Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 december 2020

Deze epidemioloog voorspelt nieuwe 'roaring twenties' na de pandemie: "We hebben nog geluk gehad”

HLN
Deze epidemioloog voorspelt nieuwe 'roaring twenties' na de pandemie: "We hebben nog geluk gehad"
Hij is de man die voorspelt dat we een nieuwe roaring twenties zullen beleven. Arts en socioloog Nicholas Christakis schreef de eerste degelijke terugblik op de pandemie. In een interview met De Morgen gaat hij dieper in op zijn voorspelling: "Wat we zullen zien, is een omkering van de trends die noodgedwongen plaatsvonden tijdens de coronacrisis".
Lees verder

Van verwaarloosde asielhond tot politiehond: Obus geslaagd voor zijn examen
Toen zijn collega's van politiezone Puyenbroeck voor de tweede keer een Duitse herderpup in beslag namen, liet Wesley Bruggeman aan het asiel weten dat hij die pup wel wilde. "Uit medelijden en gewoon als huishond", blikt hij terug. "Maar toen ik hem begon af te richten, werd compassie al snel passie. Dat Obus nu geslaagd is voor het examen van patrouillehond, had ik toen niet eens kunnen dromen."
Lees verder

Acht Duitse zorgkundigen krijgen vijfvoudige dosis coronavaccin toegediend, helft
Acht Duitse zorgkundigen hebben gisteren een vijfvoudige dosis van het coronavaccin toegediend gekregen door een fout bij het preparen van de spuit. Vier van hen zijn met symptomen in het ziekenhuis opgenomen.
Lees verder

André Hazes onthult waarom hij vorig jaar Monique verliet
De breuk tussen André Hazes (26) en Monique Westenberg (43) vorig jaar werd veroorzaakt door alcohol. Dat vertelde de zanger zondagavond in het programma 'Linda's Wintermaand'.
Lees verder

LIVE. Leicester, met Tielemans en Vardy op bank, mist penalty voor de 0-1 op het veld van Crystal Palace
• 16de speeldag Premier League • Selhurst Park • Crystal Palace kon al vier wedstrijden niet winnen • Praet (Leicester) en Benteke (Palace) in basis
Lees verder

Forse daling van aantal nieuwe coronagevallen in Nederland
Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn in Nederland 7.453 positieve coronatests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het laagste aantal sinds 15 december. Toen was er sprake van een computerstoring en konden veel positieve tests niet worden geregistreerd. Of dat ook nu het geval is, is niet bekend. Ook is het niet duidelijk of de daling verband houdt met de kerstdagen.
Lees verder

Vijf extra positieve tests bij 'Citizens': Everton - Manchester City van vanavond gaat niet door
Geen Everton - Manchester City vanavond omwille van nieuwe Covid 19-gevallen binnen Manchester City. Bij de laatste coronatests werden er vijf extra positieven genoteerd. Het is nog niet geweten of Kevin De Bruyne bij de positieve gevallen is. City miste al Kyle Walker en Gabriel Jesus omwille van corona. De wedstrijd kondigde zich als veelbelovend aan: Everton pakte 12 op 12 in de competitie en is momenteel de eerste achtervolger op leider Liverpool, Man City is al tien matchen ongeslagen. Voor City word de kalender begin 2021 loodzwaar. Naast deze match moet er nog een andere Premier League-wedstrijd ingehaald worden, is er FA Cup, League Cup en start de Champions League herop.
Lees verder

Vijf extra positieve tests, trainingscentrum Man City dicht: De Bruyne vanavond niet in actie op Everton
Geen Everton - Manchester City vanavond omwille van nieuwe Covid 19-gevallen binnen Manchester City. Bij de laatste coronatests zijn er vijf extra positieven genoteerd. Ook het trainingscentrum moet dicht. Het is nog niet geweten of Kevin De Bruyne bij de positieve gevallen is.
Lees verder

Paus Franciscus verscherpt controle op financiën Vaticaan na reeks schandalen
Paus Franciscus heeft na een resem schandalen de financiën van het Vaticaan gecentraliseerd, en zo de controle erop verscherpt. In de brief van de paus die maandag werd gepubliceerd, onttrekt de kerkvorst de controle over de financiën aan het staatssecretariaat. Vanaf 1 januari ligt het beheer van het kapitaal en het vastgoed van het Vaticaan bij de 'Administratie van het Patrimonium van de Heilige Stoel'.
Lees verder

Belgische douane "sowieso al voorbereid op controles" op handel tussen EU en VK
Voor de Belgische douane lijkt het handelsakkoord dat de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk gesloten hebben, en dat al op 1 januari ingaat, niet veel meer te zullen veranderen. Dat zegt een woordvoerster van de FOD Financiën maandag. Importeurs en exporteurs zullen heel wat douaneformaliteiten moeten vervullen en de douane zal controles moeten uitvoeren, "maar sowieso was de douane al voorbereid op een 'no deal'", luidt het.
Lees verder

