Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 december 2020

Gemeente Mol: Medisch verslag 24 december: “Uren van de waarheid”

Medisch verslag 24 december: "Uren van de waarheid"

Donderdag 24 december vond de wekelijkse medische coördinatievergadering plaats. Terwijl de stijging van aantal nieuwe besmettingen in ons land vertraagt, zien we dat in onze regio de cijfers erg hoog blijven. We kunnen niet spreken van een stijging, wel van een enorm hoog plateau waardoor de druk op de Kempense ziekenhuizen hoog blijft. Ieders inspanning is noodzakelijk om tijdens deze eindejaarsperiode niet opnieuw een stijgende curve te creëren. Het zijn daarom letterlijk de uren van de waarheid.

We geven de belangrijkste conclusies weer van ons overleg:

Lees verder

Krijgt Mol een Covidheldenstraat, Zorgheldenstraat of Heldenstraat?

De komende maanden geven we deze vraag een definitief antwoord. De gemeentelijke straatnamencommissie deed een drietal voorstellen voor een passende herdenking van de huidige coronacrisis. We lanceren een poll zodat alle inwoners de komende twee weken de kans krijgen om hun mening te geven over deze voorstellen. Kies jij voor de Covidheldenstraat, Zorgheldenstraat of Heldenstraat? Surf voor 11 januari naar www.gemeentemol.be/nieuwestraatnaam en laat ons je voorkeur weten. De nieuwe straatnaam geldt voor het gedeelte van de Doornboomstraat tussen de Adolf Reydamslaan en de Gasthuisstraat.

Lees verder

G-Force stelt 250 eindejaarspakketten samen voor personen met een beperking

Op maandag 21 december stelden vrijwilligers van G-Force, de werkgroep van en voor personen met een beperking, 250 eindejaarspakketten samen voor mensen uit hun doelgroep. In een mooie winkeltas van de adviesraad voor personen met een beperking verzamelden ze een drinkbus, kerstmuts, kaarsjes, een zakje chips, serpentines en een uitnodiging voor de online kerstfuif. Met de pakketten wil de adviesraad en de dienst seniorenplus laten weten dat personen met een beperking er niet alleen voor staan tijdens de eindejaarperiode. Een fijne verrassing!

Lees verder

Maximum drie compostbakken per adres per jaar vanaf 1 januari 2021

Vanaf 1 januari 2021 kan je per adres nog maximum drie compostbakken per jaar aankopen in onze gemeente. Voordien stond hierop geen beperking. De prijs per stuk blijft 40 euro. Je kan de compostbakken aankopen in het containerpark van Millegem, Vinkenstraat 27. Je moet dit niet vooraf aanvragen.

Lees verder