Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 6 december 2020

Clement over Vormer, die niet kon spelen door zware buikklachten, maar wel fit raakt voor Lazio: “Hij warmde nog op...

HLN
Clement over Vormer, die niet kon spelen door zware buikklachten, maar wel fit raakt voor Lazio: "Hij warmde nog op, maar het lukte echt niet"
Club-coach Philippe Clement vond dat zijn spelers de opdracht hadden volbracht. "We zijn goed gestart tegen een laag blok, maar het was in die eerste helft te vaak een verhaal van net niet. Toch zijn we hard blijven werken en gedisciplineerd blijven voetballen. De tweede helft was beter, en de inbreng van Okereke leidde tot een snel doelpunt. Daarna bleven we gaan voor dat tweede doelpunt en hadden er misschien wel drie moeten maken. Maar alweer was het het verhaal van in de eerste helft. Net niet dus. Het belangrijkste is echter dat de drie punten binnen zijn."
Lees verder

Jambon: "Geen enkel gaatje voor versoepelingen, mensen geen valse hoop geven"
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ziet geen ruimte voor versoepelingen van de coronamaatregelen. Hij reageert zo op de oproep van de minister-president van de Franse gemeenschap, Pierre-Yves Jeholet (MR), die zaterdag pleitte voor een nieuw Overlegcomité op 18 september, met een herevaluatie van de sociale bubbel en de sluiting van de kapsalons. "Ik denk niet dat het zo verstandig is om de mensen valse hoop te geven dat we met Kerstmis wat kunnen doen", zei Jambon in 'De Ochtend' op Radio 1.
Lees verder

Dode bij steekpartij in Sint-Jans-Molenbeek
Bij een steekpartij in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is zaterdagavond een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat bevestigt het parket van Brussel. Over de omstandigheden bestaan nog veel onduidelijkheden.
Lees verder

Football Talk. Assist Trésor levert Willem II niets op - Sovjet-icoon overleden - PSG ontbindt contract Jesé
Willem II heeft op de elfde speeldag in de Eredivisie met 3-2 verloren van Willem II. Mike Trésor speelde de volledige wedstrijd en gaf de assist voor de 3-1. Willem II incasseerde de drie doelpunten in de eerste helt. Lisandro Semedo (9e), Sebastian Polter (29e) vanop de penaltystip, en Zian Flemming (44e) scoorden. Na de pauze kwamen de bezoekers via Evangelos Pavlidis (66e) en Jan-Arie van der Heijden (87e) terug tot 3-2, maar daar bleef het bij. Willem II beëindigde de wedstrijd ook nog met tien, na een tweede geel voor Pol Llonch (88e).
Lees verder

Ogier staat op zucht van de zege in Monza en zevende wereldtitel
Met nog één klassementsrit te rijden, blijft Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) aan de leiding van de rally van Monza, de afsluitende wedstrijd van een bizar en door covid-19 fel geteisterd wereldkampioenschap.
Lees verder

Deze roze miniatuurbus met surfplank is evenveel waard als een nieuwe Porsche 911-cabrio
Het is een van de meest gezochte Hot Wheels miniatuurauto's die er bestaan: dit roze Volkswagen 'Beach Bomb'-prototype. De wagen heeft een geschatte waarde van 150.000 dollar (ruim 120.000 euro), maar voor dat geld koop je in de VS ook een nieuwe Porsche 911 Cabriolet.
Lees verder

Ondanks kritiek wil Netflix geen waarschuwing bij 'The Crown': "We hebben vertrouwen in de kijker"
Netflix wil, ondanks de felle kritiek op serie 'The Crown', geen waarschuwing toevoegen dat het wel degelijk om fictie gaat. Een Britse minister had daartoe opgeroepen.
Lees verder

Barcelona afgemaakt in Spaanse media: "Ze hadden beter thuis kunnen blijven, een schande"
Het gaat van kwaad naar erger bij FC Barcelona in La Liga. Gisteravond leed de Blaugrana zijn vierde nederlaag, op het veld van Cádiz. "Een schande", noemen Spaanse media het. Barça bengelt amper drie punten boven de degradatieplaatsen.
Lees verder

Hanne Verbruggen plaatst zich met persoonlijk record voor Tokio, Bouchikhi moet opgeven
Hanne Verbruggen heeft zich tijdens de marathon van Valencia geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio. Ze stelde haar persoonlijk record gevoelig bij naar 2u29:14. Nina Lauwaert slaagde niet in haar opzet en moest vrede nemen met 2u34:45.
Lees verder

Zo vieren Vlamingen kerst, volgens Sara Leemans: "Met haar pinterestboard in aanslag bestelt ze het nodige online bij Bol"
Sara Leemans van het Instagramaccount 'Dansaertvlamingen' steekt de draak met de hippe bewoners van en rond de Brusselse Dansaertstraat. Elke week pleegt ze een satirisch stukje over de Vlaming in NINA. Thema deze week: Jingle Bells. Hoe bereidt de fermette-Vlaming, de doorsnee Vlaming en de Dansaertvlaming zich voor op de kerstperiode?
Lees verder

