Doorgaan naar hoofdcontent

Gewelddadig protest in straten Washington na betoging tegen verkiezingsuitslag

Gewelddadig protest in straten Washington na betoging tegen verkiezingsuitslag

Aanhangers van uittredend president Donald Trump kwamen zaterdag in verschillende staten op straat om te betogen tegen het resultaat van de presidentsverkiezingen. In Washington kwam het tot gewelddadig protest, acht mensen raakten gewond, 23 mensen werden gearresteerd.

Lees verder

Duitsland vanaf woensdag opnieuw in harde lockdown: scholen en winkels dicht

Duitsland gaat in harde lockdown vanaf 16 december. Dat zijn bondskanselier Angela Merkel en de deelstaten zondag overeengekomen.

Lees verder

Giraf achtervolgt toeristen op safari in Masai Mara

Enkele toeristen zullen hun safaritocht in het zuidwesten van Kenia niet snel vergeten. Nadat ze vanop afstand enkele giraffen hadden bestudeerd, begon één van de dieren hen plots te achtervolgen.

Lees verder

Opnieuw geen akkoord over Brexit, onderhandelingen gaan door

Na wat de ultieme onderhandelingspoging moest zijn, is er opnieuw geen akkoord bereikt vandaag tussen de EU en het VK. Maar nog niemand wil de stekker eruit trekken, de onderhandelingen gaan verder. Dat meldt BBC.

Lees verder

'Drones inzetten voor feestjes is brug te ver'

Mag de politie drones inzetten om eindejaarsfeestjes te controleren? Morgen overleggen de procureurs-generaal over een omzendbrief die de puntjes op de i zet.

Lees verder

'Professioneel' lockdownfeest in Laken: 'Met shuttledienst van en naar de feestlocatie'

De Brusselse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 2 uur een lockdownfeestje met ruim honderd aanwezigen stilgelegd in Laken. Het feest vond plaats in een loods, waar een discotheek en een shishabar waren geïnstalleerd. De politie trof naast alcohol ook honderden capsules lachgas aan.

Lees verder

Coronavirus grijpt om zich heen bij Eupen: nu al 18 (!) besmettingen

In totaal hebben nu al dertien spelers van de A-kern van Eupen positief getest op het coronavirus. Dat hebben de Panda's zondag gemeld. Ook vijf leden van de omkadering zijn besmet.

Lees verder

Lucinda Brand heerst ook in Gavere (en ja, ook hier volledige Nederlands podium)

Lucinda Brand heeft de Superprestige in Gavere op haar naam gebracht. De Nederlandse van Telenet Baloise Lions soleerde naar de zege voor Denise Betsema en Ceylin del Carmen Alvarado.

Lees verder

Club Brugge alleen leider na zege tegen tien man van Antwerp

De 'nieuwe klassieker' duurde zondagmiddag amper een kwartier. Club Brugge versloeg Antwerp met 0-2 nadat The Great Old op het kwartier met tien viel. Diatta scoorde al na twee minuten, Rits prikte net na de rust de 0-2 binnen. Het is de eerste Brugse zege op de Bosuil sinds de terugkeer van Antwerp op het hoogste niveau, en die levert ook meteen de leidersplaats op.

Lees verder

Geen twee op twee voor Mathieu van der Poel, Thomas Pidcock verrast iedereen met straffe stoot in Gavere

Thomas Pidcock (Team Wiggins) heeft de zesde manche van de Superprestige gewonnen. In de veldrit in Gavere was de 21-jarige Brit de beste voor Mathieu van der Poel, waarvan hij twee ronden voor het einde wegreed. Eli Iserbyt kende een mindere dag en werd pas vierde, maar hij blijft wel leider in de Superprestige.

Lees verder

Zangeres Sia: 'Als je van jezelf houdt, blijf dan weg van Shia LaBeouf'

Nadat de Britse singer-songwriter FKA Twigs Shia LaBeouf aanklaagde voor misbruik, getuigt ook de Australische zangeres Sia over 'emotioneel geweld' door LaBeouf.

