te kloppen. Vooral in kleinere bedrijven doen zich nog steeds problemen voor met de technologie om van thuis uit te werken. Dat leidt ertoe dat alsmaar meer werknemers overwegen om van job te veranderen, aldus een recent Europees onderzoek. Jobat.be bekijkt de belangrijkste punten.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh gaat vol voor wereldtitel: "Een cafésport? Darts is een levensstijl"
Stand up for Dimitri Van den Bergh (26). De beste Belgische 'pikker' van het moment gaat in Londen op zoek naar de wereldtitel in het darts. VDB praat rechttoe, rechtaan over het mentale en fysieke aspect van darts, de mooie som die hij er al mee verdiende en zijn mogelijkheden in Ally Pally om het allerhoogste mee te graaien. "Hoeveel procent kans ik heb op de titel? Vijftig procent." Niet voor niets 'The Dream Maker'.
Lees verder

Vader en zoon Woods openen met zesde plaats op PNC Championship golf
Tiger Woods en zijn elfjarige zoon Charlie staan na dag één zesde op het PNC Championship, dat doorgaat op de Grande Lakes-golfbaan in het Amerikaanse Orlando (Florida).
Lees verder

Yannick Thoelen heeft zijn plek in doel weer beet bij Malinwa: "Zo lang op de bank zitten was moeilijker dan anders"
Yannick Thoelen (30) is terug de nummer één van Malinwa. Na maanden van geduld kreeg hij zijn kans tegen Club Brugge. En die greep hij met beide handen. "Natuurlijk was ik teleurgesteld dat ik zo lang op de bank zat."
Lees verder

LIVE. Dringende oproep van wetenschap: "Vaccins helpen het virus onder controle te houden, maar pas eind 2021"
De cijfers vertonen nog steeds een stijgende trend. Het Overlegcomité oordeelde vrijdag dat er van versoepelde maatregelen nog geen sprake kan zijn. Integendeel: er zal strenger worden toegezien op de coronaregels die momenteel van kracht zijn. Volg hier alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

Twee gewonden na schuiver in de gracht: "Hier wordt vaak te snel gereden"
Ongeveer op het moment dat de avondklok inging, gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag langs de landelijke Beiaardstraat in Lendelede een ongeval. Daarbij raakten twee jonge mensen gewond.
Lees verder

Boksvedette 'Canelo' Alvarez verovert WBA- en WBC-titel bij supermiddengewichten
De Mexicaanse boksvedette Saul 'Canelo' Alvarez heeft in het Amerikaanse San Antonio (Texas) de Brit Callum Smith overtuigend verslagen op punten. Hij verzekerde zich zo van de WBA-titel en de vacante WBC-titel bij de supermiddengewichten.
Lees verder

Voor het derde jaar op rij is 9-jarige Amerikaan de best betaalde YouTuber
Wie denkt dat je met YouTube niet rijk kan worden, heeft het behoorlijk mis. Dankzij advertenties en sponsoring slagen YouTubers over de hele wereld erin om een extra zakcentje te verdienen. En de rijkste van hen allemaal is amper negen jaar oud. Dat meldt het zakenblad Forbes.
Lees verder

Camilla duikt op in finale 'Strictly Come Dancing'
Camilla (73), de hertogin van Cornwall, heeft zaterdagavond onaangekondigd haar opwachting gemaakt in het televisieprogramma 'Strictly Come Dancing'. De finale van het dansprogramma werd uitgezonden op de BBC.
Lees verder

Weinig zomertransfers van Antwerp konden al écht bekoren: "Ze zouden stilaan gerodeerd mogen zijn"
Gespreksstof genoeg. De 5 op 21, de zevende plek, de zomertransfers die niet allemaal de verwachtingen inlossen, de keuzes van Ivan Leko: vragen(v)uurtje met Sven Jaecques, algemeen directeur van Royal Antwerp FC. "Een aantal spelers hebben veel meer kwaliteiten dan dat ze tot nog toe toonden."
Lees verder

Maxime verrast Julia met bloemen in 'Cupido Ofzo'
In 'Cupido Ofzo' gaan Maxime en Julia opnieuw op date. Er staat een ritje met de tandem op de planning. En Maxime heeft een verrassing bij.
Lees verder

Man (58) tien uur vast onder sneeuwlaag van passerende sneeuwruimer
Een man uit New York heeft meer dan tien uur doorgebracht in zijn auto die was bedolven onder een sneeuwlaag van meer dan een meter hoog. De sneeuw werd opgeworpen door een passerende sneeuwruimer.
Lees verder

Bestuurder (58) na 10 uur bevrijd uit auto die bedolven raakte door sneeuwlaag van sneeuwruimer
Een man uit New York heeft meer dan tien uur doorgebracht in zijn auto die was bedolven onder een sneeuwlaag van meer dan een meter hoog. De sneeuw werd opgeworpen door een passerende sneeuwruimer.
Lees verder

Sven Nys maakt stevige schuiver tijdens verkenning in Namen, maar imponeert erna wel op zelfde verraderlijke strook
In Namen volgt deze namiddag het eerste duel van het najaar tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert in het veld. Sven Nys, manager van Telenet-Baloise Lions, trok gisteren al op verkenning en de 'Kannibaal van Baal' merkte dat de veldrijders straks een verraderlijk parcours op hun bord krijgen.
Lees verder

Franse 'meisjesronselaar' van Epstein officieel aangeklaagd en voorlopig opgesloten
De Franse modellenagent die donderdag werd opgepakt omdat hij jonge meisjes zou hebben geronseld voor de Amerikaanse seksmiljardair Jeffrey Epstein, blijft voorlopig vastzitten. Jean-Luc Brunel (74) is in staat van beschuldiging gesteld voor een reeks aanrandingen en verkrachtingen van minderjarigen, seksuele intimidatie, mensenhandel en bendevorming.
Lees verder

Pink belandt in het ziekenhuis: "Ik wilde de kerstster zien"
Pech voor Pink (41): de Amerikaanse zangeres belandde deze week in het ziekenhuis met een gebroken enkel. Dat vertelde ze op Instagram.
Lees verder

Eric Clapton en Van Morrison maken protestlied tegen lockdown
Eric Clapton (75) heeft de handen in elkaar geslagen met Van Morrison (75). De twee muzikanten hebben samen een nieuw nummer opgenomen tegen de strenge lockdown-maatregelen. Dat meldt muziektijdschrift NME.
Lees verder

Is Montanier een miscast van Standard? 6 op 6 of lot van koele minnaar lijkt bezegeld
Philippe Montanier is een koele minnaar van het spel. Is hij een miscast van de Luikse directie? Wat er ook van zij: zes op zes tegen Moeskroen en STVV is een must voor Standard en de Franse coach. Sinon... In het Zuiden van het land zijn alle voetbalogen gericht op de Luikse bestuurskamer.
Lees verder

Nooit eerder waren er zoveel datingprogramma's: is er te veel liefde op tv?
Na de vele bouw- en kookprogramma's lijkt er een nieuwe hype te ontstaan op de Vlaamse tv: datingshows! Zowat elke dag kan je kijken naar mensen die op zoek gaan naar de liefde. Dreigt er stilaan een overaanbod? "De liefde houdt nu eenmaal iedereen bezig", zegt relatietherapeut Filip Geelen, bekend van 'Blind Getrouwd'.
Lees verder