Doorgaan naar hoofdcontent

Club Brugge doet nóg beter dan Genk en boekt een recordomzet:

Club Brugge doet nóg beter dan Genk en boekt een recordomzet:

Club Brugge heeft de wind in de zeilen. Financieel toch. Blauw-zwart boekte dit jaar opnieuw een recordomzet.

Lees verder

Examencommissie start grootschalige reeks online examens

De Examencommissie organiseert deze maand liefst 3.400 examens online. Het is de eerste keer dat op zo'n grote schaal online examens plaatsvinden voor mensen die op deze manier hun diploma willen halen. Om een eerlijk verloop te garanderen, gelden speciale voorzorgsmaatregelen, meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees verder

Belg mag finale 'mini WK snooker' in goede banen leiden: Olivier Marteel is ref voor apotheose UK Championship

Olivier Marteel zal zondag de finale leiden van het UK Championship snooker. De 50-jarige topscheidsrechter uit Gent stond in 2015 in de WK-finale en was normaal eerder dit seizoen ook op het WK aanwezig. Wegens de coronacrisis werd het WK echter verplaatst naar augustus, waarvoor Marteel toen verstek liet gaan.

Lees verder

Australische basketveteraan Andrew Bogut zet punt achter loopbaan: "Geen makkelijke beslissing"

De Australische center Andrew Bogut, die zich in 2015 met de Golden State Warriors tot kampioen in de NBA kroonde, zet na vijftien jaar een punt achter zijn loopbaan.

Lees verder

Lewis Hamilton positief op corona, Stoffel Vandoorne in beeld als vervanger

Lewis Hamilton (Mercedes) zal komend weekend niet deelnemen aan de Grote Prijs Formule 1 van Sakhir in Bahrein, de zestiende en op een na laatste WK-manche van het seizoen. De Britse wereldkampioen heeft een besmetting met het coronavirus opgelopen. Dat heeft de F1 dinsdag gemeld.

Lees verder

Stany Crets neemt afscheid van moeder en pleit voor een 'menselijk afscheid'

De moeder van acteur-regisseur Stany Crets (56) is overleden op 85-jarige leeftijd. Dat deelde hij mee via sociale media met een afscheidsbrief. '56 jaar geleden verwelkomde ze mij. Vandaag wuif ik haar uit. Ze is heel sereen vertrokken in haar slaap', schrijft hij.

Lees verder

Meer dan twee miljoen kijkers voor afscheid Martine Tanghe

Het laatste journaal met de afscheidnemende Martine Tanghe haalde maandagavond 2.001.867nkijkers. Een kijkcijferrecord voor Het Journaal en het tweede best bekeken programma it jaar.

Lees verder

Eerste sneeuw van het seizoen

De eerste sneeuw van het seizoen is gevallen. Dat gebeurde onder andere in de Belgische Eifel, de Hoge Venen en de Oostkantons.

Lees verder

Van covidioot tot dutjestaks: dit zijn de kanshebbers voor Woord van het Jaar

Van Dale heeft de twintig woorden bekendgemaakt die genomineerd zijn Woord van het Jaar. Opvallend: bijna alle genomineerden houden verband met de coronacrisis. In Duitsland werd 'coronapandemie' ondertussen al verkozen.

Lees verder

Brusselse politie legt seksfeest stil

De Brusselse politie heeft vrijdagavond een seksfeest stilgelegd in de Brusselse Steenstraat, vlakbij het hoofdcommissariaat. Dat schrijft de Waalse krant La Dernière Heure en het nieuws is bevestigd door het parket. In de kelder van een homobar troffen de agenten 25 personen aan.

Lees verder

Geblesseerde Thomas Meunier mist Champions League-duel tegen Lazio

Borussia Dortmund kan woensdag op de vijfde speeldag van Champions League-groep F in eigen huis tegen Lazio niet rekenen op Thomas Meunier. De Rode Duivel liep afgelopen weekend in de competitiewedstrijd tegen Keulen een spierblessure in de kuit op en is onbeschikbaar voor de partij tegen de Italianen. Dat heeft trainer Lucien Favre dinsdag bevestigd.

