Doorgaan naar hoofdcontent

Gekregen voor coronahinder, maar zaak was niet dicht: duizenden ondernemers moeten premie terugbetalen

Gekregen voor coronahinder, maar zaak was niet dicht: duizenden ondernemers moeten premie terugbetalen

De coronapremies die tijdens de eerste lockdown werden uitgekeerd, worden systematisch gecontroleerd door inspecteurs van de Vlaamse overheid. Die hebben al 5.574 aanvragen onterecht bevonden op een totaal van 106.000 die waren toegekend. En de controles lopen nog.

Lees verder

Neymar dropt bommetje: 'Ik hoop volgend seizoen opnieuw met Messi samen te spelen'

Neymar heeft woensdagavond na afloop van de 1-3 zege van PSG in de Champions League bij Manchester United de geruchten over zijn toekomst in Parijs opnieuw doen oplaaien. De Braziliaan zei volgend jaar graag opnieuw in één ploeg te spelen met Lionel Messi.

Lees verder

Neymar dropt bommetje: "Ik hoop volgend seizoen opnieuw met Messi samen te spelen"

Neymar heeft woensdagavond na afloop van de 1-3 zege van PSG in de Champions League bij Manchester United de geruchten over zijn toekomst in Parijs opnieuw doen oplaaien. De Braziliaan zei volgend jaar graag opnieuw in één ploeg te spelen met Lionel Messi. De Argentijn is eind juni 2021 einde contract bij FC Barcelona en momenteel niet zinnens in Catalonië te blijven.

Lees verder

Na 135 jaar verdwijnt de gids die niemand nog nodig had

De productie van de papieren telefoonboeken wordt na ruim 135 jaar definitief gestaakt in ons land. Uitgever FCR Media schakelt over op digitaal.

Lees verder

Team Qhubeka gooit Fabio Aru een reddingsboei: "Ik ben erg dankbaar"

Qhubeka ASSOS, de opvolger van NTT, heeft Fabio Aru aangetrokken. De dertigjarige Italiaan, die zijn contract bij UAE-Team Emirates zag aflopen, ondertekende bij het Zuid-Afrikaanse WorldTour-team een contract voor één seizoen.

Lees verder

Niels Thijssen stopt als bondscoach van de Belgian Red Panthers

De Belgische hockeyvrouwen moeten op zoek naar een nieuwe trainer. De Koninklijke Belgische Hockeybond heeft daarnet bekendgemaakt dat Niels Thijssen afscheid neemt van de Red Panthers. Thijssen was sinds 2015 betrokken bij de nationale ploeg, eerst als assistent, dan als interim-coach en vanaf 2017 als volwaardig hoofdcoach.

Lees verder

'Astongate': Aston Martin brengt valse studie uit

Door een zelfgeschreven studie als onafhankelijk onderzoek voor te stellen, wou de Britse autobouwer Aston Martin elektrische wagens in een slecht daglicht plaatsen.

Lees verder

De kathedraal die Poetins erfenis zal definiëren

In de recent voltooide Kathedraal van de Strijdkrachten in Kubinka, 70 kilometer ten westen van Moskou, komen militarisme, vaderlandsliefde en het orthodoxe geloof op duizelingwekkende wijze samen. Als er één gebouw Poetins erfenis zal definiëren, dan dit.

Lees verder

Nieuwe zilveren monoliet staat op bergtop in Californië

Een nieuwe mysterieuze metalen zuil is op de top van een berg in Californië ontdekt. Een week geleden verdween een gelijkaardige zuil in de woestijn van Utah. Een paar dagen geleden dook er ook één op in Roemenië.

Lees verder

Oscars verkassen naar eind april, met een échte show

Geen virtuele, wel een échte awardshow met mensen in de zaal. Dat is wat de organisatie achter de Oscaruitreiking voor ogen heeft. Daarom is de jaarlijkse show alvast twee maanden vooruitgeschoven.

Lees verder

Live | Volg hier de persconferentie over de vaccinatiestrategie

Vandaag wil de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid eindelijk knopen doorhakken over de vaccinatiestrategie. Volg hier de digitale persconferentie om 11.30 uur.

