Doorgaan naar hoofdcontent

De Wever: ‘Samenwerken met Vlaams Belang? Dan ben ik weg’

De Wever: 'Samenwerken met Vlaams Belang? Dan ben ik weg'

'Ik wil hier zeer duidelijk over zijn en schrijf het maar op. Als dit de electorale toekomst is, dan zal ik daar niet toe behoren.' Dat zegt Bart De Wever in een interview met Gazet van Antwerpen over een samenwerking van zijn partij met Vlaams Belang.

Lees verder

Frank Vandenbroucke: 'Geen eensgezindheid over avondklok'

Op het Overlegcomité was gisteren geen eensgezindheid over het vervroegen van de avondklok in Vlaanderen. En daarom is het ook niet beslist. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

Lees verder

Premier De Croo bedankt doventolken voor harde werk: 'Dankzij hen kunnen honderdduizenden persconferentie volgen'

Een opvallend moment in de persconferentie na afloop van het Overlegcomité vrijdag: premier Alexander De Croo nam even de tijd om de doventolken te bedanken. 'Ze zorgen ervoor dat honderdduizenden deze persconferenties kunnen volgen', klonk het. 'Het gaat dit jaar over 135 persconferentie die zij voor ons verzorgd hebben.' Volgens de premier verdiende die prestatie een hartelijk applaus, maar na de persconferentie deelde hij ook - op een coronaveilige manier - ruikers bloemen uit. Daar vroeg hij ook wat 'zijn' gebaar was. Hoe dat eruitziet, ziet u in bovenstaande video.

Lees verder

Marouane Fellaini pakt zijn eerste (en meteen zijn laatste?) trofee in China

Marouane Fellaini heeft zaterdag met Shandong Luneng de beker van China veroverd. In de finale haalde Shandong Luneng het met 0-2 van Jiangsu Suning, dat vorige maand zijn eerste titel pakte in de Chinese Super League.

Lees verder

OH Leuven bindt talentrijke Red Flames Eurlings en Tysiak langer aan zich

Red Flames Hannah Eurlings (17) en Amber Tysiak (20) hebben hun contract bij Oud-Heverlee Leuven verlengd. Dat heeft OHL zaterdag bekendgemaakt.

Lees verder

Tennisvrouwen beginnen aan seizoen met toernooi in Abu Dhabi

De vrouwentennisbond WTA heeft zaterdag het schema voor de eerste zeven weken van de WTA Tour 2021 bekendgemaakt. Het eerste toernooi voor de tennissters is dat van Abu Dhabi, dat op 5 januari van start gaat.

Lees verder

NHL en ijshockeyspelers sluiten akkoord over seizoensstart op 13 januari

De Noord-Amerikaanse ijshockeyliga (NHL) en de spelersvakbond (NHLPA) zijn tot een principeakkoord gekomen om het komende reguliere seizoen, dat 56 speeldagen zal tellen, te laten beginnen op 13 januari 2021.

Lees verder

Brits parlement hekelt slappe Brexit-voorbereidingen

De voorbereidingen die de Britse regering heeft getroffen voor de Brexit schieten tekort. Dat is de conclusie van een rapport van de Brexit-commissie van het Britse parlement.

Lees verder

Gennady Golovkin behoudt IBF-titel bij middengewichten voor de 21ste (!) keer

De Kazachse bokser Gennady Golovkin (38) heeft met succes zijn IBF-wereldtitel bij de middengewichten verdedigd. Hij versloeg vrijdag de Pool Kamil Szeremeta, de ref legde de kamp in de zevende ronde stil. Golovkin verlengde voor de 21e keer een titel in deze gewichtscategorie, een nieuw record. 'GGG' doet zo beter dan de Amerikaan Bernard Hopkins.

Lees verder

Blanco seizoen in nationale en promoreeksen van het Belgische volleybal

Dit seizoen in de nationale en promoreeksen volleybal zal een blanco seizoen zijn. In die reeksen zal geen eindrangschikking opgemaakt worden, de regeling inzake stijgers en dalers zal niet worden toegepast. Dat heeft de Raad van Bestuur van Volley Belgium samen met Volley Vlaanderen en Fédération Volleyball Wallonie-Bruxelles beslist, zo raakte zaterdag bekend. Indien dit toegelaten wordt, is het de bedoeling de competities herop te starten vanaf 15 januari 2021.

