Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 20 december 2020

Football Talk. Chory (Zulte Waregem) loopt zwaar enkelletsel op en is maanden out - Arsenal is Aubameyang poosje kwijt

HLN
Football Talk. Chory (Zulte Waregem) loopt zwaar enkelletsel op en is maanden out - Arsenal is Aubameyang poosje kwijt
Bovenop de thuisnederlaag tegen Sint-Truiden kreeg Zulte Waregem bijzonder slecht nieuws vanuit het medisch kabinet. Aanvaller Tomas Chory, die vorige woensdag op Antwerp al na tien minuten naar de kant moest, valt voor 10 tot 12 weken uit en mag dus een kruis maken over de rest van het seizoen. De 26-jarige Tsjech kwam slecht neer op de rechterenkel. Uit de scans die sindsdien werden genomen blijkt het enkelletsel bijzonder zwaar te zijn. Details deelde de club niet mee over de precieze aard van de blessure. (LUVM)
Lees verder

89 mensen beboet in Wijnegem Shopping Center: "Geen masker of met meer in de winkel"
De Politie van Zone MINOS heeft zaterdagmiddag op 4 uur tijd 89 mensen geverbaliseerd in het Wijnegem Shopping Center voor inbreuken tegen de coronamaatregelen. Dat gebeurde na meldingen van bezorgde burgers. De meeste inbreuken hadden betrekking op niet alleen winkelen en het niet-dragen van een mondmasker.
Lees verder

Dit weten we al over de nieuwe coronamutatie: tot 70 procent besmettelijker en nu al dominant in Londen
De nieuwe variant van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is opgedoken, is in korte tijd de meest voorkomende variant geworden in Londen en het oosten van Engeland.
Lees verder

LIVE. Intensivist Geert Meyfroidt: "Derde golf is zeker bezig. Nu zaak om die zo laag mogelijk te houden"
De cijfers vertonen nog steeds een stijgende trend. Het Overlegcomité oordeelde vrijdag dat er van versoepelde maatregelen nog geen sprake kan zijn. Integendeel: er zal strenger worden toegezien op de coronaregels die momenteel van kracht zijn. Volg hier alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. België weert reizigers uit Verenigd Koninkrijk: vanaf middernacht voor komende 24 uur
De cijfers vertonen nog steeds een stijgende trend. Het Overlegcomité oordeelde vrijdag dat er van versoepelde maatregelen nog geen sprake kan zijn. Integendeel: er zal strenger worden toegezien op de coronaregels die momenteel van kracht zijn. Volg hier alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

KOERS KORT. Ronde van Colombia van 2021 geannuleerd
De Ronde van Colombia, voorzien van 9 tot en met 14 februari 2021, is geannuleerd vanwege de coronacrisis. Dat heeft de Colombiaanse wielerfederatie (FCC) aangekondigd.
Lees verder

Britten verwijten EU "onredelijke eisen" te stellen in brexitonderhandelingen
De Britse regering verwijt de Europese Unie "onredelijke eisen" te stellen in de onderhandelingen over een nieuw handelsakkoord voor na 1 januari. Minister van Volksgezondheid Matt Hancock verwoordde vandaag de Britse problemen met de opstelling van de EU.
Lees verder

Kamal Kharmach over liefde en relaties: "Ik had geen religie nodig om mij van de vrouwen weg te houden. Dat deed mijn gewicht wel"
Stand-upcomedian Kamal Kharmach (29) stapte op z'n 26ste in het huwelijksbootje, toen hij z'n toekomstige slechts zes maanden kende. "Het is snel gegaan om culturele redenen", zegt hij in het Radio 2-programma 'De Rotonde'.
Lees verder

Jim Carrey stopt bij 'Saturday Night Live' met imitaties Joe Biden
Jim Carrey (58) zal in het programma 'Saturday Night Live (SNL)' niet meer in de huid kruipen van de toekomstige Amerikaanse president Joe Biden (78). Dat heeft de acteur op Twitter gemeld. De laatste weken was hij al niet meer te zien in de populaire show van de Amerikaanse omroep NBC.
Lees verder

Deborah Van Laer schrijft boek over carrièreswitch van prostituee naar therapeute: "Ik verdiende tot duizend euro per dag"
Ze spoot zoveel drugs dat haar armen zwart zagen, een verslaving die ze bekostigde met een 'carrière' als prostituee en pornoactrice. Vandaag heeft Deborah Van Laer (45) haar leven echter volledig omgegooid, en werkt ze zelf in de verslavingszorg. "Ik heb eerst acht jaar aan mezelf moeten werken voor ik als therapeute andere mensen kon gaan helpen."
Lees verder

