Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 december 2020

Football Talk. FIFA plaatst Ivoriaanse voetbalbond onder toezicht - Kylian Mbappé bedankt coach Tuchel

HLN
Football Talk. FIFA plaatst Ivoriaanse voetbalbond onder toezicht - Kylian Mbappé bedankt coach Tuchel
Kylian Mbappé heeft op Instagram zijn coach bij Paris Saint-Germain Thomas Tuchel al bedankt voor zijn passage bij de Franse topclub. PSG heeft echter nog niet officieel meegedeeld dat de Duitser is ontslagen.
Lees verder

Vlaanderen maakt volgend jaar 1,2 miljoen euro vrij voor dierenasielen
Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) maakt volgend jaar 1,2 miljoen euro vrij voor de 166 erkende dierenasielen in Vlaanderen. Het gaat om een eerste structurele financiering die eerder al werd aangekondigd. In ruil wil de minister dat de sector "professionaliseert".
Lees verder

De Mos wikt en weegt de Nederlanders in België (en meer dan dat): "Dost is alles wat Club Brugge tot dusver miste"
De bedoeling was om met Aad de Mos (73) te praten over de Nederlanders in België. Zeker nu Club met Bas Dost een nieuwe Nederlander in de rangen heeft. Maar het werd – Aad kennende – een bredere kijk. "Hein haalt nog play-off 1."
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Dany Verstraeten, Stef Wauters en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Van schending protocol tot tranen van Delphine: dit waren de meest opmerkelijke royaltybeelden van 2020
Wij overlopen samen met jou dit vreemde jaar aan de hand van grappige, opmerkelijke of bizarre video's in verschillende categorieën. Vandaag focussen we op de hogere kringen met enkele bijzondere royaltymomenten.
Lees verder

De grote emoties van An Swartenbroekx: "De Kampioenen zijn als een ketting. Als één schakel wegvalt, valt ze uiteen"
Dat ze een vat vol emoties is, beseft An Swartenbroekx (51) zelf. "Maar ik heb die hoogtes en laagtes nodig om goed te presteren", getuigt ze nu. In maart moest ze afscheid nemen van haar collega Johny Voners (74), ondanks het leeftijdsverschil een van haar beste vrienden. Haar verdriet werd de drijfveer achter de Kampioenen-kerstspecial. "Het is een beetje een uitgestelde koffietafel."
Lees verder

De beste 11 Rode Duivels aller tijden volgens Julien Cools: "Niet te beschrijven wat Ceulemans heeft betekend"
Welke Belgische iconen vormen het beste elftal van de voorbije 125 jaar? Dat wil de KBVB straks uitvissen ter ere van het jubileum van onze voetbalbond. Wij namen de proef op de som. Zes ex-internationals kozen voor ons hún beste elf Rode Duivels aller tijden. Vandaag het 125 Years Icons Team van Julien Cools.
Lees verder

OVERZICHT. Lachgas, klikmeldingen en feestvierders verstopt in de kelder: politie moest her en der kerstfeestjes stilleggen
Her en der werden gisteravond kerstfeestjes met teveel aanwezigen stilgelegd door de politie. Onder meer in Brussel, Gent en Brugge was dat het geval.
Lees verder

Sadie is eerste kerstkindje in de regio Roeselare, Izegem en Tielt: "Een mooier geschenk konden we niet wensen"
In de Sint-Jozefskliniek in Izegem is vannacht een kerstkindje geboren. Voor Joke Vankeirsbilck (39) en Jeroen Van Hoe (40) uit Lendelede, mama en papa van Sadie, zal Kerstmis voortaan extra bijzonder zijn.
Lees verder

Drie gestrande truckers over hun kerstavond in de cabine: "Geen slaap of eten, wel een pintje"
Het zijn bizarre kerstdagen voor iedereen. Geen grootse familiefeesten, enkel uw gezin en dat ene knuffelcontact aan de feesttafel, terwijl je videobelt met familie. Maar het kan erger, u kon evengoed in het Britse Dover een microgolfmaaltijd eten aan het dashboard van uw vrachtwagen, in het gezelschap van een Poolse trucker op de rijstrook naast u. Drie Vlaamse truckers over hun eenzame kerstavond in de cabine, dankzij de besmettelijkere coronavariant die grenzen deed sluiten.
Lees verder

