Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 19 december 2020

Fans welkom in Melbourne Park: Australian Open start met ticketverkoop voor toernooi dat op 8 februari van start gaat

HLN
Fans welkom in Melbourne Park: Australian Open start met ticketverkoop voor toernooi dat op 8 februari van start gaat
De Australian Open begint door de coronacrisis op 8 februari, dat is bekend geraakt nadat de WTA de kalender voor volgend seizoen heeft voorgesteld. Het uitstel van het eerste grandslamtoernooi kwam zoals verwacht. Opvallend: er zijn tickets te koop, dus fans zullen wellicht in beperkte mate welkom zijn.
Lees verder

KVO hoeft 2,1 miljoen euro makelaarskosten (voorlopig) niet terug te betalen
Het BAS stelt KV Oostende in het gelijk in een geschil met makelaarskantoren J&S en Starfactory van respectievelijk Patrick De Koster en Didier Frenay. De makelaars eisten via het arbitragehof ruim 2 miljoen euro aan makelaarskosten meteen terug. Maar het BAS heeft nu geoordeeld dat de strafrechtbank zich eerst moet uitspreken over een klacht van de club tegen de makelaars, onder meer inzake valsheid in geschrifte.
Lees verder

Hein is helemaal terug : "Ik wil niet beweren dat niemand onder jullie iets van voetbal kent"
Heeft hij tijdens zijn sabbatical aan introspectie gedaan? Naar wie luisterde hij? "Ik heb vooral geluisterd naar mijn kinderen, en naar mijn vrouw – die hadden evengoed goede analyses." Hein Vanhaezebrouck is twee weken trainer van AA Gent, en de fans durven alweer stiekem te dromen van winst op Club Brugge. Dát is Hein.
Lees verder

Ook de wereldkampioen zit in 2021 met een aflopend contract: AG2R toont interesse in Alaphilippe
AG2R Citroën, het team van Van Avermaet en Naesen, heeft in de Franse pers aangegeven geïnteresseerd te zijn in Julian Alaphilippe (28). Het contract van de wereldkampioen loopt eind 2021 af bij Deceuninck-Quick.Step. "We zullen niet nalaten om ons geluk dan te beproeven", zo liet sterke man Vincent Lavenu optekenen.
Lees verder

Braziliaanse president weigert vaccin Pfizer en BioNTech: "Als je in een kaaiman verandert, is het volgens hen jouw probleem"
De Braziliaanse extreemrechtse president Jair Bolsonaro wil zich niet laten inenten met het vaccin van Pfizer/BioNTech. Dat heeft hij gezegd op een evenement in de stad Porto Seguro. Bolsonaro raakte eerder dit jaar al besmet met het coronavirus.
Lees verder

Albert en Paola wijzigen huwelijkscontract (voor de tweede keer)
Albert (86) en Paola (83) hebben hun huwelijksakte laten aanpassen. Dat blijkt uit het Belgisch Staatsblad. Tot voor kort waren de twee getrouwd volgens een 'scheiding van goederen met beperkte gemeenschap', maar nu kiest het koppel voor een zuivere scheiding van goederen.
Lees verder

Politie legt bedrijfsfeest stil: 30 werknemers feesten met alcohol, deejay en frietkramen
De politie heeft vrijdagnamiddag een bedrijfsfeest stilgelegd in Balen. Dertig werknemers waren er aan het feesten, inclusief alcohol, twee frituurwagens en een deejay.
Lees verder

Hadise breekt met haar geliefde: "Soms werkt het niet"
Het lijkt erop dat Hadise (35) en haar vriend, de Turkse acteur Kaan Yıldırım (33) uit elkaar zijn. Dat maakte de zangeres zelf bekend op sociale media.
Lees verder

Omarmen we August en co in 2021, of wordt 'probleemwolf' een begrip? "Het is simpel. Elk schaap dat niet achter stroomdraad staat, wordt gepakt"
In december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Hét jaar waarin de wolf zijn plaats in onze provincie meer dan ooit opeiste. Noëlla en August deden aan gezinsuitbreiding en plots waren er vier muilen extra te voederen. Vele dode schapen, drie lama's en zelfs een hond later nam Lode Ceyssens (CD&V), burgemeester van Oudsbergen, als eerste de term 'probleemwolf' in de mond. "Om stemmen te ronselen", reageerde Jan Loos van vzw Welkom Wolf. Vraag is dus wat 2021 zal brengen voor de toppredator in het bronsgroen eikenhout.
Lees verder

Dit jaar al 73 doden door woningbranden: "Groot deel veroorzaakt door elektrische toestellen of toestellen die aan het opladen zijn"
Het aantal doden door woningbranden in ons land was in vier jaar tijd nooit zo hoog. Dat meldt VRT NWS. Er vielen dit jaar al 73 dodelijke slachtoffers te betreuren, en dat zijn er twintig meer dan vorig jaar. De oorzaak ligt bij het hogere aantal woningbranden en volgens brandpreventieadviseur Tim Renders spelen elektrische toestellen daarin een steeds belangrijker rol.
Lees verder

