Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 14 december 2020

COLUMN. De week van Kelly Pfaff: “Papa’s bijnaam is Dr. Phil”

HLN
COLUMN. De week van Kelly Pfaff: "Papa's bijnaam is Dr. Phil"
Hoe het is om tijdens deze atypische feestmaand deel uit te maken van een grote, hechte familie, vertelt Kelly Pfaff (43) je de hele maand in haar column. De kerstboom staat intussen te pronken, en de zevenenzestigste verjaardag van papa Jean-Marie ging niet onopgemerkt voorbij. Kelly eert hem deze week: "Mijn vader zei altijd dat hij een veilige haven wil zijn voor mij en mijn zussen."
Lees verder

Vlaamse regering investeert 190 miljoen in relance arbeidsmarkt: "Alle hens aan dek"
De Vlaamse regering en de Vlaamse sociale partners hebben een akkoord bereikt over een plan voor de relance van de Vlaamse arbeidsmarkt. Het plan heet 'Alle hens aan dek' en gaat gepaard met 190 miljoen euro aan investeringen, zo raakte deze voormiddag bekend op een persconferentie.
Lees verder

Actrice Kim Van Oncen laat in haar portemonnee kijken: "Met huurders heb ik álles al meegemaakt, van vernielingen tot een sekswerkster als bewoner"
Presentatrice, actrice en supermarktuitbaatster Kim Van Oncen leerde al vroeg dat je hard moet werken voor je geld én dat je het vervolgens best kunt investeren in vastgoed. Voor onze rubriek 'Centen en percenten' legt ze uit hoe ze haar financiële zaken beheert. "Ik investeer enkel in bakstenen."
Lees verder

Ecolo wil uitkering van 460 euro voor elke jongere, kostprijs voor de schatkist: 3,2 miljard euro
Ecolo legt opnieuw de universele uitkering voor jongeren tussen 18 en 25 jaar op tafel. "Zij zijn de groep die vergeten is tijdens deze crisis", zegt covoorzitster Rajae Maouane maandag in l'Avenir. In de groene plannen zou het gaan om een uitkering van 460 euro voor de 1,350 miljoen jonge Belgen. Het kostenplaatje zou daardoor oplopen tot 3,2 miljard euro. "Dat gaat om een politieke keuze", vindt Maouane.
Lees verder

Antwerp-kapitein Haroun krijgt af te rekenen met racisme: "Trieste wereld"
Faris Haroun (35) is gisteren racistisch bejegend op sociale media. De aanvoerder van Antwerp liet een vijandige tweet niet zomaar passeren. "We leven in een trieste wereld", reageerde hij.
Lees verder

Gewezen Franse topcoach Gérard Houllier (73) overleden
Gérard Houllier is gisteravond overleden, zo melden diverse Franse media. De gewezen Franse topcoach werd 73.
Lees verder

Gewezen topcoach Gérard Houllier (73) overleden
Gérard Houllier is gisteravond overleden, zo melden diverse Franse media. De gewezen Franse topcoach werd 73. Enkele dagen terug onderging hij nog een hartoperatie.
Lees verder

Grote branden op Australische Fraser Island onder controle, zowat helft van de bossen verwoest
De grote branden die zowat de helft van de bossen hebben verwoest op Fraser Island, voor de oostkust van Australië, zijn onder controle gebracht. Dat heeft de brandweer van de staat Queensland gemeld.
Lees verder

Vallende miss, overspel op kisscam of gaffel in Thuis: wat was de gênantste fail van 2020?
Wij overlopen samen met jou dit vreemde jaar aan de hand van grappige, opmerkelijke of bizarre video's in verschillende categorieën. Stem op jouw favoriet en win onze ludieke 'De Boom in met 2020'- kerstballen! Vandaag krijg je de gênantste fails op je bord.
Lees verder

Herman Brusselmans over 'Slimste Mens'-finaliste Delphine Lecompte: "Hopelijk verzilvert ze haar populariteit, ze kan de centen goed gebruiken"
Wordt revelatie Delphine Lecompte (42), die vanavond weer instapt, de slimste mens ter wereld? Het zou een mooie eretitel zijn na de etiketten die de dichteres al draagt, als borderline, bipolair en drankverslaafd. Delphine heeft er een grillig leven op zitten, en verdient volgens collega-schrijver Herman Brusselmans eindelijk wat geluk. "Ik had verwacht dat er na haar eerste passage in 'De Slimste Mens' wel enkele van haar bundels in de Boeken Top 100 zouden verschijnen, maar dat is niet gebeurd."
Lees verder

