Doorgaan naar hoofdcontent

ETHERPROCES. Vandekerckhove schuldig aan gifmoord: “Ze heeft bekend. Wat wil je nog meer?”

HLN
ETHERPROCES. Vandekerckhove schuldig aan gifmoord: "Ze heeft bekend. Wat wil je nog meer?"
Op het etherproces is er veel en lang gepleit. De burgerlijke partijen vroegen de schuldigverklaring van Ann Vandekerckhove (46) aan moord op haar zoon Ferre (8). Aanklager Bergen zelfs aan gifmoord. Pure symboliek dit laatste, want in de praktijk verandert dat niets. De verdediging bepleitte dat de jury nee zou antwoorden op de schuldvragen over de moord. Volgens meester Anthony Mallego maakte zijn cliënte zich enkel schuldig aan onopzettelijke doding door gebrek aan voorzichtigheid. De jury had daar uiteindelijk geen oor naar.
Lees verder

Amber en Arda uit 'Temptation Island' maken naam van zoontje bekend
Arda Türker (26) en Amber Van Goethem (22) hebben op Instagram de naam van hun zoontje bekendgemaakt. De twee, die elkaar leerden kennen tijdens de opnames van 'Temptation Island', werden donderdagochtend de trotse ouders van hun eerste kindje.
Lees verder

Club en KV Mechelen verliezen nog voor de rust sleutelpion: Lang en Defour geblesseerd naar de kant
Pech voor zowel KV Mechelen als Club Brugge in hun onderlinge confrontatie. In een tijdsspanne van een minuut tijd gingen Noa Lang en Steven Defour geblesseerd op de grond zitten. Beide spelers moesten nog voor de rust vervangen worden.
Lees verder

'Star Wars'-acteur Jeremy Bulloch overleden op 75-jarige leeftijd
De Britse acteur Jeremy Bulloch is donderdag op 75-jarige leeftijd overleden. De man is vooral bekend van z'n rol als premiejager Boba Fett in de originele 'Star Wars'-trilogie.
Lees verder

Diatta en Okereke duwen geplaagd KV Mechelen nog wat dieper in de miserie
Voor wie er nog moest aan twijfelen: Club Brugge heeft de juiste vorm weer helemaal beet. Ook op verplaatsing bij een stug KV Mechelen werd souverein gewonnen (0-3), waardoor Clement en de zijnen voorlopig vijf punten voorsprong hebben op Racing Genk.
Lees verder

Muzikant verklapt: "Adele is nieuwe muziek aan het opnemen"
Fans van Adele (32) kunnen een gat in de lucht springen. De zangeres heeft onlangs eindelijk nieuwe muziek opgenomen. Dat heeft muzikant Matt Chamberlain (53) verklapt in 'The Eddie Trunk Podcast'.
Lees verder

Vlieghe: "Mensen zijn het risicogevoel wat kwijt"
"Ik ervaar dat mensen het risicogevoel wat kwijt zijn", dat verklaarde infectiologe Erika Vlieghe (UA), voorzitter van de Groep van Expert voor de Managementstrategie van Covid-19 (GEMS), in De Afspraak daags voor het Overlegcomité. De daling van het aantal coronabesmettingen is gestopt, wat Vlieghe en andere virologen zenuwachtig maakt.
Lees verder

ETHERPROCES. Ann Vandekerckhove schuldig aan gifmoord op zoontje Ferre
De volksjury heeft Ann Vandekerckhove schuldig bevonden aan de gifmoord op haar zoontje Ferre Dewerchin.
Lees verder

Het is gebeurd: deze vrouw volgt Lieven Scheire op als 'Slimste Mens Ter Wereld'
Catherine Van Eylen (49) is de nieuwe 'Slimste Mens Ter Wereld'. Het VRT-sportanker versloeg in een spannende finale actrice en recordhoudster Ella Leyers (32). Ze is de eerste vrouw die tien jaar na VRT-journaliste Linda De Win (64) de quiz van Erik Van Looy nog eens kan winnen. Delphine Lecompte (42) miste door een stomme fout in de filmpjesronde een mogelijke finaleplaats.
Lees verder

INTERVIEW. De winnares van de 'Slimste mens ter wereld': "Vraag me rond Pasen niet meer naar de hits van Justin Bieber"
Kudo's aan Catherine Van Eylen (49). Als één bezigheid haar door de voorbije lockdown geloodst heeft, dan is het wel: blokken voor 'De Slimste Mens Ter Wereld'. In tien afleveringen strooide het VRT-sportanker met jaartallen en geschiedkundige weetjes als waren het sporttermen en leerde we de vrouw beter kennen dan na 15 jaar op het scherm. "Maar vraag me rond Pasen niet meer naar de hits van Justin Bieber."
Lees verder

