Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 26 december 2020

Doelman met beste traptechniek ooit doet in 2023 gooi naar presidentschap Paraguay

Doelman met beste traptechniek ooit doet in 2023 gooi naar presidentschap Paraguay

José Luis Chilavert doet bij de volgende verkiezingen in Paraguay (in 2023) een gooi naar het presidentschap. Dat heeft de ondertussen 55-jarige legendarische ex-doelman gemeld.

Lees verder

Twee kerstfeestjes onderbroken, verder rustige kerstavond in Brussel

In de verschillende Brusselse politiezones is het een rustige kerstavond gebleken en waren er zo goed als geen interventies te noteren voor overlast. Enkel in de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene werden twee kerstfeestjes onderbroken, waar te veel personen aanwezig waren.

Lees verder

Duitser Rolf Aldag wordt ploegleider bij team van Dylan Teuns

De Duitse oud-wielrenner Rolf Aldag wordt ploegleider bij Team Bahrain, de ploeg van Dylan Teuns. Aldag werkte dit jaar bij de vrouwenploeg Canyon-SRAM. De 52-jarige Duitser reed zelf jarenlang voor de Duitse Telekom-ploeg.

Lees verder

Kylian Mbappé bedankt coach Tuchel: "Niemand zal uw passage hier vergeten"

Kylian Mbappé heeft op Instagram zijn coach bij Paris Saint-Germain Thomas Tuchel al bedankt voor zijn passage bij de Franse topclub. PSG heeft echter nog niet officieel meegedeeld dat de Duitser is ontslagen.

Lees verder

KV Mechelen-coach Wouter Vrancken mist ook duel met Moeskroen als gevolg van corona

KV Mechelen-coach Wouter Vrancken zal zondag nog niet op de bank zitten in de thuismatch tegen Excel Moeskroen op de 19de speeldag in de Jupiler Pro League. De donderdag afgenomen COVID-19-test bij de T1 van Malinwa bleek nog steeds positief. Er zijn geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

Lees verder

Ex-Genkenaar Sander Berge beleeft barre tijden: troosteloos laatste en vier maanden out met blessure

Sander Berge (ex-Genk) ligt vier maanden in de lappenmand. De Noorse middenvelder is geopereerd aan een pees in zijn linkerbeen. "Dit is een enorme tegenslag", zo reageerde Chris Wilder, coach van de ronde lantaarn in de Premier League.

Lees verder

Witte kerst in de Hoge Venen

In de Hoge Venen ligt genoeg sneeuw om van 'een witte kerst' te spreken. De sneeuwbuien zijn nog niet voorbij, ook vrijdagnamiddag kleurt het zuiden van het land nog witter. In Vlaanderen blijft het licht wisselvallig met lokale buien van regen of eventueel smeltende sneeuw.

Lees verder

Hoopgevende coronacijfers, maar verschillen per regio groot: 'Heel voorzichtig zijn'

De hoopgevende evolutie van de coronacijfers in ons land zet zich door. Het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen stagneert, terwijl de andere tellers dalen. 'De curve staat stil en dat is goed nieuws', zegt biostatisticus Geert Molenberghs. Hij verwacht dat morgen of de komende dagen de algemene daling ingezet wordt, al zijn er wel regio's waar de cijfers nog zorgwekkend zijn.

Lees verder

Ploegmaats Kevin De Bruyne leggen positieve coronatest af bij Manchester City en missen drie wedstrijden

Manchester City heeft aangekondigd dat aanvaller Gabriel Jesus en verdediger Kyle Walker positief hebben getest op het coronavirus. Ook twee stafleden zijn besmet, zo meldt de club van Kevin De Bruyne.

Lees verder

Voorlopig geen roamingkosten voor reizigers naar VK

Als de Britten op 1 januari de Europese Unie definitief verlaten, zullen drie Belgische telecomoperatoren (Proximus, Orange en Telenet) geen extra roamingkosten aanrekenen voor Belgische reizigers in het Verenigd Koninkrijk. Dat bevestigen ze vrijdag. Hoe lang deze maatregel zal gelden, is niet bekend.