Lees verder

Atlete Hanne Maudens verliest elitestatuut na overstap naar 800 meter

Hanne Maudens is niet langer elite-atleet bij de Vlaamse Atletiekliga (VAL) als gevolg van haar overstap van de zevenkamp naar de 800 meter. Dat blijkt uit de elitelijst voor 2021 die de VAL dinsdag op haar website heeft geplaatst.

Lees verder

Start vaccinatie voor nieuwjaar is zo goed als uitgesloten

De kans is zo goed als onbestaande dat we nog dit jaar kunnen beginnen met vaccineren tegen het coronavirus. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zal ten vroegste op 29 december de eerste goedkeuring voor een vaccin afleveren.

Lees verder

Hier en daar lange rijen, maar heropening Brusselse winkels verloopt rustig

Aan Primark, C&A, Action en Zara waren erg lange wachtrijen in de Brusselse Nieuwstraat en Elsensesteenweg. De Brusselse politie heeft rond de middag wel een van de ingangen moeten afsluiten om de toestroom van mensen veilig te laten verlopen.

Lees verder

Het boerenjaar van koning Filip

De ontmoeting met zijn halfzus Delphine, de Congo-excuses en een succesvolle afronding van de formatie. Koning Filip heeft de omstandigheden in 2020 handig gebruikt om zijn pad naar een modern koningschap nog eens extra te markeren.

Lees verder

Indonesische vulkaan spuwt as kilometers de lucht in

Door een enorme uitbarsting van de vulkaan Lewotolo op het Indonesische eiland Lembata zijn zondag duizenden mensen moeten vluchten. Het eiland telt ongeveer 130.000 inwoners en het is nog niet bekend of er gewonden of doden zijn gevallen.

Lees verder

Lionel Messi krijgt ook in de Champions League rust bij FC Barcelona

Lionel Messi reist met FC Barcelona niet mee naar Hongarije voor de wedstrijd van woensdag in de Champions League tegen Ferencvaros. Dat heeft trainer Ronald Koeman dinsdag op een persmoment bevestigd. Messi krijgt opnieuw rust.

Lees verder

Live | Vandenbroucke op de rooster in Kamer

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) komt dinsdagmiddag vragen beantwoorden in de Kamercommissie Gezondheid. Hij wordt er waarschijnlijk ook op de rooster gelegd over zijn uitspraken rond het sluiten van de winkels vorige week.

Lees verder

Auto rijdt in op voetgangers in Trier: zeker twee doden

In Trier is een auto dinsdag ingereden op mensen in een voetgangerszone. Dat meldt de politie van de stad in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts op Twitter. Daarbij zijn minstens twee mensen omgekomen, verschillende anderen raakten gewond.

Lees verder

Hongaarse toppoliticus neemt ontslag na Brussels seksfeest

De Hongaarse politicus Jozsef Szajer was vrijdagavond aanwezig op een seksfeest in Brussel. Hij overtrad daarmee de covid-maatregelen. Szajer is een prominent lid van de Fidesz-partij van premier Orban.

Lees verder

Spaanse tennisser krijgt schorsing van acht jaar voor matchfixing

De Spaanse tennisser Enrique Lopez Pérez, de voormalig nummer 154 van de wereld, is voor acht jaar geschorst. De Tennis Integrity Unit heeft na onderzoek geconcludeerd dat de 29-jarige Lopez Pérez zich in 2017 drie keer schuldig heeft gemaakt aan matchfixing.

Lees verder

VUB-gastdocent Djalali naar de Gohardasht-gevangenis overgebracht

De Iraans-Zweedse spoedarts Ahmadreza Djalali, die ook gastdocent was aan de VUB, is overgebracht naar de Gohardasht-gevangenis in Iran. In die gevangenis worden executies uitgevoerd.

