Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 31 december 2020

Dodentol in woonzorgcentrum stijgt tot 26 na sintbezoek, directie geeft gebrekkige communicatie toe

HLN
Dodentol in woonzorgcentrum stijgt tot 26 na sintbezoek, directie geeft gebrekkige communicatie toe
De dodental in het Molse woonzorgcentrum Hemelrijck is opgelopen tot 26. De uitbraak van het coronavirus is mogelijk te wijten aan het bezoek van een hulpsint begin december. De directie geeft in een bericht ook mee dat de communicatie niet vlekkeloos is verlopen de laatste tijd. "Gelukkig zijn er steeds meer bewoners aan de beterhand", klinkt het. Nabestaanden overwegen wel nog altijd klacht in te dienen.
Lees verder

Vriendin van Warner tipte politie dat hij bommen aan het maken was in zijn camper
De politie kreeg vorig jaar al een tip over een mogelijke dreiging van de 'bommenmaker van Nashville'. De vriendin van de man die zijn camper op eerste kerstdag opblies, had de politie op 21 augustus 2019 verteld dat hij bommen aan het maken was in zijn camper. De politie gaf het bewuste rapport vrij nadat meerdere media er wat over gemeld hadden.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Kwartfinales niet meteen in zicht: Van den Bergh kijkt tegen 2-0-achterstand aan
Het is weer tijd voor 'Dancing Dimi'. Vanavond, als laatste match van de avondsessie, speelt Dimitri Van den Bergh (PDC 9) zijn achtste finale tegen Dave Chisnall (PDC 8). "Als ik mijn A-game opnieuw kan bovenhalen en vooral op mezelf focus, dan sta ik straks in de volgende ronde." Mis op HLN.be niets van het spektakel, op VTM 4 kijkt u LIVE naar elke wedstrijd!
Lees verder

Wat een jaareinde voor STVV dat dankzij 1-0-zege tegen Beerschot opmars verder zet met 9 op 9
Wat een jaareinde voor Sint-Truiden! De Kanaries pakten in de laatste match van 2020 hun derde opeenvolgende zege en zijn nu weer (even?) weg van een degradatieplaats. Voor Beerschot was de maand december - met nul op twaalf - er duidelijk te veel aan.
Lees verder

LIVE. Daar is Hazard! Trekt hij Real nog over de streep tegen Elche?
• Speeldag 16 La Liga
Lees verder

'Het Rad'-kandidate wint 240 kilogram ajuinen
Bij 'Het Rad' gaan de kandidaten al eens met een bijzondere prijs naar huis. De Limburgse Cindy Dekens won woensdagavond bijvoorbeeld 240 kilogram ajuinen. Als daar maar geen tranen van komen.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Van den Bergh pakt set terug en moet er nóg drie op een rij winnen voor plaats in kwartfinales
Het is weer tijd voor 'Dancing Dimi'. Vanavond, als laatste match van de avondsessie, speelt Dimitri Van den Bergh (PDC 9) zijn achtste finale tegen Dave Chisnall (PDC 8). "Als ik mijn A-game opnieuw kan bovenhalen en vooral op mezelf focus, dan sta ik straks in de volgende ronde." Mis op HLN.be niets van het spektakel, op VTM 4 kijkt u LIVE naar elke wedstrijd!
Lees verder

Amerikaanse beleggers trekken zich op aan vaccinnieuws: Dow Jones bereikt hoogste slotstand ooit
De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met winsten gesloten. Voor de toonaangevende Dow-Jonesindex zat er zelfs een hoogste slotstand ooit in.
Lees verder

Club Brugge blikt in eigen radioshow terug op 'speciaal' 2020 en kijkt optimistisch vooruit: "Eerste spadesteek nieuw stadion wellicht begin 2022"
Club Brugge liet zijn fans vanavond smullen van een eigen radioshow. Enkele clubtenoren blikten terug op het door corona verstoorde maar sportief sterke jaar en zij orakelden richting 2021: "Ik zou de Gouden Schoen geven aan Simon Mignolet", aldus Hans Vanaken. Voorzitter Bart Verhaeghe gaf een update over de plannen van het nieuwe stadion: "De derde keer moet de goede keer zijn."
Lees verder

Van den Bergh uitgeschakeld op WK darts: fenomenale Chisnall stuurt Belg huiswaarts na hoogstaande partij
Dimitri Van den Bergh (PDC 9) is uitgeschakeld op het WK darts. Onze 26-jarige landgenoot en outsider voor de wereldtitel botste na een hoogstaande match op David Chisnall, die één plek hoger gerangschikt staat. Na een 0-3-achterstand keerde Dancing Dimi terug tot 2-3, maar Chisnall maakte het nadien af: 2-4. Zo sneuvelt de laatste Belg in Londen.
Lees verder

