Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 december 2020

'Big Rom' geeft Inter levenslijn met twee goals tegen Gladbach: “Beleef beste moment uit mijn loopbaan hier, bij In...

HLN
'Big Rom' geeft Inter levenslijn met twee goals tegen Gladbach: "Beleef beste moment uit mijn loopbaan hier, bij Inter"
In hoogste nood kan Inter altijd rekenen op Romelu Lukaku. Zijn levenslijn en in groep B ook een beetje die van Real Madrid. Twee belangrijke goals houden Inter nog minstens een week in Europa.
Lees verder

'Big Rom' geeft Inter levenslijn: Lukaku scoort twee keer in cruciaal duel tegen Borussia Mönchengladbach
In hoogste nood kan Inter altijd rekenen op Romelu Lukaku. Zijn levenslijn en in groep B ook een beetje die van Real Madrid. Twee belangrijke goals houden Inter nog minstens een week in Europa.
Lees verder

Janice Cayman na demonstratie tegen Zwitserland: "Vandaag getoond hoe goed we zijn als groep"
Janice Cayman legde vijf minuten voor het einde de 4-0-eindstand vast. "We hebben een ongelooflijk efficiënte match gespeeld. In het begin was het wat zoeken naar het ritme, maar eens we dat gevonden hadden, waren we heel gevaarlijk op de counter. Ik denk dat we heel professioneel gespeeld hebben. Bij de rust stonden we 2-0 voor, maar we begonnen aan die tweede helft alsof het nog 0-0 stond. Uiteindelijk winnen we met 4-0, een topmatch."
Lees verder

Netflix past naam Elliot Page aan in filmcredits
Elliot Page (33) blijft de rol van Vanya Hargreeves spelen in hitserie 'The Umbrella Academy'. Dat melden insiders aan vakblad Variety. Page meldde dinsdag op sociale media transgender te zijn en voortaan als Elliot door het leven te gaan.
Lees verder

Wall Street begint december met nieuwe records
De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met aanzienlijke winsten aan de decembermaand begonnen. Zowel de S&P 500 als techgraadmeter Nasdaq bereikte nieuwe recordhoogtes. Beleggers hadden oog voor optimisme over coronavaccins en de komst van verdere coronasteun vanuit de overheid.
Lees verder

STVV zet Kevin Muscat aan de deur, Hollerbach genoemd als opvolger
Kevin Muscat (47) is niet langer coach van STVV. De nederlaag op het veld van Moeskroen eerder vandaag was de druppel voor het bestuur van de Limburgse club. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Bernd Hollerbach de nieuwe trainer van STVV.
Lees verder

Chili zal uitslag Venezolaanse verkiezingen niet erkennen
De Chileense regering zal de uitslag van de Venezolaanse parlementsverkiezingen van komende zondag niet erkennen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Andres Allamand verklaard. Hij riep andere landen op dat voorbeeld te volgen.
Lees verder

Brusselse auteur Juan d'Oultremont wint 'Manneken-Prix'
De Brusselse literatuurprijs Manneken-Prix gaat dit jaar naar Juan d'Oultremont, voor zijn roman 'Judas Côté Jardin'. Dat heeft de organisatie gisteravond laten weten.
Lees verder

Trump roept gouverneur Georgia op om Senaatsverkiezing af te gelasten
De Amerikaanse president Donald Trump roept de gouverneur van de staat Georgia op om de Senaatsverkiezingen die daar binnenkort opnieuw plaatsvinden, af te gelasten. Volgens Trump zou de zogenaamde 'runoff-election' niet langer nodig zijn als de stemmen "eerlijk" werden geteld.
Lees verder

LIVE. Amerikaanse onderzoekers werken aan neusspray tegen corona - "Zorgpersoneel en woonzorgcentra prioritair bij toediening vaccin in VS"
De eerste vaccins tegen Covid-19 worden ten vroegste halfweg januari in ons land verwacht. Dat heeft Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) gisteren verklaard in het Waals parlement. Mogelijk kan er dan ook al gevaccineerd worden. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder

Amerikaanse justitieminister duidt aanklager aan voor onderzoek naar Mueller en co.
De Amerikaanse minister van Justitie William Barr heeft advocaat John Durham aangeduid om te onderzoeken of justitie en inlichtingendiensten grenzen hebben overschreden bij hun onderzoek naar mogelijke Russische inmenging in de verkiezingscampagne van president Donald Trump in 2016.
Lees verder