Lees verder

Aanschuiven voor Primark, doodstil in de speelgoedwinkel

De heropening van de winkels lokte dinsdagochtend meteen veel volk naar de winkelstraten van Brussel. Vooral naar enkele grote ketens. In heel wat kleinere winkels bleef het stil. 'Daar schuiven ze aan, hier is geen kat.'

Lees verder

Marc Van Ranst gaat vrijuit na 'Blijf weg uit Antwerpen'-tweet

De burgerlijke rechtbank in Mechelen heeft de schadeclaim van ondernemer Rudi De Kerpel tegen viroloog Marc Van Ranst afgewezen. De ondernemer had 5.000 euro schadevergoeding geëist voor gemiste inkomsten nadat professor Van Ranst eind juli op Twitter schreef 'kom niet naar Antwerpen', maar liet vorige maand weten af te zien van het geding. Hij vroeg de rechtbank de vordering wel te behouden, maar daar ging de rechtbank niet op in.

Lees verder

VRT moet transparanter worden over contracten met vedetten

De VRT moet voortaan meer inkijk geven in dure exclusiviteitscontracten in haar jaarverslag. Dat staat in een bijgewerkte ontwerptekst van de beheersovereenkomst tussen de openbare omroep en de Vlaamse regering, die De Tijd kon inkijken.

Lees verder

Alle alarmbellen gaan af over mogelijke executie Djalali

Ondanks een intensieve internationale campagne voor zijn vrijlating is de Iraans-Zweedse spoedarts Ahmadreza Djalali (49) gisteren overgebracht naar de beruchte gevangenis Rajaj.

Lees verder

Na mysterie in Utah duikt ook in Roemenië een monoliet op

In de buurt van het Roemeense stadje Piatra Neamt is plots een monoliet verschenen. Hij toont verdacht veel gelijkenissen met de zuil die twee weken geleden in de woestijn in de Amerikaanse staat Utah werd ontdekt. Toch lijken ze niet helemaal op elkaar: de Roemeense monoliet is niet zo glad als die in Utah en klinkt hol als je ertegen tikt.

Lees verder

Proefproject taalscreening bij 2.000 kleuters van start

Onderzoekers van de KU Leuven hebben een proefproject over de taalscreening opgestart bij 2.000 kleuters. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) laten weten. 'De taalscreening mag geen vertraging oplopen, want we hebben dit instrument echt nodig', aldus Weyts.

Lees verder

Zweedse politie pakt moeder op die haar zoon meer dan 30 jaar opsloot in appartement

De Zweedse politie heeft een vrouw gearresteerd die ervan wordt verdacht haar zoon gedurende een lange periode te hebben opgesloten in hun appartement. Dat heeft een woordvoerder van de politie dinsdag bekendgemaakt.

Lees verder

Racejacht breekt in tweeën, Franse zeiler na elf uur gered

De Franse zeiler Kevin Escoffier (40) is tijdens de zeilrace Vendée Globe gered voor Kaap de Goede Hoop. Zijn racejacht was in tweeën gebroken.

Lees verder

Te veel coronabesmettingen bij Newcastle: match tegen Aston Villa uitgesteld

De wedstrijd in de Premier League tussen Aston Villa en Newcastle United van komende vrijdag is uitgesteld, zo meldt de BBC. Dit gebeurt omdat bij Newcastle sprake is van een uitbraak van het coronavirus. De club heeft daarom een verzoek ingediend het duel later te spelen, hetgeen is gehonoreerd.

Lees verder

Greenyard schikt voor 500.000 euro met beurswaakhond FSMA

Het beursgenoteerde groente- en fruitconcern Greenyard heeft een minnelijke schikking getroffen van 500.000 euro met beurswaakhond FSMA in het dossier van een listeriabesmetting. Dat meldt de FSMA.

