Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 december 2020

Gemeente Zottegem: Vernieuwing wegdek Noordstraat

Vernieuwing wegdek Noordstraat
De Noordstraat in het centrum van Zottegem bevindt zich al jaren in een slechte staat. Het stadsbestuur maakt nu werk van een volledige, duurzame, vernieuwing waarbij de oude kasseien uitgebroken worden en vervangen worden door een degelijke fundering en asfaltlaag. De werken zijn gepland voor het voorjaar 2021.
Lees verder

Heropening winkels 1 december: extra veiligheidsmaatregelen
Het stadsbestuur van Zottegem neemt extra maatregelen om de heropening van de winkels op 1 december zo veilig mogelijk te organiseren. Er is terug éénrichtingsverkeer voor voetgangers ingevoerd in enkele centrumstraten, en ook de mondmaskerplicht blijft van kracht. De belangrijkste boodschap blijft om heel lokaal, hier bij ons én zeer gericht te kopen, het is geen funshopping.
Lees verder

'Kattenbakvullingsluikstorter' gevat
"Kattenbakvullingsluikstorter" is het al maandenlang een item op de Zottegemse milieudienst nadat een lang gezochte sluikstorter gevat werd. De strijd tegen sluikstorten wordt dapper verder gezet want sluikstorten is en blijft onaanvaardbaar. Ook als inwoner kan je helpen. Zie je een sluikstort? Laat het ons weten via milieudienst@zottegem.be of op het nummer 09 364 65 13.
Lees verder

Woonzorgcentrum Egmont corona update 2 december
Er werd beslist om de bezoekregeling voor alle clusters van het Woonzorgcentrum Egmont tijdelijk op te schorten tot minstens vrijdag 18 december. Deze moeilijke beslissing kwam er na grondig overleg tussen directie, de hoofdverpleegkundigen, CRA (Coördinerend en Raadgevend Arts) en het stadsbestuur, en is genomen ter bescherming van de inwoners en medewerkers van het Woonzorgcentrum, maar ook om een nieuwe opflakkering van het virus in Zottegem te vermijden.
Lees verder