Brits parlement akkoord met regionaal beperkingssysteem Engeland
Het Britse parlement is akkoord gegaan met een systeem van trapsgewijze regionale beperkingen voor Engeland om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat gebeurde ondanks een opstand tegen de plannen van premier Boris Johnson vanuit zijn eigen Conservatieve partij.
Lees verder

Machtige Slovaakse oligarch opgepakt in zaak vermoorde journalist
De Slovaakse politie heeft dinsdag één van de rijkste en machtigste mannen van het land opgepakt in de zaak rond de moord op de 27-jarige journalist Jan Kuciak en zijn verloofde in februari 2018. Volgens Slovaakse media gaat het om de spectaculairste gebeurtenis tot dusver in het onderzoek naar de moorden.
Lees verder

"Trump sprak met adviseurs over gratie voor zijn kinderen"
De scheidende Amerikaanse president Donald Trump heeft met zijn adviseurs gesproken over het preventief verlenen van gratie aan zijn kinderen Donald junior (42), Ivanka (39) en Eric (36) en aan zijn persoonlijke advocaat Rudy Giuliani, meldt The New York Times op basis van twee ingewijden. Ook zou Trump er vorige week met Giuliani over hebben gesproken.
Lees verder

Onderzoek VS naar vermeende omkoping in ruil voor presidentiële gratie
Het Amerikaanse ministerie van Justitie doet onderzoek naar een mogelijke misdrijf waarbij geld naar het Witte Huis is gesluisd in ruil voor een presidentieel gratiebesluit. Dat staat in gerechtelijke stukken die zijn ontsloten bij een federale rechtbank. Die bracht dinsdag een bevel met veel zwartgelakte passages naar buiten, waarin een onderzoek werd gelast naar "omkoping in ruil voor gratie".
Lees verder

Deze oma's kozen net als Martine Tanghe hun kleinkind als knuffelcontact: "Zij zijn onze lichtpuntjes"
Hoe Martine Tanghe (65) haar kleinzoon Max omarmde na haar laatste journaal: het was een hartverwarmende minuut waar veel oma's met een krop in de keel naar keken. Het nieuwsanker is niet de enige die voor een paar kleine armpjes koos als knuffelcontact. Vier oma's vertellen over hun "lichtpuntjes".
Lees verder

Zijn eerste barstjes zichtbaar na 2 maanden regering-De Croo? "Partijvoorzitters moeten stoppen met zich te bemoeien"
Frank Vandenbroucke was al kop van Jut, Ecolo irriteert haar coalitiepartners en MR ontpopt zich tot onruststoker: voor een regering die prat ging op constructieve politiek, bevat De Croo I al heel wat destructieve elementen. "Dit heeft het potentieel om een kibbelkabinet te worden."
Lees verder

Minister Bart Somers wil dat álle Vlaamse ambtenaren makkelijker kunnen blijven werken na hun 65ste
Toen Martine Tanghe deze week op haar 65ste met pensioen ging, was dit tot groot verdriet van televisiekijkend Vlaanderen. Ook de meeste Vlaamse ambtenaren moeten best wel wat moeite doen om na hun 65ste aan de slag te kunnen blijven. En dat wil Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) nu veranderen.
Lees verder

"De blik op Rome": onze chef voetbal ziet hoe Club Brugge groots durft te dromen
Er was eens een tijd... dat het Belgische voetbal wild werd bij het vooruitzicht dat een van onze topclubs vanuit de groepsfase van de Champions League uitzicht had op Europees overwinteren. Dit seizoen is anders.
Lees verder

Organisator seksfeest ziet het probleem niet: "We waren heel voorzichtig, iedereen had al corona gehad"
"Plots stond mijn woonkamer vol agenten. 'Identiteitskaart! Nu!' Maar we hadden niet eens een onderbroek aan, hoe konden we dan snel onze identiteitskaart tevoorschijn toveren?" David Manzheley organiseerde het seksfeest voor 25 mannen waar vrijdag ook Europarlementslid József Szájer betrapt werd. Toen de politie binnenviel, probeerde de Hongaar nog in zijn blootje via de dakgoot te vluchten. Twee dagen na het homofeestje nam de politicus ontslag.
Lees verder