Lees verder

Belgische dj's krijgen eigen postzegel

Bpost brengt ook in 2021 een hele reeks nieuwe postzegels uit. Blikvangers zijn onder meer een reeks over Belgische dj's, over straffe vrouwen in de stripwereld en over kunstenaar Roger Raveel.

Lees verder

Primoz Roglic wint prestigieuze Vélo d'Or als beste renner van 2020 en steekt daarmee Wout van Aert de loef af

Primoz Roglic heeft de 'Vélo d'Or' gewonnen, de prestigieuze prijs van het Franse tijdschrift 'Vélo Magazine' waarbij internationale wielerjournalisten kunnen stemmen op wie volgens hen de beste renner van het voorbije kalenderjaar was.

Lees verder

Veldrijdster Shirin van Anrooij weer thuis met 25 hechtingen over diepe snijwonde: "Ik kon zo in mijn arm naar binnen kijken"

De Nederlandse veldrijdster Shirin van Anrooij (Telenet Baloise Lions) is weer thuis nadat ze op de veldrit in Tabor van afgelopen weekend een diepe snijwonde in haar arm opliep doordat ze in contact was gekomen met een schijfrem. In de Provinciale Zeeuwse Courant doet ze haar verhaal. "Ze hebben er 25 hechtingen in gedaan."

Lees verder

Flandrienne Lotte Kopecky start nu ook in de Scheldecross

Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies) staat aan de start van de Scheldecross in Antwerpen. Eerder al dit seizoen was ze al van de partij in de Superprestige in Ruddervoorde en de Koppenbergcross.

Lees verder

Corona slaat wild om zich heen in VS: 'Moeilijkste periode ooit komt eraan'

De Verenigde Staten worden overspoeld door een derde golf van coronabesmettingen. Opnieuw werden woensdag verschillende trieste records gebroken, en dan moet de piek na Thanksgiving nog komen.

Lees verder

Brusselse regering keurt kilometerheffing goed

De Brusselse regering heeft een akkoord over de invoering van een kilometerheffing. Het model is gebaseerd op een variatie volgens het aantal gereden kilometer, het tijdstip van de verplaatsing en het vermogen van het voertuig.

Lees verder

Intermarché wordt nieuwe hoofdsponsor van Wanty-Gobert

Intermarché, de supermarktketen van de retailgroep Les Mousquetaires, is de nieuwe hoofdsponsor van de wielerploeg Wanty Gobert. De ploeg die volgend jaar uitkomt op WorldTour-niveau zal de naam Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux dragen. Het partnerschap loopt tot eind 2023.

Lees verder

Thierry Neuville is de snelste in de shakedown in besneeuwde Rally van Monza

Thierry Neuville (Hyundai i20) heeft donderdag de snelste tijd laten optekenen tijdens de shakedown voor de Rally van Monza, de zevende en laatste manche van het WRC-kampioenschap.

Lees verder

Bokskampioen Manny Pacquiao is nieuwe voorzitter Filipijnse regeringspartij: wordt hij ook de volgende president?

De Filipijnse bokskampioen Manny Pacquiao is benoemd tot nieuwe voorzitter van de regeringspartij PDP-Laban van president Rodrigo Duterte. De 41-jarige is de enige bokser die wereldtitels won in acht verschillende gewichtsklassen en is een ware volksheld op de Filipijnen. Geruchten doen de ronde dat "Pacman" wel eens een gooi zou kunnen doen naar het volgende presidentschap.

Lees verder

Autobanden verspreiden stof die zalmen doodt

Banden slijten af. De deeltjes die daarbij vrijkomen, vervuilen bij regen het oppervlaktewater met een giftige stof. Amerikaanse onderzoekers hebben de stof nu geïdentificeerd.

Lees verder

40 maanden cel gevraagd voor financieel directeur in miljoenenfraudezaak Studio 100

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag een gevangenisstraf van veertig maanden en een boete van 2.000 euro gevorderd voor Maarten S. De voormalige financieel directeur van Studio 100 zou door verschillende frauduleuze structuren het bedrijf over twaalf jaar in totaal ruim 5,4 miljoen euro afhandig gemaakt hebben.