Lees verder

Van Ranst wijt besmettingen in Mol niet aan superverspreider maar aan 'slechte ventilatie'

In Mol hebben 61 bewoners en 14 medewerkers van wzc Hemelrijck positief getest op het nieuwe coronavirus. Er wordt gewezen naar een bezoek van Sinterklaas als oorzaak. 'Maar dat is te veel voor een superverspreider', zegt viroloog Marc Van Ranst.

Lees verder

Formule 1: Max Verstappen domineert slotrace in Abu Dhabi

De laatste race van het Formule 1-seizoen is een prooi geworden voor Max Verstappen. De Nederlander van Red Bull vertrok de Grote Prijs van Abu Dhabi vanaf de pole positie en stond de leiding geen moment af. Valtteri Bottas en wereldkampioen Lewis Hamilton mochten namens Mercedes mee op het podium.

Lees verder

Alweer studenten van Brugse Europacollege betrapt tijdens lockdownfeest

Afgelopen weekend werden voor de derde keer studenten van het Europacollege betrapt op een lockdownfeestje . Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) van Brugge is de asociale houding van de studenten beu en wil strengere straffen. 'Ik heb daarop aangedrongen bij de procureur.'

Lees verder

Wordt Geert Bourgeois VRT-voorzitter? 'Ik heb er het profiel voor'

Dat hij wel het juiste profiel heeft om voorzitter te worden van de raad van bestuur van de VRT, gaf N-VA'er Geert Bourgeois toe in De zevende dag. 'Maar er is mij nog niets gevraagd.'

Lees verder

No-deal-Brexit boezemt Johnson angst in

Boris Johnson heeft de stekker niet uit de Brexit-onderhandelingen getrokken. Schrikt hij dan toch terug voor de zware gevolgen van een no deal?

Lees verder

AA Gent klopt Standard dankzij late treffer van Jaremtsjoek

De eerste thuiswedstrijd onder Hein Vanhaezebrouck heeft dan toch de verhoopte drie punten opgebracht: AA Gent klopte Standard met 2-1. De Buffalo's waren nochtans al na twee minuten op achterstand gekomen via een owngoal, Fortuna bracht met een gelukje nog voor rust de stand weer in evenwicht en in de 85ste minuut zorgde Yaremchuk voor de bevrijding.

Lees verder

Aanrijder kaapt auto met vrouw en kleuter in na twee zware ongevallen op rij

Nadat een automobilist met gedoofde lichten een zwaar verkeersongeval had veroorzaakt in Rijkevorsel, wist hij de auto van een passerend gezin te kapen. De man wilde hulp bieden, maar de dader zag kans om met het voertuig – met een vrouw en een kleuter nog aan boord – te vluchten. Hij zette de twee pas later uit de wagen en is sindsdien spoorloos.

Lees verder

'Navalni werd twee keer vergiftigd'

Net voor hij voor behandeling naar Berlijn werd overgevlogen, zou een tweede poging ondernomen zijn om Aleksej Navalni te vergiftigen. Het tegengif na de eerste poging redde de Russische oppositieleider.

Lees verder

Real Madrid balanceert tussen depressie en manie

In acht dagen tijd is de stemming rond Real Madrid volledig omgeslagen. In de derby tegen Atlético bewees Real dat het kan presteren als de druk hoog is, maar het elftal blijft zoekende.

Lees verder

Drones kunnen niet zomaar de lucht in

Pas na concrete aanwijzingen en na controle door het parket wil minister Vincent Van Quickenborne nog een drone de lucht zien ingaan om de coronamaat­regelen af te dwingen.

Lees verder

Mechelen stilaan in moeilijkheden na nederlaag tegen Waasland-Beveren

KV Mechelen doet onderin een barslechte zaak na de 2-3-nederlaag tegen Waasland-Beveren, dat voor het eerst sinds hun terugkeer naar het hoogste niveau 13 op 15 pakt. De Waaslanders nemen zo wat afstand van de gevarenzone, waar Mechelen achterblijft met amper drie punten meer dan de rode lantaarn.