Enige veroordeelde voor brutale moord op Britse studente (21) in Italië mag celstraf omzetten in taakstraf
De 33-jarige Ivoriaan Rudy Guede moet niet terug naar de gevangenis en mag de rest van zijn celstraf omzetten in een taakstraf. Dat heeft een Italiaanse rechtbank beslist. Guede werd in 2008 veroordeeld voor de brutale moord op de Britse studente Meredith Kercher in Perugia. Eerder hadden ook de Amerikaanse Amanda Knox en haar Italiaanse vriend zware straffen gekregen voor hun betrokkenheid bij de moord, maar ze werden later vrijgesproken.
Lees verder

Familiedrama in Oudenaarde en Lokeren: 52-jarige opgepakt
Twee mensen zijn in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een vermoedelijk familiedrama. De slachtoffers zijn een 26-jarige man uit Oudenaarde en een 55-jarige vrouw uit Lokeren. Een 52-jarige verdacht is opgepakt.
Lees verder

Politie betrapt 64 feestvierders tijdens verschillende lockdownfeestjes in Antwerpen
De Antwerpse politie heeft vannacht opnieuw verschillende feestjes moeten stilleggen. Het ging over eerder kleine bijeenkomsten, maar telkens werd door de aanwezigen het samenscholingsverbod geschonden. 64 personen zijn op negen verschillende plaatse geïdentificeerd.
Lees verder

Oud-rechercheur Peter Roelants: "Borgerhout stond in brand maar moord op islamleraar had niet met racisme te maken"
Afgelopen week dook de fameuze foto weer op: AEL-politicus Dyab Abou Jahjah staat neus-aan-neus met toenmalig politiecommissaris Luc Lamine op de Turnhoutsebaan in Borgerhout na rellen met moslimjongeren. We schrijven 26 november 2002. In Borgerhout heeft Constant Van Linden zijn buurman Mohamed Achrak vermoord. "Een racistische moord", schreeuwt iedereen. Rechercheur op rust Peter Roelants voerde het onderzoek: "Stanneke was geen racist. Met racisme had die moord niet te maken." Een terugblik op zijn intense carrière.
Lees verder

'Black-Out'-actrice Anna De Ceulaer is geobsedeerd door Japan: "Ik hoop er door te breken"
Anna De Ceulaer (22) is al enkele jaren een rijzende ster. In 2016 debuteerde ze in de VTM-reeks 'Coppers' en speelde ze mee in 'Gent West'. Plus: Anna was ook te zien in 'Gina & Chantal', 'Professor T' én 'Loslopend Wild'. En nu zie je haar in 'Black-Out' op Eén, als de ontvoerde dochter van de premier. De start van een glansrijke carrière? Anna steekt haar dromen en ambities alvast niet onder stoelen of banken.
Lees verder

Heel wat ontgoochelde kinderen na problemen met livestream van Grote Sinterklaasshow Studio 100
Door de coronacrisis kon de Grote Sinterklaasshow van Studio 100 dit jaar niet doorgaan in het Antwerpse Sportpaleis. In plaats daarvan werd een grootse show georganiseerd in het gloednieuwe Plopsa Hotel, waar heel wat kinderhelden hun opwachting maken. In samenwerking met Proximus zou iedereen de show van thuis uit kunnen volgen via een livestream, maar de servers bleken niet voorzien op de grote belangstelling. Op Twitter reageren heel wat ouders dan ook ontgoocheld.
Lees verder

Worden winter- en zomersolden definitief uitgesteld tot februari en augustus?
CD&V wil het begin van de winter- en zomersolden uitstellen naar respectievelijk 1 februari en 1 augustus. Niet alleen in deze coronatijden, maar definitief. "De weersomstandigheden zijn grondig veranderd in ons land", zegt Kamerlid Leen Dierick, die een amendement hiertoe indient op een eerder wetsvoorstel, samen met collega-CD&V-parlementslid Nathalie Muylle.
Lees verder

Vlaams minister van Mobiliteit Peeters wil snel overleg over Brusselse stadstol, samenwerkingsakkoord moet problematiek leasewagens oplossen
Er is dringend overleg nodig met de Brusselse regering over de plannen voor een Brusselse stadstol en liefst ook een samenwerkingsakkoord. Zoniet, zal de Vlaamse regering alle nodige juridische stappen ondernemen om de belangen van de Vlaamse pendelaars te beschermen. Dat verklaarde Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) in 'De zevende dag' (Eén). Hans Maertens (Voka) waarschuwde voor spitstechnologie bij de invoering van de stadstol, zoals het inschrijven van wagens in het Brussels Gewest om de taks te omzeilen.
Lees verder

Man (24) sterft na klap tegen boom tijdens tochtje op quad
Bij een zwaar ongeval op de Groenebosdreef in Houthulst is zondagochtend een 24-jarige man om het leven gekomen. De twintiger uit Moorslede was samen met drie vrienden op weg met de quad toen hij de controle over het stuur verloor en tegen een boom belandde.
Lees verder

Everzwijn biedt zich spontaan aan bij slager Franky: "Natuurhulpcentrum heeft hem meegenomen"
Een everzwijn dat zich spontaan aanbiedt bij een slager, het gebeurt niet elke dag. Slager Franky Brasseur uit Eisden maakte het vandaag mee. "We waren samen met de 'kleine' aan het kijken wat Sinterklaas allemaal had gebracht, toen hij plots riep dat er een everzwijn in de tuin stond", schatert Franky. "Maar ik maak zelf geen dieren dood."
Lees verder