Doorgaan naar hoofdcontent

Football Talk. Mirallas geeft twee assists - Lewandowski opnieuw in de prijzen - Nieuwe coach voor Raman bij Schalke

HLN
Football Talk. Mirallas geeft twee assists - Lewandowski opnieuw in de prijzen - Nieuwe coach voor Raman bij Schalke
De 66-jarige Christian Gross is de nieuwe coach van Schalke 04. De Zwitser, die een contract ondertekende tot het einde van het seizoen, moet de Königsblauen voor degradatie uit de Bundesliga behoeden. "Voor Schalke staan de volgende vijf maanden volledig in het teken van het behoud", verklaart Jochen Schneider, sportdirecteur van de rode lantaarn in de Bundesliga. "Christian Gross heeft zowel in Duitsland als in Engeland getoond dat hij uitdagingen als deze tot een goed einde kan brengen."
Lees verder

LIVE. Kan hele bevolking voor de zomer toch een eerste dosis van het vaccin krijgen? "Alternatieve aanpak bekijken"
Epidemioloog Pierre Van Damme komt met een mogelijke oplossing om meer mensen sneller te kunnen vaccineren. Het systeem waar ook de Canadese provincie Quebec zich over beraadt, namelijk een dosis voor zoveel mogelijk mensen en pas de tweede dosis na bijvoorbeeld zes maanden toedienen. De Amerikaanse immunoloog Anthony Fauci waarschuwt ondertussen dat na de kerstvakantie de pandemie nog harder kan toeslaan. Omdat veel Amerikanen rond Kerstmis op reis gingen, maakt hij zich zorgen over een nieuwe golf. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

Anderlecht sluit 2020 af met verdiende overwinning tegen Beerschot
Hernan Losada gaf Beerschot vooraf "nul procent kans" om te winnen op Anderlecht. En dat gebeurde ook niet. Anderlecht haalde het verdiend met 2-0. Die cijfers hadden ruimer gekund, maar Tau en co waren genadig. RSCA volgt plots op drie punten van de tweede plek.
Lees verder

LIVE. Ndombele zet Spurs meteen op 0-1, geen Alderweireld of Dendoncker
• Premier League • Speeldag 15 • Molineux • Ref: Paul Tierney
Lees verder

Gamers sluiten het jaar in stijl af met deze drie indie-toppers
Ieder jaar in december, nadat de kanonnen van de grote blockbustergames zijn uitgebulderd, laten onafhankelijke gamebedrijven meestal nog een klein toppertje op ons los. Hier zijn de drie indie-games die je volgens ons niet mag missen.
Lees verder

Ook al zijn alle rusthuisbewoners eind februari gevaccineerd: bezoek blijft beperkt eerste weken en maanden
Morgen krijgen de bewoners van drie woonzorgcentra de eerste vaccins, woensdag volgen er wellicht nog eens vier en volgende week start de grootschalige vaccinatiecampagne écht. Eind februari zullen alle bewoners en personeelsleden van rusthuizen gevaccineerd zijn, tegen de zomer alle kwetsbare groepen.
Lees verder

Maehle kan tranen amper bedwingen bij emotioneel afscheid: "Naar Genk komen was beste beslissing"
Hij kon de tranen amper bedwingen. Joakim Maehle, stoere Deen met een klein hartje, kreeg na de wedstrijd tegen Waasland-Beveren een emotioneel afscheid. "Naar Genk komen was de beste beslissing die ik genomen heb."
Lees verder

LIVE. Vroege openingstreffer van Walsh afgekeurd door offside
• Jupiler Pro League • Speeldag 19 • AFAS Stadion • Aftrap: 20u45
Lees verder

Aurelie getuigt over de wanhoopsdaad van haar man toen zij zwanger was: "Hij voelde zich verantwoordelijk voor zijn gezin en zijn werknemers"
Dieter Demeeter, bezieler van soepbar Soup'r uit Gent, stapte deze zomer onverwacht uit het leven. De coronacrisis hakte zwaar op hem in, tot hij geen uitweg meer zag. Zijn zwangere vriendin Aurelie bleef achter met hun tweejarig zoontje. Nu, 6 maanden later, getuigt Aurelie over die bewuste dag in 'Merci voor de muziek', een programma op Eén.
Lees verder