De gestrande truckers over hun kerstavond in de cabine: "Geen slaap of eten, wel een pintje"
Het zijn bizarre kerstdagen voor iedereen. Geen grootse familiefeesten, enkel uw gezin en dat ene knuffelcontact aan de feesttafel, terwijl je videobelt met familie. Maar het kan erger, u kon evengoed in het Britse Dover een microgolfmaaltijd eten aan het dashboard van uw vrachtwagen, in het gezelschap van een Poolse trucker op de rijstrook naast u. Twee Vlaamse truckers over hun eenzame kerstavond in de cabine, dankzij de besmettelijkere coronavariant die grenzen deed sluiten.
Lees verder

KV Mechelen ook tegen Moeskroen zonder coach Vrancken in dugout
KV Mechelen moet het ook zondag tegen Moeskroen zonder coach Wouter Vrancken doen. Vrancken legde gisteren nog steeds een positieve coronatest af. Malinwa meldt wel dat er geen nieuwe besmettingen aan het licht kwamen.
Lees verder

Koken à la Rihanna? De superster brengt een kookboek uit
Het lijkt wel alsof we al eeuwig zitten te wachten op nieuwe muziek van Rihanna. Haar laatste plaat 'Anti' is intussen al vier jaar oud. Gelukkig vindt ze genoeg manieren om ons bezig te houden. Haar meest recente creatieve kwinkslag is een kookboek dat ze binnenkort uitbrengt.
Lees verder

Coronagevallen bij Beerschot dalen: match op Anderlecht gaat zo goed als zeker door
Het aantal op corona positief geteste spelers bij Beerschot gaat in dalende lijn, waardoor de match op Anderlecht zondag haast zo goed als zeker zal doorgaan.
Lees verder

Bekijk hier het volledige Kerstconcert van De Grungblavers
Op zoek naar wat sfeervolle muziek terwijl je die overdaad aan kroketjes probeert te verteren? Bekijk dan hier het Kerstconcert van De Grungblavers, een twaalfkoppige band met onder meer Stany Crets, Jan Van Looveren, Gene Bervoets, Erik Goossens, Jean Bosco Safari, Luc Caals in de gelederen. Ze coveren nummers als 'Hallelujah' en 'You Raise Me Up', net als de kersthits pur sang zoals 'Jingle Bells' en 'So This Is Christmas'. De opbrengst van de livestream op kerstavond, gaat trouwens integraal naar het goede doel Kamiano, een vzw die daklozen met kerst een feestmaal geeft.
Lees verder

"Zuid-Afrikaanse coronavariant niet gevaarlijker dan de Britse"
Niets bewijst dat de nieuwe variant van het coronavirus die in Zuid-Afrika is ontdekt gevaarlijker of besmettelijker zou zijn dan zijn zorgwekkende Britse neef. Dat benadrukt de Zuid-Afrikaanse minister van Volksgezondheid Zwelini Mkhize.
Lees verder

Jupiler Pro League wordt één speeldag 'Younited Pro League', clubs met speciaal logo op de borst
Tijdens de kerstspeeldag verandert de Jupiler Pro League van naam: de competitie wordt de Younited Pro League, genoemd naar Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League. De spelers zullen daarnaast op het veld verschijnen met het logo van Younited Belgium op de borst.
Lees verder

Football Talk. Sander Berge (Sheffield United) is vier maanden out - Kylian Mbappé bedankt coach Tuchel
Sander Berge (ex-Genk) ligt vier maanden in de lappenmand. De Noorse middenvelder is geopereerd aan een pees in zijn linkerbeen. "Dit is een enorme tegenslag", zo reageerde Chris Wilder, coach van de ronde lantaarn in de Premier League.
Lees verder

Football Talk. Sander Berge is vier maanden out - Kylian Mbappé bedankt coach Tuchel - Jesus en Walker testen positief
Sander Berge (ex-Genk) ligt vier maanden in de lappenmand. De Noorse middenvelder is geopereerd aan een pees in zijn linkerbeen. "Dit is een enorme tegenslag", zo reageerde Chris Wilder, coach van de ronde lantaarn in de Premier League.
Lees verder

Erdogan wil "betere banden met Israël"
Turkije wil betere banden met Israël. Dat heeft Recep Tayyip Erdogan vandaag gezegd. Volgens de Turkse president zouden de gesprekken tussen beide landen voortgezet worden, hoewel hij het Israëlische beleid ten opzichte van de Palestijnen "onaanvaardbaar" vindt.
Lees verder