Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 20 december 2020

Homejackers beroven 78-jarige vrouw en sluiten haar op in kelder: “‘Doe wat ze vragen’, herhaalde ik in mezelf”

HLN
Homejackers beroven 78-jarige vrouw en sluiten haar op in kelder: "'Doe wat ze vragen', herhaalde ik in mezelf"
Een 78-jarige vrouw is zaterdag bij klaarlichte dag het slachtoffer geworden van homejackers. Dat gebeurde in de Oostkerkestraat in Oostkerke, deelgemeente van Diksmuide. Twee jongemannen drongen de slaapkamer binnen waar de vrouw lag te rusten. "Ze stalen hardhandig mijn gouden halsketting, ring en luxehorloge en sloten me op in de kelder", getuigt de bejaarde dame. Buurman Neil Gunst kon alarm slaan en de vrouw uit de kelder bevrijden.
Lees verder

REACTIES. Van der Poel: "Ik reed de hele tijd op de limiet" - Van Aert: "Had er iets meer in moeten geloven"
De Citadelcross in Namen was een veldrit om van te likkebaarden, met dank aan Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock. De eerste twee moesten hun tenen uitkuisen om de derde binnen schot te houden. Achteraf was het respect groot. Van der Poel: "We wisselen elkaar goed af en hebben een gezonde concurrentiele band met elkaar."
Lees verder

LIVE. Dan toch geen gelijkmaker voor Standard! Doelpunt Bokadi afgekeurd voor buitenspel
• Sclessin (18u15)
Lees verder

LIVE. Lestienne knoeit en laat gelijkmaker liggen! Trekt Standard de scheve situatie nog recht?
• Sclessin (18u15)
Lees verder

LIVE. Standard moet halfweg achtervolgen, Koffi houdt Moeskroen vlak voor rust recht!
• Sclessin (18u15)
Lees verder

Wat weet jij nog over 'Home Alone'? Test het in deze quiz
Gisteren was het precies dertig jaar geleden dat 'Home Alone' in de bioscoopzalen kwam. Maar wat weet jij nog over de iconische kerstfilm? 35 vragen voor de fans!
Lees verder

1B. Union wint aangename topper tegen Westerlo
Union heeft in 1B een aardige topper van Westerlo gewonnen: 2-1.
Lees verder

Bijna 9 miljoen euro voor stadsvernieuwingsprojecten in 7 Vlaamse steden
De Vlaamse regering trekt bijna 9 miljoen euro uit voor stadsvernieuwingsprojecten in Leuven, Brugge, Mechelen, Gent, Antwerpen, Eeklo en Genk. Dat maakt minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) bekend.
Lees verder

Marieke bedankt haar zus met liedje van Sandra Kim: "Ze heeft me een nier geschonken, zodat ik kan blijven leven"
Ontroerend moment in 'De Beste Buren voor de Warmste Week' op Radio 2. Luisteraar Marieke Nijs zette haar zus Evelyn in de bloemetjes met een mini-optreden van Sandra Kim. "Ze schonk me een nier en daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor."
Lees verder

Morgen verschijnt dit fenomeen aan de hemel voor de eerste keer sinds middeleeuwen
Astronomen kijken uit naar morgen, 21 december, de kortste dag van het jaar. Die dag staan Jupiter en Saturnus vanuit ons perspectief op aarde zodanig op bijna dezelfde lijn dat ze één heldere ster lijken, ook al staan de twee gasreuzen in werkelijkheid miljoenen kilometers van elkaar.
Lees verder

Onze chef voetbal vraagt zich af of De Witte AA Gent nog play-off 1 ziet spelen: "Als het had gemogen, had hij Hein eens goed geknuffeld"
Stilaan kruipen de Buffalo's uit het diepe dal. Op karakter, met een geweldige Bolat, en dankzij het Hein-effect' wonnen zij in 'Jan Breydel'. AA Gent slaakt net voor Kerst een zucht van opluchting.
Lees verder

We wandelen meer dan ooit dankzij corona, maar blijven we dat ook doen? "Als de horeca weer opent, gaan we op restaurant, hoor"
Als de Vlaming één les heeft geleerd in deze tweede lockdown, dan is het wel dat wandelen een uitstekende manier is om elkaar nog te ontmoeten. Dat blijkt uit onderzoek van sportsocioloog Jeroen Scheerder, maar ook uit de explosieve groei van gebruikers van de app wandelknooppunten.be. Vier vrienden vertellen hoe ze de charme van het wandelen herontdekten.
Lees verder