Hazard maakt wederoptreden bij Real, al is het vooral weer Courtois die in het oog springt bij gelijkspel tegen Elche
Eden Hazard is weer voetballer. Zinédine Zidane had de Rode Duivel speeltijd beloofd tegen Elche en hield woord. Hazard viel een kwartier voor tijd in. Courtois wendde in het slot nog een nederlaag af.
Lees verder

Drie Nederlands opgepakt voor grootschalige fraude via Whatsapp
De Nederlandse politie heeft drie mannen aangehouden voor het bestelen van vermoedelijk een groot aantal mensen via WhatsAppfraude. De verdachten uit Rotterdam en omgeving zouden daarbij minimaal tien telefoons en per telefoon vele verschillende simkaarten hebben gebruikt.
Lees verder

Palestijnse top-dj in de cel omdat ze technoset speelde op 'begraafplaats Mozes'
Een belangrijke heilige plek in Palestina was afgelopen weekend het decor van een urenlange technorave. Het omstreden feest leidt tot grote verontwaardiging in het land. Een vooraanstaande vrouwelijke dj is opgepakt op verdenking van de organisatie van het evenement. Moslims geloven dat het graf van Mozes zich bevindt in het heiligdom Nabi Musa.
Lees verder

Football Talk. Christian Brüls naar STVV - Liverpool blijft steken op 0-0-draw - Carrasco weer beslissend bij Atlético
Christian Brüls, momenteel aan de slag bij Westerlo, is op weg naar STVV. Voor de De 31-jarige middenvelder met een verleden bij onder meer Eupen, Standard en Gent is het een terugkeer op het hoogste niveau. Brüls moet het voetballend vermogen op het Truiense middenveld vergroten. Hij kan zowel op de 10 als op de linkerflank aardig uit de voeten. Maes had al na één week STVV aangegeven dat een ervaren nummer 10 een prioriteit was. Hij wordt op zijn wenken bediend. (FKS)
Lees verder

LIVE. Kinderen op reis mogen week niet naar school - Vandenbroucke: "Goede maatregelen worden vaak een beetje te laat genomen"
Het Overlegcomité heeft besloten dat er strengere regels komen voor Belgen die terugkeren uit het buitenland. Voortaan is quarantaine verplicht na een verblijf van meer dan 48 uur in een rode zone, en wordt een coronatest verplicht op dag één en dag zeven na terugkeer. Voorts komen er ook extra controles op deze maatregelen. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

Code geel: KMI waarschuwt voor gladde wegen vannacht
Het KMI waarschuwt voor gladde wegen. De zogenaamde 'code geel' geldt woensdagnacht in Wallonië, Brussel en Vlaams-Brabant en breidt zich tijdens oudejaarsavond en nacht uit tot het hele land.
Lees verder

Boris Johnson ondertekent brexit-handelsakkoord, Brits Lager- en Hogerhuis keuren deal goed
Het Britse Hogerhuis heeft groen licht gegeven voor de handelsovereenkomst tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie die vorige week na lang onderhandelen werd gesloten. Eerder op woensdag stemde ook het Lagerhuis al met grote meerderheid in met de brexitdeal. Zowel het Schotse parlement als dat van Noord-Ierland hebben het verdrag woensdag echter afgewezen.
Lees verder

Emotionele Merkel: "2020 het moeilijkste jaar als kanselier"
Duitsland zal ook volgend jaar nog te lijden hebben onder de coronacrisis. Dat zegt Angela Merkel in haar laatste nieuwjaarsboodschap als bondskanselier. Ze bedankt de Duitsers die de coronamaatregelen volgen en haalde uit naar de antilockdownbeweging.
Lees verder

Britse koningin Elizabeth geeft zegen aan brexitdeal
In het Verenigd Koninkrijk heeft koningin Elizabeth de brexitdeal bekrachtigd, waardoor die nu Britse wet is geworden. Eerder op woensdag hadden het Britse Lagerhuis en het Hogerhuis het net voor Kerstmis beklonken handelsakkoord tussen het VK en de EU goedgekeurd. Zowel het Schotse parlement als dat van Noord-Ierland hebben het verdrag woensdag echter afgewezen.
Lees verder

Vlaamse filosofe Alicja Gescinska (39): "2020 was het jaar van de hoop"
De Vlaamse filosofe met Poolse roots Alicja Gescinska (39) put moed uit wat corona heeft blootgelegd. Ze beweert niet dat 2020 geweldig was en ze zegt zelfs niet dat 2021 het wél zal worden. Ze probeert alleen onze ogen te openen voor het hoopgevende dat corona heeft blootgelegd. "Hoop is geloven dat je de tegenslagen van het leven te boven kan komen. En wat dat betreft heeft 2020 veel reden tot hoop gegeven. Het zou zonde zijn om dat uit het oog te verliezen."
Lees verder