Lees verder

Live |Volg hier coronadebat met Erika Vlieghe, Pedro Facon en Steven Van Gucht

Na het overlegcomité van vrijdag 18 december, organiseert Medische Wereld het 'Corona Debat 2.0'. Het dubbeldebat, met grote namen als Steven Van Gucht en Pedro Facon, zal gaan over de impact van Covid-19 op de gezondheidszorg en de samenleving. Komt er een derde golf? Hoe zit het met de vaccinatiestrategie? Welke invloed heeft het virus op onze samenleving?

Lees verder

Gerecht rolt Albanese drugsbende op

De federale gerechtelijke politie (FGP) van Halle-Vilvoorde heeft een Albanese drugsbende opgerold. Bij de huiszoekingen werden 11 personen opgepakt en werd ongeveer 100.000 euro cash en 20 kilo cocaïne aangetroffen, met een straatwaarde van 1 miljoen euro.

Lees verder

Opluchting: geen nieuwe besmettingen bij KV Mechelen

Bij de laatste coronatests in aanloop naar de competitiematch van zondag bij OH Leuven zijn bij KV Mechelen geen nieuwe besmettingen aan het licht gekomen. Dat meldt Malinwa zaterdag. Zeven stafleden, onder wie coach Wouter Vrancken, en speler Siemen Voet blijven in quarantaine.

Lees verder

Bizarre beelden uit Nederland: klant weigert mondmasker en wordt aan benen winkel uit gesleept

Sinds 1 december is het dragen van een mondmasker in Nederland verplicht. Een klant die weigerde een mondmasker te dragen is woensdag op hardhandige wijze uit een supermarkt gegooid. In het filmpje, dat u hierboven kunt bekijken, is te zien hoe een oudere man aan zijn benen door de bewaker naar buiten gesleept wordt. De klant is zichtbaar emotioneel en vraagt of iemand de politie wilt bellen: 'Ik wil gewoon mijn boodschappen afhalen.'

Lees verder

Premier De Croo kribbig tegen Franstalige journalist: 'Als u aan politiek wil doen, moet u op een lijst gaan staan'

Even viel Alexander De Croo (Open VLD) vrijdagavond uit zijn rol tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. Een complotjournalist stelde de premier een vraag waar hij niet van gediend was, en dat liet hij ook duidelijk merken. "U bent hier om vragen te stellen, niet om uw politieke mening te geven."

Lees verder

Vier doden gevallen tijdens de doortocht van cycloon Yasa op Fiji

Op Fiji zijn vier doden gevallen tijdens de doortocht van cycloon Yasa. Dat maakten de lokale autoriteiten van de archipel in de Stille Oceaan zaterdag bekend.

Lees verder

Unico-stadion in La Plata draagt voortaan naam van overleden voetballegende Diego Maradona

Het Unico-stadion in La Plata draagt voortaan de naam van Diego Armando Maradona. Dat heeft de gouverneur van de provincie Buenos Aires vrijdag aangekondigd. De Argentijnse voetballegende, die op 25 november op 60-jarige leeftijd overleed na een hartstilstand, coachte in La Plata zijn laatste club Gimnasia.

Lees verder

Iconische zeilrace Sydney-Hobart voor het eerst in 76 jaar geannuleerd

De prestigieuze zeilwedstrijd Sydney-Hobart wordt voor het eerst in 76 jaar geannuleerd omwille van de coronacrisis. Dat hebben de organisatoren zaterdag bekendgemaakt.

Lees verder

Vormer, Schrijvers en Horvath trainen opnieuw bij Club Brugge na coronabesmetting

Club Brugge kan weer rekenen op aanvoerder Ruud Vormer, Siebe Schrijvers en Ethan Horvath. Zij zitten niet langer in quarantaine na hun coronabesmetting, zo blijkt uit een op Twitter geplaatste foto door blauw-zwart vergezeld van de woorden "Welcome back, boys!".

