Doorgaan naar hoofdcontent

Einde verhaal voor Krmencik bij Club? “Voorlopig toont hij niet het verwachte rendement”

HLN
Einde verhaal voor Krmencik bij Club? "Voorlopig toont hij niet het verwachte rendement"
Amper uitgevierd na de mooie zege op de Bosuil wacht Club Brugge een nieuwe trip richting Antwerps grondgebied. In Mechelen hoopt blauw-zwart de lijn door te trekken: "Hun spelniveau is beter dan vorig seizoen, dus we zullen 'vollenbak' gas moeten geven", beseft Philippe Clement, die ook aangaf dat Krmencik op weg is naar de uitgang.
Lees verder

Zorgen in Europees Parlement om toepassing nieuw rechtsstaatmechanisme
Verschillende fracties in het Europees Parlement tonen zich bezorgd om het nieuwe rechtsstaatmechanisme, waarmee lidstaten die de rechtsstaat met de voeten treden financieel gestraft kunnen worden als ze de correcte besteding van Europees geld hinderen. Niet het mechanisme zelf wordt problematisch genoemd, wel het mogelijke uitstel voor de start van de eerste procedures. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen ontkende de aantijgingen met klem.
Lees verder

Nederland scherpt regels voor winkels tijdens lockdown aan
De Nederlandse regering scherpt de regels voor winkels tijdens de lockdown van de komende weken verder aan. Alleen winkels die minstens 70 procent van hun omzet halen uit artikelen voor levensonderhoud (zoals eten en drinken), drogisterij, schoonmaak, persoonlijke verzorging en diervoeding mogen openblijven. Bij de verzorgingsproducten tellen cosmetica en parfums niet mee.
Lees verder

Online verkoop kerstkaarten boomt: "Corona heeft onze drang naar iets tastbaar in een stroomversnelling gebracht"
Ook al zullen we deze kerstperiode minder talrijk dan gewoonlijk doorbrengen, op papier lijken we meer verbonden dan ooit: de vraag naar kerstkaarten op webshops gaat door het dak. Niet onlogisch volgens trendwatcher Herman Konings. "De gezelligheid van de feestdagen reduceert zich nu bijna tot zo'n kerstkaart."
Lees verder

Online verkoop kerstkaarten boomt: "Gezelligheid van feestdagen reduceert zich nu bijna tot zo'n kerstkaart"
Ook al zullen we deze kerstperiode minder talrijk dan gewoonlijk doorbrengen, op papier lijken we meer verbonden dan ooit: de vraag naar kerstkaarten op webshops gaat door het dak. Niet onlogisch volgens trendwatcher Herman Konings: "Corona heeft onze drang naar iets tastbaar in een stroomversnelling gebracht."
Lees verder

Luchtvervuiling droeg bij aan overlijden van Londens meisje, oordeelt Britse rechtbank
Een Britse rechter heeft woensdag beslist dat luchtvervuiling een rol heeft gespeeld bij het overlijden van een negenjarig meisje in Londen. Het is voor het eerst dat het Britse gerecht een concreet sterfgeval aan luchtvervuiling koppelt.
Lees verder

LIVE. Volg de tweede dag van het WK darts op de voet
Vanaf morgen zendt VTM4 het WK darts uit. Op de eerste landgenoot (Mike De Decker) is het nog wachten tot morgen, maar op deze pagina volgt u de wedstrijden van de tweede dag op de voet.
Lees verder

Moskou vindt Bellingcat-onderzoek rond vergiftiging Navalny "grappig"
Sergej Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, heeft het Bellingcat-onderzoek naar de vergiftiging van Kremlin-criticus Aleksej Navalny van de hand gedaan als "grappig". In dat onderzoek wordt de Russische geheime dienst FSB beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de vergiftiging.
Lees verder

Waarom toptalent Cian Uijtdebroeks BORA-hansgrohe verkoos boven Deceuninck-Quick.Step
België ziet zijn wielertalenten uitzwermen naar het buitenland. Na Ilan Van Wilder en Henri Vandenabeele (Sunweb) nu ook Cian Uijtdebroeks. De 17-jarige student Latijn-Wiskunde uit Hannuit voltooit zijn juniorentijd in de kweekvijver van BORA-Hansgrohe en wordt vanaf 2022 ploegmaat van Peter Sagan in het WorldTourteam. "Ik koos voor een ploeg met de beste doorgroeimogelijkheden, waarin ik me zo goed mogelijk verder kan ontwikkelen."
Lees verder

