Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 december 2020

Football Talk. “Diego Costa wil contract ontbinden bij Atlético” - Haaland dit weekend weer in actie

HLN
Football Talk. "Diego Costa wil contract ontbinden bij Atlético" - Haaland dit weekend weer in actie
De Engelse tweedeklasser Sheffield Wednesday heeft haar coach Tony Pulis na iets meer dan een maand dienstverband alweer aan de deur gezet. De 62-jarige Welshman kon in 45 dagen bij de club slechts één overwinning boeken in tien competitiewedstrijden. Assistent Neil Thompson neemt voorlopig over.
Lees verder

Griet (44), medeorganisator Gent-Wevelgem en mama van vier, kreeg te horen dat ze ongeneeslijk ziek is: "Het op poten zetten van de koers is mijn medicijn"
Ze praat er eigenlijk niet graag over, over die ongeneeslijke nierziekte die begin dit jaar bij haar werd vastgesteld. Veel liever heeft ze het over 'haar' Gent-Wevelgem en haar job als 'brandweervrouw'. Voor Griet Langedock (44), mama van vier, was 2020 een jaar vol emoties. De koers kon uiteindelijk doorgaan en er zijn ook hoopvolle signalen over haar ziekte. "Maar meer dan ooit sta ik stil bij alles", blikt ze terug. Meer sterke verhalen uit West-Vlaanderen in de reeks 'De 20 van 20', lees je hier.
Lees verder

Aan de slag in de haven: deze functieprofielen zijn er momenteel nodig
We staan er misschien niet altijd bij stil, maar onze havens zijn een essentiële schakel om heel wat producten, waaronder voedingsmiddelen, in de winkelrekken te krijgen. Jobat.be belicht samen met het Havencentrum enkele profielen die nodig zijn in de hele keten.
Lees verder

Heel wat bussen en trams van De Lijn rijden ondanks staking
Er is deze ochtend een aanzienlijk aanbod bussen en trams, ondanks de vakbondsacties. Dat deelt woordvoerster Ine Pieters mee.
Lees verder

Er komen volgend jaar 19 nieuwe trajectcontroles bij: hier zal je extra moeten opletten
Er komen volgend jaar negentien nieuwe trajectcontroles bij in Vlaanderen. Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Er zal ook ingezet worden op extra snelheids- en roodlichtcamera's.
Lees verder

IN KAART. Er komen volgend jaar 19 nieuwe trajectcontroles bij: hier zal je extra moeten opletten
Er komen volgend jaar negentien nieuwe trajectcontroles bij in Vlaanderen. Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Er zal ook ingezet worden op extra snelheids- en roodlichtcamera's.
Lees verder

Waarom het interessant(er) is om een aangifte van ongeval via uw smartphone te doen
Als u ooit al een ongeval met de wagen had, dan weet u dat u daarna een aanrijdingsformulier moet invullen. Minder bekend is dat dat tegenwoordig ook via een app op de smartphone of tablet kan. Spaargids.be bekijkt hoe dat werkt én waarom dat zelfs voordelen heeft ten opzichte van een papieren aangifte.
Lees verder

Hackers leggen netwerk van Antwerps labo plat en eisen losgeld
Het Algemeen Medisch Laboratorium (AML) in Hoboken is gisteren aangevallen door hackers. Zo schrijft de Gazet Van Antwerpen. De cyberinbrekers blokkeerden alle computers van het lab en eisen nu losgeld. Als het lab niet betaalt, weigeren ze om hen de toegang tot het systeem terug te geven.
Lees verder

Tweevoudig dartskampioen Anderson niet te spreken over gedrag van tegenstrever: "Dit was één grote grap"
Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson spuwde op het WK darts zijn gal over de manier van spelen van opponent Mensur Suljovic. Hij kon het getalm van de 48-jarige Oostenrijker maar weinig smaken. "Op deze manier hoeft het voor mij niet meer. Dan ga ik wel golfen."
Lees verder

KOERS KORT. Anacona geopereerd aan aangezicht na zware val op training
Winner Anacona (Arkéa Samsic) is in zijn thuisland Colombia zwaar gevallen met de mountainbike op training. Dat berichtte de Franse sportkrant L'Equipe. De 32-jarige Colombiaan liep blessures op in het aangezicht, aan de knie en de ribben.
Lees verder