Lees verder

Chinese maanlander op maan geland

Een Chinese ruimtesonde die stalen van de maan moet verzamelen, is op het maanoppervlak geland. Dat heeft de Chinese staatszender CCTV gemeld.

Lees verder

De Croo sluit extra eindejaarsversoepeling uit

Ondanks smeekbedes aan Franstalige kant, houdt de federale regeringstop vast aan de afgesproken agenda om pas in januari ten vroegste de coronamaatregelen verder te lossen.

Lees verder

Dick Advocaat verlaat Feyenoord volgend seizoen en stopt als clubtrainer

Trainer Dick Advocaat heeft Feyenoord laten weten dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. De 73-jarige voormalige bondscoach van de Rode Duivels (2009-2010) deelde dat nu al mee om de Rotterdamse club alle tijd te geven om naar een goede opvolger te zoeken.

Lees verder

Moeskroen is rode lantaarn kwijt, einde dreigt voor coach Kevin Muscat bij STVV

Moeskroen heeft een uitstekende zaak gedaan in de kelder van het klassement. Het won gevleid met 3-2 van STVV, een rechtstreekse concurrent in de degradatiestrijd. De Truienaars hadden het betere van het spel, maar misten efficiëntie en kregen na knappe goals van Bakic, Da Costa en Faraj het deksel op de neus. Door de zege springt Moeskroen over Waasland-Beveren naar de voorlaatste plaats. Het komt ook tot op één punt van STVV, waar het nu wel heel heet wordt onder de voeten van coach Kevin Muscat.

Lees verder

Wie veel uitgeeft, mag wel met z'n tweeën winkelen

Wie een dure aankoop doet, hoeft niet langer helemaal alleen te gaan winkelen. Denk aan de aanschaf van een keuken, nieuwe badkamer of gezinswagen. Al leidt de nieuwe regel meteen tot discussie: wat is een dure aankoop en wat niet?

Lees verder

Acteur uit 'Juno' en 'Inception' kondigt aan dat hij transpersoon is

Elliot Page, voorheen bekend als Ellen, gaat voortaan als transman door het leven. De Canadese acteur uit Inception en Juno kondigde het nieuws zelf aan op sociale media.

Lees verder

Real Madrid in slechte papieren in Champions League na verlies tegen Shakhtar Donetsk

Real Madrid verloor op de vijfde speeldag in Groep B in de groepsfase van de Champions League met 2-0 bij het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Door dit verlies zijn de 1/8ste finales plots ver weg.

Lees verder

De gevolgen van de Brexit: Voetballers uit EU hebben straks werkvergunning nodig in Premier League

Voetballers uit de Europese Unie hebben na de brexit een werkvergunning nodig om in de Premier League of andere professionele afdelingen uit te komen. Dat melden ingewijden rond de Britse competities. Er wordt een soort van puntensysteem gehanteerd bij het al dan niet toewijzen, gebaseerd op de staat van dienst van de betreffende speler.

Lees verder

Baas Pairi Daiza boos op Frank Vandenbroucke: 'Gedraagt zich als een Romeinse keizer en wij zijn de gladiatoren'

Eric Domb, de algemeen directeur van Pairi Daiza, is boos dat de regering geen perspectief biedt aan de dierenparken in ons land. In een lange Facebookpost wijst hij daarvoor rechtstreeks naar minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) en de manier waarop de minister tot dat besluit kwam. 'Alsof hij een Romeinse keizer is die met zijn duim het leven van de gladiator bepaalt.'

Lees verder

Red Flames naar EK na winst tegen Zwitserland

De Red Flames mogen zich voor de tweede keer in hun geschiedenis opmaken voor het EK. Ze wonnen met 4-0 tegen Zwitserland en mogen als groepswinnaar rechtstreeks naar het EK in Engeland in 2022. Na een moeizame start hielp de Zwitserse doelvrouw een handje door naast de bal te grabbelen in de lucht waardoor Tine De Caigny kon binnenkoppen. Daarna speelden de Flames met meer vertrouwen en stoomden ze door naar een 4-0-overwinning.