Lees verder

Live | Volg hier het debat in de Kamer

De MR legt zich niet neer bij het 'njet' van Alexander De Croo voor extra kerst­versoepelingen. De premier krijgt samen met minister Frank Vandenbroucke (SP.A) een reeks vragen over de maatregelen en de vaccinatiestrategie. Volg het hierboven live.

Lees verder

Ordinair potje moddergooien tussen Porto en Manchester City: "Geld kan geen klasse kopen"

Het zit er bovenarms op tussen Porto en Manchester City. De twee clubs zijn begonnen aan een partijtje moddergooien nadat een venijnige nieuwsbrief van de Portugese club, die maar al te persoonlijk werd, in het verkeerde keelgat geschoten is bij de Engelsen.

Lees verder

Pieters, Colsaerts en Detry halen eindfase Dubai Championship Golf

Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry hebben zich alle drie kunnen plaatsen voor de finaleronden op het Golf in Dubai Championship.

Lees verder

Mega World wordt megaclash met gerecht

Dirk Bron, de Nederlandse eigenaar van Mega World (ex-Blokker), is razend dat zijn winkels dicht blijven. Hij geeft de bewindvoerders tot 17 uur tijd om de winkels te heropenen. Maar er is meer aan de hand.

Lees verder

Extra maatregelen op circuit van Bahrein na horrorcrash van Romain Grosjean

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, aankomende zondag in Bahrein. Afgelopen zondag vond op het circuit een ernstige crash plaats met de bolide van de Fransman Romain Grosjean, die er met brandwonden vanaf kwam.

Lees verder

Australische familie vindt koala in kerstboom: 'Dit zie je niet elke dag'

De Australische familie McCormick kreeg een heel erg schattige verrassing voor kerst. In hun kerstboom zat namelijk een grote 'pluizige kerstbal' verstopt, of beter gezegd een wilde koala. 'De hond liep meteen naar de kerstboom, dat was al een beetje vreemd', zei de 16-jarige dochter van het gezin. 'Kerstballen lagen verspreid over de vloer en plots zagen we de koala in de boom.'

Lees verder

Vlaamse kweker wereldleider met insecten voor 'biologische oorlogsvoering'

Het Kempense BioBest heeft de Amerikaanse concurrent Beneficial Insectary overgenomen, waardoor het bedrijf in zijn branche wereldleider wordt. Jaarlijks draait het nu een omzet van 150 miljoen euro met de kweek en verkoop van miljarden 'nuttige insecten'. En zeggen dat het 33 jaar geleden begon met één Kempense veearts, wat hommels en een serre vol tomaten.

Lees verder

Vaccinatiestrategie vereist 'solidariteit op moment van schaarste'

Begin januari start men in de woon-zorgcentra 300.000 doses van het coronavaccin toe te dienen aan bewoners en personeel. Hoe het daarna verder moet in 2021, blijft afhankelijk van de vaccinproductie en de werking. Dat veroorzaakt nog heel wat onzekerheid.

Lees verder

Volvo struikelt over gordelcitaat

De automaker neemt het in zijn advertenties niet zo nauw met het gebruik van citaten.

Lees verder

Sébastien Ogier leidt voor Thierry Neuville na openingsdag Rally van Monza

Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) rijdt na afloop van de openingsdag van de Rally van Monza, de slotwedstrijd van het WK rally 2020, aan de leiding. De Fransman heeft een kleine voorsprong van een halve seconde op eerste achtervolger Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupé WRC). Titelverdediger Ott Tänak (Hyundai i20 Coupé WRC) reed de derde tijd en volgt op 2 seconden. WK-leider Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) is vierde op 2.7 seconden.

Lees verder

Meisje geboren uit een embryo van 27 jaar oud

Molly Gibson werd geboren uit een embryo die in oktober 1992 werd ingevroren. Daarmee heeft ze een record te pakken als langst ingevroren embryo ooit. 'Het is niet de standaard, maar er is op zich niks mis mee.'

