Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 december 2020

Broer van Gigi Hadid wil geen coronavaccinatie: “God heeft onze lichamen gemaakt om hiermee om te gaan”

HLN
Broer van Gigi Hadid wil geen coronavaccinatie: "God heeft onze lichamen gemaakt om hiermee om te gaan"
Anwar Hadid, het jongere broertje van Gigi en Bella Hadid, wil zich absoluut niet laten vaccineren tegen corona. Dat meldde het model op Instagram Stories, maar na een hoos aan kritiek verwijderde hij het bericht snel.
Lees verder

Ambtenaar krijgt 2 jaar cel voor diefstal van 35.000 euro van Stad Gent: "Ze liet lonen dubbel uitbetalen op rekening van haar partner"
Een voormalige medewerkster is veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar en een boete van 4.000 euro nadat uitkwam dat ze 35.000 euro had gestolen van haar werkgever stad Gent. De vrouw, die op de financiële dienst werkte, betaalde lonen van werknemers en liet deze dubbel uitbetalen op de rekening van haar partner. "Na het incident vond er een interne audit plaats om het systeem te optimaliseren."
Lees verder

Tweede doelman op komst: Nederlander Hahn legt vandaag medische testen af op Anderlecht
Heeft Anderlecht straks een nieuwe tweede doelman beet? Volgens onze informatie legt de Nederlander Warner Hahn vandaag zijn medische testen af bij Anderlecht. Zijn die goed, dan wordt hij de komende maanden de doublure voor Timon Wellenreuther.
Lees verder

Deze 7 snelle auto's kun je zelf testen
Zou jij graag eens achter het stuur kruipen van een sportieve auto? Van lichtgewicht pluimpjes die vlot door de bocht gaan tot brute sportwagens die je in 4 seconden aan 100 km/u afzetten, er is voor elk wat wils. Deze 7 zijn de favorieten van HLN Drive.
Lees verder

Dit zijn de sportiefste auto's van het moment
Zou jij graag eens achter het stuur kruipen van een sportieve auto? Van lichtgewicht pluimpjes die vlot door de bocht gaan tot brute sportwagens die je in 4 seconden aan 100 km/u afzetten, er is voor elk wat wils. Deze 7 zijn de favorieten van HLN Drive.
Lees verder

Tom Hanks is er zeker van: "Bioscopen blijven absoluut bestaan"
Volgens de Amerikaanse acteur Tom Hanks (64) blijven bioscopen wereldwijd ook na de coronacrisis nog zeker bestaan. Dat zei hij in een interview met Collider, waarin hij kwam praten over zijn nieuwe film 'News of the World'.
Lees verder

Roland en John Leo, winnaars van 'The Voice Senior': "Veel mensen willen een tattoo van de winnaar van 'The Voice'"
Roland Van Beeck (66) mag zich de tweede winnaar van 'The Voice Senior' noemen, en net als die eerste winnaar, John Leo (67), is hij een muzikaal beest. Desondanks legden beide mannen een verschillend parcours af: Roland was cafébaas en tatoeëerder terwijl John als orkestleider gevestigde artiesten begeleidde. In een dubbelgesprek vertellen beide heren over hun winst, de hordes die ze in het verleden al namen, corona en vrouwelijke aandacht. "Ik hoop echt dat ze Roland goed begeleiden. Want als je de deur van 'The Voice' achter je dichtslaat, dan moet je jezelf echt gaan bewijzen."
Lees verder

De meest typerende trouwfoto's van 2020: "Ik heb toch foto's kunnen maken die bewijzen dat ondanks alles het huwelijksgeluk steeds overwint"
Corona of niet, ook dit jaar stapten heel wat koppels in het huwelijksbootje. En of dat unieke beelden opleverden. Felix Boniface, Fille Roelants en Irmy, drie Belgische huwelijksfotografen, vertellen over het turbulente trouwjaar 2020 en tonen hun meest typerende beelden.
Lees verder