INTERVIEW. VTM-journalist Dirk Van den Bogaert (67) gaat met pensioen en zwaait de politiek uit - maar toch niet helemaal: "Wetstraatrat, dat is een geuzennaam"
"Pensioen. Ik hoor dat woord niet graag." Dirk Van den Bogaert (67), de stem van de politiek op VTM, heeft de leeftijd bereikt waarop mensen meestal stoppen met werken. Hij dus ook, na een carrière van 45 jaar, waarvan 28 in de Wetstraat. Alhoewel. "Ik ben nog scherp. Ik ben nog méé. Het is niet omdat ik 67 ben, dat je een streep onder je leven kan trekken en zeggen: nu is het gedaan."
Lees verder

De Croo waarschuwt voor 'joekel van derde golf' als we kerstregels niet volgen, deze simulatie geeft hem gelijk: "Combinatie van kerst en nieuw is het ergst"
"Als 1 op de 5 gezinnen met kerst niet 1 maar wel 4 mensen uitnodigt, dan zitten we in januari met een joekel van een derde golf." Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd in 'De Zevende Dag'.
Lees verder

De Croo waarschuwt voor 'joekel van derde golf' als we kerstregels niet volgen, deze simulatie geeft hem gelijk
"Als 1 op de 5 gezinnen met kerst niet 1 maar wel 4 mensen uitnodigt, dan zitten we in januari met een joekel van een derde golf." Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd in 'De Zevende Dag'. Een simulatie van UHasselt geeft hem gelijk: "De combinatie van kerst en nieuw is het ergste, die twee feestdagen versterken elkaar".
Lees verder

Football Talk. Celtic pakt in eigen land twaalfde trofee op rij - Goal Lukebakio slechts voetnoot in zware nederlaag
Celtic heeft zijn twaalfde trofee op rij in eigen land gewonnen. In de finale van de Schotse Beker haalden ze het in Hampden Park met 4-3 in een strafschoppenreeks van Hearts, nadat er na de reguliere speeltijd 3-3 op het scorebord stond.
Lees verder

Deze week in 'Familie': de geheime vlam van Stefanie wordt ontmaskerd en kan Hanne gered worden door haar vrienden?
De makers van de VTM-soap 'Familie' hebben de trouwe kijkers wel heel lang op hete kolen laten zitten rond de geheime liefde van Stefanie (Jasmijn Van Hoof). Maar deze week is het eindelijk zover en wordt de identiteit van haar vlam onthuld. Een verrassing van formaat.
Lees verder

Lockdownfeestjes in Willebroek en Mechelen stilgelegd: "Taart en warme maaltijd stonden klaar"
Lokale politie Mechelen-Willebroek heeft zaterdagnamiddag een lockdownfeestje in de Boekweitstraat in Willebroek stilgelegd. 16-personen vermaakten zich op het feestje. Ook in de Grote Nieuwedijkstraat in Mechelen werd een feest met 6 personen stilgelegd.
Lees verder

Child Focus waarschuwt: pedofielen ronselen slachtoffers op OnlyFans
Child Focus waarschuwt in een HLN DOC.-reportage dat pedofielen hun aandacht verschoven hebben naar het nieuwe online foto- en videokanaal OnlyFans. Daar krijgen betalende bezoekers veel meer te zien dan op het kuise TikTok of Instagram. Hoewel OnlyFans zich vooral profileert met kook- en yogafilmpjes, komt het gros van de abonnees er voor porno. En de gebruikers ronselen fans op dé kinderapp van het moment: TikTok.
Lees verder

Football Talk. Nieuwe assist voor Doku - Celtic pakt in eigen land twaalfde trofee op rij - Goal Lukebakio slechts voetnoot
In de Franse Ligue 1 heeft Rennes op de zestiende speeldag met 0-3 gewonnen op het veld van Lorient. Jérémy Doku speelde heel de wedstrijd en leverde de assist voor de 0-2 van Bourigeaud in de 70ste minuut. Beslissende pass nummer twee van het seizoen voor het jeugdproduct van Anderlecht, woensdag lukte zijn eerste assist voor Rennes in de match tegen Marseille.
Lees verder