Lees verder

Jupiler Pro League verandert heel even van naam en wordt Younited Pro League op kerstspeeldag

Tijdens de kerstspeeldag verandert de Jupiler Pro League van naam. De competitie heet dan de Younited Pro League. Hiermee wil de Pro League het werk van haar sociale partner Younited Belgium in de spotlights zetten.

Lees verder

Brexit-deal 'opsteker' voor zuivelindustrie: 'hadden we er niet bij kunnen nemen'

De Belgische zuivelindustrie reageert opgelucht op het handelsakkoord dat de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk donderdag hebben bereikt. Door de deal ontsnapt de sector aan het scenario waarbij hoge uitvoerheffingen de export zouden bemoeilijken. 'Dat hadden we er echt niet bij kunnen nemen.'

Lees verder

Geen bezoek tot na Nieuwjaar in AZ Sint-Lucas Brugge: 'Virus kwam zo goed als zeker binnen via bezoekers'

Het AZ Sint-Lucas Brugge last een tijdelijk bezoekverbod in, nadat bezoekers waarschijnlijk corona hebben binnengebracht op meerdere afdelingen.

Lees verder

Burgemeester trapt bijna in val Whatsapp-oplichters

De burgemeester van Zoutleeuw, Boudewijn Herbots (CD&V), is op het nippertje ontsnapt aan oplichting via WhatsApp.

Lees verder

Paus doet Urbi et Orbi-zegen digitaal

Paus Franciscus heeft zijn traditionele kerstboodschap vanwege de coronacrisis voor het eerst digitaal gedaan. Hij vroeg het coronavaccin voor iedereen toegankelijk te maken, en zeker voor de meest kwetsbaren.

Lees verder

Ook Queen Elizabeth viert Kerstmis zonder haar familie

De Britse Queen Elizabeth (94) geeft het goede voorbeeld: zij viert Kerstmis vandaag met haar man Philip (99), maar zonder de rest van de koninklijke familie.

Lees verder

Komen de 'roaring twenties' terug na de coronapandemie?

De vaccins komen eraan, nog even doorbijten en we krijgen corona klein. En dan? Dan staan we voor een soort 'roaring twenties' waarbij mensen meer sociale contacten gaan zoeken. Dat voorspelt toch de Amerikaanse socioloog en epidemioloog Nicholas Christakis.

Lees verder

Russische historicus krijgt twaalf jaar cel voor moord op jonge minnares

Een Russische rechtbank heeft een prominente historicus veroordeeld tot 12,5 jaar cel omdat hij zijn jonge minnares heeft vermoord.

Lees verder

Dader moord op zorgjuf laat afdruk achter van zeldzame schoen

De politie hoopt dat een paar orthopedische schoenen een doorbraak kunnen betekenen in het onderzoek naar de mysterieuze moord op zorgjuf Mieke Verlinden (59).

Lees verder

Hier werden kerstfeestjes stilgelegd of coronaboetes uitgedeeld

De politie heeft er een relatief rustige kerstavond opzitten. Dat blijkt uit een rondvraag bij meerdere politiezones. Er moesten wel enkele illegale kerst- en verjaardagsfeestjes opgerold worden.

Lees verder

Sint, gros bewoners en personeel met zelfde stam besmet

De genetische analyse toont dat er superverspreiding gemoeid was met de uitbraak in het rusthuis Hemelrijck in Mol. De rol van de hulpsint blijft onduidelijk.

Lees verder

Enorme explosie in stadscentrum Nashville, politie gaat uit van 'opzettelijke daad'

In het centrum van de stad Nashville in de Amerikaanse staat Tennessee heeft zich vrijdagochtend omstreeks 6.30 uur (plaatselijke tijd) een zware explosie voorgedaan.

Lees verder

België repatrieert 9-jarige jongen uit Syrië

Voor de eerste keer is een kind, zoon van een IS-moeder, zonder moeder uit Syrië naar België gerepatrieerd.