Lees verder

WINTERSPORTEN.Goggia wint tweede afdaling Val d'Isère, Belgische bobsleevrouwen elfde in Innsbruck

De Italiaanse Sofia Goggia heeft zaterdag de tweede wereldbekermanche afdaling in het Franse Val d'Isère gewonnen. Voor de 28-jarige olympische kampioene in de discipline is het de eerste WB-zege van het seizoen, de achtste uit haar carrière.

Lees verder

Red Panthers dollen en winnen opnieuw van Spanje in oefenduel

De Red Panthers en hun nieuwe hoofdcoach Raoul Ehren hebben zaterdagochtend in Valencia Spanje met 1-5 verslagen in een vriendschappelijke wedstrijd. De Belgische hockeyvrouwen leidden bij de rust al met 0-3 tegen het nummer 7 op de wereldranking. Het was het tweede van drie oefenduels tijdens een stage in het zuiden van Spanje. Donderdag versloegen de Belgen, 12e op de FIH-ranking, Spanje al met 1-2.

Lees verder

Real-trainer Zinédine Zidane geeft update over de toestand van Eden Hazard: "We willen geen stommiteiten uithalen"

"Het gaat goed met hem, hij is bijna helemaal hersteld", zo verklaarde Real Madrid-coach Zinédine Zidane zaterdag over Eden Hazard, die op 25 november een spierblessure opliep in het rechterdijbeen. Woensdag hervatte de aanvoerder van de Rode Duivels de groepstraining bij de Koninklijke.

Lees verder

Horrorcrash tegen 115km/u van ex-wereldkampioene skiën: "Mamma mia"

De Oostenrijkse skiester Nicole Schmidhofer (31) mag een kruis maken over de rest van het wereldbekerseizoen nadat ze vrijdag zwaar ten val kwam in de eerste afdaling in het Franse Val d'Isère.

Lees verder

Liverpool maakt gehakt van Michy Batshuayi en Crystal Palace: 0-7!

Leider Liverpool heeft zaterdag verschroeiend uitgehaald tegen Crystal Palace op de veertiende speeldag in de Premier League. Het werd maar liefst 0-7 in Selhurst Park.

Lees verder

NAVO onderzoekt eigen netwerk na cyberaanval

De NAVO laat weten dat het haar informaticasystemen aan het controleren is na een grootschalige cyberaanval op Amerikaanse overheidsinstanties. Washington wijst met de vinger richting Moskou.

Lees verder

Vreemdelingenzaken herstart speciale vluchten voor gedwongen terugkeer

Er zijn donderdag twee uitgeprocedeerde asielzoekers met een speciale vlucht van Defensie teruggestuurd naar Congo. Het gaat om de eerste 'special flights' sinds de uitbraak van de coronapandemie in maart. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zaterdag bekendgemaakt.

Lees verder

Van Peteghem: 'Gezonde bedrijven moeten door de crisis geloodst worden'

De miljarden steun die nu uitgeleend worden, moeten we ooit ook terugbetalen. Dat zal ongetwijfeld nog jaren wegen op de economie en de Belgische burgers, maar minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) merkt op dat die opdracht wel aan het slagen is.

Lees verder

Vliegtuigreizigers uit rode zones niet sowieso verplicht in quarantaine

Wie met het vliegtuig reist, zal ondanks het risico tijdens de vlucht niet sowieso in quarantaine moeten bij terugkeer. Dat zegt Karine Moykens, de voorzitter van het interfederaal comité voor testing en tracing. 'Het is een combinatieverhaal. Enkel omwille van het vliegtuig zal je niet als hoog risico worden beschouwd.'

Lees verder

Vijftien praktische vragen over de eerste vaccinaties in ons land

Een belangrijke nieuwe fase in de strijd tegen het coronavirus gaat binnenkort van start: de eerste vaccins zijn in aantocht. Vijftien praktische vragen opgelijst.

Lees verder

Besmette Franse president Macron zegt op sociale media dat hij het goed stelt: 'Het kan echt iedereen overkomen'

De Franse president Emmanuel Macron, die donderdag positief getest had op COVID-19 , zei vrijdag op sociale netwerken dat hij het "goed" stelt en hij verzekerde dat hij "de lopende zaken" van het land bleef beheren, maar met "een beetje vertraagde activiteit".

