Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 december 2020

Dader van dubbele moord bij familiedrama werkt mee met onderzoek: “Hij heeft een reden opgegeven en betuigde zijn s...

HLN
Dader van dubbele moord bij familiedrama werkt mee met onderzoek: "Hij heeft een reden opgegeven en betuigde zijn spijt"
Neil M. (52), de man die zaterdagavond zijn zoon Luke (26) en zijn ex-vriendin Martine (55) om het leven bracht, is vandaag voor de onderzoeksrechter verschenen. Volgens zijn advocaat verleent hij zijn volledige medewerking. "Mijn cliënt heeft een verklaring afgelegd en een reden opgegeven voor zijn daden". Over het precieze motief wil zijn advocaat voorlopig niks meer kwijt.
Lees verder

Coronacijfers voorspellen weinig goeds: "Het hangt volledig van onszelf af. Wij zijn de epidemie"
Nu de coronacijfers steeds trager dalen en richting een plateau gaan, zijn versoepelingen steeds verder weg. Dik een week geleden dachten we nog in december in een veilige zone te kunnen belanden, enkele dagen geleden in januari, nu spreken experts al over februari. Hoe komt het toch dat de cijfers stagneren? Moeten we opnieuw in een strenge lockdown om ze te doen dalen?
Lees verder

Streng bewaakte raadkamer eerste stap naar terreurproces-22 maart: "Identiteitscontroles, politiehonden en zwaarbewapende agenten. En dat alles nog voor je geparkeerd staat."
25 slachtoffers, 58 advocaten, vier verdachten, een horde pers, strak bewaakt door zwaarbewapende politie. Noem de zitting van de raadkamer gerust een generale repetitie voor wat nog komen moet: het échte proces over de terroristische aanslagen.
Lees verder

Breakdance officieel een olympische sport in 2024
Breakdance mag zich vanaf de Spelen van 2024 in Parijs definitief een olympische sport noemen. 'Breaking', een competitieve vorm van breakdance, wordt aan het programma toegevoegd. Dat maakte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vanavond bekend.
Lees verder

België treft Wales, Tsjechië, Wit-Rusland en Estland in race naar WK 2022
Wales, Tsjechië, Wit-Rusland en Estland. Dat worden vanaf maart de tegenstanders van de Rode Duivels in de Europese kwalificaties voor het WK 2022 in Qatar.
Lees verder

KIJK LIVE. Robert Martínez over Wales, Tsjechië, Wit-Rusland en Estland in race naar WK 2022
Wales, Tsjechië, Wit-Rusland en Estland. Dat worden vanaf maart de tegenstanders van de Rode Duivels in de Europese kwalificaties voor het WK 2022 in Qatar. Bondscoach Roberto Martínez geeft op een persconferentie zijn visie over de loting.
Lees verder

Philippe Clement: "Geen mooiere plek in de wereld dan Rome om geschiedenis te schrijven"
Hun missie is al geslaagd, maar Club Brugge wil meer. Ook na Nieuwjaar in de Champions League spelen. "We gaan ons voluit smijten", vertelt Philippe Clement aan de vooravond van het duel tegen Lazio.
Lees verder

Ongeneeslijk zieke Lara (34) bevallen van haar derde kindje: "Gabriel geeft hoop en brengt leven"
Momblogger Lara Switten (34) is na 32 weken zwangerschap bevallen van een zoontje. Hij krijgt de naam Gabriel en verkeert in goede gezondheid. Lara, die over haar zwangerschap een dagboek bijhoudt voor NINA, heeft al twee dochtertjes en kreeg tijdens de zwangerschap van haar derde kindje te horen dat ze ongeneeslijk ziek is.
Lees verder

J. (19) getuigt hoe veroordeelde Overpoortverkrachter te werk ging: "Ik was te moe en te versuft om hem van mij af te duwen"
"Vroeger was ik zo vrolijk en spontaan, nu ben ik altijd op mijn hoede." Aan het woord is een 19-jarig meisje dat slachtoffer werd van de Overpoortverkrachter. De man (25) werd maandag tot tien jaar cel veroordeeld voor het verdoven en verkrachten van meisjes tussen 14 en 17 jaar oud. Na het uitspreken van de maximumstraf vond de tiener de moed om haar verhaal te doen.
Lees verder

J. (19) getuigt hoe veroordeelde Overpoortverkrachter te werk ging: "Ik was te moe en te versuft om te reageren"
"Vroeger was ik zo vrolijk en spontaan, nu ben ik altijd op mijn hoede." Aan het woord is een 19-jarig meisje dat slachtoffer werd van de Overpoortverkrachter. De man (25) werd vandaag tot tien jaar cel veroordeeld voor het verdoven en verkrachten van meisjes tussen 14 en 17. Na het uitspreken van de maximumstraf vond de tiener de moed om haar verhaal te doen.
Lees verder