Vrees voor ligamentletsel bij Neymar, zijn vader is woest: "Hoe lang zal het nog de schuld van het slachtoffer zijn?"
Neymar heeft geen enkelbreuk opgelopen in PSG's nederlaag tegen Olympique Lyon. Wel wordt gevreesd voor een ligamentletsel. Dat schrijft Le Parisien. De Braziliaanse stervoetballer werd in het slot aangetrapt en met een brancard van het veld gedragen. Diens vader reageerde woest op Instagram. "Het voetbal zal uiteindelijk verliezen", zucht hij.
Lees verder

Vrees voor ligamenten bij Neymar, zijn vader is woest: "Hoe lang zal het nog de schuld van het slachtoffer zijn?"
Neymar heeft geen enkelbreuk opgelopen in PSG's nederlaag tegen Olympique Lyon. Wel wordt gevreesd voor een ligamentletsel. Dat schrijft Le Parisien. De Braziliaanse stervoetballer werd in het slot aangetrapt en met een brancard van het veld gedragen. Diens vader reageerde woest op Instagram. "Het voetbal zal uiteindelijk verliezen", zucht hij.
Lees verder

KIJK LIVE. Kompany spreekt dag voor thuismatch tegen Oostende: "Fantastisch nieuws Verschaeren"
Trekt Anderlecht na zijn sterke partij vrijdagavond tegen Racing Genk de lijn door en pakt het nog eens 6 op 6? Dan moet paars-wit dinsdagavond (21u) voorbij KV Oostende, dat na zeges tegen AA Gent en Cercle zelf kan terugblikken op 6 op 6. Volg hierboven vanaf 11u30 de persconferentie van Anderlechtcoach Vincent Kompany live.
Lees verder

Kompany dag voor thuismatch tegen Oostende: "Fantastisch nieuws rond Yari Verschaeren"
Trekt Anderlecht na zijn sterke partij vrijdagavond tegen Racing Genk de lijn door en pakt het nog eens 6 op 6? Dan moet paars-wit dinsdagavond (21u) voorbij KV Oostende, dat na zeges tegen AA Gent en Cercle zelf kan terugblikken op 6 op 6. In een persmoment sprak Vincent Kompany zonet over onder andere Yari Verschaeren, die tegen Genk op het eerste gezicht zwaar gekwetst de strijd moest staken. "Fantastisch nieuws dat hij geen breuk heeft opgelopen", zei Kompany. "Zelf dacht Yari dat het veel erger zou zijn en dat er heel veel in het gevaar was, waaronder het EK komende zomer. (lacht) Nu heeft hij geluk: hij kan tijdens de kerstdagen bij de familie zijn We hopen hem in januari terug op de training te zien". (dadelijk meer)
Lees verder

Kompany dag voor Oostende: "Verschaeren vreesde voor veel erger. Hij dacht het EK te moeten missen"
Trekt Anderlecht na zijn sterke match tegen Racing Genk de lijn door? Dinsdagavond (21u) moet paars-wit voorbij KV Oostende, dat na zeges tegen AA Gent en Cercle zelf kan terugblikken op 6 op 6. Vincent Kompany sprak zonet over onder andere over die match, over Yari Verschaeren en de naar de B-kern verwezen Zakaria Bakkali.
Lees verder

Man kruipt net voor opstijgen op vleugel van vliegtuig en veroorzaakt vier uur vertraging
Een man is dit weekend opgepakt op de luchthaven van Las Vegas, nadat hij net voor het opstijgen op de vleugel van een vliegtuig was geklommen. Het ging om een toestel van Alaska Airlines dat naar Portland in de Amerikaanse staat Oregon zou vliegen. Passagiers filmden het merkwaardige exploot.
Lees verder

Ambtenaar bij stad Gent steelt 35.000 euro: "Ik wou zwakheid van het systeem aantonen"
Een medewerkster van stad Gent heeft in totaal voor een bedrag van 35.000 euro gestolen van haar werkgever. De vrouw liet lonen dubbel uitbetalen, naar de rekeningen van de werknemers én naar de rekening van haar partner. Ze riskeert nu een gevangenisstraf van één jaar.
Lees verder

"Harde lockdown in Nederland vanaf middernacht tot en met 19 januari"
De Nederlandse regering bereidt een verregaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons tot theaters, melden bronnen in Den Haag aan de openbare omroep NOS.
Lees verder

KIJK LIVE. Welke topaffiches komen uit de potten voor achtste finales Champions League?
Vanmiddag wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor de achtste finales van de Champions League. Welke topteams worden aan elkaar gekoppeld? Kijk hier LIVE naar de loting!
Lees verder

Harde lockdown in Nederland vanaf middernacht tot en met 19 januari
De Nederlandse regering bereidt een verregaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons tot theaters, melden bronnen in Den Haag aan de openbare omroep NOS. Ingewijden bevestigen de berichtgeving aan persbureau ANP.
Lees verder