LIVE. Vormer meteen weer in de basis bij Club voor topper tegen AA Gent, ook Deli en Okereke starten
• Jan Breydel (13u30) • Ref: Erik Lambrechts • Club kan opnieuw rekenen op Ruud Vormer • Vanhaezebrouck en AA Gent op zoek naar negen op negen
Lees verder

Faeröer eilanden openen indrukwekkende onderzeese tunnel van 11 kilometer lang
Op de Faeröer eilanden, een eilandengroep in de noordelijke Atlantische Oceaan, is zaterdag een 11,2 kilometer lange onderzeese tunnel ingehuldigd. Dat melden lokale media. De bouw van het tunnelproject duurde zo'n drie jaar en is bestempeld als de grootste infrastructuur tot nu toe op het Noord-Atlantische grondgebied.
Lees verder

LIVE. Vormer, Deli en Okereke betwisten topper tegen AA Gent, dat zonder verrassingen aan aftrap verschijnt
• Jan Breydel (13u30) • Ref: Erik Lambrechts • Club kan opnieuw rekenen op Ruud Vormer • Vanhaezebrouck en AA Gent op zoek naar negen op negen
Lees verder

De Croo: "Als 1 op de 5 gezinnen met kerst niet 1 maar wel 4 mensen uitnodigt, dan zitten we in januari met een joekel van een derde golf"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft in 'De Zevende Dag' een antwoord gegeven op enkele terugkerende vragen van kijkers. Van de strenge maatregelen in ons land over knuffelende voetballers tot de veiligheid en timing van de coronavaccins; een overzicht van het antwoord van de eerste minister op de belangrijkste vragen.
Lees verder

Bitcoin was nog nooit zo veel waard. Is het slim om er nog in te beleggen? Onze beursexpert legt uit
De bekendste cryptomunt ter wereld, de bitcoin, heeft opnieuw een recordhoogte bereikt en er wordt voorspeld dat die waarde volgend jaar nog enorm zal stijgen. Maar is de bitcoin wel iets dat je in je portefeuille moet stoppen? Is het het risico waard om te gokken? En hoe beleg je ermee op een een veilige manier? Onze beursexpert Pascal Paepen legt uit. "De waarde van een bitcoin is wat een gek bereid is ervoor te betalen."
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Clash of Titans in Namen: wie verslaat de rest in de Citadelcross?
Een onvervalste Clash of Titans op de Citadel van Namen. Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Tom Pidcock, Eli Iserbyt en Toon Aerts zijn de absolute blikvangers in de tweede Wereldbekercross van het seizoen. Ontdek in deze livepagina wie straks het laken naar zich toe trekt.
Lees verder

Babbelen met 'generatie woke': zo ontwikkel je je wokabulaire en houd je het gezellig aan de kersttafel
Black Lives Matter, de klimaatcrisis, #MeToo ... Jongeren zijn 'woke' en laten ons dat maar al te graag weten. ­Arrogant of enkel irritant? Is woke de nieuwe generatiekloof? En vooral: hoe houden we het gezellig, zeker straks aan de feesttafel? Ontwikkelingspsycholoog Maarten Vansteenkiste geeft raad om gekibbel en geruzie te vermijden, vertelt hoe generaties van elkaar kunnen leren en helpt je door het woke-abc. "Ouders hebben de neiging om te zeggen dat hun kind overdrijft, of ze willen het meteen bijsturen. Dat werkt contraproductief. Veel beter is het om vragen te stellen."
Lees verder

Vlaamse regering biedt noodleningen aan: sportclubs kunnen tot 1 miljoen lenen aan 1 procent rente
Vlaamse sportclubs die het financieel moeilijk hebben vanwege de coronacrisis kunnen vanaf 1 januari 2021 tot 1 miljoen euro lenen aan 1 procent rente over een looptijd tot 9 jaar. De Vlaamse regering biedt die noodleningen aan, zo maakte minister Ben Weyts bekend.
Lees verder

WK DARTS. Nederlander Kleermaker legt positieve coronatest af en zal niet debuteren
Martijn Kleermaker kan zondag niet zijn debuut maken op het WK darts in Londen. De Nederlander is positief getest op het coronavirus en volgens het veiligheidsprotocol uit het toernooi gezet.
Lees verder

Oostenrijkse politie pakt opnieuw verdachten aanslag Wenen op: "DNA op gebruikt wapen"
In Oostenrijk zijn twee nieuwe verdachten aangehouden in verband met de aanslag in Wenen vorige maand. Volgens justitie is DNA van een van hen aangetroffen op het wapen dat de 20-jarige Kujtim Fezulai gebruikte toen hij op maandagavond 2 november in het centrum van de stad in het rond schoot. Ook op munitie is zijn erfelijk materiaal gevonden.
Lees verder