Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 14 december 2020

Gemeente Mol: Zwembad Vita Den Uyt verlengt abonnementen met vijf weken

Zwembad Vita Den Uyt verlengt abonnementen met vijf weken

Op 5 december opende zwembad Vita Den Uyt opnieuw de deuren. Door de verplichte coronasluiting kon je een hele periode niet zwemmen. Om dit te compenseren, verlengt zwembad Vita Den Uyt de abonnementen met vijf weken. Ga snel naar het onthaal van het zwembad (Rode-Kruislaan 20), dan verlengen de medewerkers van zwembad Vita Den Uyt je abonnement.

Lees verder

Steek ook thuis geen vuurwerk af tijdens eindejaar, maar 'knal zonder vuurwerk'

De eindejaarsfeesten zullen er dit jaar door corona waarschijnlijk anders uitzien dan we gewend zijn. Toch willen we extra benadrukken om ook dit jaar te 'knallen zonder vuurwerk'. Steek thuis geen vuurwerk af. Het is levensgevaarlijk, ongezond, duur en belastend voor dieren en de hulpdiensten. Bovendien is het wettelijk verboden in het hele land. Het Overlegcomité besliste op 27 november dat er lokaal géén uitzonderingen mogen zijn. Hou het voor iedereen gezellig en 'knal zonder vuurwerk'.

Lees verder

Deel deze kerstvakantie wandelwensen uit en verspreid extra warmte in je buurt!

Na het succes van de Berenwandeling en de Grote Griezeltelling vind je deze kerstvakantie een nieuw, leuk en warm wandelinitiatief in onze gemeente: de wandelwensen. Wandelwensen zijn kaarten met wensen of complimenten die je tijdens een wandeling bij mensen in je buurt in de brievenbus stopt. Je vindt de wenskaarten hier . Personaliseer de kaarten door ze in te kleuren, te beschilderen of leuk te versieren. Geef er je eigen toets aan, zodat ze supermooi en uniek worden! Aan de achterkant schrijf je een wens of een warme boodschap. Tip? Steek ook eens een kaartje in de bus bij iemand die je (nog) niet kent. Wie weet leer je zo je buren beter kennen! De wandelwensen zijn een initiatief van Sport Vlaanderen in samenwerking met Gezinssport Vlaanderen, Wandelsport Vlaanderen, Sporta en S-Sport/Recreas.

Lees verder

Kneveloord op donderdag 17 december volledig afgesloten voor alle verkeer

Op donderdag 17 december is Kneveloord, gedeelte tussen het kruispunt met de Belsebaan (Mol) en het kruispunt met Gooreersels (Balen), volledig afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. De maatregel is nodig voor een veilig verloop van snoeiwerken in Kneveloord, de smalle verbindingsweg tussen Heidehuizen en Hulsen. Tijdens de werken wordt een hoogtewerker ingezet die een groot deel van de rijbaan inneemt. De werken vinden plaats tussen 9 en 16 uur. Eenmaal deze afgerond zijn, wordt de weg weer opengesteld.

Lees verder