Lees verder

De nachtmerrie is vermeden, maar een droom is het niet

Boris Johnson claimt dat de Brexit-deal voor de Britten een grote overwinning is. Hij haalt slagen thuis, maar er zijn ook gaten te schieten in zijn soevereiniteitsretoriek.

Lees verder

O, heerlijke jeugdige vervelendheid

Elk jaar denken schrijvers op vraag van 'De Standaard' diep na over hun wereld en hun tijdgenoten. Het resultaat van deze opdracht is een weloverwogen beschouwing die tussen kerst en nieuwjaar in de krant verschijnt, én via de podcast van De Standaard ook te beluisteren is.

Lees verder

2020, een jaar om snel en nooit te vergeten

Nooit gedacht dat een pandemie de Westerse wereld op slot zou zetten, Frank Vandenbroucke weer minister zou worden, men op tien maanden een vaccin zou ontwikkelen, koning Albert Delphine op de koffie zou vragen en dat Marieke Lucas Rijneveld de International Booker Prize zou winnen. Terugblik op een jaar om snel en nooit te vergeten

Lees verder

... boekhandelaar een essentieel beroep zou zijn
nooit gedacht dat ...
Lees verder

Kerstessay Michael Van Peel (1/5)

Elk jaar denken schrijvers op vraag van De Standaard diep na over hun wereld en hun tijdgenoten. Het resultaat van deze opdracht is een weloverwogen beschouwing die tussen kerst en Nieuwjaar in de krant verschijnt, én via de podcast van De Standaard ook te beluisteren is.

Lees verder

… we een jaar lang niet zouden dansen
nooit gedacht dat ...
Lees verder

… Harry en Meghan 'halfroyals' zouden worden
nooit gedacht dat ...
Lees verder

… de stoep zo gezellig kon zijn
nooit gedacht dat ...
Lees verder

... de liefde beboet zou worden
nooit gedacht dat ...
Lees verder

Welk product drukte zijn stempel op het voorbije jaar? Stem op het Product van 2020
Dit jaar werd er wekenlang geschreven over mondmaskers, VW ID3, Vinted, Tiktok en videocalls. Welk van die producten drukte het hardst zijn stempel op dit jaar? Stem mee van 26 tem 31 december.
Lees verder

Boekentips. Het beste van 2020

Welke boeken van dit barre jaar 2020 zetten we op een piëdestal? 56 redacteurs en medewerkers van DSL bieden een karrenvracht tips, voor het geval u straks niet weet wat te lezen. Dit kunnen we alvast verklappen: De jaren van Annie Ernaux en Hamnet van Maggie O'Farrell worden meer dan een keer als beste boek genoemd, maar ook Chris De Stoop (Het boek Daniel) en Marieke Lucas Rijneveld (Mijn lieve gunsteling) hebben aanhangers.

Lees verder

Ongehoord. 'Mijn moeder zei: "Nou, lekkere boel, Mark"'
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

Gemiddelde aantal nieuwe besmettingen daalt opnieuw

Het gemiddelde aantal coronabesmettingen daalt opnieuw, zo blijkt zaterdagochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Tot en met woensdag was er nog een stijging van het aantal nieuwe besmettingen.

Lees verder

Hoe Donald Trump dit jaar de wereld opnieuw verbijsterde

In 2016 verrast Donald Trump vriend en vijand: niet Hillary Clinton, maar hijzelf wordt de nieuwe president van de VS. Wat volgt, zijn vier zeer opmerkelijke jaren. We doken in het archief en maakten een selectie uit zijn meest opmerkelijke moment van 2020. Eén ding is duidelijk: hij heeft de boel goed op stelten gezet.

Lees verder

Boeing 737 Max van Air Canada omgeleid door motorproblemen

Een Boeing Co 737-8 Max van Air Canada die op weg was van Arizona naar Montreal moest worden omgeleid nadat het toestel problemen met de motor ervaarde. Er waren geen passagiers aan boord.

Lees verder

NBA: herstelde Kevin Durant maakt knappe comeback bij Brooklyn Nets

Kevin Durant, die omwille van een zware blessure meer dan een jaar in de lappenmand lag, maakt bij Brooklyn Nets een knappe comeback.

Lees verder