Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 26 december 2020

Brugse politie betrapt 14 studenten in vakantiewoning tijdens kerstfeestje: “Als ze niet op één adres wonen, word...

HLN
Brugse politie betrapt 14 studenten in vakantiewoning tijdens kerstfeestje: "Als ze niet op één adres wonen, worden ze gedagvaard"
De politie van Brugge heeft vrijdagavond een kerstfeest stilgelegd waarbij 14 studenten aanwezig waren. Opvallend: het feestje vond plaats in een vakantiewoning waar sowieso maar plaats was voor 10 personen. De studenten beweren op eenzelfde adres te wonen waardoor ze dus tot dezelfde 'bubbel' behoren. "Als dat niet klopt, zullen ze gedagvaard worden voor de rechtbank", zegt procureur Filip Jodts.
Lees verder

Videobeelden tonen hoe jongeren vuurpijlen naar Brusselse politie schieten
Onbekende daders hebben vuurpijlen afgeschoten richting een politieauto, die patrouilleerde in de Brusselse gemeente Vorst. De wagen raakte daarbij niet beschadigd. Ook de politieagenten zijn ongedeerd.
Lees verder

LIVE. Wie trekt het laken naar zich toe in de tweede helft?
• 15de speeldag Premier League • King Power Stadium • Tielemans en Castagne in de basis • Leicester is tweede met een punt meer dan Man United
Lees verder

Fans reageren gemengd op kerstspecial 'F.C. De Kampioenen': "Welgeteld één keer moeten lachen"
Van "prachtig eerbetoon" tot "de aflevering te veel": de meningen over de kerstspecial van 'F.C. De Kampioenen' waren vrijdagavond verdeeld. Ook bekende fans keken met gemengde gevoelens naar de bijzondere aflevering, die een eerbetoon was aan de dit jaar overleden Johny Voners. "De eerste acht seizoenen waren goed, daarna hadden ze er sneller een streep moeten onder trekken", zegt arbeidseconoom Stijn Baert (37). Sp.a-voorzitter en superfan Conner Rousseau had dan weer wel lof voor de special.
Lees verder

LIVE. Club voetbalt amper kansen bijeen, geteisterd Eupen beperkt zich tot verdedigen
• 19de speeldag Jupiler Pro League • Jan Breydel • Club voert het klassement aan • Eupen speelde al sinds 6 december niet meer door coronaperikelen
Lees verder

LIVE. Vechten Mathieu van der Poel en Wout van Aert een duel uit in Heusden-Zolder?
Vandaag wordt in Heusden-Zolder de voorlaatste manche van de Superprestige afgewerkt. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock staan aan de start. Wie triomfeert? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE. Beterschap na de rust? Club op zoek naar doelpunt tegen Eupen
• 19de speeldag Jupiler Pro League • Jan Breydel • Club voert het klassement aan • Eupen speelde al sinds 6 december niet meer door coronaperikelen
Lees verder

LIVE. Lang prikt er twee binnen in vijf minuten tijd, Eupen op de knieën?
• 19de speeldag Jupiler Pro League • Jan Breydel • Club voert het klassement aan • Eupen speelde al sinds 6 december niet meer door coronaperikelen
Lees verder

LIVE. Incidentrijke wedstrijd: Iserbyt geeft op na zware val, Van Aert rijdt lek in openingsfase
Vandaag wordt in Heusden-Zolder de voorlaatste manche van de Superprestige afgewerkt. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock staan aan de start. Wie triomfeert? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Van Damme: "Mensen met allergie voor bepaald bestandsdeel van vaccin houden we goed in de gaten"
Maandag om 11 uur zullen in ons land de eerste Covid-vaccinaties van fabrikant Pfizer toegediend worden. Het vaccin moet twee keer ingespoten worden om effectief te zijn en dat moet gebeuren na een termijn van 21 dagen. Dat bevestigen de experten van de taskforce in een Zoom-sessie. "Mensen die allergisch zijn voor bepaalde bestandsdelen van het vaccin zullen we goed in de gaten houden", aldus vaccinoloog Pierre Van Damme.
Lees verder