Drie meisjes en twee vrouwen dood aangetroffen in huis in VS
In een woning in Atkins in de Amerikaanse staat Arkansas zijn vrijdagavond drie meisjes en twee vrouwen in de leeftijd van 8 tot 50 jaar dood aangetroffen. Volgens het bureau van de plaatselijke sheriff zijn de slachtoffers allemaal familie van elkaar, meldde ABC News. Sheriff Shane Jones gaat ervan uit dat de dader een van de doden is.
Lees verder

LIVE. Malinwa dan toch op voorsprong: Mrabti scoort van dichtbij
• Jupiler Pro League • Speeldag 19 • AFAS Stadion • Aftrap: 20u45
Lees verder

Gezochte fietser die kniestoot gaf aan kind (5) belt zelf naar ouders van meisje om zijn visie op de feiten te geven
Terwijl de politie op zoek is naar een fietser die op kerstdag een vijfjarig kind in de omgeving van Baraque Michel in Jalhay een kniestoot heeft gegeven, heeft de man nu zelf naar de ouders van het kleine meisje gebeld om uitleg te verschaffen. Dat meldt Sudinfo. Het bewuste incident heeft veel verontwaardiging veroorzaakt op sociale media.
Lees verder

REACTIES. Kompany over Tau: "Kwestie van administratie. Maar met corona weet je nooit" - Losada: "Als VAR niet sliep..."
De vierde plaats? Daar wou Vincent Kompany zich vooral niet op vastpinnen. Wel zette de coach een boom op over het verder voetballen in het huidige klimaat.
Lees verder

Moord op zorgjuf Mieke: politie kreeg al 90 tips na uitzending Faroek
De politie heeft na de Faroek-uitzending over de moord op zorgjuf Mieke Verlinden (59) uit Noorderwijk (Herentals) al bijna negentig tips binnen gekregen, waar ze nu verder mee aan de slag kan. "Elke tip is waardevol en blijft welkom", zegt het parket van Antwerpen.
Lees verder

Twee slachtoffers raken gewond bij overval op Proxy Delhaize
Bij een overval op een Proxy Delhaize-filiaal in Strombeek-Bever zijn twee personen gewond geraakt. Dat bevestigt burgemeester Chris Selleslagh.
Lees verder

Mourinho passeert Alderweireld en ziet hoe zijn Tottenham het opnieuw uit handen geeft in slotfase
2 op 12. Tottenham moet de rol helemaal voorin lossen. Na nederlagen bij Liverpool en thuis tegen Leicester werd er ook bij laagvlieger Wolverhampton niet gewonnen. Ondanks een goal na 57 seconden van Ndombele na een wat afgeweken schot. In de slotfase zag een gekwetste Dendoncker vanuit de tribune hoe Saïss nog voor de gelijkmaker zorgde door een corner overhoeks in te koppen. Het plannetje van Mourinho opnieuw gedwarsboomd. De Spurs die nalieten voor een tweede goal te gaan en het angsthazenvoetbal dat afgestraft werd. Ook tegen Newcastle, West Ham, Crystal Palace en Liverpool gaf Tottenham het in de slotminuten telkens uit handen. Zonder Alderweireld vandaag - de Rode Duivel is na twee ongelukkig optredens op de bank verzeild geraakt ten voordele van de Colombiaan Sánchez. Zo liet Tottenham na te profiteren van de verrassende draw van Liverpool tegen West Brom en blijven ze als nummer vijf op zes punten hinken.
Lees verder

1.000 vaccins in Duitsland mogelijk onbruikbaar door te hoge temperatuur tijdens vervoer
In Duitsland zijn 1.000 doses van het Pfizer/BioNTech-vaccin mogelijk onbruikbaar. Bij de levering van een koelbox ontdekte het personeel van het ziekenhuis in het district Lichtenfels, in het noorden van de deelstaat Beieren, dat de temperatuur was opgelopen tot 15 graden.
Lees verder

Titelverdediger Wright uitgeschakeld na thriller tegen Clemens
Peter Wright is uitgeschakeld op het WK darts in Londen. De regerend wereldkampioen verloor in de derde ronde met 4-3 in sets van de Duitser Gabriel Clemens.
Lees verder

KV Mechelen wint van Moeskroen en sluit 2020 af met 6 op 6
• Jupiler Pro League • Speeldag 19 • AFAS Stadion • Aftrap: 20u45
Lees verder

KV Mechelen wint van Moeskroen en zet punt achter 2020 met 6 op 6
Zucht van opluchting Achter de Kazerne. KV Mechelen pakte in extremis drie gouden punten tegen Moeskroen, dankzij een Zweeds spitsenduo én een herboren Oekraïner.
Lees verder