Lees verder

Lionel Messi bezorgt Barcelona nipte zege tegen degradatiekandidaat en redt vel Ronald Koeman

Barcelona heeft zondagavond met 1-0 de maat genomen van Levante. Lionel Messi kon pas een kwartier voor het einde voor de bevrijdende treffer zorgen. Ronald Koeman kan zo opgelucht ademhalen. Aanstaande woensdag wacht alweer een nieuwe opdracht. Dan neemt Barça het op tegen leider Real Sociedad.

Lees verder

Schrijver John le Carré overleden

John le Carré, die wereldfaam verwierf met thrillers en spionageverhalen zoals het verfilmde Tinker Tailor Soldier Spy, is zaterdag op 89-jarige leeftijd overleden na een longontsteking. Dat meldt zijn literair agent Jonny Geller in een statement, en ook de familie van le Carré, die eigenlijk David John Moore Cornwell heette, bevestigt het nieuws.

Lees verder

Lize Spit over haar nieuwste boek en hoe ze het schreef

'Ik ben er niet', één van de boeken waar misschien wel het meest naar uitgekeken werd dit jaar, is er nu wél: de opvolger van 'Het smelt', het bekroonde en straffe debuut van Lize Spit, dat meer dan 200 000 keer werd verkocht.

Lees verder

Lize Spit over haar nieuwste boek en hoe ze het schreef

'Ik ben er niet', één van de boeken waar misschien wel het meest naar uitgekeken werd dit jaar, is er nu wél: de opvolger van 'Het smelt', het bekroonde en straffe debuut van Lize Spit, dat meer dan 200.000 keer werd verkocht.

Lees verder

Daling van aantal ziekenhuisopnames lijkt af te vlakken

Nu het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land weer toeneemt, lijkt ook het aantal ziekenhuisopnames op weg naar een plateau.

Lees verder

Amerikaanse ministeries getroffen door grootscheepse cyberaanval

Verschillende Amerikaanse ministeries, zoals dat van Financiën en Handel, maar ook andere Amerikaanse overheidsdiensten, zijn getroffen door een grootscheepse cyberaanval. Volgens de 'Washington Post' gaat het om hackers met banden met de Russische geheime dienst SVR.

Lees verder

Vier zendt '14-18'-musical uit op kerstavond

Wanneer Studio 100 kan hervatten met zijn spektakelmusicals in het Pop-up Theater in Puurs blijft onduidelijk. Maar wie de musical 14-18 nog eens wil zien, kan binnenkort alvast bij Vier terecht. De zender gaat het oorlogsspektakel immers uitzenden op kerstavond.

Lees verder

Politie onderzoekt vuurwerkexplosie in Hoboken: voordeuren en auto's beschadigd

In de Hollebeekstraat in Hoboken zijn de hulpdiensten zondagavond ter plaatse voor een explosie. Twee voordeuren en enkele auto's raakten beschadigd. Volgens ontmijningsdienst Dovo werd de ontploffing door vuurwerk veroorzaakt.

Lees verder

Trump kan vaccin maandag al krijgen, maar zegt te zullen wachten

De Amerikaanse president Donald Trump en enkele van zijn naaste medewerkers krijgen de eerstkomende dagen als eersten het coronavaccin aangeboden. Maar de president zegt dat hij zijn beurt zal afwachten, en dat hij en zijn medewerkers pas later in het vaccinatieprogramma aan bod komen.

Lees verder

Proximus neemt Mobile Vikings over van DPG Media

Proximus krijgt de telecommerken Mobile Vikings en Jim Mobile in handen, goed voor zowat 335.000 klanten. Het neemt de merken voor 130 miljoen euro over van mediagroep DPG Media, zo kondigt Proximus maandagochtend aan.

Lees verder

Vlaming kraakte code van Zodiac Killer mee: 'Fantastisch gevoel'

Waar de FBI en duizenden amateur-puzzelaars meer dan vijftig jaar niet in slaagden, dat is Vlaming Jarl Van Eycke (39) nu wel gelukt. Samen met twee internationale experts kraakte hij de code die een Amerikaanse seriemoordenaar eind de jaren zestig naar een krant stuurde. Die Zodiac Killer maakte minstens vijf slachtoffers in het noorden van Californië en is nooit gepakt. 'Dat we de code kraakten, is een fantastisch gevoel', zegt Van Eycke.

Lees verder