Matchwinnaar Diatta: "Dit is waarom we elke dag zo hard werken"
Krépin Diatta gaf na de 0-3-zege bij KV Mechelen toe dat niet hij, maar wel Onur Kaya de bal het laatst had geraakt bij de 0-1. "Ik scoorde één keer. Die andere goal was een eigen doelpunt onder druk van mij. Het is nu belangrijk om zo verder te doen. Dat ik topschutter ben van de ploeg? Het is altijd goed om te scoren, maar het belangrijkste is de ploeg. Ik geloof in de jongens en we werken hard voor elkaar. Ik miste in de eerste helft nog een dikke kans, dus ik zei tegen mezelf dat ik er alles moest aan doen om toch nog voor de overwinning te zorgen. Maar ik ben in vorm. Dit is waarom we elke dag zo hard werken. Ik ben heel blij, we hebben een goeie ploeg met hoge ambities. We willen zijn waar we vorig seizoen geëindigd zijn, het team is het allerbelangrijkste."
Lees verder

Onze man ziet Club weer verder weglopen: "Willen de heren uit Genk het de komende weken alsjeblieft een beetje spannend houden?"
Wie houdt de landskampioen de komende weken bij? Nu Club geen doelpunten meer slikt en de individuele klasse weer veelvuldiger komt bovendrijven, gaat het plots snel: 16 op 18. Aan Hein en AA Gent om zondag de trein te proberen stoppen.
Lees verder

Clement tevreden na vlotte zege bij KV Mechelen: "Ook over de manier waarop"
Philippe Clement was uiteraard een tevreden coach na de 0-3-zege van Club op bezoek bij KV Mechelen. Clement zag z'n ploeg goed voetballen en weinig weggeven: "Als trainer kan je niet meer vragen dan wat mijn spelers vandaag gebracht hebben." Clement gaf ook een update omtrent de blessure van Noa Lang, die op het eerste gezicht niet al te ernstig is.
Lees verder

Anderlecht wint met tien en Antwerp verliest opnieuw: de hoogtepunten van de 17de speeldag in de Jupiler Pro League
De 17de speeldag leverde weer meer dan voldoende stof tot napraten op. Anderlecht won met tien van Oostende, Antwerp verloor alwéér en Gent lijkt met zes op zes onder stoom te komen. Bekijk hieronder de samenvattingen van alle wedstrijden.
Lees verder

Martine Tanghe: "Toen de skiërs vertrokken, dacht ik: 'komt dat wel goed?'"
Een kleine twintig dagen na haar laatste nieuwsuitzending met meer dan twee miljoen kijkers, heeft de pas gepensioneerde Martine Tanghe mee aangeschoven aan tafel bij De Afspraak. Het nieuwsanker op rust sprak het het jaaroverzicht van de VRT-nieuwsdienst in.
Lees verder

LIVE. Biden test negatief - Kenniscentrum trekt lessen over beheer van toestroom ziekenhuizen uit eerste golf
Het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen blijft stijgen. Daarnaast neemt die stijging steeds sneller toe. Het aantal afgenomen tests is de afgelopen dagen echter ook gevoelig gestegen: in de periode van 7 tot 13 december werden 12 procent meer tests uitgevoerd dan de week ervoor. Wat testbeleid betreft, moeten Brussel en Wallonië volgens biostatisticus Geert Molenberghs een tandje bijsteken: uit de cijfers blijkt immers dat het aantal testen per 100.000 inwoners een pak hoger ligt in Vlaanderen dan in de rest van het land. Volg alle nieuws over Covid-19 in dit liveblog.
Lees verder

Microsoft ook slachtoffer van buitenlandse hackers
Na verschillende overheidsinstanties is ook de Amerikaanse ICT-reus Microsoft het slachtoffer geworden van buitenlandse, waarschijnlijk Russische hackers. Het softwarebedrijf maakt ook gebruik van de kwetsbare netwerksoftware van het bedrijf SolarWinds.
Lees verder

Ook Amerikaans atoomagentschap slachtoffer van cyberaanval
Hackers zijn erin geslaagd binnen te dringen in het het netwerk van de Amerikaanse dienst die verantwoordelijk is voor de voorraad atoomwapens van het land. Volgens het magazine Politico is de National Nuclear Security Administration (NNSA) van het ministerie van Energie slachtoffer geworden van de hackers die de afgelopen dagen ook bij zeker vijf andere Amerikaanse overheidsinstanties binnendrongen.
Lees verder

Oud-medewerkers bekend Frans themapark: "Showdieren stelselmatig mishandeld"
Vier ex-medewerkers van een bekend themapark in Frankrijk doen felle uitspraken over het welzijn van de dieren aldaar. Medewerkers van Puy du Fou, waar dagelijks 'historische spektakelshows' plaatsvinden, zouden de dieren mishandelen.
Lees verder

Kamer keurt bijgeschaafde bijkluswet voor sportclubs goed
De plenaire Kamer heeft deze nacht na een zitting van 40 uur een tijdelijke regeling goedgekeurd die het mogelijk maakt om ook in 2021 tot 6.000 euro per jaar bij te verdienen als verenigingswerker in een sportclub. Die regeling moest nog voor eind dit jaar rond zijn nadat het Grondwettelijk Hof een eerdere versie van de bijkluswet had vernietigd. Ze kreeg 96 stemmen voor, 12 tegen en 30 onthoudingen.
Lees verder