Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 december 2020

Camping Dreamville moet wijken voor kleiontginning: Tomorrowland zoekt grond voor 10.000 kampeerders

HLN
Camping Dreamville moet wijken voor kleiontginning: Tomorrowland zoekt grond voor 10.000 kampeerders
Baksteenbedrijf Wienerberger gaat de komende vijftien jaar zijn grond tussen de Rumstsestraat in Rumst en de Nachtegaalstraat in Boom ontginnen. Enig probleem: het festival Tomorrowland gebruikt die als locatie voor camping Dreamville. De provincie Antwerpen wil de festivalorganisatoren helpen een alternatieve locatie te vinden en gaat daarvoor een projectbegeleider aanstellen. Kostprijs: maximaal 400.000 euro.
Lees verder

Man (40) lokt 14-jarig klasgenootje van stiefdochter mee naar parking en verkracht haar in de wagen: "De schuld schuift hij in haar schoenen"
'Laten we afspreken om de ruzie tussen jou en mijn stiefdochter uit te klaren.' Onder dat voorwendsel lokte een 40-jarige man uit Brugge een meisje van 14 jaar naar een afgelegen parking, om haar daar te misbruiken in zijn wagen. Ook z'n partner en stiefdochter werden volgens het parket slachtoffer van de veertiger. De verdediging minimaliseert de feiten, de procureur vordert een effectieve celstraf. De man zou ook in Roemenië al dergelijke feiten hebben gepleegd.
Lees verder

Axel Witsel klaar voor duel tegen ex-club Zenit: "Ons verzekeren van groepswinst"
Borussia Dortmond kan zich morgenavond verzekeren van groepswinst in poule F. Daarvoor moet het beter doen dan Lazio, dat tegen Club uitkomt. "We willen echt als eerste eindigen in de groep. Het wordt een belangrijke match tegen Zenit", aldus Axel Witsel.
Lees verder

Nu ook op Isle of Wight mysterieuze monoliet verschenen
Op het Britse eiland Isle of Wight is nu ook een mysterieuze obelisk in metaal ontdekt. Eerder werden ook in de Amerikaanse staten Utah en Californië en in Roemenië en Friesland dergelijke voorwerpen aangetroffen. De laatste monoliet werd afgelopen weekend gevonden op Compton Beach, op de westkust van het Britse eiland.
Lees verder

Brits leger wil luchtbrug opzetten naar België om vaccins te halen
Het Britse leger wil een luchtbrug opzetten naar België om Pfizer-vaccins te halen wanneer de brexit in voege treedt. Dat melden verschillende Britse media. Defensie in ons land is niet op de hoogte van dit plan.
Lees verder

Basisschool Dolfijn in rouw na moord op kleuterjuf (55): "Martine was een steunpilaar voor de hele school"
Jip en Janneke die in tranen steun zoeken bij elkaar. Met deze alleszeggende tekening heeft basisschool Dolfijn het plotse overlijden gemeld van hun geliefde juf Martine (55). De vrouw werd zaterdagavond vermoord door haar ex-partner. De kleuters van haar Jip en Jannekesklas blijven verweesd achter. Ook bij de Lokerse Feesten is het verdriet groot. Martine was er meer dan dertig jaar actief als vrijwilliger.
Lees verder

Basisschool Dolfijn in rouw na moord op kleuterjuf: "Martine was een steunpilaar voor de hele school"
Jip en Janneke die in tranen steun zoeken bij elkaar. Met deze alleszeggende tekening heeft basisschool Dolfijn het plotse overlijden gemeld van hun geliefde juf Martine (55). De vrouw werd zaterdagavond vermoord door haar ex-partner. De kleuters van haar Jip en Jannekesklas blijven verweesd achter. Ook bij de Lokerse Feesten is het verdriet groot. Martine was er meer dan dertig jaar actief als vrijwilliger.
Lees verder

LIVE (18u). Loting kwalificaties WK 2022, Rode Duivels nú al zeker van minstens barrages
't Is dezer dagen een groot deel van Roberto Martínez' jobinhoud: (virtuele) lotingen bijwonen. Na die van de Final Four van de Nations League kennen de Rode Duivels vandaag iets na 18 uur hun tegenstanders richting het WK van 2022 in Qatar. België zit in pot 1 en belandt, als deelnemer van de Final Four, sowieso in een groep van vijf. De sterkste opponenten uit pot 2 lijken landen als Zwitserland, Polen en Zweden. De loting is LIVE te volgen bij HLN.be!
Lees verder