Lees verder

'Seksfeestje' in Brussel legt Hongaarse hypocrisie bloot

De Hongaarse regeringspartij van Viktor Orban werpt zich op als verdediger van conservatief-christelijke waarden en als een dam tegen meer lgbt-rechten. Dat een van Orbans belangrijkste ­luitenants in Brussel de coronaregels overtrad op een 'seksfeest', treft de partij midscheeps.

Lees verder

CHAMPIONS LEAGUE. Lukaku houdt Inter in de race met twee goals (en helpt Real Madrid een handje), Ajax verliest tegen Liverpool

Real Madrid verloor op de vijfde speeldag in Groep B in de groepsfase van de Champions League met 2-0 bij het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Doordat Inter (met dank aan Romelu Lukaku) won bij Mönchengladbach kan Real mits winst volgende week tegen de Duitsers alsnog doorgaan naar de volgende ronde. Ook Inter is nog niet uitgeschakeld.

Lees verder

Chili zal uitslag Venezolaanse verkiezingen niet erkennen

De Chileense regering zal de uitslag van de Venezolaanse parlementsverkiezingen van komende zondag niet erkennen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Andres Allamand dinsdag verklaard. Hij riep andere landen op dat voorbeeld te volgen.

Lees verder

Trump roept gouverneur Georgia op om 'verkiezing af te gelasten', verantwoordelijke vreest dat dode zal vallen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de gouverneur van de staat Georgia opgeroepen om de 'verkiezing af te gelasten'. Volgens hem zou die 'niet langer nodig zijn' en 'zullen we alles winnen'. Het is niet duidelijk of hij het over de presidentsverkiezing heeft dan wel over de Senaatsverkiezingen die daar binnenkort opnieuw plaatsvinden. De Republikeinse gouverneur liet in elk geval weten dat hij niet gemachtigd is om tussen te komen. Een Republikeinse verkiezingsverantwoordelijke riep de president op te stoppen gewelddaden te inspireren: 'Iemand zal gedood worden.'

Lees verder

Apple zet computerwereld op z'n kop met nieuwe chip

Apple maakt sinds kort zelf de chips voor zijn computers. 'Big deal', denkt u nu. Maar die chips zijn verbijsterend goed.

Lees verder

Amerikaanse minister van Justitie duidt aanklager aan voor onderzoek naar Mueller en co.

De Amerikaanse minister van Justitie William Barr heeft advocaat John Durham aangeduid om te onderzoeken of justitie en inlichtingendiensten grenzen hebben overschreden bij hun onderzoek naar mogelijke Russische inmenging in de verkiezingscampagne van president Donald Trump in 2016.

Lees verder

'Spelers gaan echt niet trager lopen omdat ik een vrouw ben'

Stéphanie Frappart fluit vanavond Juventus-Dinamo Kiev. De Française is de eerste vrouwelijke ref in de Champions League. 'Ik heb al vaak genoeg laten zien dat ik over de kwaliteiten beschik om op dit niveau te staan.'

Lees verder

Met welk boek ontsnapt u uit de lockdown? Laad uw tip op
Natuurlijk heeft elke lezer haar, zijn eigen motivatie. Om te vergeten, of net te herinneren, om opgetild te worden, je uitgedaagd te voelen of bevestigd, om ontroering te vinden of troost, in elk geval en dat geldt dan toch voor iedereen: lezen is ontsnappen. Een boek is een uitweg. Vanzelfsprekend 'essentieel' dus in deze binnengesloten tijden. Naast mijn bed heb ik een vast stapeltje van dat soort liggen. Boeken die mij ooit zo'n uitweg hebben geboden, en die dat blijven beloven. Welk boek helpt u?
Lees verder