Lees verder

Vlaamse regering lanceert cultuurzender en extra steunmaatregelen

De Vlaamse regering voert een nieuwe steunmaatregel in voor bedrijven die zwaar getroffen worden door de coronacrisis. Er wordt in het bijzonder aan de evenementensector gedacht. Grote bedrijven kunnen tot 2 miljoen euro ontvangen. Minister-president Jan Jambon (N-VA) kwam op de persconferentie ook nog met een verrassing: een nieuwe Vlaamse cultuurzender, 'Podium-19'

Lees verder

Boris Johnson doet Londen en zuidoosten van Engeland op slot

Londen, het zuidoosten en oosten van Engeland gaan vanaf zondagochtend opnieuw op slot. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson gezegd op een persconferentie. De nieuwe, strengere maatregelen hebben te maken met een nieuwe variant van het virus die er circuleert.

Lees verder

Vlaamse regering keurt eindtermen tweede en derde graad goed

De Vlaamse regering heeft de nieuwe eindtermen voor de tweede en de derde graad van het secundair onderwijs goedgekeurd. Volgens Onderwijsminister Ben Weyts werd er tegemoetgekomen aan de bezwaren van de onderwijskoepels.

Lees verder

Onderwijskoepels verdeeld over nieuwe eindtermen

Het Katholiek Onderwijs blijft de nieuwe eindtermen afkeuren en stapt mogelijk naar het Grondwettelijk Hof. Het Gemeenschapsonderwijs is wel tevreden met de aanpassingen die werden gemaakt.

Lees verder

STVV niet langer alleen laatste na winst tegen Zulte Waregem

STVV heeft met het oog op de degradatiestrijd een erg belangrijke driepunter gepakt. Het ging na een goals van Suzuki en Caufriez verdiend met 0-2 winnen op bezoek bij Zulte Waregem. Dankzij de zege benen de Limburgers in het klassement Moeskroen bij. Zulte Waregem blijft hangen op een veertiende plaats.

Lees verder

Vakbond vindt controle quarantaine geen werk voor politie

De politievakbond VSOA Politie sluit zich aan bij de waarschuwing van de politietop dat het gewone politiewerk dreigt in te boeten door de opeenstapeling van taken die de agenten krijgen toegeschoven door de coronacrisis.

Lees verder

Biden noemt klimaatverandering een 'existentiële bedreiging'

De Amerikaanse president-elect Joe Biden heeft zaterdag een aantal mensen aangeduid die hem moeten helpen in zijn strijd tegen klimaatverandering.

Lees verder

Genk pakt vijfde opeenvolgende thuiszege tegen KV Kortrijk

Al in de eerste minuut nam Genk de maat van Kortrijk via een geweldige aanval. De Limburgers morsten met de kansen, maar kregen dat niet cash betaald, waarna Bongonda orde op zaken stelde. Met een enig mooie en zelf uitgelokte vrijetrap bezegelde hij het lot van Kortrijk. Genk schuift zo opnieuw op naar de tweede plek in het klassement.

Lees verder

Nederland verbiedt vliegverkeer uit Verenigd Koninkrijk na mutatie coronavirus

Vanaf 6 uur zondagochtend is er in Nederland een vliegverbod van kracht voor alle vliegtuigen vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het land hoopt zo een zeer besmettelijke mutatie van het coronavirus in te dijken.

Lees verder

Cijfers coronavirus | Ook gemiddeld aantal coronadoden stijgt nu weer

De coronacijfers in ons land gaan opnieuw de verkeerde kant uit. het aantal besmettingen, overlijdens en ziekenhuisopnames stijgt.

Lees verder

Weinig zon en hier en daar een regenbui

Het wordt zondag wisselend bewolkt met in de namiddag enkele buien. De maximumtemperaturen liggen tussen 6 en 10 graden. Zondagavond zijn er nog buien in het westen, later wordt het droog met een toenemende bewolking vanaf zuidwesten. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Vader en zoon Woods zorgen voor beelden voor de eeuwigheid, maar hebben nog veel werk om golftoernooi te winnen

Tiger Woods en zijn elfjarige zoon Charlie staan zaterdag na dag één zesde op het PNC Championship, dat doorgaat op de Grande Lakes-golfbaan in het Amerikaanse Orlando (Florida).

Lees verder