Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 15 december 2020

Hans (54) weet al 15 jaar niet waar zijn dochters zijn: “Begin 2007 hoorde ik hen wenen aan de telefoon. Dat was h...

HLN
Hans (54) weet al 15 jaar niet waar zijn dochters zijn: "Begin 2007 hoorde ik hen wenen aan de telefoon. Dat was het laatste contact"
Vijftien jaar geleden zag Hans Van Meeuwen (54) zijn twee dochters, de toen 6 jaar oude tweeling Masha en Katsja, voor 't laatst. Hun moeder nam hen mee naar Wit-Rusland en sindsdien draaide Hans elke steen om om hen te vinden. De zoektocht kostte hem al zo'n 450.000 euro. "Pas wanneer ik hun foto's wegdoe, geef ik hen op. En dat wil ik niet."
Lees verder

Limburgse burgemeesters ongerust nu Nederland in lockdown gaat: "Nederlanders moeten weten dat we ook samenleving op krukken zijn"
De Limburgse burgemeesters en gouverneur gaan dinsdag in overleg over de verstrenging van de coronamaatregelen in Nederland en de gevolgen daarvan voor de Limburgse gemeenten. Er blijkt er ongerustheid te zijn over Nederlanders die naar België zouden afzakken wanneer de niet-essentiële winkels in Nederland sluiten wegens de verstrengde lockdown.
Lees verder

Little Mix bevestigt: zangeres Jesy Nelson stapt na negen jaar uit de groep
Zangeres Jesy Nelson (29) heeft besloten uit de Britse popgroep Little Mix te stappen. Dat maakte de groep maandag bekend via Twitter.
Lees verder

Gemeenteraad Lier zwaait schepen Walter Grootaers met nodige egards uit
De gemeenteraad van Lier heeft maandagavond schepen Walter Grootaers (Open VLD) met de nodige egards uitgewuifd. Grootaers zegt de Lierse politiek na een kwarteeuw vaarwel. Hij wordt als schepen opgevolgd door partijgenoot Thierry Suetens, die zijn eed online aflegde.
Lees verder

Football Talk. Cristante (AS Roma) krijgt schorsing voor godslastering - Voetbalstadions in Londen gaan weer op slot
De regels die het gebruik van pyrotechnisch materiaal in voetbalstadions verbieden, zijn aangescherpt. De wijziging van het bondsreglement werd vandaag goedgekeurd door de algemene vergadering van de Pro League. Daardoor zal zowat elke vuurpijl of rookbom aanleiding kunnen geven tot een sanctie.
Lees verder

Politie verdedigt kordate arrestatie skaters: "Ze weigerden mondmasker te dragen en werkten onze mensen tegen"
Op sociale media is maandag een video viraal gegaan waarbij agenten van de politie Sint-Niklaas een skater op een nogal kordate manier vloeren en zijn moeder in de boeien slaan. Volgens woordvoerster Veerle De Vries zijn er aan de beelden ernstige feiten aan voorafgegaan. "De aanleiding was niet het feit dat die jongeren aan het skaten waren, wél dat ze geen mondmasker droegen en elke medewerking weigerden."
Lees verder

Terug naar Kiev, waar de memorabele tocht voor Club doorheen Europa begon: "Ze zullen verwittigd zijn"
Het is niet de affiche waar je vooraf van droomt. Anderzijds: nothing but good memories. Terug naar Kiev. Waar Club Brugge anderhalf jaar geleden de kiem legde voor het Europese succes vandaag. Het was de eerste krachttoer van Philippe Clement, maar de coach is nu voorzichtig. Noa Lang, die deinst voor niets of niemand terug.
Lees verder

Opnieuw triest record in Verenigde Staten: 17.000 coronadoden in één week tijd
De Verenigde Staten hebben opnieuw een triest record opgetekend. Vorige week stierven maar liefst 17.000 mensen aan de gevolgen van een besmettingen met het coronavirus en dat waren er nooit zo veel sinds het begin van de pandemie.
Lees verder

Vakbonden en werkgevers bereiken geen akkoord over hogere uitkeringen
Vakbonden en werkgevers hebben opnieuw geen akkoord gevonden over hogere uitkeringen. Dat zeggen de sociale partners. De bal ligt daarmee nog maar eens in het kamp van de regering.
Lees verder

Ondanks haar titel en afkomst: Nederlandse 'gravinfluencer' Eloise koopt kleding tweedehands
De Nederlandse gravin Eloise is dol op vintage kleding, zo laat ze zien via haar Instagram. De dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien showt haar volgers verschillende nieuwe kledingstukken.
Lees verder

