Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 15 december 2020

Gemeente Mol: 66.000 euro voor 26 Molse sportclubs met jeugdwerking

66.000 euro voor 26 Molse sportclubs met jeugdwerking

26 Molse sportclubs met een jeugdwerking ontvangen extra financiële ondersteuning. Dat besliste de gemeenteraad in de zitting van 14 december. In totaal wordt 66.000 euro verdeeld. Het geld is afkomstig uit de financiële reserves van EVA vzw Molse Sportinstellingen. Met deze extra subsidies hopen we de sportclubs door de coronacrisis te helpen.

Lees verder

Vier armoedeverenigingen ontvangen elk 2.500 euro coronasubsidie

Vier armoedeverenigingen uit onze gemeente ontvangen van het gemeentebestuur elk een coronasubsidie van 2.500 euro uit het coronanoodfonds. Dat besliste de gemeenteraad tijdens de zitting van 14 december. De coronasubsidie maakt deel uit van alle inspanningen die het gemeentebestuur levert om onze verenigingen doorheen de coronacrisis te helpen. Deze subsidie is een aanvulling op de bestaande logistieke en financiële steun die de armoedeverenigingen ontvangen.

Lees verder

Voornaamswijziging gratis voor transgenders vanaf 1 januari 2021

Transgenders die naar aanleiding van de geslachtsverandering hun voornaam willen wijzigen, kunnen vanaf 1 januari 2021 gratis een aanvraag indienen. Momenteel betalen zij hiervoor nog 49 euro. Anderen betalen vanaf komend jaar 50 euro voor een eerste voornaamswijziging en 500 euro voor een tweede en volgende voornaamswijziging. De dure kostprijs van 500 euro moet mensen ontmoedigen lichtzinnig meermaals van naam te veranderen.

Lees verder

Aantal besmettingen in Hemelrijck loopt verder op

Het aantal besmettingen in woonzorgcentrum Hemelrijck is intussen opgelopen tot 98 besmette bewoners en 20 positief geteste medewerkers. Maandag 14 december werd besloten om een bijkomende tussentijdse algemene testing te organiseren, zodat er opnieuw een actueel beeld kan gemaakt worden van de besmettingen. Op basis van de nieuwe testresultaten wordt de cohortzorg aangepast.

Lees verder