Lees verder

Afwijzende reacties op Brusselse kilometerheffing: 'Nadelig voor pendelaars'

Er wordt erg afwijzend gereageerd aan Vlaamse en Waalse kant op de Brusselse plannen om vanaf 2022 te starten met een stadstol en slimme kilometerheffing. Brussels minister van Begroting Sven Gatz (Open Vld) wil het overleg alle kansen geven.

Lees verder

Regeringen overtuigen meer mensen om kerstregels te volgen

De communicatiestrategie van de regering omtrent de coronaregels lijkt te werken. Een aanzienlijk deel van de bevolking gaf twee weken geleden nog aan Kerstmis toch in groep te willen vieren, maar nu de regels duidelijker vastliggen gaan meer mensen die effectief volgen. Er is wel een verschil op te merken tussen de regio's. Dat blijkt uit de Grote Coronaenquête van de universiteit Antwerpen.

Lees verder

Chinese maanlander stuurt eerste kleurbeelden terug naar Aarde

De Chinese ruimtesonde Chang'e 5 is dinsdag succesvol geland op de voorkant van de Maan. Intussen heeft de verkenner al verschillende bodemmonsters verzameld. Hoe dat precies in zijn werk gaat, ziet u in de video hierboven.

Lees verder

Jens Dendoncker opgenomen op psychiatrische afdeling om van zijn angsten af te komen

Jens Dendoncker (30) heeft zich laten opnemen op een psychiatrische afdeling. Dat heeft hij bekendgemaakt via zijn sociale media. Op die manier hoopt hij af te komen van angstgevoelens die al een hele tijd sluimerden. 'De laatste weken was het voor mij en mijn omgeving duidelijk geworden om hier met professionals aan te werken.'

Lees verder

Rode Duivels kunnen revanche nemen tegen Frankrijk in halve finale Nations League

De Rode Duivels spelen op 7 oktober 2021 in Turijn de halve finale van de Final Four van de Uefa Nations League tegen wereldkampioen Frankrijk. Bij winst spelen ze drie dagen later tegen de winnaar van Italië-Spanje.

Lees verder

Iran suggereert gevangenenruil voor Ahmadreza Djalali

Het lijkt erop dat Iran bereid is voor een gevangenenruil in de zaak van professor Ahmadreza Djalali. Dat schrijft VRTNWS. 'We zijn bereid om gevangenen te ruilen. We kunnen dat vanaf morgen al doen, we kunnen het vandaag doen', zei de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif.

Lees verder

Geteisterd Boeing juicht na megabestelling Ryanair

Terwijl de luchtvaart nog steeds in een diepe crisis verkeert, investeert Ryanair fors in nieuwe toestellen. Met 75 Boeing 737-Max-toestellen, die na twee dodelijke ongevallen wereldwijd aan de grond werden gehouden, wil de Ierse budgetvlieger zijn positie na corona versterken.

Lees verder

Vier doden bij grote explosie in Bristol

Bij een grote explosie op het terrein van een waterzuiveringsinstallatie bij Bristol, in het zuidwesten van Engeland, zijn vier doden en een gewonde gevallen. Volgens Britse media was het het tweede incident in twee weken tijd bij de waterzuivering in Avonmouth.

Lees verder

KV Mechelen doet zichzelf opnieuw tekort met punt bij Eupen

Toch één punt, maar KV Mechelen had altijd de volle buit verdiend in Eupen. Malinwa blijft echter in hetzelfde bedje ziek en mogen zich uiteindelijk zelfs nog gelukkig prijzen met de extreem late gelijkmaker van Schoofs: 1-1.

Lees verder

Zoon Donald Trump wil vuurwapenlobbygroep leiden

Donald Trump junior zou hoofd willen worden van de National Rifle Association (NRA), meldt Business Insider. Zijn vader heeft als president de politiek invloedrijke wapenlobbyclub bepaald niet dwarsgezeten.