Besmettelijkere Engelse variant van coronavirus verspreidt zich wereldwijd
Een mutatie van het coronavirus die voor het eerst opdook in Groot-Brittannië duikt wereldwijd meer en meer op. Experten vrezen dat de variant besmettelijker is en een derde golf kan veroorzaken. Meer dan vijftig landen nemen strengere maatregelen om de verspreiding tegen te gaan, zoals reisbeperkingen voor Britten.
Lees verder

Van Gucht: "Aan dit tempo bereiken we tegen midden februari kaap van 75 ziekenhuisopnames per dag"
Vorige week waren er gemiddeld 160 nieuwe ziekenhuisopnames per dag, elf procent lager dan de week ervoor. "Aan dit tempo kunnen we tegen midden februari onder de kaap van 75 opnames per dag uitkomen", stelde woordvoerder Steven Van Gucht op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. Het aantal nieuwe besmettingen daalde zelfs met 15 procent.
Lees verder

LIVE. Persconferentie crisiscentrum aan de gang
Om 11 uur start de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. De cijfers blijven in de goede richting evolueren, het aantal nieuwe besmettingen daalt zelfs met 15 procent.
Lees verder

Speler-voorzitter: Piqué gaat voor unieke dubbelrol bij FC Barcelona
Volgens 'Mundo Deportivo' mikt Gerard Piqué op een unieke dubbelrol bij FC Barcelona. De 33-jarige verdediger doet namelijk een gooi naar het voorzitterschap van de Catalaanse club.
Lees verder

Hilaria Baldwin onder vuur op sociale media: "Ze praat met een vals Spaans accent, vroeger heette ze gewoon Hillary"
Alec Baldwin (62) heeft zondag in een video op Instagram zijn vrouw Hilaria (36) verdedigd. Op social media doken dit weekend verschillende berichten op van oude bekenden die aangaven dat zij in haar middelbare school-jaren 'gewoon' Hillary heette en niet het Spaanse accent had waarmee ze nu spreekt.
Lees verder

Je oude trap beu gezien? Zo geef je hem een snelle make-over
Bestaand binnenschrijnwerk kan je makkelijk en budgetvriendelijk opfrissen met een likje verf.
Lees verder

Van der Poel voegt Wereldbeker Hulst toe aan zijn programma met het oog op startpositie WK
Mathieu van der Poel komt zondag aan de start van de Wereldbekercross in Hulst. De wereldkampioen had de wedstrijd aanvankelijk niet op zijn programma staan, maar behoort wel tot de Nederlandse selectie.
Lees verder

Racing Genk heeft met 22-jarige Ecuadoraan gedroomde opvolger van Maehle beet
KRC Genk heeft een akkoord bereikt met het Ecuadoriaanse Independiente del Valle over de overgang van Angelo Preciado.
Lees verder

GEZOCHT. Vlamingen in Zwitserland
In Frankrijk, Italië en Duitsland mag het niet, en in Oostenrijk zijn alleen de Oostenrijkers welkom. Maar in Zwitserland zijn de skipistes deze kerstvakantie wél voor iedereen open.
Lees verder

Wat brengt 2021 op het vlak van nieuwe smartphones?
December is traditioneel een maand waarin we vooruitblikken op het komende jaar. Ook in de wereld van de smartphones zullen volgend jaar een aantal interessante verschuivingen plaatsvinden. Onze techredacteur ging op zoek naar de belangrijkste trends voor 2021.
Lees verder

Van beste games voor lockdown tot onthulling nieuwe consoles: stem op leukste gamevideo van 2020
Wij overlopen samen met jou dit vreemde jaar aan de hand van grappige, opmerkelijke of bizarre video's in verschillende categorieën. Vandaag gaan we voor entertainment met een overzicht van gamevideo's die het vaakst werden bekeken.Stem op jouw favoriet en win onze ludieke 'De Boom in met 2020'- kerstballen!
Lees verder

Kerstspecial 'F.C. De Kampioenen' verbreekt kijkcijferrecord van 2020
Hoewel ze bekendstaan als een ploeg die geen enkele match kan winnen, zijn 'De Kampioenen' wél kampioen van de kijkcijfers in 2020. Met hun kerstspecial verbraken ze - ondanks gemengde reacties - meer dan één record.
Lees verder