"Hij verminkte z'n slachtoffers tot ze bijna onherkenbaar waren": Netflix toont gruwelijke moorden van 'Yorkshire Ripper' in nieuwe docureeks
Fans van true crime-docureeksen worden deze week opnieuw op hun wenken bediend door Netflix. De streamingdienst lanceert op 16 december namelijk 'The Ripper', een vierdelige serie over de misdaden van de Britse seriemoordenaar Peter Sutcliffe. De man, die in de pers omgedoopt werd tot 'The Yorkshire Ripper', vermoordde en verminkte tussen 1975 en 1980 minstens 13 vrouwen tussen 16 en 42 jaar oud. Jarenlang slaagde hij erin om de politie te misleiden, tot een valse nummerplaat en een fout ingeschatte plasbeurt hem in 1981 de das omdeden.
Lees verder

Corona leidt tot omwenteling in uw vertrouwde winkelstraat
Uw vertrouwde winkelstraat zal er straks niet meer hetzelfde uitzien. Corona is de katalysator voor een snel wijzigend retaillandschap. Vooral de klassieke shoppingcentra krijgen het straks lastig.
Lees verder

Trage geuren en cocktails in een flesje: dit zijn de nieuwste trends uit de parfumerie
Parfum als kerstcadeau is de ultieme klassieker. Om te vermijden dat keuzestress de kop opsteekt, vertelt beautyredactrice Sophie wat de nieuwste trends en de meest betoverende geuren van het moment zijn, goed voor een dosis flessengeluk. Ze geeft ook tips om er zo lang mogelijk van te genieten. "Je kan plaatselijk wat vaseline deppen op de plekken waar je parfum verstuift. Dat houdt de geurmoleculen langer vast."
Lees verder

Zag je ooit een huis met zo'n gekke vorm? Dit lijkt wel een kronkelende insect!
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een woning in Japan.
Lees verder

Matrassen vanaf 1 januari gratis ingezameld op containerparken
Vanaf 1 januari 2021 kan je je afgedankte matras gratis inleveren op het recyclagepark. Het is een rechtstreeks gevolg van de producentenverantwoordelijkheid. Een goede zaak, vindt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Wie nog kan wachten met de inlevering doet dat wel best na 1 juli 2021, dan worden de matrassen ook overal gerecycleerd.
Lees verder

De Zeven Vragen aan Tom Van Grieken: stel hier jouw vraag aan de voorzitter van Vlaams Belang
Zaterdag zie je op HLN opnieuw een aflevering van ons online programma De Zeven Vragen. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Tom Van Grieken, de voorzitter van Vlaams Belang. En jij kan zelf ook een vraag inzenden.
Lees verder

Oud-ambassadeur Vaticaan in Parijs veroordeeld voor seksuele agressie
De vroegere ambassadeur van het Vaticaan in Frankrijk, Luigi Ventura, is woensdag in Parijs veroordeeld tot acht maanden cel met uitstel. Hij krijgt die straf wegens "seksuele agressie" bij verschillende mannen, tijdens het uitoefenen van zijn diplomatieke functie in 2018 en 2019.
Lees verder

Na commotie om politiecontrole met drones op oudjaar: "We doen dit al negen jaar"
Vorige week kondigde politiezone CARMA in Genk aan drones te zullen inzetten bij de controle inzake overlast en de coronamaatregelen. Dat leidde tot héél wat ophef, maar de politiezone reageert nu op die commotie. "We doen dit al jaren, en alles is wettelijk", klinkt het in een persbericht.
Lees verder

Europees Parlement maakt voor België 245 miljoen euro aan regionale herstelfondsen vrij
Een grote meerderheid van de leden van het Europees Parlement heeft React-EU goedgekeurd, een pakket van 47,5 miljard euro om de Europese regio's te helpen de directe impact van de coronacrisis te verlichten. Voor België wordt in 2021 een bedrag van 245 miljoen euro opzijgezet.
Lees verder

Twee Canadezen mogen naar de maan vliegen
Canada gaat de Verenigde Staten helpen bij de nieuwe ruimtevluchten naar de maan. In ruil daarvoor mogen twee Canadezen mee aan boord. Daarmee wordt Canada het tweede land ooit, na de VS, waarvan een inwoner richting de maan gaat. De ruimtevaartorganisaties van de twee landen, NASA en CSA-ASC, hebben hun samenwerking woensdag naar buiten gebracht.
Lees verder

Chinese maansonde Chang'e-5 maakt zich op voor landing op de aarde
De Chinese maanverkenner Chang'e-5 maakt zich op om morgen/donderdag te landen op onze planeet. Het Chinese ruimtevaartbureau CNSA meldt dat alles voorlopig goed verloopt. Chang'e 5 landde begin deze maand op de maan om er stenen en ander bodemmateriaal te verzamelen. Twee dagen later steeg de sonde, met twee kilo maanstalen aan boord, weer op en begon de verkenner aan de terugreis.
Lees verder