Met welk boek ontsnapt u uit de lockdown? Bekijk alle tips
Natuurlijk heeft elke lezer haar, zijn eigen motivatie. Om te vergeten, of net te herinneren, om opgetild te worden, je uitgedaagd te voelen of bevestigd, om ontroering te vinden of troost, in elk geval en dat geldt dan toch voor iedereen: lezen is ontsnappen. Een boek is een uitweg. Vanzelfsprekend 'essentieel' dus in deze binnengesloten tijden. Naast mijn bed heb ik een vast stapeltje van dat soort liggen. Boeken die mij ooit zo'n uitweg hebben geboden, en die dat blijven beloven. Welk boek helpt u?
Lees verder

Machtige Slovaakse oligarch opgepakt in zaak vermoorde journalist

De Slovaakse politie heeft dinsdag een van de rijkste en machtigste mannen van het land opgepakt in de zaak rond de moord op de 27-jarige journalist Jan Kuciak en zijn verloofde in februari 2018. Volgens Slovaakse media gaat het om de spectaculairste gebeurtenis tot dusver in het onderzoek naar de moorden.

Lees verder

Somers wil dat alle Vlaamse ambtenaren na hun 65ste kunnen blijven werken

Als het van Vlaams minister van Ambtenarenzaken Bart Somers afhangt, moeten alle Vlaamse ambtenaren tot na hun 65ste aan de slag kunnen blijven als ze dat zelf willen. De Open Vld-minister start daarover binnenkort gesprekken met de vakbonden.

Lees verder

Coronacijfers blijven goede kant op gaan

De coronacijfers gaan nog altijd de goede kant op. Dat blijkt woensdagochtend uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano.

Lees verder

Presidentiële gratie onder de loep in VS

Het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt mogelijke omkoping in ruil voor presidentiële gratie. Dat staat in gerechtelijke stukken die bij een federale rechtbank zijn ingediend. Details en namen van betrokkenen zijn niet bekendgemaakt. Volgens president Donald Trump gaat het om 'fake news'. Hij zou overigens overwegen preventieve gratie te geven aan zijn kinderen en advocaat Rudy Giuliani, schrijft The New York Times.

Lees verder

Bezetting op intensieve zorg overal onder symbolische 60 procent

Voor het eerst sinds de tweede golf een piek heeft bereikt, is in ­alle provincies de bezetting op ­intensieve zorg onder de 60 procent gedoken.

Lees verder

Natuur en Bos wordt strenger voor loslopende honden

Loslopende honden hebben het al te bont gemaakt in de Vlaamse natuurgebieden, ­afgelopen weekend. Voor het Agentschap voor Natuur en Bos is de maat vol. Het zal verscherpte controles uitvoeren op wan­delaars die hun dier niet aan de leiband houden en zal meteen verbaliseren. De minimumboete bedraagt 80 euro, maar kan op­lopen naargelang het aantal loslopende honden, de aangerichte natuurschade en eventueel recidivegedrag.

Lees verder

Oostenrijkse skistations waarschijnlijk enkel open voor mensen uit de regio

Europa lijkt dan toch zijn zin te krijgen, nadat het Oostenrijk onder zware druk zette om de skipistes tot minstens na de kerstvakantie gesloten te houden, zoals het geval is in Duitsland, Frankrijk en Italië.

Lees verder

Ook volgend jaar geen publiek bij Ronde van Vlaanderen

Toeschouwers zijn ook volgend jaar niet welkom voor de Ronde van Vlaanderen. Dat zegt organisator Flanders Classics in De Morgen. 'Niet tof, maar het belangrijkste is dat er gekoerst wordt.'

Lees verder

Verenigd Koninkrijk keurt als eerste Pfizer-vaccin goed

De onafhankelijke toezichthouder voor de gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk heeft het coronavaccin van Pfizer en BioNtech goedgekeurd voor gebruik. Volgende week volgen waarschijnlijk al de eerste inentingen.

Lees verder