Lees verder

Acteurs van 'The Hobbit' willen Tolkien-huis kopen

Het huis waar J.R.R. Tolkien De hobbit schreef, staat te koop. Schrijfster Julia Golding probeert, met hulp van enkele bekende acteurs, 5 miljoen euro bij elkaar te krijgen.

Lees verder

Antwerp klopt Ludogorets en plaatst zich voor de 1/16de finales van de Europa League

Antwerp heeft zich in de Europa League geplaatst voor de 1/16de finales. The Great Old versloeg op de vijfde speeldag het Bulgaarse Ludogorets met 3-1.

Lees verder

Vooral Open VLD betaalt de Brusselse stadstol

Een Vlaamse Open VLD-minister verpersoonlijkt het verzet tegen een stadstol die een Brusselse Open VLD-minister steunt. De spagaat plaatst de Vlaamse liberalen in een politiek schietkraam.

Lees verder

AA Gent nog dieper in de put: Vadis mag niet invallen van de scheidsrechter en 0 op 15 in Europa na nieuwe nederlaag

AA Gent heeft ook de vijfde wedstrijd in de Europa League verloren en telt nu 0 op 15. Voor de Buffalo's stond er niets meer op het spel, maar ze wilden om hun eer te redden toch graag eens winnen. Gent blijft echter in het sukkelstraatje, want Liberec was met 1-2 te sterk. In het slot was er nog een opmerkelijk tafereel toen Vadis Odjidja wilde invallen, maar dat werd verboden door de scheidsrechter.

Lees verder

Alphonso Davies klopt Jonathan David (ex-AA Gent) als Speler van het Jaar in Canada

Alphonso Davies werd donderdag verkozen tot Voetballer van het Jaar 2020 in Canada. De Champions League-winnaar met Bayern München haalde het voor Jonathan David, de laureaat van vorig jaar, die in het tussenseizoen de overstap maakte van AA Gent naar Rijsel.

Lees verder

AA Gent ontslaat coach De Decker

De vijfde opeenvolgende nederlaag in de Europa League was de druppel voor het Gentse bestuur. Wim De Decker moest het bekopen met zijn ontslag. Na Jess Thorup en Laslo Bölöni is Wim De Decker al de derde trainer die dit seizoen ontslagen wordt bij AA Gent.

Lees verder

Standard verliest bij Rangers en is Europees uitgeschakeld

Standard heeft op de vijfde speeldag in Groep D van de Europa League met 3-2 verloren bij Glasgow Rangers. De Rouches kwamen snel op voorsprong via Maxime Lestienne. Connor Goldston kopte de gelijkmaker binnen, maar Duje Cop bracht de bezoekers een tweede keer op voorsprong. Net voor rust kwamen de Rangers met een strafschop opnieuw langszij via James Tavernier. In de tweede helft velde Scott Arfield het verdict. Standard moest winnen om nog een kans te maken op de 1/16de finales en is dus uitgeschakeld.

Lees verder

Vijftien jaar cel voor ex-chirurg in grote pedofiliezaak Frankrijk

In het eerste luik van een gigantische pedofiliezaak in Frankrijk is ex-chirurg Joël Le Scouarnec donderdag veroordeeld tot vijftien jaar cel. De zeventiger, die in Saintes achter gesloten deuren voor een gerechtshof verscheen, moet zich ook verplicht laten behandelen.

Lees verder

Biden: 'Maak me zorgen over Trumps presidentiële gratiën'

De Amerikaanse president-elect Joe Biden en vicepresident-elect Kamala Harris hielden donderdagavond plaatselijke tijd een exclusief interview met nieuwszender CNN. Daarin lichtten ze hun toekomstig beleid toe. Zo kwamen onder meer hun coronabeleid en Trumps presidentiële gratiën aan bod. CNN zond al een eerste deel van het interview uit. Het volledige interview volgt om drie uur Belgische tijd.

Lees verder

Groot-Brittannië wil uitstoot broeikasgassen met twee derde verminderen tegen 2030

Groot-Brittannië wil de uitstoot van broeikasgassen nog dit decennium met meer dan twee derde verminderen. Volgens de Britse regering gaat het om de snelste reductie van alle grote economieën.

