Doorgaan naar hoofdcontent

Deze jonge sporters verbijten het gemis van trainen en wedstrijden: “Ik heb er mij al bij neergelegd dat het nog l...

HLN
Deze jonge sporters verbijten het gemis van trainen en wedstrijden: "Ik heb er mij al bij neergelegd dat het nog làng zal duren voor ik opnieuw op een veld sta"
"Een hele week trainen en dat de wedstrijd: dààr doe je het toch voor?" Natùùrlijk missen jonge sporters de competitie, nu de coronamaatregelen hun wedstrijden - al voor de tweede keer dit vermaledijde jaar - onmogelijk maken. Ze hunkeren naar de strijd om winst. Het verdriet om verlies. Het feestje met de ploegmaats in de kleedkamers. Het oppeppen bij tegenslag. Het applaus en het schouderklopje. De titel en de medaille. Het zweet en de modder. "Ik heb er mij al bij neergelegd: het zal nog làng duren voor ik opnieuw op een veld sta."
Lees verder

De snelste ooit in Italië: AC Milan scoort al na 6 (!) seconden tegen Sassuolo, ook Saelemaekers treft raak
Het is het weekend van de snelle goals. Gisteren zagen we in Genk al het snelste doelpunt van dit seizoen in onze competitie, vandaag deed AC Milan nog een pak straffer in Italië. De Rossoneri scoorden uit bij Sassuolo het snelste doelpunt ooit in de geschiedenis van de Serie A. Milan stormde na de aftrap meteen verrassend naar voor. Calhanoglu stuurde de razendsnelle Leao diep, die vol overtuiging voorbij doelman Consigli trapte. De bal lag na amper zes (!) seconden al in het mandje. Het vorige record stond op naam van Paolo Poggi, die op 2 december 2001 na acht seconden scoorde voor Piacenza tegen Fiorentina. Negentien jaar later heeft de Italiaan een opvolger. Het record van Leao zal ongetwijfeld ook een hele tijd meegaan.
Lees verder

AA Gent klopt Club Brugge met kleinste verschil en wint 'Slag om Vlaanderen', Vanhaezebrouck zet 9 op 9 neer
Club Brugge heeft op eigen veld de 'Slag om Vlaanderen' verloren. AA Gent won met het kleinste verschil na een owngoal van Ricca. Negen op negen dus voor de Buffalo's en Hein Vanhaezebrouck, dat de opmars voortzet. Blauw-zwart ziet Racing Genk dan weer naderen tot op twee punten.
Lees verder

LIVE. Leicester gaat rusten met voorsprong na late strafschop Vardy
• Tottenham Hotspur Stadium
Lees verder

LIVE. Tottenham ontvangt Leicester: Alderweireld, Castagne en Tielemans in de basis
• Tottenham Hotspur Stadium
Lees verder

Nieuwe coronavariant verspreidt zich razendsnel: moeten we ons zorgen maken? Experts scheppen duidelijkheid
In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken. Analyses van stalen wijzen uit dat de mutatie al in 60 steden en gemeenten zit. De Britse regering is zeer ongerust, omdat de variant zich bliksemsnel verspreidt en in korte tijd de meeste voorkomende is geworden, en heeft een lockdown afgekondigd voor onder meer Londen. België legt het trein- en vliegverkeer alvast voor 24 uur stil vanuit Engeland. Moeten we ons nu ongerust maken? En zullen al die vaccins dan volstaan? Experts geven antwoord.
Lees verder

Nieuwe coronavariant verspreidt zich razendsnel: moeten de vaccins nu aangepast? En is dit virus dodelijker? Experts beantwoorden de belangrijkste vragen
In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken. Analyses van stalen wijzen uit dat de mutatie al in 60 steden en gemeenten zit. De Britse regering is zeer ongerust, omdat de variant zich bliksemsnel verspreidt en in korte tijd de meeste voorkomende is geworden, en heeft een lockdown afgekondigd voor onder meer Londen. België legt het trein- en vliegverkeer alvast voor 24 uur stil vanuit Engeland. Moeten we ons nu ongerust maken? En zullen al die vaccins dan volstaan? Experts geven antwoord.
Lees verder

LIVE. Lukaku en Inter hebben het niet onder de markt met Spezia
• Giuseppe Meazza
Lees verder

Hans Vanaken: "Als er één ploeg verdiende om te winnen, was het Club"
Club Brugge keek tegen nederlaag nummer vier aan in de Jupiler Pro League. AA Gent kwam winnen op Jan Breydel. Bij Eleven Sports geeft Hans Vanaken zijn relaas. "Het was een match van weinig kansen. We probeerden wel het spel te maken en openingen te vinden, maar de laatste pass ontbrak. En dan verlies je ook nog eens met een owngoal... Maar als er één ploeg verdiende te winnen, was het Club. Wij waren beter, dominanter en hadden meer mogelijkheden. Als we deze match tien keer herspelen, winnen we acht keer. Maar we moeten naar onszelf kijken. We waren niet efficiënt en speelden niet onze beste match. Maar toch konden we winnen."
Lees verder