Ryanair kondigt prijzenoorlog in Europa aan
Na de coronacrisis wil Ryanair zijn marktpositie in Europa verder uitbreiden, door met lage prijzen te stunten. Dat kondigt topman Michael O'Leary maandag aan. Het bedrijf aast ook op de verdere uitbreiding van zijn vloot, met de veelbesproken Boeing 737 MAX.
Lees verder

Noa Lang over de vaderrol van Vormer: "Waar is ie? Ruudje? Hij is veel met me bezig en dat waardeer ik"
Rome zien en... hopen op een moment van magie van Noa Lang. De Nederlander voelt zich steeds beter in zijn vel bij Club. Dankzij Clement. En zijn landgenoot Ruud Vormer.
Lees verder

Martínez over WK-kwalificatie: "Het wordt een compact speelschema, we zullen onze brede kern moeten gebruiken"
WK-kwalificatie, het EK en de Final Four in de Nations League. Het wordt druk in 2021 voor de Rode Duivels. Roberto Martínez gaat in de kwalificaties voor het WK in 2022 gebruik maken van "een brede selectie."
Lees verder

Voorlopig geen "noemenswaardige ontdekkingen" bij de opgravingen naar 9-jarig meisje dat door Michel Fourniret vermoord zou zijn
Nabij het kasteel van Sautou, in het Franse departement Ardennes, hebben speurders vandaag opgravingen gedaan om het vermoorde meisje Estelle Mouzin te vinden. Voorlopig hebben ze geen bruikbare sporen gevonden.
Lees verder

Kate Middleton was stiekem vrijwilliger tijdens coronacrisis: "Die telefoontjes gaven me iets om naar uit te kijken"
Kate Middleton (38) heeft een manier gevonden om deze coronaperiode zinvol in te vullen. Ze werkte (stiekem) als vrijwilliger en belde zo verschillende keren met een bejaarde mantelzorger, Len Gardner (85). Dat schrijft People.
Lees verder

Minister Verlinden keihard voor toenemend aantal lockdownfeestjes: : "Ongelooflijk dat sommigen het niet begrijpen"
De politie werd afgelopen weekend overrompeld met oproepen voor lockdownfeestjes, zoals afgelopen vrijdag in Paal en door studenten van het Europacollege in Brugge. In Antwerpen loopt het volgens de politie zelfs de spuigaten uit. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) was bij VTM NIEUWS keihard voor het toenemende aantal. "Dit kan natuurlijk absoluut niet. Het is ongelooflijk dat er toch nog altijd aantal mensen zijn die het niet willen begrijpen".
Lees verder

Hanne Verbruggen pakt olympisch ticket op de marathon en geeft voltijds les: "Vijf jaar geleden had ik niet eens spikes"
Verrassing van formaat zondag in Valencia, waar Hanne Verbruggen (27) tijdens de marathon onder de limiet voor de Olympische Spelen in Tokio dook. En dat op haar derde marathon ooit. Maar er is meer: Hanne begon amper vijf jaar geleden met atletiek én staat tussen het lopen door voltijds voor de klas in de middenschool van Halle. "Vijf jaar geleden had ik niet eens spikes."
Lees verder

Uitzicht op vaccinatie doet reisboekingen voor zomer pieken: "Het kriebelt hard, vooral bij 65-plussers"
Het vaccin doet ons dromen… van vakantie. Touroperator TUI en luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines merkten de voorbije weken een plotse stijging in het aantal boekingen voor volgende zomer. "Vooral 65-plussers gaan ervan uit dat met een prik een ticket naar de zon wel kan." Maar is dat ook zo?
Lees verder

Meningsverschillen tussen Britse premier Johnson en Von der Leyen blijven te groot: "Voorwaarden nog niet vervuld"
Wegens aanhoudende meningsverschillen zijn de voorwaarden voor een finaal akkoord over de brexit nog niet vervuld. Dat zeggen Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en de Britse premier Boris Johnson vanavond in een gezamenlijke mededeling. Johnson komt deze week naar Brussel in de hoop met von der Leyen een akkoord te finaliseren.
Lees verder

PORTRET. Rudy Giuliani zou een tweelingbroer van Trump kunnen zijn. Maar dan wel één met een echte gangster als vader
Wat bezielt Rudy Giuliani (76), ooit de grootste held van zijn land, om zich zo op te offeren voor Donald Trump? Vrienden zijn ze nooit geweest. Vóór hij zich vier jaar geleden achter Trumps campagne schaarde, keek Giuliani neer op het nu gevallen staatshoofd. Maar eigenlijk lijkt hij daar ook sprekend op.
Lees verder