Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 december 2020

Gemeente Mol: Speciale corona-editie infomagazine in elke brievenbus

Speciale corona-editie infomagazine in elke brievenbus

Deze week valt een speciale editie van het infomagazine in elke brievenbus in onze gemeente. De rode draad doorheen de artikels is – hoe kan het ook anders – corona. Lees welke rol de huisartsen spelen in deze coronacrisis of welke tips onze inwoners geven om de crisis door te komen. Maar minstens even boeiend is het artikel over de Spaanse griep en hoe ook die pandemie in 1918 onze gemeente in haar greep hield. Zoek je nog een leuk cadeau voor het eindejaar? Op pagina 3 vind je dé oplossing. Kijk dus snel in je brievenbus, zodat je weer helemaal mee bent.

Lees verder

Textielcontainers verwijderd. Textiel is geen restafval, blijf het sorteren!

Het gemeentebestuur liet alle textielcontainers in onze gemeente verwijderen. Vrijwel overal waren het echte hotspots voor sluikafval die onze medewerkers dagelijks moesten opruimen. Het gemeentebestuur ontving hierover talrijke klachten. Inwoners kunnen met hun textiel gratis terecht in de containerparken of geven het mee met de textielinzameling van IOK afvalbeheer. Ook De Kringwinkel is blij met jouw herbruikbaar kledij en textiel.

Lees verder

Nieuwe ophaalkalender 2021 in december in elke brievenbus

Hou je brievenbus in de gaten want vanaf maandag 7 december mag je de ophaalkalender 2021 verwachten. Op deze kalender vind je alle informatie over de ophaaldata en sorteerregels. Door de eindejaarsdrukte bij de postbedeling is het mogelijk dat je pas vanaf de 2de helft van december de ophaalkalender in de bus krijgt. Wil je geen enkele ophaling missen? Download dan de nieuwe gratis app 'Recycle'!

Lees verder

Jaarlijks feest 60-jarigen door corona een tweede keer uitgesteld

Door de aanhoudende coronacrisis beslisten het comité van de 60-jarigen en het gemeentebestuur om het traditionele feest van de 60-jarigen een tweede keer uit te stellen. De nieuwe datum is nog niet gekend. Al wie in 1960 in Mol geboren werd en ook alle 60-jarigen die momenteel in Mol wonen, ontvangen begin december hierover een brief. Genodigden die eerder al aangaven niet geïnteresseerd te zijn in het feest, ontvangen deze niet.

Lees verder