Verzoening in de maak tussen prinsen Harry en William? "Ze hebben kerstcadeaus naar elkaar gestuurd"
Hoewel er volgens de koninklijke entourage al een tijdje spanningen zijn tussen prins William (38) en prins Harry (36), lijkt de eerste stap naar een verzoening gezet. Volgens de Britse krant Daily Mail hebben de broers kerstcadeautjes naar elkaar gestuurd in een poging om de strijdbijl te begraven.
Lees verder

'Vaccinspecial VTM NIEUWS': uw vijf grootste vragen over het coronavaccin beantwoord
Is het wel veilig? Waarom eerst de ouderen? En hoelang ben ik beschermd? Meer dan 1.500 vragen kwamen binnen bij HLN.be over de coronavaccins. In een extra special van VTM NIEUWS krijgt u zondag antwoord op de meest prangende vragen, en dit van drie experts: Xavier De Cuyper (hoofd van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen), Dirk Ramaekers (hoofd van de taskforce vaccins) en vaccinoloog Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen).
Lees verder

LIVE. Lukaku en Inter kunnen code Spezia niet kraken voor de rust
• Giuseppe Meazza
Lees verder

Toch een 3 op 10 bij winnend AA Gent en lof voor "nieuwe concurrent voor Balanta en Rits": onze punten na Club-Gent
Straffe stoot van AA Gent. De Buffalo's gingen met 0-1 winnen bij Club Brugge. Hieronder onze punten voor de spelers van beide ploegen.
Lees verder

LIVE. Het gaat snel in Leuven: owngoal Hubert zorgt voor dubbele voorsprong KV Mechelen
• King Power @ Den Dreef (16u)
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. De grote drie samen op één ronde van het eind: Pidcock, Van der Poel of Van Aert boven in Namen?
Een onvervalste Clash of Titans op de Citadel van Namen. Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Tom Pidcock, Eli Iserbyt en Toon Aerts zijn de absolute blikvangers in de tweede Wereldbekercross van het seizoen. Ontdek in deze livepagina wie straks het laken naar zich toe trekt.
Lees verder

Michael Jacksons ex Debbie Rowe, de moeder van z'n kinderen: "Ik werd geïnsemineerd als een paard"
"Ik heb geen pampers ververst. Ik ben niet midden in de nacht opgestaan. Michael deed het allemaal." Debbie Rowe (61), de ex-vrouw van Michael Jackson en de moeder van z'n twee oudste kinderen, vertelt openhartig over hun verstandshuwelijk, haar zwangerschappen en het ouderschap.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck kan ogen niet geloven: "Ongelofelijk dat we nú al op die manier scoren"
Milad Mohammadi met de voorzet, Alessio Castro-Montes met de (halve) afwerking want officieel zal de treffer een owngoal worden van Federico Ricca. Een typische Vanhaezebrouck-goal. (lacht) "Dat is wat ik graag zie, hé", reageerde de Gentse trainer voor de camera van Eleven Sports. "Scoren met onze twee wingers. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat we na twee weken trainen zo al een goal maken."
Lees verder

De Grote Drie boven in Namen: Van der Poel haalt het na spannende strijd van Van Aert en Pidcock
Mathieu van der Poel heeft een schitterende editie van de Citadelcross in Namen gewonnen. De wereldkampioen veldrijden haalde het na een zware en spannende strijd van Wout van Aert en Tom Pidcock - die lang aan de leiding reed. Cross van de bovenste plank. De beelden aan de finishen van winnaar Mathieu van der Poel zeiden genoeg.
Lees verder

"Eén prikje. Meer is er niet nodig om het leven van Hafsa te redden": documentaire zoekt stamceldonor voor 6-jarig meisje met zeldzame bloedziekte
Mariam (12) en Hafsa (6), twee zusjes uit Booischot, lijden allebei aan een zeldzame bloedziekte: beta-thalassemie major. Terwijl Mariam geholpen kon worden dankzij een stamceltransplantatie, wordt er voor haar kleine zusje maar geen geschikte donor gevonden. Intussen zijn haar organen al aangetast en kan ze nog maar moeilijk lopen. Via een documentaire hopen familie en vrienden nu mensen te overtuigen om bloed af te staan. "Eén prikje. Meer is er niet nodig om het leven van Hafsa te redden."
Lees verder

Leg eens een boom onder de kerstboom: boompje als geschenk steeds populairder
Leg eens een boom onder de kerstboom. Steeds meer bedrijven vervangen de traditionele fles wijn, boekenbon of muismat voor hun werknemers of klanten door een boom tijdens dit jaareinde. Bos+ plantte in 2020 al 41,5 hectare aan bomen, dat is meer dan het dubbele van vorig jaar.
Lees verder