Lees verder

Hoe vluchtelingen op zoek naar een woning worden gepluimd

Wanneer ze de asielopvang mogen verlaten krijgen vluchtelingen twee tot vier maanden de tijd om een woning te vinden. Begin er maar aan in een land dat je nauwelijks kent en waarvan je de taal niet spreekt. Gelukkig zijn er ex-landgenoten die willen helpen. Maar ze vragen er geld voor. Soms veel geld.

Lees verder

Bolivia vraagt kwijtschelding schuld om uit crisis te geraken

De Boliviaanse president Luis Arce heeft donderdag aan de internationale gemeenschap gevraagd om de buitenlandse schulden van zijn land kwijt te schelden opdat Bolivia uit zijn economische crisis zou kunnen geraken. Die crisis werd de voorbije maanden nog verergerd door de coronapandemie.

Lees verder

Biden: 'Maak me zorgen over Trumps presidentiële gratiën'

De Amerikaanse president-elect Joe Biden en vicepresident-elect Kamala Harris hielden donderdagavond plaatselijke tijd een exclusief interview met nieuwszender CNN. Daarin lichtten ze hun toekomstig beleid toe. Hun toekomstig coronabeleid en Trumps presidentiële gratiën kwamen aan bod.

Lees verder

17.000 coronadoden in België, cijfers blijven wel goede kant uitgaan

De verschillende indicatoren blijven de goede kant uitgaan, maar dat neemt niet weg dat het coronavirus in ons land nu al aan meer dan 17.000 mensen het leven heeft gekost. Uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt vrijdagochtend dat de balans inmiddels uitkomt op minstens 17.033 overlijdens.

Lees verder

James Bond-pistool Sean Connery verkocht voor 256.000 dollar

Een van de pistolen die Sean Connery tijdens zijn eerste optreden als geheim agent James Bond in de film Dr. No uit 1962 gebruikte is donderdag in de VS voor 256.000 dollar verkocht.

Lees verder

Brexitfile op de E40 aan de Franse grens

Er schoven gisteren de hele dag vrachtwagens aan op de E40 aan de Franse grens, in de richting van de havens van Duinkerke en Calais.

Lees verder

Zaak om schadevergoedingen voor gedupeerden Lernout en Hauspie voor hof van beroep

De burgerlijke afhandeling van de fraudezaak rond Lernout & Hauspie (L&H) komt vrijdag opnieuw aan bod voor het Gentse hof van beroep. Het hof besliste in juni om de zaak uit te stellen omdat door de coronacrisis conclusietermijnen verlengd waren. Het is tien jaar geleden dat de oprichters Jo Lernout en Pol Hauspie strafrechtelijk veroordeeld werden.

Lees verder

Weerbericht | Zwaarbewolkt met enkele buien

Het is vrijdagochtend nog steeds zwaarbewolkt met enkele buien, vooral over het uiterste westen en zuidoosten van het land. Elders is het overwegend droog. In de Ardennen kan er nog wat smeltende sneeuw vallen.

Lees verder

De Brusselse kilometerheffing: wie, hoeveel, en hoe?

De Brusselse regering heeft donderdag een akkoord bekendgemaakt over een stadstol. Hoe zou de kilometerheffing werken?

Lees verder

Dode en meerdere gewonden bij massale vechtpartij in leegstaand pand

In Zaventem is donderdagavond een dode gevallen bij een zware vechtpartij in een leegstaand bedrijfspand. Er vielen ook meerdere gewonden. Het slachtoffer is nog niet geïdentificeerd. Dader(s) zijn er nog niet opgepakt.

Lees verder

Van Quickenborne weigert erkenning voor Grote Moskee in Brussel

Justitie brengt een negatief advies uit over een doorstart van de Brusselse Grote Moskee. Saoedi-Arabië had zich vorig jaar teruggetrokken uit de werking van de moskee. Maar ze staat nu onder invloed van Marokko. Dat meldt Het Laatste Nieuws. 'Alle organen Moslimexecutieve moeten worden vernieuwd.'

Lees verder