Na gemiddeld elf minuten is de brandweer ter plaatse
Van zodra de brandweer een alarm krijgt voor een brand, duurt het gemiddeld 11 minuten en 25 seconden voor ze ter plaatse is. Na 4 minuten en 26 seconden vertrekt daarbij doorgaans het eerste voertuig, terwijl de rit zelf door de band genomen 6 minuten en 59 seconden duurt. Dat schrijft La Dernière Heure dinsdag op basis van het jaarrapport voor 2019 van de algemene directie Civiele Veiligheid.
Lees verder

Na miscast Montanier: wat heeft een trainer nodig om te slagen bij Standard? "In Luik moet je geen bla bla verkopen"
De zoektocht naar een opvolger voor Montanier gaat verder in Luik. Wat zijn de karakteristieken die een trainer van Standard absoluut nodig heeft om te slagen? "Trainer zijn van Standard kan vermoeiend zijn."
Lees verder

'Familie'-actrice Dorien Reynaert over haar bevalling: "Het was heel speciaal, én slopend"
Actrice Dorien Reynaert (31), bekend van 'De Buurtpolitie' en 'Familie', en haar man Robin sluiten 2020 in schoonheid af. De twee zijn op 18 december de trotse ouders geworden van een zoontje, Wolf. "Een mooier cadeautje hadden we onszelf niet kunnen geven", aldus een glunderende mama. "Het is zo'n lieve en leuke baby, hij eet en slaapt goed."
Lees verder

Voor een beter seksleven in 2021 moet je tips vergaren op dit sociale medium (maar wij sprokkelden er al 9)
Sociale media veranderen alles. Ook ons seksleven. Want terwijl we vroeger naar de bibliotheek of de seksuologe trokken om beter te leren vrijen, is het sociale videoplatformTikTok tegenwoordig een schatkist aan informatie. Ervaringsdeskundigen én experts delen er hun beste tips, gratis en voor niks, zonder een blad voor de mond. Een bloemlezing.
Lees verder

Ondanks torenhoge coronacijfers: nooit zo veel reizigers op Amerikaanse vliegvelden sinds begin pandemie
Amerikaanse luchthavens hebben zondag het grootste aantal passagiers geregistreerd sinds het begin van de coronapandemie half maart. Volgens de Transportation Security Administration (TSA) reisden er 1.284.599 mensen via vliegvelden in de Verenigde Staten. Viroloog Anthony Fauci waarschuwt voor een nieuwe golf in het aantal coronabesmettingen.
Lees verder

Matthew McConaughey: "Mijn leven is verrijkt door het coronavirus"
Sinds het coronavirus zijn intrede deed in de Verenigde Staten, leeft Matthew McConaughey in quarantaine met zijn vrouw Camila Alves, hun drie kinderen Levi (12), Vida (10), Livingston (8) en zijn moeder Mary Kathlene. In een Facebook Watch-special liet de acteur weten 'bijzonder dankbaar te zijn voor deze tijd met zijn familie'.
Lees verder

Prins Philip wil 'geen gedoe' rond zijn 100ste verjaardag
Prins Philip staat volgend jaar een bijzondere mijlpaal te wachten. De echtgenoot van koningin Elizabeth (94) heeft er echter geen behoefte aan om zijn 100ste verjaardag groots te vieren.
Lees verder

Meestal droog met hier en daar een winterse bui, opgelet voor gladde wegen 's nachts
Dinsdag krijgen we wisselend tot soms zwaarbewolkt weer met enkele plaatselijke buien die eventueel winters kunnen zijn. Het is echter meestal droog. De sneeuwgrens stijgt in de namiddag naar 400 à 500 meter hoogte. Het blijft vrij koud met maxima van 0 graden in de Hoge Ardennen tot 4 of 5 graden elders. Dat meldt het KMI. Weerman David Dehenauw waarschuwt voor lokaal gladde wegen 's nachts in de rest van de week.
Lees verder

De Ford Mustang uit 'Gone in 60 Seconds' met Nicholas Cage staat te koop
Filmauto's zijn altijd felbegeerde wagens, zeker als ze uit een blockbuster komen. Een van de topfavorieten van HLN Drive is ongetwijfeld deze Shelby Mustang, die ooit nog met Nicolas Cage in 'Gone in 60 Seconds' acteerde.
Lees verder

TikTok-musical 'Ratatouille' krijgt een echte Broadway-cast en wordt op nieuwjaarsdag uitgezonden
De TikTok-generatie zit net als iedereen thuis vanwege de coronacrisis, maar ze blijft niet bij de pakken zitten. Uit pure verveling begonnen de creatieve geesten op het platform met het componeren van een volledige musical. Het idee werd opgepikt door theatergezelschap Seaview, en nu staat er een waar Broadway-spektakel aan te komen.
Lees verder