Deze vijf jonge weldoeners doen in de kerstperiode iets moois voor hun medemens
Hoezo, jongeren zijn tegenwoordig niet meer geëngageerd? Deze tieners en twintigers doen in de kerstperiode iets moois voor hun medemens, vertellen ze in De Morgen. Uit engagement, vanuit hun geloof of gewoon omdat ze het leuk vinden.
Lees verder

Wase Dierenbescherming redt kat uit klem: "Slachtoffer van stropers of dierenbeul"
De Wase Dierenbescherming heeft een kat moeten redden die met haar pootje vast zat in een klem. Volgens verantwoordelijke Dirk Vermeulen werd de klem wellicht geplaatst door stropers, maar hij sluit ook niet uit dat dit het werk is van een dierenbeul.
Lees verder

Renners van UAE Team Emirates krijgen in januari coronavaccin na geslaagde test bij teammanager
De renners van UAE Team Emirates, bij wie Tourwinnaar Tadej Pogacar, zullen in januari tijdens een trainingskamp in de Emiraten gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Dat zegt teammanager Mauro Gianetti in La Gazzetta dello Sport.
Lees verder

Chauffeur stapt als bij wonder ongedeerd uit verhakkeld voertuig na zware crash op A11
De bestuurder van een bestelwagen mag zijn engelbewaarder bedanken na een zeer zwaar ongeval langs de A11 in Brugge. De man reed achteraan in op een vrachtwagen en stapte als bij wonder ongedeerd uit het wrak.
Lees verder

Politie legt seksfeestje stil in Paal: persoon verstopt in kast
De politie heeft een seksfeestje stilgelegd in een woning in Paal bij Beringen. De interventie klopte aan, maar zag door het venster al wat er gaande was.
Lees verder

Belgische stroomprijs piekt door weinig wind en mist
Er zijn vanochtend recordprijzen betaald voor elektriciteit. Een gebrek aan wind en zon en de eerste koudeprik van het jaar hebben tot prijzen tot 2.300 euro/MWh geleid.
Lees verder

Waar Club morgen van bespaard wil blijven: vijf gemiste afspraken van blauw-zwart in Europa
Cruciale afspraak voor Club Brugge, morgenavond. Met een zege tegen Lazio kan blauw-zwart zich kwalificeren voor de knockoutfase van de Champions League. Volgens Simon Mignolet leeft het geloof alvast in de spelersgroep dat het mogelijk moet zijn. Maar dat je cruciale afspraken kan missen, weet blauw-zwart ook. Er was de historische gemiste kans tegen Lokomotiv, maar dat was niet de enige Europese teleurstelling voor de Bruggelingen. Een overzicht.
Lees verder

Na succesvolle skicarrière leeft Lindsey Vonn nog elke dag met pijn: "Binnen enkele jaren knieprothesen nodig"
Drie olympische medailles, zeven WK medailles en 82 Wereldbekerzeges. Lindsey Vonn (36) is een van de meest succesvolle skiesters ooit. Maar die topcarrière, waar ze in februari 2019 een punt achter zette, eist ook zijn tol. "Ik leef nog elke dag met pijn", zegt ze aan 'Blick'.
Lees verder

Na succesvolle skicarrière leeft Lindsey Vonn nog elke dag in pijn: "Binnen enkele jaren knieprothesen nodig"
Drie olympische medailles, zeven WK medailles en 82 Wereldbekerzeges. Lindsey Vonn (36) is een van de meest succesvolle skiesters ooit. Maar die topcarrière, waar ze in februari 2019 een punt achter zette, eist ook zijn tol. "Ik leef nog elke dag in pijn", zegt ze aan 'Blick'.
Lees verder

Feestlichtjes ophangen in Amsterdam? Dat moet je straks gaan melden
Wie feestverlichting wil aanbrengen in Amsterdam, moet daar nu nog een vergunning voor aanvragen. Het college wil daarvan af, maar in plaats daarvan moet men wel melden waar verlichting komt te hangen.
Lees verder

Football Talk. Maertens (OHL) riskeert drie speeldagen schorsing
BRUSSEL 07/12 (BELGA) = Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag een schorsing van drie speeldagen en een boete van 3.000 euro voorgesteld als straf aan OHL-middenvelder Mathieu Maertens, die afgelopen weekend een rode kaart kreeg.
Lees verder

Bob Dylan verkoopt volledige catalogus voor ruim 300 miljoen dollar
Universal Music Publishing Group mag zich in de handen wrijven. De groep heeft namelijk de volledige muziekcatalogus - goed voor meer dan 600 nummers - van Bob Dylan (79) aangekocht. Dat meldt Variety.
Lees verder