Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 december 2020

Gemeente Mol: Bewoners woonzorgcentrum Ten Hove maken mooie kerstboodschap

Bewoners woonzorgcentrum Ten Hove maken mooie kerstboodschap

Een zalig kerstfeest en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Dat is wat de bewoners en personeelsleden van het woonzorgcentrum in Ten Hove iedereen toewensen. Met een sfeervol filmpje willen ze dit bijzondere en moeilijke jaar alsnog afsluiten met een positieve noot.

Lees verder

Bezoek Sint-Pieter en Pauwelkerk en geniet van mooie kerstbeelden

Van 26 tot en met 31 december ben je welkom in de Sint-Pieter en Pauwelkerk (Markt) om er te genieten van de mooie kerstbeelden en kerstsfeer. Op zaterdag 26 december staan de deuren open van 14 tot 17 uur en van 18 tot 19 uur. Zondag 27 december kan je tussen 14 en 19 uur vrij in- en uitwandelen. Vanaf maandag 28 tot en met donderdag 31 december kan je langskomen van 15 tot 19 uur. Ook wie even stil wil staan, troost zoekt of tot rust wil komen, is welkom. Gezinnen met kinderen kunnen een bezoek aan de kerk eventueel koppelen aan de magische lichtwandeling die je nog tot 3 januari dagelijks kan doen tussen 16.30 en 22 uur (meer info: www.visitmol.be).

Lees verder

Vlinders en bijen vinden warmte en voedsel in nieuw aangeplante perkjes

Gemeentewerklieden hebben twee plantenperkjes gelegen op de hoek Pater Paulstraat/Sijsjesstraat (Millegem) en Diepestraat/Holleweg (Sluis) opnieuw aangeplant. De nieuwe beplanting zorgt voor meer groen in onze gehuchten. Ook de ecologie en biodiversiteit varen er wel bij. Bovendien zullen bijen en vlinders er makkelijker warmte en voedsel vinden. De plantjes werden dichter bij elkaar gezet zodat de perken sneller dichtgegroeid zijn en onkruid geen kans krijgt. Ook de komende jaren zullen er jaarlijks een aantal perken duurzaam getransformeerd worden.

Lees verder

Nieuw bezoekers- en ontmoetingscentrum Tabloo zoekt uitbater voor Bistroo

NIRAS zoekt een concessiehouder voor de uitbating van Bistroo. Bistroo is de horecazaak in het nieuwe bezoekers- en ontmoetingscentrum Tabloo in Dessel. Ben jij de geknipte uitbater voor Bistroo? Vraag dan de voorwaarden op bij NIRAS, Kunstlaan 14, 1210 Brussel of via g.sannen@nirond.be of line.verbeke@quarante.be. De deadline voor het indienen van je kandidatuur is 15 februari 2021 om 20 uur.

Lees verder