Nog een speler en twee stafleden leggen positieve coronatest af bij KV Mechelen
Ook bij KV Mechelen zijn de coronazorgen nog niet verdwenen. De club meldt dat bij een hertest op zondag één speler en twee stafleden positief bleken. Om welke speler het gaat, is niet bekend.
Lees verder

En plots staat Petr Cech (38) onder de lat bij beloften van Chelsea
Een potje keepen? Dat hoef je Petr Cech (38) geen twee keer te vragen. De Tsjech zette in de zomer van 2019 een punt achter zijn carrière, keerde terug naar Chelsea voor een rol in het bestuur, maar werd twee maanden geleden toch ingeschreven op de spelerslijst van de Premier League - uit voorzorg in deze bizarre coronatijden. Vandaag maakte hij z'n rentree - weliswaar in de beloftederby tegen Tottenham.
Lees verder

Vijfjarig kind na ongeval uit de wagen geslingerd en aangereden op E314
Bij een verkeersongeval op de E314 in Genk is een vijfjarig kind ernstig gewond geraakt. Het kind zat in een voertuig dat rond 20.45 uur begon te slippen en tegen de vangrail op de middenberm botste. Daarna tolde de wagen tot op de pechstrook.
Lees verder

Riadh Bahri wil charmeren, maar maakt weinig indruk: de hoogtepunten van aflevering 37 van 'De Slimste Mens'
De kandidaten van 'De Slimste Mens Ter Wereld' hebben veel over om ver te geraken in de quiz van Erik Van Looy. Zo diepte VRT-journalist Riadh Bahri - nochtans geschoold om onpartijdig, objectief en afstandelijk te zijn - een persoonlijk geschreven gedicht aan Delphine Lecompte uit zijn zak. Het plakkerige versje tikte duidelijk niet aan: de dames Van Eylen en Lecompte legden Bahri tussen hun boterham. Conner Rousseau die straks instapt is gewaarschuwd.
Lees verder

Riadh Bahri wil charmeren, maar Delphine en Catherine dumpen de voorlaatste man: de hoogtepunten van aflevering 37 van 'De Slimste Mens'
De kandidaten van 'De Slimste Mens Ter Wereld' hebben veel over om ver te geraken in de quiz van Erik Van Looy. Zo diepte VRT-journalist Riadh Bahri - nochtans geschoold om onpartijdig, objectief en afstandelijk te zijn - een persoonlijk geschreven gedicht aan Delphine Lecompte uit zijn zak. Het plakkerige versje tikte duidelijk niet aan: de dames Van Eylen en Lecompte legden Bahri tussen hun boterham. Conner Rousseau die straks instapt is gewaarschuwd.
Lees verder

Meerderheid van kiesmannen brengt stem uit voor Joe Biden: Democraat officieel verkozen tot president
Een meerderheid van kiesmannen heeft een stem uitgebracht voor Joe Biden. Dat meldt Reuters. Zijn overwinning is daarmee officieel bevestigd. (Straks meer)
Lees verder

Ciro Immobile en Federica Brignone zijn Italiaanse sporters van 2020
Voetballer Ciro Immobile en skiester Federica Brignone zijn door La Gazzetta dello Sport uitgeroepen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar in Italië.
Lees verder

In ongenade gevallen Amerikaanse justitieminister William Barr stapt nog voor kerst op
De Amerikaanse president Trump heeft laten weten dat zijn justitieminister William Barr vlak voor kerst zal opstappen. Barr bevestigt dat hij op 23 december vertrekt. De minister, een van de loyaalste bondgenoten van Trump, viel in ongenade toen hij begin deze maand toegaf dat hij geen bewijs ziet voor de verkiezingsfraude die de Democraten volgens Trump hebben gepleegd.
Lees verder

LIVE. Nederland in lockdown - WHO adviseert ook na vaccinatie mondmasker te blijven dragen
Het gemiddelde aantal dagelijkse coronabesmettingen stijgt opnieuw tot boven de 2.200, zo bleek gisterochtend uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. In alle vijf de Vlaamse provincies gaat het aantal bevestigde besmettingen omhoog, en ook de daling van het aantal ziekenhuisopnames lijkt af te vlakken. Duitsland gaat vanaf woensdag opnieuw in een strengere lockdown, en ook Nederland is sinds middernacht in lockdown tot 19 januari. Volg alle nieuws over Covid-19 in dit liveblog.
Lees verder

Oud-first ladies VS in de bres voor doctor Jill Biden na denigrerend opiniestuk
Onder anderen oud-first ladies Michelle Obama en Hillary Clinton nemen het op voor Jill Biden, de echtgenote van aanstaand president Joe Biden, nadat in een opiniestuk in The Wall Street Journal (WSJ) werd gesteld dat zij haar doctorstitel niet meer zou moeten voeren.
Lees verder