Was dader van ontploffing Nashville een complotdenker? "Hij geloofde dat 5G doden maakte en dat hij met deze actie held zou worden"
Alles wijst erop dat de zware ontploffing van vrijdag in het centrum van Nashville een dramatische zelfmoordactie was. Volgens de Amerikaanse media zou de hoofdverdachte paranoïde geweest zijn door 5G-complottheorieën. "Hij geloofde dat die nieuwe techniek doden maakte en dat hij met deze actie een held zou worden", klinkt het.
Lees verder

Jens Dendoncker onderzoekt liefdesleven van de Vlaming in nieuw VTM-programma 'Da's Liefde'
Vanaf maandag 11 januari gaat Jens Dendoncker (30) de romantische toer op. In het nieuwe VTM-programma 'Da's Liefde' test de presentator de wetenschap over de heerlijke maar soms ook pijnlijke liefde aan de praktijk. Ook z'n eigen relatie met Lauren Versnick (26) neemt hij daarbij onder de loep. Dendoncker blikte de reeks nog in vooraleer hij zich enkele weken geleden vrijwillig liet opnemen met psychologische problemen.
Lees verder

Welk risico lopen we als iedereen maar één dosis vaccin krijgt? Experts leggen uit
Om de vaccinatie sneller te laten verlopen, denken experten in verschillende landen er steeds meer over na om zoveel mogelijk mensen alvast één dosis van het vaccin toe te dienen. De tweede kan wachten. Maar beschermt één dosis al genoeg? En kunnen we het tweede dan niet helemaal schrappen? Al uw vragen beantwoord.
Lees verder

Experts willen iedereen voorlopig maar één dosis vaccin geven: wat zijn de risico's? Al uw vragen beantwoord
Om de vaccinatie sneller te laten verlopen, denken experten in verschillende landen er steeds meer over na om zoveel mogelijk mensen alvast één dosis van het vaccin toe te dienen. De tweede kan wachten. Maar beschermt één dosis al genoeg? En kunnen we het tweede dan niet helemaal schrappen? Al uw vragen beantwoord.
Lees verder

LIVE. Leicester op achterstand bij Crystal Palace na goal Zaha, Tielemans en Vardy vallen in
• 16de speeldag Premier League • Crystal Palace kon al vier wedstrijden niet winnen • Praet (Leicester) en Benteke (Palace) in basis • Leicester miste penalty voor rust
Lees verder

Leicester, met alleen Praet in basis, komt niet verder dan draw bij Crystal Palace
Leicester City laat na dichter bij leider Liverpool te kruipen. Na 1-1 bij middenmoter Crystal Palace blijft het op drie punten hinken van de Reds, die ook een match minder gespeeld te hebben. Praet en Benteke stonden in de basis.
Lees verder

Reuzenpanda Yuan Bao steelt harten in Taiwan
Onder grote belangstelling is vandaag in de dierentuin van de Taiwanese hoofdstad Taipei een reuzenpandajong voorgesteld. Yuan Bao werd op 28 juni geboren, ze is de tweede reuzenpanda die in Taiwan ter wereld gebracht werd.
Lees verder

KV Oostende-aanvaller Fashion Sakala op weg naar Al Fateh, de club van Yannick Ferrera
Alles wijst erop dat Fashion Sakala zijn laatste match voor KV Oostende achter de rug heeft. De 23-jarige Zambiaan voert volgens onze informatie verregaande onderhandelingen met het Arabische Al Fateh, waar hij een veelvoud van zijn salaris kan verdienen. Al Fateh is de club van onze landgenoot Yannick Ferrera.
Lees verder

Ex-vrouw van Fransman die drie gendarmes vermoordde: "Hij geloofde dat de burgeroorlog en het einde der tijden nabij zijn"
De man die dinsdagavond laat drie gendarmes (21, 37 en 45) doodschoot in Centraal-Frankrijk en zich van het leven benam, was ervan overtuigd "dat de burgeroorlog en het einde der tijden" nabij waren. Dat zei de ex-vrouw van Frédérik Limol (48) in een interview met nieuwszender France Info. De vrouw leefde al jaren in angst voor hem. Ze diende vergeefs drie maal klacht in wegens huiselijk geweld.
Lees verder

Van scheepsjongen tot schatrijke crooner: zo werd Michael Bublé populairder dan Madonna
Het einde van het jaar is in zicht en dus schalt Michael Bublé (45) weer door de feestelijk versierde winkelcentra en huiskamers. Het leven van de crooner heeft best wat weg van een kerstparabel: hij labeurde zes zomers als visser op zee en had zijn droom om te zingen bijna opgeborgen toen hij ontdekt werd op de bruiloft van de dochter van de Canadese premier.
Lees verder