Roze lokken zijn trendy, met deze tips van een kapper transformeer je je kapsel voor oud en nieuw
Roze heeft een momentje, zoals we al eerder schreven. Van millennial pink tot hot pink, neon- en koraalroze: we zien allerlei tinten de revue passeren. Niet alleen kledingstukken, accessoires en gadgets, maar ook de lokken van verschillende bekendheden kleuren roze. Wil jij ook met deze trendkleur het nieuwe jaar in? Kapper Pascal Van Loenhout geeft tips zodat je thuis zelf aan de slag kan.
Lees verder

Tielemans en co pakken punt tegen Man United, dat al 20 uitwedstrijden ongeslagen is
Leicester City en Man United, de nummers twee en drie in de Premier League, hebben 2-2 gelijkgespeeld. Tielemans en co kwamen telkens terug na een achterstand.
Lees verder

Coronaproof vieren doe je zo: Noa Lang scoort twee keer tegen Eupen, maar houdt zich netjes aan de nieuwe regels
Het oogt allemaal wat ongemakkelijk. Noa Lang scoorde voor Club Brugge de eerste twee doelpunten tegen Eupen, maar moest die doelpunten coronaproof vieren. Een sprong met een schreeuw en twee gebalde vuisten. Meer niet. Geen groepsknuffels of innige omhelzingen meer vanaf deze speeldag. Daar staan sinds deze week boetes op vanuit de Pro League. Voetballers die te innig vieren, worden gestraft. Spelers afzonderlijk kunnen tot 750 euro krijgen, voor clubs kan de rekening oplopen tot 10.000 euro. Een match delegate houdt dat vanaf nu allemaal in de gaten. De spelers van Club Brugge deden het allemaal volgens het boekje. Het vieren bleef beperkt tot wat handjes en vuistjes geven.
Lees verder

Eli Iserbyt afgevoerd naar ziekenhuis na valpartij, vrees voor elleboogbreuk
Eli Iserbyt (23) kwam zwaar ten val in de Superprestigemanche in Heusden-Zolder. Hij werd nadien afgevoerd naar het ziekenhuis. Er wordt gevreesd voor een zware elleboogblessure.
Lees verder

De volgorde van vaccins: personeel in eerstelijnszorg en ziekenhuizen vanaf maart, 65-plussers in mei
De experten van de taskforce hebben in een Zoom-sessie meer duidelijkheid gegeven over de volgorde van de vaccinatiestrategie. Bewoners van de woonzorgcentra worden vanaf 5 januari als eersten gevaccineerd en dat zal mogelijk tot eind februari duren. Vanaf maart is het dan de beurt aan het ziekenhuispersoneel en het personeel in de eerstelijnszorg. Ook de tehuizen voor gehandicapten komen dan aan de beurt.
Lees verder

Club zet Eupen opzij na sterke tweede helft: Lang uitblinker met twee goals en assist, rood voor Vanaken
Opdracht volbracht voor Club Brugge. Tegen een gehavend Eupen kwam blauw-zwart nooit in de problemen: 3-0. Club sluit het jaar dankzij een glansprestatie van Noa Lang zeker als leider af. De enige domper: Hans Vanaken pakte rechtstreeks rood.
Lees verder

54-jarige thuis schedelbreuk geslagen op Kerstmis: parket start onderzoek naar poging tot moord
De Mechelse afdeling van het Antwerpse parket is een onderzoek gestart naar een poging tot moord op een 54-jarige man uit Mechelen vrijdagavond.
Lees verder

Prins Albert van Monaco viert Kerstmis met bijpassende trui én Crocs
Bij een geslaagd kerstfeest hoort een ugly christmas sweater. Dat vindt zelfs prins Albert van Monaco (62). Hij prijkt op het jaarlijkse kerstkiekje met een rode trui met het opschrift 'Ho ho ho' en zelfs bijpassende Crocs.
Lees verder

Ferdy van 'First Dates' heeft het niet makkelijk gehad: "Ik was dat dikke homootje"
Het was een fijne kennismaking deze week in 'First dates': Ferdy (20) uit Wijchmaal ging op date met Giuseppe.
Lees verder

Van der Poel vliegt naar nieuwe zege in Heusden-Zolder, pechvogel Van Aert tweede na inhaalrace
Mathieu van der Poel heeft voor het vierde jaar op rij de veldrit in Heusden-Zolder gewonnen. Wout van Aert, die in de eerste ronde met een lekke band kampte, werd tweede na een straffe inhaalrace. Eli Iserbyt kwam daarnaast stevig ten val.
Lees verder