Bart De Wever over mogelijke coalitie met Vlaams Belang: "Dan stop ik direct"
In een interview met Humo is N-VA-voorzitter Bart De Wever ongezien hard voor het Vlaams Belang. Als het van hem afhangt is een coalitie met Tom Van Grieken op dit moment uitgesloten. "Zijn stal is vuiler dan ooit."
Lees verder

Willy Sommers kan al 25 jaar terecht bij zijn manager Ilia: "Toen uitlekte dat ik een volwassen dochter had, voelde ik pas wat een goede vriend Ilia voor me was"
Ze gaan samen op reis en ook hun vrouwen zijn vriendinnen: Willy Sommers (68) heeft al 25 jaar Ilia Beyers (54) als manager, en al even lang zijn ze beste vrienden. Ilia doet dan ook veel meer voor de zanger dan enkel zijn carrière behartigen, hij is Willy's grootste klankbord: "Mijn dochter Luna (18) en haar vriendje zijn uit elkaar, ze mag door corona niet naar de les, maar wat zit ze dan op haar kot te doen? Met wie? Over die zorgen kan ik praten met Ilia."
Lees verder

De race om 25.000 euro is halfweg: hoe dure Anderlecht-flop en goedkope toppers de Gouden 11 beheersten
Renderende koopjes, dure flops en onverwachte transfers. De heenronde van de Gouden 11 had het allemaal. Tijd voor een terugblik op de eerste 17 speeldagen van het spel, met opvallende conclusies en lessen.
Lees verder

Vlap heeft een probleem: Tau meteen in basis, Nederlander lijkt nu pas derde in de pikorde
Met slechts een paar trainingen in de benen kreeg Percy Tau meteen een basisplek. Het toont andermaal aan dat Michel Vlap - een man van 8 miljoen - niet in de bovenste schuif ligt.
Lees verder

Zo vader, zo zoon: Tiger en 11-jarige Charlie Woods springen in het oog op familietoernooi met identieke swing
De appel valt niet ver van de boom ten huize Woods. Net als vader Tiger heeft ook Charlie, de 11-jarige zoon , de smaak te pakken. En de gelijkenissen zijn treffend.
Lees verder

Zo vader, zo zoon: Tiger en 11-jarige Charlie Woods springen in het oog op familietoernooi met
De appel valt niet ver van de boom ten huize Woods. Net als vader Tiger heeft ook Charlie, de 11-jarige zoon , de smaak te pakken. En de gelijkenissen zijn treffend.
Lees verder

Nederlandse arbiter mist loepzuivere penalty en gaat stevig door het stof: "Zit er een vlieg in je oog?"
Arbiter Jeroen Manschot is vrijdagavond diep door het stof gegaan in Nederland. Bij een 0-0 stand dacht hij dat NAC-doelman Roy Kortsmit de bal speelde in een duel met FC Volendam-aanvaller Samuele Mulattieri. Na het zien van de beelden wist Manschot echter meer dan genoeg: "Je ziet me er dicht bij staan dus je zou zeggen: joh, wat is dit? Zit er een vlieg in je oog?"
Lees verder

André Rieu pinkte een traantje weg bij terugkijken concerten
André Rieu (71) doet inmiddels al vijftien jaar concerten op 't Vrijthof, maar de zestiende editie kon afgelopen zomer vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Maar het is niets voor hem "om zomaar bij de pakken neer te gaan zitten", zegt de wereldberoemde violist tegen ANP. Daarom komt hij samen met zijn Johann Strauss Orkest met een speciaal onlineconcert, Magical Maastricht, waarin de hoogtepunten van zijn beroemde Vrijthof-concerten voorbij komen.
Lees verder

Een comfy kerst: stijltips van stylist Marieke De Pauw voor een mooie én makkelijke feestoutfit
Feesten en petit comité: dat is wat er ons te wachten staat dit eindejaar. En daar kan je maar beter je mooiste (en meest comfortabele) outfit voor aantrekken. Nood aan inspiratie? Stylist Marieke De Pauw vertelt met welke outfits je het einde van het jaar stralend inzet, zonder in te boeten op comfort.
Lees verder

Football Talk. Fellaini pakt bekerwinst met Shandong Luneng in China - OHL verlengt contract Red Flame
Marouane Fellaini heeft met Shandong Luneng de beker van China veroverd. In de finale haalde Shandong Luneng het met 0-2 van Jiangsu Suning, dat vorige maand zijn eerste titel pakte in de Chinese Super League.
Lees verder