Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 december 2020

Gemeente Mol: Bewegingsprogramma #samenbewegen wint #BlijfSporten-award Sport Vlaanderen

Bewegingsprogramma #samenbewegen wint #BlijfSporten-award Sport Vlaanderen

Het bewegingsprogramma #samenbewegen is door Sport Vlaanderen beloond met de #BlijfSporten-award. Deze prijs beloont initiatieven die mensen aanmoedigen te blijven sporten en bewegen tijdens de coronacrisis. Met #samenbewegen creëerde onze afdeling jeugd en sport op vraag van de seniorenraad een bewegingsprogramma voor volwassenen en senioren dat dagelijks uitgezonden wordt op de regionale televisiezender RTV. Sportcoach Marjan Kuppens toont eenvoudige oefeningen die de meeste mensen aankunnen. Die laagdrempelige aanpak bleek een groot succes, iets wat dus ook Sport Vlaanderen niet ontgaan is.

Lees verder

Vlaams minister Wouter Beke op bezoek in woonzorgcentrum Ten Hove

Op dinsdag 22 december bracht Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke een bezoek aan woonzorgcentrum Ten Hove. Hij werd er ontvangen door burgemeester Wim Caeyers, hoofd zorg Ilse Tips en directeur Guy Van Hoof. Hij stak het personeel een hart onder de riem en sprak zijn bewondering uit voor het harde werk dat er geleverd wordt. Tijdens de kerstvakantie neemt minister Beke de tijd om meerdere zorginstellingen te bezoeken. De aanleiding voor zijn bezoek aan Ten Hove was een e-mail van Ilse waarin ze haar bezorgdheid uitte over onder andere de teststrategie bij woonzorgcentra.

Lees verder

154 positieve spreuken op de ramen toveren een glimlach op ieders gezicht

Als je door onze gemeente wandelt, vind je in meer dan 100 straten leuke spreuken op de ramen van onze inwoners. Om in deze moeilijke periode toch een glimlach op ieders gezicht te toveren, schreven 154 inwoners zich in voor deze actie. We verklappen nog niet welke spreuken er allemaal te zien zijn. Op www.tgloeitinmol.be vind je de straten waarin je op zoek kan gaan naar deze positieve boodschappen!

Lees verder

Kerstgeb(e)uren: Buitenheide/Ericastraat/Kanaalstraat is mooiste kerststraat

De wijk Buitenheide/Ericastraat/Kanaalstraat in Ginderbuiten mag zich de 'Mooiste kerststraat van Mol 2020' noemen. Elke deelnemer die in de winnende straat woont, wint een echt peperkoeken huisje en een Mols Kadoke van tien euro. De straat krijgt er een straatnaambord bij om één jaar lang duidelijk te maken welke de mooiste kerststraat van Mol is!

Lees verder